Fórum témák
» Több friss téma |
Így néz ki az alja. Van egy kevés összegyűlt szennyeződés. Ez esetleg okozhatna ilyen gondot?
Jó az a kondi. Át kell nézni az egész gépet. sok sebből vérezhet. PNC száma? csinálj már egy fényképet az adattábláról.
Ott a vízgyűjtőbe a szűrő alatt jobbra van egy fekete ráccsal ellátott nyomáskapcsoló. Ezekben az szokott még elkoszolódni vagy kilyukadni, megnyúlni a gumimembránja esetleg maga a mikrokapcsoló tönkremenni. Azon a képen 5830 as számú.
Sajnos adattáblát nem találtam rajta sehol, az már eltűnt róla. A gép kb. négy éve került hozzánk használtan, kicsi pénzért, a volt tulaja lecserélte és ki akarta dobni. Eddig szépen működött, kétszer kellett javítanom, tavaly labirintust cseréltem benne, 3 éve pedig ezt a nyomáskapcsolót, amit írtál.
Kiszedtem a nyomáskapcsolót, amint írtam ezt 3 éve cseréltem, a két fehér membrán össze van ragadva, nagyon ragadós, sárgás, nehezen eltávolítható szennyezéssel. Ez okozhatja a fenti hibát? Érdemes letisztogatni a fehér membárnokat, amennyire lehet, vagy inkább ismét cseréljem ki egy újra? A keringető szivattyút visszaszereljem szerinted, vagy van még rajta bármi amit ellenőrizzek előtte? Mosogatógép hiba, BoschSziasztok!Van egy Bosch mosogatógép ami tökéletesen müködött (Sms40M52EU) majd fektetve való szállítás után zárlatos lett a vezérlő panelja ami alul van a gépben, él levi az automatát Lehet hogy nedvességet kapott nem tudom, kivettem a gépből kiszárítottam és így is leveri, mi lehet a gond, szerintetek van lehetőség ha egyszerü a hiba a javítására!? Látszólag nem látni semmit rajta, kimérve amit lehet nem találtam hibát, szerintetek mi lehet? Üdv; Feri
A ker.szivattyút nyugodtan szereld vissza. Azzal a nyomáskapcsolóval lesz gond. Te kezedben van Te látod milyen. Ha nem lyukas és nincs eldeformálódva a membránja akkor elég a takarítás neki.
Na meg nem is egy nagy összeg az új.
Rendben, nagyon köszi az eddigi segítséget!
Inkább akkor rendeltem is ismét egy új nyomáskapcsolót. Nagy szerencsémre a tegnap tévesen megrendelt tachogenerátor megrendelését sikerült töröltetnem az üzlettel még kiszállítás előtt. ![]() Viszont egy dolgot nem értek, ezt el tudád nekem magyarázni, hogy tanuljak belőle? A nyomáskapcsoló állapotától függetlenül, amikor program közben folyamatosan oszcillált a spriccelő víznyomás 4-5 másodperces periódusokkal, felerősödött, legyengült, eközben a szivattyú motorján stabil áramot és feszültséget mértem. Tehát a motor feltehetőleg folyamatosan forgott konstant fordulatszámmal. Ez esetben a nyomáskapcsoló hiba hogyan válthat ki egy ilyen hibajelenséget, hogy a víznyomás folyamatosan oszcillál? Vagy lehetséges, hogy ez a nyomáskapcsoló csak egy lépés volt hibakeresésben, ez még nem oldja meg a gondot és a cseréje után várhatóan lesznek még további kinyomozandó problémák is majd?
Erre így hirtelen nem tudok válaszolni de annak a nyomáskapcsolónak köze van a motor indításához. Az figyeli a vízszintet. Lehet azért ingadozott a fordulat mert nem volt elég víz a rendszerben és levegős volt.
Panasonic NV-FJ612Üdv mindenkinekSegítségetr szeretnék kérni, egy Panasonic NV-FJ612 videomagnóm nam adja ki a kazettát úgy látom mechanikusan magszorult, a motor próbál. de nem mozdul a kazetta. Be van füzve. Mivel érdemes kezdeni a javítását? Köszönöm előre is ha valaki ismeri a probléma megoldását.
Talán a saját témájában előbb kapnál választ.
Hmmm, esetleg lehetséges, hogy sokkal kevesebb vizet enged csak be, mint kellene, mert a hibás nyomáskapcsoló miatt úgy érzékeli, hogy már elég a vízmennyiség? És a kevés víz miatt oszcillál a szórófejek mozgása, nyomása, mert részben csak levegőt szív a szivattyú víz helyett? Ez lehetne a magyarázat?
![]()
De jó lenne, ha ez megoldaná!
![]() Úton van az új nyomáskapcsoló, de majd csak jövő hét közepe körül fogom tudni beszerelni és kipróbálni. Mindenképp jelzek majd, hogy mi az eredmény. Hálásan köszönöm a segítségedet! ![]() A hozzászólás módosítva: Sze, 11:40
|
Bejelentkezés
Hirdetés |