Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   511 / 580
(#) biowizard válasza Tityi hozzászólására (») Feb 2, 2019 /
 
Szia!
Meg nem szedtem szet.Mosast vegig csinalja.Centrit mar nem ejti meg a program vegen es kulon centri programmal sem csinal mast,mint lazitja a ruhakat.800-as kimeletes centrinel egyszer kicsit jobban felporgeti a dobot,de teljes fordulatra nem megy fel.Intenziv centrifugalasnal meg meg azt sem csinalja.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
(#) Peter11 hozzászólása Feb 5, 2019 /
 
Sziasztok!
WG1031TP LG mosógépem rakoncátlankodik. Mostanában gyakran nem fejezi be a mosást, az utolsó 10 percnél (végső centrifuga) elakad. Akár fél órán át is csak pörget egy kicsit, vizet ereszt be, majd pörget egy kicsit, kinyomja a vizet, pörget egy kicsit, és így tovább. Gondoltam sok benne a ruha (egyébként 7kg-os, és nincs benne sok), de hiába veszek ilyenkor már ki, nem tudja befejezni a mosást. Akkor sem, ha indítok egy rövid programot. Ha nem nyúlok hozzá, csak kikapcsolom egy fél órára, minden gond nélkül befejezi az öblítő programot. De kell a fél óra pihi. Régen ha agyon tömtem akkor is végigment, csak az utolsó centrifugázáskor rá kellett ülni, ha nem sikerült egyenletesen elosztani benne a ruhákat. Mi fáradhatott el benne, amitől ennyire érzékeny lett?
(#) tibec hozzászólása Feb 12, 2019 /
 
Sziasztok! Egy Bauknecht elöltöltős mosógéppel kapcsolatban kérek segítséget. Sajnos, többet nem tudok, mert le van kopva a táblázat. Esetleg a service: 858302303010, ill.: a S.NR.: 411140014508 ha ez segít. A lényeg az, hogy bekapcsolást követően (bármelyik programban) elkezdi beengedni a vizet, majd rövid idő után F27-es hibakóddal leáll és világít a piros szerviz led. A kérdésem, mit jelent az F27 kód? Nem találtam sehol. Hol kezdjem keresni a hibát? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) csehattila2 válasza tibec hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Szia !
Ez , szerintem , motor irányváltás hiba , a teszt programban . Panel hiba . Szerintem .
Üdv Varga János kapcsolattartó Cseh Attila mosógépszerelő-javító
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
(#) tibec válasza csehattila2 hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Köszi a gyors választ! Hát, nem lettem vidám az információtól! Sajnos, nem ismerem ezt a géptípust, ráadásul a műszerész munka nem az erős oldalam! Műszerem még csak van hozzá, de a többi....?!
(#) Temela válasza tibec hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Szia!

Egy-két gépben vízhiba, vagy a szelep nem ereszt eleget, vagy a nyomáskapcsoló nem megfelelő mértékben "jelez" - időhöz is szokták akár kötni (a dobban lévő nyomás emelkedés felel meg a vízszintnek/mennyiségnek, a labirintot is érdemes átnézni, dugulás, habosodás ügyileg...) Szerintem ezeket nézd meg...
(#) tibec válasza Temela hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Szia!
Köszi a segítséget, ez már egy kicsit megnyugtatóbb! A helyzet az, hogy mindkettőtök válasza lehet igaz, mert a jelenség úgy néz ki, hogy elkezdi a vizet beengedni, majd kb. amikor már a motornak el kellene kezdeni a dobforgatást, na akkor adja meg magát. Viszont, a víz beeresztése is elég lassúnak tűnik. Legalábbis más gépekhez képest, ezért akár az is lehet a hiba, hogy kifut az időből. Más gépeknél tudom, hogy képes egyszerre engedni a vizet és forgatni a dobot, viszont ezt nem ismerem, ezért nem tudom, hogy először megfelelő szintre engedi a vizet, és aztán kezd forgatni, vagy engedi a vizet és forgat is. Minden esetre, ellenőrzöm a vizes vonalat is, meg a motort is! Ez már hatalmas segítség, hogy tudom merre keressem a hibát.
(#) menyus hozzászólása Feb 13, 2019 /
 
Sziasztok, kérdésem lenne. Van egy LG Direct Drive technológiás mosógépünk. Ebből is a keskeny fajta. (Azért nem írok konkrét típust mert szerintem nem fog kelleni... )

A probléma az hogy nagyon kóvályog a dobja. Nagyon rázkódik, főleg persze nagy fordulaton. Cseréltem benne a két lengéscsillapítót, de semmit nem változott a helyzet. Ha lassan forog a dob akkor látszik igazán mennyire excenteresen forog. Ha kevés ruha van benne, ha megtömöm akkor is. Üresen viszont nem vészes! Nem ismerem ezt a direkt drive megoldást, de úgy tudom ez csak annyi hogy magára a dobra - tengelyre van felrakva a motor és nem ékszíjas. És ha jól emlékszem a forgórész áll és az állórész forog(??). De elehet ezt rosszul értelmeztem. Ha egy tengelyen van a motor a dobbal akkor gondolom nem lehet tengely görbülés sem. Mi lehet az oka és hogyan hárítható el? A stabilizáló rugókat amiken függ az egész dobszerkezet, azt viszont nem cseréltem. Lehet azok fáradtak el? A gép kb vízszintben van, beállítottam. Mind a négy lába a földön nem mozog egyik irányba sem, áll mint katiba a gyerek. A dob imbolygása az ami nem teszik, az mitől lehet? Mert ha lassú fordulaton imbolyog akkor nyilván nagy fordulaton ez okozza a rázkódást. Újkorában nem csinálta ezt, most kezdte fél éve. Egyébként kb 5 éves a gép, ürítőszivattyún kívül és a mosószer tartály fedél tömítésén (mosószer és öblítő adagoláskor folyt - sziloplaszt körben a tető alá azt jóvan... ) kívül nem volt javítva.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
(#) Temela válasza tibec hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Igen. Nekem is van egy daewoo gépem, ami közben néhányszor megforgatja a dobot és szakaszosan engedi a vizet. Ennek is van logikája, hogy a ruha nyelje el a vizet, mert más a nedves és más a száraz ruha vízfelvétele - ez által a "vízszint" is. A motor hiba jelenség szerintem két alapvető dologban nyilvánul meg: 1. nem csinál semmit, 2 hirtelen felpörög majd tiltásba visz az incorrect fordulat miatt. A második eset mókásabb, mert tapasztalatom szerint a vezeték szakadás, motor tekercs szakadás ill. triak miatt a leggyakoribb, valamint a tachogenerátor hiba miatt. ( a triakot meg simán kinyírja a motor a túlfesztüskékkel, kopott szénkefe és eltömődött kommutátor okán- szerintem..., ja meg a "csírke szerint is" )
(#) tibec válasza Temela hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Igen, én is úgy tudom, hogy szinte minden gép forgat, miközben engedi a vizet. Ez annyit csinál, hogy elkezdi engedni a vizet és (szerintem) amikor a motornak indulni kellene, akkor az nem indul, hanem letiltja a víz beeresztést is, teljesen leáll és F27 villog a kijelzőn, valamint világít a szervíz led.
(#) Maxigáz válasza menyus hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Szia.

Sajnos rossz hírem van, nagy a valószínűsége hogy az történt nálad is ami nálam. Magyarul elrohadt a dobcsillag és elengedte a dobot. Ez okozza a nagy kilengéseket, és ez csak rosszabb lesz, ha nem lépsz, szétveri az üstházat. Ha szétszedhető (csavaros) a mosógép őstháza, megnézel egy pár videót dobcsillag cseréről, és jó eséllyel te is ki tudod cserélni, de ha hegesztett az üstház, az már keményebb dió, azt bízd inkább szakimakira.
(#) menyus válasza Maxigáz hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Uhh... nem lett mosoly az arcomon. Ez full műanyag üstház és csavaros, két féloldalból áll. Szétszedhető. 3 gyerkőc van nálunk, szinte naponta megy a gép 2 - 3 kanyart is. Köszi a választ keresek valami tutorialt a youtube on. Anyag árban mire számíthatok nagyságrendileg, kb? Köszi a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
(#) Maxigáz válasza menyus hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Nekem konkrétan ez kellett.
Persze az első lépés az, hogy meggyőződj, valóban az-e a hiba.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
(#) palko0125 válasza tibec hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Ha jol tudom a bauknecht whirlpool domino vezérlővel van szerelve. Az F27 motor irányváltás hiba. Indíts el egy sima centrifuga programot, és hallgasd figyelmesen, hogy kattogó hangot hallassz e!? Ha igen, csekkold le a motor szénkeféit. Ha ez sem oldja meg majd megyünk tovább.
Üdv, Palkó.
(#) menyus válasza Maxigáz hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Ha jól látom ez valami öntött aluminium dolog (aludur?) egy préselt bronz perselybe belepréselt bordás tengellyel. Mi tud ezen szétrohadni? A dobcsillag felfogatásánál a dobnál? (120 fokban a 3 csavarnál?) Mert akkor szerintem a nem aluminium dob az előbb szétrohad mint ez az aluminium csillag. Bár Te vagy a szaki, csak logikátlan nekem hogy egy aluminium cucc szétrohadjon. Vagy pont a perselynél rohadt szét? Csak mert ha ott, akkor az pont nem is látszik kívülről. No elsőként keresek egy videót, akkor látom hogy kb merre hány óra. Köszi az infót.
(#) menyus válasza Maxigáz hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
uhhh... Nincs több kérdésem... Első ránézésre ugyan ez van nekem is belül, ez az üstház..stb A csövek is stimmelnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
(#) tibec válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 15, 2019 /
 
Most volt időm kivenni a motort a helyéről. A hiba okát is megtaláltam. A motor csatlakozó egy lemezre van fogatva a motoron! A lemez éle kidörzsölt kettő vezetéket, az egyik el is szakadt! Miután összekötöttem, helyre állt a rend! A próbához nem kötöttem rá a vizet, de hallom, hogy zúg a szelep, engedné a vizet! A motor is elindult, jobbra-balra forog, ahogy kell! Szerencsére nem ment tönkre a panelon semmi! Ezen a német csodán azt hiszem nincs külön centrifuga program, csak olyan, ami öblít és centrifugál! A vizet ki lehet szivattyúzni, de csak centrifuga programot nem találok! Mivel minden programon először vizet engedne, ezért bizonytalankodtam, merre kezdjem keresni a hibát! Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) Ambavir hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Sziasztok!
Siemens IQ300 WLM68 bekapcsolva ennyi. Az égadta földön semmire nem reagál.
Vagy ötféleképp próbáltam tesztet indítani, gyerekzárat oldani. Ha gyerekzár lenne, adott programról eltekerve kulcsocska villog, adott programon ég. Asszem.
Néha be sem akar kapcsolni, csak vártatva.
Néha enged ajtót nyitni, néha nem. Ha igen akkor is ennyi.
Próbáltam, nem leltem képet, videót, hogy épp mit is mutat. Vagy mindent? Összes ikont?
Elöre is köszönöm.
(#) Ambavir válasza Ambavir hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Ez a készenléti kijelző. Innét nem vált át programra.
(#) palko0125 válasza Ambavir hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Szia!
Én így első ránézésre az elektronika tápegységét csekkolnám le, hogy rendben van e. Pufferkondik cseréje, ha soros kondis a tápja akkor azt mindenképp cserélni, aztán meglátjuk mi lesz.
Üdv, Palkó.
(#) Ambavir válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Ezen panelen lelte párom azt a feleslegesnek tűnő drótocskát. Azt mondja, motorvezérlés köre.
Néha, mikor próbálkoztam, indítani akarta pillanatokra a motort.
Most méreget hevesben. Bár hibát eddig nem lelt.
A ki-be kapcsolás felgyorsult, normál ütemü.
De még mindig nem reagál.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2019
(#) palko0125 válasza Ambavir hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Az a "drótocska" micsoda ott? minek van ott? Arran nincs szükség. Egy távolabbi képet küldj a panel mindkét oldaláról.
(#) Ambavir válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Drótocska? Hát ez az!
Kiszedi párom és hozom majd a képeket. Épp bűvöli újra...
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2019
(#) Ambavir válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Parancsolj. Jó lesz így?
(#) varga jano válasza Ambavir hozzászólására (») Feb 20, 2019 1 /
 
Szia !
A gyerekzár kikapcsolása : "a "START" gombot nyomja folyamatosan (legalább) öt másodpercig ! "
(#) akovacs15 válasza menyus hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
Üdv...Említetted,hogy kb 5 éves a gép,és nagyon sokat megy. Számításaid szerint évente hány mosást csináltál vele mielőtt a hiba jelentkezett volna?
Konkrétan LG keskeny mosógépet szeretnék választani,és érdekelne,hogy hány mosást bír ki javítás nélkül.
Köszönöm.
(#) Ambavir válasza varga jano hozzászólására (») Feb 21, 2019 /
 
Nem gyerekzár. Panelhiba.
Van itt egy Constructa gép. Detto ugyanaz a panel. Átraktuk. Azzal tökéletesen működik.
Persze a programok kiosztása más, de elindítva gyönyörűen végig csinálja az eredetileg ott lévő programot.
Mint fentebb mutattam, oda nem illő drótszerű darabkák vannak. Némely helyen alkatrészek alatt is.
Valszeg elszállt valami. Bár mérve még eddig semmi.
Zárva tartja az ajtót, bekapcsoláskor pillanatokra indítgatja a motort.
Nyomtam én már azon vagy háromféle variációt amúgy. Sem teszt, sem semmi...
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
(#) varga jano válasza Ambavir hozzászólására (») Feb 22, 2019 /
 
Javította már valaki ? Használtan vettétek ? Esetleg "szépséghibás"-an vettétek ?
(#) Ambavir válasza varga jano hozzászólására (») Feb 22, 2019 /
 
Olyannira egy a kettő, hogy Comstructa eleje a Siemens házzal.
Fentebb az eredeti.
De azért megoldanánk a problémát.
(#) menyus hozzászólása Feb 22, 2019 /
 
Sziasztok, kérdezném hogy a képen látható vezérlővel szerelt LG direct drive on hogy a bánatban lehet kikapcsolni azt a mosás végi örömódát? Éjszakai mosásnál elég zavaró, a gyári leírást követve az istennek sem lehet ki - bekapcsolni. Olyan mintha a programból hiányozna ez a kikapcsolási funkció. Nyugtázza a ki - bekapcsolást (egy hosszú és két rövid fütty) de nem hajtja végre. Dalol vígan tovább egy kb 15sec es dallamot, ezért legszívesebben felrobbantanám . Miért nem volt elég egy 3 sec es sípszó a végére? Had vakuljanak a parasztok, másra nemigen jó, még + egy kék LED kellett volna bele és akkor 5ösével vinnék. ... pfff.

köszi ha valaki tudna segíteni.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
Következő: »»   511 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem