Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   268 / 268
(#) Josi777 válasza Andralin hozzászólására (») Hé, 21:30 / 1

761-es a szűrő.
(#) Andralin válasza Josi777 hozzászólására (») Hé, 21:42 /

Így néz ki az alja. Van egy kevés összegyűlt szennyeződés. Ez esetleg okozhatna ilyen gondot?

Image2.jpg

(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Kedd, 6:05 / 1

Jó az a kondi. Át kell nézni az egész gépet. sok sebből vérezhet. PNC száma? csinálj már egy fényképet az adattábláról.
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Kedd, 6:17 / 1

Ott a vízgyűjtőbe a szűrő alatt jobbra van egy fekete ráccsal ellátott nyomáskapcsoló. Ezekben az szokott még elkoszolódni vagy kilyukadni, megnyúlni a gumimembránja esetleg maga a mikrokapcsoló tönkremenni. Azon a képen 5830 as számú.
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 7:12 /

Sajnos adattáblát nem találtam rajta sehol, az már eltűnt róla. A gép kb. négy éve került hozzánk használtan, kicsi pénzért, a volt tulaja lecserélte és ki akarta dobni. Eddig szépen működött, kétszer kellett javítanom, tavaly labirintust cseréltem benne, 3 éve pedig ezt a nyomáskapcsolót, amit írtál.

Kiszedtem a nyomáskapcsolót, amint írtam ezt 3 éve cseréltem, a két fehér membrán össze van ragadva, nagyon ragadós, sárgás, nehezen eltávolítható szennyezéssel.
Ez okozhatja a fenti hibát? Érdemes letisztogatni a fehér membárnokat, amennyire lehet, vagy inkább ismét cseréljem ki egy újra?

A keringető szivattyút visszaszereljem szerinted, vagy van még rajta bármi amit ellenőrizzek előtte?
(#) franky710 hozzászólása Kedd, 9:47 /

Mosogatógép hiba, Bosch

Sziasztok!
Van egy Bosch mosogatógép ami tökéletesen müködött
(Sms40M52EU) majd fektetve való szállítás után zárlatos lett a vezérlő panelja ami alul van a gépben, él levi az automatát
Lehet hogy nedvességet kapott nem tudom, kivettem a gépből kiszárítottam és így is leveri, mi lehet a gond, szerintetek van lehetőség ha egyszerü a hiba a javítására!?
Látszólag nem látni semmit rajta, kimérve amit lehet nem találtam hibát, szerintetek mi lehet?
Üdv; Feri
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Kedd, 11:14 / 1

A ker.szivattyút nyugodtan szereld vissza. Azzal a nyomáskapcsolóval lesz gond. Te kezedben van Te látod milyen. Ha nem lyukas és nincs eldeformálódva a membránja akkor elég a takarítás neki.
Na meg nem is egy nagy összeg az új.
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 11:36 / 1

Rendben, nagyon köszi az eddigi segítséget!
Inkább akkor rendeltem is ismét egy új nyomáskapcsolót. Nagy szerencsémre a tegnap tévesen megrendelt tachogenerátor megrendelését sikerült töröltetnem az üzlettel még kiszállítás előtt.

Viszont egy dolgot nem értek, ezt el tudád nekem magyarázni, hogy tanuljak belőle? A nyomáskapcsoló állapotától függetlenül, amikor program közben folyamatosan oszcillált a spriccelő víznyomás 4-5 másodperces periódusokkal, felerősödött, legyengült, eközben a szivattyú motorján stabil áramot és feszültséget mértem. Tehát a motor feltehetőleg folyamatosan forgott konstant fordulatszámmal.
Ez esetben a nyomáskapcsoló hiba hogyan válthat ki egy ilyen hibajelenséget, hogy a víznyomás folyamatosan oszcillál?
Vagy lehetséges, hogy ez a nyomáskapcsoló csak egy lépés volt hibakeresésben, ez még nem oldja meg a gondot és a cseréje után várhatóan lesznek még további kinyomozandó problémák is majd?
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Kedd, 13:39 / 1

Erre így hirtelen nem tudok válaszolni de annak a nyomáskapcsolónak köze van a motor indításához. Az figyeli a vízszintet. Lehet azért ingadozott a fordulat mert nem volt elég víz a rendszerben és levegős volt.
(#) Lomni hozzászólása Kedd, 17:10 /

Panasonic NV-FJ612

Üdv mindenkinek
Segítségetr szeretnék kérni, egy Panasonic NV-FJ612 videomagnóm nam adja ki a kazettát úgy látom mechanikusan magszorult, a motor próbál. de nem mozdul a kazetta. Be van füzve. Mivel érdemes kezdeni a javítását?

Köszönöm előre is ha valaki ismeri a probléma megoldását.
(#) granpa válasza Lomni hozzászólására (») Kedd, 17:25 / 1

Talán a saját témájában előbb kapnál választ.
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 18:04 /

Hmmm, esetleg lehetséges, hogy sokkal kevesebb vizet enged csak be, mint kellene, mert a hibás nyomáskapcsoló miatt úgy érzékeli, hogy már elég a vízmennyiség? És a kevés víz miatt oszcillál a szórófejek mozgása, nyomása, mert részben csak levegőt szív a szivattyú víz helyett? Ez lehetne a magyarázat?
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Sze, 4:54 / 1

Igen nagy a valószínűsége.
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Sze, 11:39 / 1

De jó lenne, ha ez megoldaná!

Úton van az új nyomáskapcsoló, de majd csak jövő hét közepe körül fogom tudni beszerelni és kipróbálni. Mindenképp jelzek majd, hogy mi az eredmény.

Hálásan köszönöm a segítségedet!
A hozzászólás módosítva: Sze, 11:40
Következő: »»   268 / 268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem