Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szakadt akkor miért van az hogy 75hz a fél monitor csíkos, 60hz meg pár csík van? Nemrég találtam hozzá központi panelt 8000Ft megrendeltem. Ha megjön kipróbálom. Ha nem megy eladásra
Ha ezt korábban mondod, akkor én is jobban hajlok a main hibára. Meglátjuk, ha kicserélted.
![]() Egyébként ez a monitor gyárilag tudja a 75 Hz-et vagy overdrive? Mert ha az utóbbi akkor egyértelmű, hogy azért csíkoz többet mert nem bírja az időzítéseket a T-CON, ami ha jól sejtem, akkor ebben az esetben a main-re van integrálva. A hozzászólás módosítva: 10:03
Gyárilag is tudja a 75hzNincs mókolva rajta semmi. 8000ft egy kisérlet megér. Max eladom apránként és visszajön a ráfordított ára.
HP LA2306x monitor hibaSziasztokA címben jelzett LED háttér világítású PC monitorom működés közben megállt. és azóta nem ad életjelet. Nem mai modell (2012 Aug.), de eddig gond nélkül bírta. A tápegység nem indul el, és mivel ebben a galaxisban nem találtam rajzot, vagy service manualt hozzá, ezért azt visszarajzoltam. A panelen, és alkatrészein semmilyen hiba - égés, sérülés,"dundi" elkók, stb. - nem látható. A primer oldali puffer elkón megvan a háromszázhuszon valahány Volt, és semmi több. Tovább nem bontottam, tehát még nem mértem, és nem cseréltem elkókat, FET-et, stb. A kapcsoló FET típusa: AP2764A (600V/4A), az öcsi panelen lévő vezérlő IC: INN 801B, valamint van még rajta egy LED vezérlő panel is. Tudom, hogy egy ilyen korú elektronikánál már minden is előfordulhat - látszólag "szép" állapotú elkó is lehet kukás, de még mielőtt mindent kicserélnék, tanácsot kérnék. Szerintetek hol kezdjem el, milyen sorrendben haladjak ? Azonkívül egy amatőr kérdés: az SMPS panelre integrált LED meghajtó nem sérül-e, ha azon nincs terhelés? PS: (Jobb gomb- Megnyitás új lapon - a képek jól láthatók) Segítségetek előre is megköszönöm. Üdvözlettel: circuit A hozzászólás módosítva: 17:29
|
Bejelentkezés
Hirdetés |