Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   535 / 580
(#) palko0125 válasza angyalpc hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Szia!
Első ránézésre valami féle tápegység probléma lesz. Nézdmeg honnan kap tápot a kijelző, aztán az ottani elkokat netalán soros X2-es kondit cseréld.
Üdv, Palkó.
(#) zolika1217 hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Sziasztok, segítséget kérnék!
Adott egy Indesit iwb 61051 típusú elöltöltős mosógép, aminek tönkrement az ajtózárja, olyan módon, hogy a villanyt is levágta. Vettem másikat, kicseréltem. Bekapcsoláskor elindul a szivattyú, jelzi a zárt ajtót, majd elkezdi beszivattyúzni a vizet.
Néhány másodperc után a felső négy led elkezd villogni, elindul a szennyvízszivattyú, kiereszti a vizet, de sem lepausolni, sem kikapcsolni nem lehet, csak kihúzásra áll meg. Az ajtó nyitható, ha bezárom újra elkezdi ugyanezt elölről.. Mi lehet a gond?
Az ajtózár típusa:Metaflex zv-446
(#) kozsoo33 hozzászólása Jún 5, 2020 /
 
Sziasztok,
Adott egy AEG mosógép és egy AEG szárítógép, kb 5 évesek. Mostanában egyre többször leverik a fi-relét. Akkor ha mindkettő megy és akkor is ha mindkettő be van dugva a konnektorba, de csak egyik működik, változó időpontban a programjukon futva, de nem induláskor. Hetek óta úgy használjuk, hogy felváltva dugdossuk a 220-ba, attól függően, hogy melyik kell éppen. Így egyszer sem oldott le a relé.
Hallottam zavarszűrő kondi áteresztésről, fűtőszál hibáról...
fi-relé: BC604103-as SCHRACK
mit javasoltok?
kösz
(#) palko0125 válasza kozsoo33 hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Szia!
A zavarszűrők lesznek a ludasok. Próbáld meg kiiktatni őket, valószínűleg meg is oldják a problémát.
Üdv, Palkó.
(#) Kispotter hozzászólása Jún 11, 2020 /
 
Sziasztok!

Mosógép műanyag üstház ragasztásánál mennyit kell várni mire lehet használni? Elvileg kötési idő 5 mm ig 24 óra. Csak nem tudom ezután kaphat e már forró vizet. JA és ez egy whirpool felültöltős gép ami amúgy gyárilag tömítéssel van összerakva, de így nekem ingyen volt.
(#) tibec válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Szia! Szerény megítélésem szerint, a várakozási időt a ragasztó anyag határozza meg. A gyártó meg is adja hozzá a kötési időt, ami után a ragasztás bírja, akár a forró vizet is, amennyiben a leírásban szerepel, hogy ellen áll a ragasztás a forró víznek, valamint meg van adva, a max. hőfok is. Egyébként csak érdeklődöm, miért éri meg egy üstházat összeragasztani, ami egyébként szétszedhető? A tömítéssel szerelt, szétszedhető üstház előnye egy csapágy cserénél azonnal megmutatkozik.
(#) Kispotter válasza tibec hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Azért érte meg, mert ez a mosógép le lett támasztva 5 éve, mert nem forgott amotor. Azóta lett egy hétvégi házam és gondoltam oda megcsinálom ( Kívül kicsit rozsdás nem sajnálom annyira pincébe kerül). Mikor 5 év után levittem a pincébe kipróbálni órán száján folyt a víz. Gondoltam akkor renoválás. A motort szétszedtem felszabályoztam a kommutátort munkahelyemen megcsapágyaztam új szénkefék. Aztán az üstöt is szétcsavaroztam megcsapágyaztam, kipucoltam, új szimreing stb. És mivel 5 ezer ft az üst tömítés gondoltam megragasztom fbs-el, mert az nekem ingyen volt. A lényeg minél normálisabban, de minél olcsóbban szerettem volna megcsinálni a gépet. Sikerült is csak nem tudom mikor moshatok benne először. Ennyi a titka a dolognak!
(#) tibec válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Bocsi! Félre értettem a dolgot! Akkor az üst továbbra is szétszedhető, csak a gumi tömítés helyett tettél fbs-t, ami egyébként a következő alkalommal bontható! Na! Hát így már én is raktam össze üstöt, szerintem a 24 órás várakozás bőven elég, és bírni fogja a forró vizet is! A következő szétszedés egy kicsit macerásabb lesz, de ez a ragasztás nem olyan, hogy a következő szétszedés csak az üst anyagának roncsolásával történhet!
(#) Kispotter válasza tibec hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Így van! Pont ezért nem estem neki sikaflexel még szélvédő ragasztóval, mert az is van és gondoltam az tuti jó, de valami bontható barátabb megoldást kerestem inkább mert a sikát nem szedem szét sosem.. Bár ez egy awt 2884 kb 15 éves gép szóval többször már szerintem.nem.kell szétszedni!
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
De akkor holnap meg lesz a 30 óra aztán rakok bele 2 liter ecetet 95 fokon had menjen.. Egyébként milyen magasra emelnek ezek a mosógép szivattyuk? Elég magasra kellene neki felemelnie nem tudom megbírkózik-e vele..
(#) kope20 válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Idézet:
„Egyébként milyen magasra emelnek ezek a mosógép szivattyuk?”

120-150 cm
(#) Kispotter hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Sziasztok!
Új probléma a whirpool awt2284/1-el. Néha megáll a motor és ilyenkor egész addig áll amíg a programkapcsoló nem fordul 1 picit. Van hogy 10 percig áll van hogy centrizés közben is megáll. Motor vezérlő hiba lehet? Motor most lett felujítva koppra. Vezérlőbe van 2 db elektrolit kondi meg 1 relé gondolom ezeket kellene meglesni.
(#) Gafly válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Idézet:
„Vezérlőbe van 2 db elektrolit kondi meg 1 relé”

Elég fapados kivitelű vezérlőnek tűnik.
(#) Kispotter válasza Gafly hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 14, 2020 /
 
Na fogalmam sincs miért, de teljesen rendbe jött mostam is vele vagy 4 adagot. Ja meg túl magasan volt a kifoló csöve és nem tudta kiszívni a vizet. a program kapcsoló ezért állt meg. Amúgy 1 trükköt elárulok mivel lehet azonnal megcsinálni a dobház műanyag oldal burkolatát ragasztó nélkül. Ragasztani próbáltam vártam vele 2 napot is, de sajna eresztett (mondjuk szerintem azért mert kevés ragasztót használtam meg koszos is volt a tömítés helyén..) Kirántottam a ragasztócsíkot simán és van a barna d profilu ablak tömítő. Pont bele megy a tömítés vájatába összeraktam és láss csodát tökéletes! Volt vagy 1000 Ft a gyári tömítés 10 ezer..
Kép
(#) kovacspista hozzászólása Jún 16, 2020 /
 
Helló mindenki! A képeken látható Bosch mosógép, teljesen random leveri a kismegszakítót. Van, hogy
mosás indításakor, de menet közben is . Van, hogy több mosás lemegy , minden gond nélkül. Gondoltam a motorra, az ajtónyitóra meg egyebekre, de nem találtam hibát. Úgy tűnik csak cserével
állapítható meg a hiba. Hátha volt valakinek ilyen jellegű kalandja . Mi szokott így viselkedni? Melyik alkatrészre jellemző? Persze ha van ilyen. Köszönöm előre is.
(#) Gafly válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 16, 2020 / 1
 
Idézet:
„Úgy tűnik csak cserével állapítható meg a hiba.”

Az is egy módszer, de mit csinálsz utána azzal a nagy rakás mosógéppel?
(#) kovacspista válasza Gafly hozzászólására (») Jún 16, 2020 /
 
Ha ha!
(#) Dino71 válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Mérni, mérni és mérni. Szigetelés ellenállásmérő is a barátunk. A jellemző hibák a fűtés, motor(szénkefe por), betáp. zavarszűrő. FI relé van? kismegszakító hány amperos hány amper folyik át rajta? van e valami új fogyasztó ugyan azon a kismegszakítón? Az is el tud fáradni.....
(#) kovacspista válasza Dino71 hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Köszönöm a választ. Nem a hálózat a gond, más helyszínen is ugyan ez van. FI relé nincs. Ellenállás mérővel sajnos nem jutottam semmire, minden rendben tűnő! Lehúzom a fűtést, kitakarítom a motort és meglátjuk.
(#) tibec válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Szia! Nézd át a vezeték köteget is, hátha valahol ki van dörzsölődve és a rázkódástól csinál zárlatot. Egyébként a zavarszűrő is szokott ilyen jelenséget produkálni.
(#) kovacspista válasza tibec hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Köszönöm, lehúztam a fűtőbetétet, azóta nincs gond. Úgy fest csere lesz.
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Kiszedtem a betétet. Megkérdeztem , melegít e, ezért sajnos nem mértem meg! Szerintetek kell cserélni? Sok mindent láttam már, de ilyet még nem! Csoda, hogy eddig nem jelentkezett hibaként!

DSCF9254.JPG
    
(#) VIM válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 17, 2020 / 1
 
Ez very very good fűtő betét jó, hogy veri az automatát és nem a gazdáját.
(#) dada75 válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 17, 2020 /
 
Szia! Sajnos visszatért a hiba. Program közben megâllt, és nyitott ajtót jelez. A zárat tesztelve jónak tűnik. Azóta nem indul, csak a hibát jelzi, nem kattan a zár. Lehet, hogy a triac megadta magát? Még nem volt időm méregetni, de néztem ilyen gépet alkatrésznek, de annak is ez a hibája. Szerelő már elvérzett rajta, azért eladó. Esetleg más lehet ezzel összefüggésben?
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
(#) noi válasza Temela hozzászólására (») Jún 18, 2020 /
 
Sziasztok!
Anya kiszerelte a mosógépből a panelt (videótelefonos távsegítséggel ), elhozta.
Valóban a TRIAC zárlatos.
Egy BTA316-800B jelzésű, NXP gyártású van benne. Megrendeltem. Kipróbálni sztem csak a mosógépben fogom tudni, mert bonyolultnak tűnik minden szenzort becsapni. Ez még pár hét, aztán jelentkezem.
Köszönök mindenkinek minden eddigit!
@Temela, ha a motortól ment tönkre a triac, akkor a motor is hibás lehet?
Üdv, Noi
(#) Gafly válasza noi hozzászólására (») Jún 18, 2020 /
 
Idézet:
„@Temela, ha a motortól ment tönkre a triac, akkor a motor is hibás lehet?”

Ugyan nem Temela vagyok, meg nem értek hozzá, de ez most költői kérdés akart lenni?
Maradjunk a 42-ben. Az tuti.
(#) mlaci989 hozzászólása Jún 18, 2020 /
 
Sziasztok. Vestel mosogep vezerlovel kuszkodok.
Csapagyazas utan nem hajlando indulni. Ha lehuzom a vizszint erzekelo csatit, akkor megindul. Viszadugva ki is mos. Ha rajtavan, akkor semmit sem csinal. Feszultsegek megvannak. 400 Voltos elko cserelve.
(#) palko0125 válasza dada75 hozzászólására (») Jún 19, 2020 /
 
Lehet elszállt megint, viszont akkor érdemes lenne megnézni a zárat, hogy azzal nincs e gond ( nem emlékszem, hogy azt cserélted e)
Az is lehet, hogy a forrasztás engedett el valahol.
Mérd meg/csekkold le ezek és megyünk tovább.
Üdv, Palkó.
(#) dada75 válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 21, 2020 /
 
Ok, így teszek, köszi! A zárat is kicserélem, és megnézem kap-e feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Következő: »»   535 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem