Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A "tudni vélem" azt jelenti, hogy megalapozott ismeretem van a témában.
Nem is tudtam, hogy 20 éve már volt EURO4 besorolás. (Neked nem fura, hogy mindig, minden témában, mindenkitől többet és jobban tudsz mindent? Te vagy az a típus, akitől senki nem tud nagyobb halat fogni.)
Én kimondottan tanácsolom, hogy hallgass meg másokat is autó vásárlás előtt. Én éppen ebben a cipőben járok, és elég sok érdekes információt kaptam. Persze ezek valóságtartalma és jövőbeni helytállósága nem garantálható, de érdemes mérlegelni.
Több autót használtam, minthogy okoskodasokra hallgassak
![]() (Kb ebben élek. De ertem én, hogy masok dolgaihoz mindenki jobban ért ![]() Az pedig bátran állíthhatom: a saját szükségleteimhez én értek jobban. A hozzászólás módosítva: Hé, 20:46
"másokat is". Helyes.
![]()
Na igen, jól meg kell gondolni.
Mennyi időre kell? Mennyien fogjátok használni? Milyen távokra? Van-e másik? Mekkora a keret rá? Mennyire sűrűn? Mennyire fejlett technikailag a felhasználó? Milyen idős a felhasználó? Mekkora darab a felhasználó? S persze a legfontosabb - milyen színű legyen ![]() Ugye a milyen idős például érdekes a mennyire könnyű ki-beszállni miatt is. A mekkora darab már csak azért se mindegy, mert pl. én próbáltam olyan autót, amibe nem fértem bele (chevrolet spark)... Na jó, erre a kereskedő akarta volna anyumat rábeszélni, én meg azonnal le tudtam beszélni róla, mikor teljesen hátratolt üléssel is még mindig az ölemben volt a kormány. Ugyanakkor a hátsó ülés is már olyan közel volt az elsőhöz, hogy a lábát egy gyerek se tette volna a kettő közé, s persze a rámcsukott ajtót csak a letekert ablak miatt tudtam kinyitni (kívülről!). Érdekes, de a fiat 126-tal ilyen gondom nem volt, pedig a kormányt ott is az elefánton keresztül benyúlva tudtam fogni ![]() A hozzászólás módosítva: Hé, 20:58
Véleményekre dohasrm adtam. Az olyan, mint a ...izé... kimeneti nyílás. Mindenkinek van, csak senki sem kívancsi a máséra.
Na, ugy van.
A sajat igenyem (es a pénztárcám) szabja meg. Nem árt, ha van szerencsém-szerencsétlensegem néhány dologhoz. Én döntök, nem mások.
"dohasrm" nehezen, de megfejtettem. Én szűrve, de minél több infót szeretem.
Nagyapám mondása: "Más kárán tanul az okos." De persze ehhez mások véleményét, tapasztalatát figyelembe kell venni. Bár gondolom neked felesleges,mert mindentudással születtél.
![]()
Megegyszer elmondom: én tudom, mire van szüksegem.
Nem nagyapád.
Nem.
De autózasban picit több tapasztalatom van. Picit jobban tudom, mi kell azokból. Miből gondolod, hogy nagyapad jobban tudja? Velem ne gúnyoloďj, nem ertesz ahhoz, amihez én. Nem neked, és nem nagyapadnak veszem. Pont. A hozzászólás módosítva: Hé, 21:25
Idézet: „Szerintem sincs miről, ehhez képest mégis belekezdtél, és úgy néz ki, hogy abba sem szeretnéd hagyni.” Abbahagyom, hiszen kollégáim között is vannak akik ha nem is 20 éves porhanyós Skodával, de szakadt Opeltól kezdve szinte bármilyen típussal 200 fölött "járnak" úgy, hogy még inkább termeli az üzemanyagot nekik, mintsem fogyasztaná, ha érted... Amit nem értettem, az az, hogy hol tudsz kihasználni olyan autót hazánkban aminek 200+ a sebessége, ha már ez mint követelmény megfogalmazódott benned? Hétköznapi sofőr lévén(feltételezem, nem vezetsz heti 10 ezer km-et), satnya reflexekkel, száguldozásra alkalmatlan utakon, kinek kell meghalnia ezért? Nekem az elvárásom egy autóval annyi csak, hogy üzembiztos legyen. Beleülök, és megyek, ha úgy tetszik 1500km-t, olcsó legyen a fenntartása. Ne sajnáljak beletenni egy talicskát, vagy 10 zsák cementet sem. Idézet: Van akinél igen, van akinél nem. Kicsit több mint negyven éve elég sűrűn foglalkozom autókkal.Sokat javítottam és sokat vezettem is. Mégsem gondolnám, hogy mindent tudok és nem lehet valaki aki többet tud. Én nem vagyok mindentudó. „De autózasban picit több tapasztalatom van.”
Így igaz, -en sem mondtam, hogy mindent tudok (te kívanod belémbeszélni). En azt mondtam: van tapasztalatom, es én döntöm el, mire van szüksegem.
Nem mások
Az, aki mindenkinél jobban tud mindent, az most sem én vagyok, csak ritkán nézel tükörbe. Jobban tudod az elektronikát azoknál mint akiknek ez a szakmája, csak mert hallottál valakitől valamit. Jobban tudsz az autókról is mindent, csak mert hallottál valakitől valamit. De ez sem elég, akinek más véleménye van, akármiről is, az hülye, az nem átlagos, az valami ufó, nem is ember. Állítod egyik butaságot a másik után és még foggal körömmel ragaszkodsz is hozzá. Mert az emberi egó az nem veszíthet. Nem, nem megy az autóm még ötödikben sem 180-at. És nem is volt ilyen autó 20 éve. Azért én ezt is megmutatom neked, hogy de, bizony volt. A linken az van, hogy gyártási időszak 2000-2005. Ugye, egyrészt ez sem igaz ebben a formában, mert ezt a motort egyrészt gyártották már előbb is, másrészt az enyém 2006-os gyártású, ez van a forgalmiban, meg a besorolása Euro 5. Szólj ha ezt is jobban tudod mint én, akkor majd beszkennelem a forgalmit is. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek már rajtad...
Most nem értem ezt miért írtad. Szerintem hallgass alkotóra, nála jobban senki nem tud autót venni. Érteni nem ért ehhez sem, de majd valaki megmondja neki ebben is a tutit, onnantól az a vélemény már aranykeretbe lesz foglalva. Egyedi és megmásíthatatlan.
![]() ![]()
Szerintem maradjunk meg abban, hogy ha én nem vonom kétségbe a te dolgaidat, hogy milyen autót veszel vagy nem veszel, hogy épen miért és mikor kötsz bele a szomszédaidba mert nem tetszik hogy azoknak eltérő véleményük van, ha nem mondom meg hogy milyen ruhát vegyél fel, vagy milyen kaját egyél, akkor cselekedj te is hasonlóan, tudod, élni és élni hagyni.
Na, most már a halált is idekevered az eszem áll meg. Nem lennék a családtagod, de még a szomszédod se, szerintem keress fel egy szakembert. Süt belőled az irigység, a gonoszság. Mert a szomszédnak nagyobb autója van! És még csak nem is használja! ![]() Idézet: „akinek más véleménye van, akármiről is, az hülye” Egyáltalán nem így gondolom, nem mindenki hülye, csak kizárólag Te.
Nem vontam én semmit kétségbe, csak számomra röhej kategória volt a szomszéd, hogy engem kér meg, hogy hozzunk 2 zsák csemperagasztót, mert csapkod az eső és "megcsapja" az autót
![]() Most használ valaki valamit, vagy nem. Közben te itt fényezgeted azt az ótvart, mint a világ legjobb autóját. Szerintem ezek a beteges dolgok. Egy kérdést tettem fel, amire képtelen voltál válaszolni! Hol használsz ki 200+-os sebességet, ha ez a szempontod egy autónál? Mellesleg én nem bocsátkoztam személyes sértegetésbe. Szakemberre neked volna szükséged! A hozzászólás módosítva: Hé, 22:41
Most már sürgősen fejezzétek be a kötekedést és egymás gyalázását!
Miért nem hagyod rájuk? Sajnos az élet más területein is ez megy, hogy még te jössz ki belőle rosszul ha tényeket prõbálsz igazolni. Szomszédomnak is olyan volt, tényleg megy annyit, ő azért adta el mert volt benne 374000km meg kellett neki egy kombi pakolászni. A motor optimalizálás ügyben majd megkereslek privátban, te vagy az ötödik akitől hallom, hogy dinamikusabb lesz az autó és kevesebbet fogyaszt de eddig nem mertem meglépni.
Keress nyugodtan mert nagyon nem mindegy hogy hova viszed. Most még lejjebb ment az átlagom, 6,6, ez előtte 7,2 volt csak azt a képet nem találom. És igen, most van 80 ezer km a 19 éves autóban óra szerint. A valóságban meg ki tudja. A figura akitől vettem füzetet vezetett mindenről, még a tankolásokról is, adásvételkor kifénymásolta nekem az egészet, 4 vagy 5 lap volt. Aztán, hogy ez mennyire a valóság azt csak ő tudja, bár telefonban ragaszkodott hozzá.
Előtte új korában meg a BRFK-é volt az autó, de hogy ott mi történt vele vagy mennyit mentek vele azt már nem tudtam kinyomozni. Nem voltak rosszak ezek az Audi motorok na. ![]()
Pontosan nem tudom milyen algoritmus szerint jön ki ez az érték, de mivel nekem is Skodám van (igaz én újonnan vettem), ezért lefotóztam most ugyanezt az adatot. És valóban, ez egy csinos szám, de amikor megnézem tankolástól tankolásig mekkora távolságot teszek meg, akkor inkább 8 liter feletti átlagfogyasztás jön ki. Pedig az én autómat még nem is piszkálta semmilyen hardveres szakember, vagy ha történ frissítés a szakszervízben, akkor arról nekem nem szóltak. Illetve nekem kb. 220.000-nél jár a km, ami garantáltan ennyi a 20 éves járműben.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:28
A Renault-mban eleve 7-8 százalékkal többet mutat a sebességmérő (egy GPS-eshez képest) gyárilag előírt, ill. megadott gumiméretekkel - gondolom, ezzel összhangban a megtett út is kevesebb a kijelzettnél, és ha lenne fogyasztásmérőm, az is csalna. Állítólag elterjedt gyakorlat ez, de nem foglalkoztam vele részletesebben.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:22
Nálam ugyan ez a helyzet. Öregecske, de keveset futott (20+ éves, 90.000 km van benne, valós értékkel!) FIAT Albea, gyári méretú gumikkal, kb. 10%-kal magasabb sebességet mutató órával a GPS által mutatotthoz képest.
Ez kb. minden autóra igaz. Így nem perelhetőek a gyártók egy bizonyos irányból.
A haladási sebesség esetében többet mutat a műszerfal de a megtett távot jól méri. Ezt könnyen lehet ellenőrizni egy GPS alapú sebességmérővel valamint az út menti km táblákkal.
Régi 20 éves Citroenem pontosan mért sebességet, egyezett a traffipaxal. Kétszer is. Fizetős ellenőrzés volt.
![]()
Én is úgy tudom, hogy nem titkoltan "fölé" mérnek.
A túlmért értéken én is tépelődtem, de előnye, ha az van kiírva, 40-50-60 stb. és a cáger ennyit mutat a digi kijelzőn, akkor biztosan nem lépted túl, sőt, megállítanak egy kitüntetés erejéig, hogy ennyire betartod...A hétköznapi jogkövető...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |