Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MC34063-mal felépített DC-DC konverter
Lapozás: OK   14 / 14
(#) Peter65 válasza zombee hozzászólására (») Pé, 21:36 /
 
Szerintem egyszerű eszközökkel nem lehet. A Figure 25. szerinti alkalmazásban nem működik az áramkorlátozás.
Nem írtad, hogy mit akarsz, feszültség csökkentés/növelés/polaritás váltás szükséges. A csökkentést/növelést ilyen feszültség szinten inkább valamelyik eredetileg hálózati feszültségre kitalált szabályzóval kellene megoldani, azok jellemzően a kapcsoló eszköz és a negatív potenciál közötti söntön érzékelik az áramot.
(#) martin96 hozzászólása Vas, 9:23 /
 
Csinált már valaki ebből az ic-ből egy olyan labortápot ami képes 100V-ról működni és a kimeneten 0-100V-on leadni 300W-ot?
Ahogy nézem az árammérésnél kéne egy műveleti erősítő, úgy beállítani, hogy a mc tápja-300mV-nál legyen az áramkorlát. Kimenetnél meg egy ir2104-es drivert és irf3710-es feteket használnék.
(#) zombee válasza Peter65 hozzászólására (») 12:59 /
 
Köszönöm, pont erről szólt a kérdésem. A zéneres megoldással nem jön össze az áramkorlát. Egyébként mezei buck-koverter lenne.
(#) Peter65 válasza zombee hozzászólására (») 16:34 /
 
Olcsó kínai megoldás lehet, ha elég kb. 0,5A, az XL7015 vagy a vele készített táp modul.
(#) pucuka válasza zombee hozzászólására (») 17:15 /
 
Elnézést, picinység figyelmetlen voltam.
Úgy gondolom, van megoldás, ha egy sönt ellenállást beteszünk az IC 2 -es lába, és a test közé, akkor az ezen eső feszültség egy NPN tranzisztort nyitna, és ennek kollektora menne az IC 7 -es (Ipk) lábára, és a kollektor ellenállás a zéneres tápra, akkor működne a dolog.
A lényeg az lenne, hogy az IC 7 -es (Ipk), és 8 -as lába között a sönt ellenálláson eső feszültség a tranzisztor kollektorán létrehozzon 250 - 350 mV feszültségesést, a zénerrel megfogott tápfeszültséghez képest. Ez csak az IC -t védi hogy a kapcsoló tranzisztorokon ne folyhasson 1,5 A -nál több.
A FET -es kapcsolónál ez valószínűleg nem fog előfordulni, gondolom, azért nincs a védelem bekötve a 25 ábrán.
A sönt ellenállást be lehetne kötni a FET source lába és a föld közé, ekkor az egész áramkör túláram védelmét lehetne intézni.
Így gondolom, de nem biztos, hogy így is van. (most lenne jó egy szimulátor)
A hozzászólás módosítva: 17:17
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu