Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Sziasztok! Átnéznétek nekem, hogy jó-e? Előre is köszönöm!
Szia
C3 és R14 külön panelon kap hejet. A Q4- nél átnézem. Köszi.
Miért nem teszed fel a 4 tranyót 1 hűtőbordára?
Az MJL-ek elégé melegedni fognak és sajnos nemelég "combos" a hűtőbordám, kb 50-60 fokra fog így is felhevülni. Nem akartam a db139-eket is rárakni, inkább kapnak külön egy kis bordát.
Átnéztem azt hiszem kijavítottam a hibát, benéztem a db139-ek lábkiosztását ![]()
Akkor mondom a következő hibát
![]() És az r13 miért nem köti össze a 2 végtranyó kollektor és emitter lábát? Q1 Q4 bázis összekötő szálat nem lett volna jobb elvinni a VR2 alatt? A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
Q6
![]() ![]() Köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
Én nem a lábai között gondoltam..
Sziasztok!
Elkészültem a 2.1-es erősítőm nyák tervével. Vetnétek rá egy pillantást, van-e benne hiba? A kapcsolást a TEA2025 gyári kapcsolásának felhasználásával készült saját tervezés, bár nem túl bonyolult. A tervet azért tettem fel képként, mert az SL6-ossal készült, így nem mindenki tudná megnyitni.
Nekifutottam még egyszer, remélem már jó lesz
![]()
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni de nézd meg az R7-et.. a 2 lába ugyanoda megy ![]()
Azért mert látom mennyire lelkes vagy adok pár támpontot.
1. Az ellenállásaid méretei kb 2-5X akkorák mint amekkorákat manapság lehet kapni ugyanekkora teljesítménnyel. Tehát először megvenném az alkatrészeket lemérném és utána kezdeném a nyákrajzolást, vagy ha tudod hol akarod megvenni az alkatrészeket és ha rendelkezésre állnak az alkatrészek méretei (PL Ret-nél minden alkatrész műszaki rajzzal együtt fent van a webshopban) az alapján kezdeném csak el. 2. A fő áramvonalakat pl táp vagy kimenet nem árt ha vastagabbra veszed, mert ott nagy áramok folyhatnak... 3. minél nagyobbra tervezel egy áramkört annál drágább és zajosabb lesz a hosszú vezetékek miatt. Végül mutatok egy példát, hogy én hogy csinálnám vs a tiéd. ( Az enyém sincs még teljesen optimalizálva de így is jelentős különbségek vannak.
Köszi tanácsokat. Nem szoktam nagyon nyákot tervezgetni, most ismerkedek a programmal is.
Az alkatrészeket megvettem, ezek a méreteik, nem mai darabok szerintem megvannak vagy 30-40 évesek (legalább is a cirill betűkből gondolom ami némelyiken van ![]() A tanácsaid alapján megpróbálom átdolgozni a nyákot kisebbre és vastagabb vezető szálakkal. Egyébként vétettem a kapcsolásban más hibát is vagy csak az R6-R7-nél van hiba? Köszönöm még egyszer a segítséget.
Mást nem találtam. Az ilyen régi kondikkal meg vigyázz mert a legtöbb hiba miattuk van és ez az erősítő nem kerülne amúgy se sokba, az összes ellenállás kb 200ft a kondik se drágábbak 20-30 ft-nál és azok újak
Értem. Akkor veszek újakat és nekiesek még egyszer. Köszi a segítséget.
Sziasztok.
Elkészült a kompakt áramköröm, amit a meghalt sub erősítőm helyére ollóztam össze. Remélem nem sokat hibáztam. Amiket használtam: Eddig szuperül működü védelmi áramkör, reloop E_2-es TDA terve és innen az oldalról egy sub filter. Előre is köszönöm.
Szia a szubszűrőnek nincs kapcsolási rajza? Mert ha az ami itt van a cikkek között kicsit módosítva akkor a poti bemenete nincs összekötve másik lábbal ellentétben nálad. D6 fordítva van.
A szub szűrő az innen származik, a nyákot ollóztam össze. Kapcsolási rajzot még nem találtam. D6-ot megfordítottam.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Elméletileg ugyan úgy másoltam le ahogy a nyákterven van...
Hmmm... Van még egy ilyenem, ez a Baji elektronika által "szerelt" verzió.
Igen erről beszélek.. Ha megnézed a kapcsolási rajzot és a nyáktervet látni fogod te is.. Elvileg a potinak 4 lába össze van kötve, a nyák terven meg már csak 3.
És akkor most melyik a rossz?
![]() Ez is ugyan az... A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Ha működik akkor hagyd így.. Az meg, hogy a cikkek közt lévő kapcsolási rajz és a nyák terv miért nem stimmel, és hogy eddig senki nem jött rá hogy nem jó, egy másik kérdés
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Maga a koncepcióban nincs máshol hiba? Mert akkor hétfőn jöhet a marás, és este már azon nézem a Bosszúállókat
![]()
Még talán annyi hogy az R3 feletti átkötés nem kell ha megvastagítod a test csíkot mert körbeér.
Mindjárt nézem...
Megvastagítottam. Még annyit kérdeznék, hogy "teleföldet" használhatok-e? Már igencsak telítődött a gyorsmaratóm, így könnyítenék rajta. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |