- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
NA most kattintottam rá a képre amire bele írtál. ÉS én a csatolt rajz szerint forrasztottam!!!!!
ISTVÁN 2 igen az lesz most néztem az ic-ém TQFN és én a KKKKK QFN rajz szerint csináltam és ott a kvartz ahogy irtad másholvan.
"
most egy pengével műtöm"
Az ilyesmit nehéz külön folyasztószer nélkül megúszni, akkor az olvadt ón szétválik és magától csusszan az alkatrészlábakra és vezetősávokra, ahol a legtöbb hasznot hajtja. Persze gyakran elég szörnyen néz ki az ilyen szerek maradéka a panelon, amit nem árt letakarítani, de az már apróság.
"Ami szögletes, azt gurítani, ami kerek, azt vinni nem célszerű, de baromira katonás dolog." A hozzászólás módosítva: 14:47
MŰKÖDIK.(fut pali79 kis progija)
Szeretném megköszönni a segítségedet TE világítottál rá az alapvető hibára (amit az elején észre se vettem mikor küldted).TQFP....QFN
A többi hozzászólónak is megemelem a kalapom hogy ilyen kitartóan foglalkoztatok evvel a ... igazából ezt a laza néhány napi kínlódást CSAK egy adatlapi figyelmetlenségem okozta .
Kellemes ÚJ ÉVET NEKTEK.
Na ennek örülök , hogy működik ! Sziv SN
Én a
QFN-t nem is szoktam nézni , mert olyat nem használok.
De így megvan mi volt az elkötés alapja.
Pali79 kis programja is segített a többi segítő mellett , hogy legyen egy működő példány , amíg semmi se működik addig a legrosszabb.
Neked is boldog ÚJ ÉVET , ha addig semmilyen problémád nem adódna