Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3661 / 3661
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») 16:41 / 1

Itt a környéken csináltak néhány cserepes lemezes tetőt, meg trapézlemezes melléképületet az elmúlt időszakban, megkérdeztem a tulajokat, megnéztem a kész műveket, meg egyszer sikerült beszélnek a kivitelezőkkel.
Azt gondoltam volna logikusnak, hogy a púpra megy a csavar, mint mondjuk egy hullámpala esetében, mert ugye a púpról a víz lefolyik, a gödörbe. És meglepődtem, mert nem így van. Az a hivatalos technológia, ehhez is készülnek a csavarok, hogy nem a púpban hanem a gödörben van csavarozva. Leginkább azért, mert itt nincs idő azzal vacakolni hogy lukakat furkálnak, sorjáznak stb, hanem önmetsző csavarok vannak amiket géppel kell pillanatok alatt betekerni, és ez a móka a púpon nem működne mert itt ott behorpadna tőle a lemez, lévén, hogy ehhez erősen nyomni is kell míg a csavar át nem lyukasztja a lemezt.
Tehát a gödrökbe megy a csavar. Beázás ellen van a csavar feje alatt egy gumi tömítés is. És itt jön az egész dolognak a szépséghibája. Azt a gumit előbb utóbb vagy megeszi majd a nap, vagy csak elreped, stb. De ez a kisebbik gond. A nagyobbik az amit láttam is amikor a szomszéd házát csinálták. Néha, hogy ne kelljen annyit menni, és gyorsabban haladjon a dolog, az emberke különféle akrobatikus mutatványokhoz folyamodik, hogy több csavart tudjon betekerni egyetlen állásból, azaz fekvésből, emiatt előfordul, hogy némely csavar nem pont merőlegesen lesz betekerve hanem enyhén ferdén.
A szomszédnál ez ki is derült az első komolyabb eső után, mármint, hogy melyek ezek a csavarok, mert ott a gumi alátét nem zár rendesen, és ott beázott neki az új tető.

Ez ugye normál dőlés esetére igaz amit írtam, a 10 fokosra én csak annyit hallottam, hogy olyan lejtésre igazából már nem ajánlott semmiféle lemez. Ha én magamnak csinálnám, inkább bevállalnám a jóval több időt és macerát, kifúrnék előre minden lyukat és úgy tekerném be a csavarokat, már ha találnék hozzá olyan hosszúságban, ha nem, akkor azt is házilag kéne gyártani, mármint a gumi alátéteket.
(#) tufatofu válasza Frankye hozzászólására (») 17:22 /

Időközben szemügyre vettem a szomszéd épületét is, azon is így van felfogatva az "árokba" csavarozva.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») 17:52 /

Idézet:
„A nagyobbik az amit láttam is amikor a szomszéd házát csinálták.”

Nagyrabecsült fórumtársunknál simán otthagyták sittet (pala, ami innentől kezdve veszélyes hulladék).
De lehet majd sufnit építeni belőle, vagy szánkózódombot az unokának, vagy simán elásni...
Következő: »»   3661 / 3661
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem