Fórum témák
» Több friss téma |
A VIM által linkelt szerelt szenzor árától dobtam egy hátast. Egy barátommal együtt szörnyülködtünk, neki is Vaillantja van, ezért keresgélt és ezt találta: Bővebben: Link
Ez még szállítással is csak fele. Hátha még nem későn szólok...
Szia! Ha valakinek sürgős vagy nem túl ráérős a javítás, mert a meleg víz nem pótolható (előállítható) a tisztálkodáshoz máshogyan akkor nem biztos, hogy vár egy ilyen olcsóbb beszerzésre.
![]()
Igen.Nem akartam sokáig várni .Ma megjött a szenzor és lám működik.Köszönöm a segítséget .
MelegvízÜdv! Nincs nyomás a melegvízcsapnál. Hideg normál . Mi lehet az oka? Ez egy kombikazán
Eddig volt nyomás?
Igen,volt, nem túl nagy, de mostanság már nagyon alacsony ,alig folyik és ha megnyitjuk a hideg vizet mellé, szint csak csepeg
Szia! Megtennéd, hogy megírod a kazán típusát, mert így elég nehéz bármit is mondani. A múltkor sem lett igazán kétséget kizáróan beazonosítani a készüléket, így EZT a leírást mellékeltem akkoriban. Most azért volna fontos a pontos típus vagy ha felismered a doksiban felvázolt részletek alapján, hogy azonos e a Te készülékeddel akkor ebből indulnánk ki. A dugulás az rendszerint a hideg víz bemeneti csatlakozásánál szokott bekövetkezni vagy a szűrőnél (ha van benne) vagy az áramlás kapcsolónál akad fel szennyeződés és az miatt szűkül le a keresztmetszet. Ha bitermikus lenne a hőcserélője a készüléknek akkor az már ilyen esetben használhatatlan, annyira el van vízkövesedve. Szóval keresd meg a kazánon az adattáblát és fotózd le, rakd fel ide vagy levett burkolatnál csinálj képeket a készülékről és azt mutasd meg (jobbat nem tudok).
![]()
Nyilván valami vízszűrő van eldugulva... (vagy a hőcserélő)
BOSCH Condens 2500 W gázkazánMegörököltem egy 1 éves hibátlan BOSCH Condens 2500 W gázkazánt, mert más fűtési rendszerre térnek át. A leszerelésnél akadt némi gond. A kémény egyenesen felfelé megy a födémbe falazva a padlásra, ami megközelíthetetlen. Így nem lehet kihúzni a kazánból. De a kazánt meg csak megemelve lehet leakasztani. Maradt a durva megoldás, elfűrészelni a kémény csövet. Sikerült is, de biztos, hogy hullott a kazánba a kémény csatlakozáson át némi alumínium, és műanyag forgács.Az a kérdésem, mit lehet tenni. Szétszedni nem akarom. Az a tér, ahova behullott, nedves, talán porszívózni lehetne ha kiszárad? Vagy kimosni vízsugárral, ami talán kifolyik az alsó kondenzvíz kivezetésen. Esetleg fejre állítva mossam felfelé vízsugárral, ami visszafolyik lefelé? Vagy hagyjam úgy, ahogy van?
Szia! Bocsi. Radiant Idea 20
Ezzel nem vagyunk beljebb ha azt szeretnéd, hogy mondani tudjak valamit a problémával kapcsolatban, mert nem az elnevezése (Idea) a lényeg hanem a száma és betűjele, RCM, RBS, RBC, RSF pl.: ilyen adattábla fotója vagy azon szereplő bal felső "Tip." sora kellene.
![]()
Jó reggelt! Bocsi. Radiant RCM 20 Idea
Szia! A használati utasítás 22. oldalán látható a HMV hőcserélő és a vízáramlás kapcsoló, előtte pedig a vízszűrő amit említettem (mindkettő), hogy ezek esetleg el lehetnek koszolódva vagy vízkőlerakódás van rajtuk. Az is okozhat áramláscsökkenést ha a kazán HMV be és kimenete flexibis (fémszövetes) csővel van bekötve ami idővel megduzzad belülről a melegtől (a kimenet oldali cső). Talán még az átfolyás korlátozó vagy annak az állító része is szóba jöhet ott a bemeneten.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2025
Ez az a szűrő ,ugye? amit jelöltem?
Igen, az volna a bemeneti vízszűrő de amit említettem még a flexibilis csővel való bekötésben is lehet nagymértékű szűkület a kimeneten ha azzal van bekötve a kazán HMV része.
![]()
Igen, azzal van bekötve, megnézem azt is. Köszi, üdv
Senkinek sincs valami ötlete? Mert nem skarom tönkre tenni.
Saunier Duval Isotwin 24 E-A egyik kör nem melegítÜdvözlöm a csoport tagjait!Saunier Duval ISOTWIN C 24 E-A készüléknél a következő tünetet tapasztaltam. Két szintes ház szintjei külön körön vannak. Az alsó szint termosztátja amikor bekapcsol, akkor a kazán elkezd fűteni, de a meleg víz nem indul el a radiátorok felé. A felső szint termosztátja, ha bekapcsol. akkor ott minden tökéletesen működik és pillanatkon belül melegszenek a radiátorok. A fürdővizet rendesen melegíti, ott sincs probléma. Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt a tünetet, esetleg megoldható-e házilag? Amennyiben nagyobb a probléma, tudtok-e ajánlani korrekt szakembert Budapesten? Segítségeteket előre is köszönöm!
Van ott kettő szelep (valószínű termisztoros) az nyitja az egyik és másik szintre a víz áramlását.
Ott kellene először mérni feszültséget a megfelelő bekapcsoláskor. Ha az elmenő csövön ennek ellenére nem jelenik meg a melegvíz, ami kézzel érzékelhető, akkor szelep mozgató csere elsőkörben. De tesztelésre a szelep cserével meg kellene győződni arról, hogy nics-e a belseje leragadva. Nyilván az ellentétes termosztát indítaná a szelep nyitását. Üdv. M.
Szia! Nekem úgy tűnik mint ha a két szint termosztátjai nem azonosak volnának mert a Q7-nek csak egy vevője van (látszik) és azt csak a hozzá tartozó termosztát párja tudja kapcsolni. A másik az "talán" a kazánt direktbe kapcsolja. A kérdés az, hogy melyik termosztát vevőjére vannak a zónaszelepek bekötve ott a baloldali fehér dobozban? A zónaszelepet illetően előfordulhat, hogy a szelep leragad és maga a motor az működik de a szelep az nem nyit ki, mert a szeleptányér letapadt. Ehhez le kell venni a motoros vezérlőt az osztóról és ha szükséges akkor meg kell mozgatni a tüskét amihez esetleg meg kell lazítani a tömszelencét is.
![]() Az a "külön" szivattyú ott jobb szélen az a meleg vizet szolgáltatja a kazán saját (talán hibás) szivattyúja helyett? A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:45
Most látom, hogy az a szivattyú be sincs kötve de akkor az mi célt szolgál ott? A dugajzatba mi van csatlakoztatva a kazánon kívül és a kék és barna vezetékek azok mik volnának ott úgy szabadon külön-külön?
![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:55
Szia! Köszönöm a hozzászólásodat! A bal oldali fehér dobozba a felső szint van bekötve. Ha minden igaz az alsó szint az közvetlenül kapcsolja a kazánt. A "külön" szivattyú az a fekete henger alakú?
A dugaljba még a padlófűtés (az nem látszik a képen) szivattyúja van bedugva. Most láttam, hogy a szelepeken meg is van jelőlve az emelet és a földszint. Akkor ott lehet a gond. Köszönöm a segítséget!
Szerintem (a képek alapján) azzal a két zónaszeleppel van kettéosztva a ház fűtése (emelet és földszint). Az "Fsz" zónaszelep ha nem nyit ki akkor a földszinten nem lesz fűtés. Először ezt kellene leellenőrizni, hogy az a motor működik e. Ha szükséges le kell venni az osztóról.
![]() se melegvíz, se fűtés, a főégő nem gyullad beKazán típus: Vaillant VCW iNT 18-10 HÁtmostam a fűtési rendszert (radiátorokat), ehhez elzártam a gázt, leeresztettem a vizet, majd újratöltöttem, üres járaton forgattam a keringetőt, hogy fűtés nélkül forogjon a víz, majd visszanyitottam a gázt. Azóta a kazán nem gyújtja be magát se fűtésre se melegvízre . Az őrláng ég, a membrán működik (láthatóan mozgatja a kapcsolót), de a főégő nem gyullad be. Ha a hőfokot állítom, vagy a melegvízet megnyitom, a kazán dolgozik, hallhatóan, bekapcsol, de lángot nem ad. Amit eddig ellenőriztem: Őrláng ég Membrán működik, nyomja a mikrokapcsolót Mikrokapcsoló hallhatóan kattan Nem találok reset gombot vagy kézi hőkorlátozó visszaállítót Légmentesen újratöltöttem a rendszert. Szivattyú forog Külföldi oldalakon olvastam olyat lehetséges, hogy hőkorlátozó leoldott, (mert talán üresen forgott a szivattyú, és a rendszer nem érzékelt hőtermelést, mert le volt kapcsolva a gáz) vagy más biztonsági rendszer akadályozza a begyújtást? Hol lehet resetelni ezt a típust, ha egyáltalán lehet? Bármi tipp vagy tanács jöhet.
Szia! Mivel nem találtam ehhez a nem éppen fiatal készülékhez semmilyen dokumentumot de van ITT egy nem régiben kitárgyalt hasonló felépítésű amit ha végig olvasol sok hasznos dologra fény derülhet. Többek között arra, hogy a mikrókapcsoló működése az kevés a főégő gázszelepének a kinyitásához, mert ahhoz tartozik egy membrános nyomásérzékelő amit a szivattyú szállítóteljesítménye hoz mozgásba és az fogja tudni kinyitni a gáz főszelepét. Tehát ha áramlásbeli probléma van (márpedig az ilyen régi készüléknék ez előfordulhat) akkor a szivattyú nem tud megfelelően hatni erre a hidroblokkra. A tágulási tartályban lenni kell előnyomásnak! Erre keress rá, hogy azt hogyan kell helyesen beállítani.
![]()
Talán van a készüléknek biztonsági hőkorlátozója de azt nem tudom, hogy hogyan függ össze annak működése az általad leírtakkal, hiszen a főégő nem működött. Van a gázszelepen egy fekete membrános "feltét" amibe két impulzuscső csatlakozik és ha az nem mozdul a szivattyú működésekor akkor valahol dugulás van.
![]() A hozzászólás módosítva: Szo, 8:12
Köszi meglesem hogy van e ilyen az enyémen, és a tágulási tartályt is hogy azzal mit lehetne kezdeni.
Ugye többször is már átmostam korábban a rendszert, nullára leengedtem stb. Így ezt nem hinném problémának. Ugye volt már alkalom (1x) hogy üresbe forgattam a szivattyút, de most arra tippelnék hogy a rendszer érzékelte a hibát, hogy fűtésre van kapcsolva a gép, de nem kap gázt stb, mert most kicsit több időt forgattam így. Most meg hiába adnék neki gázt nem akarja begyújtani. A fuvókasor, és a lángterelő rendben van. De fogalmam sincs, csak eddig valami hasonlókat olvasgattam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |