Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy van ahogy majkimester írja.
Pl. a 18F1320-nál open-drain az RA4 kimenet, vagyis kell felhúzó ellenállás, lásd adatlap 8. oldal. A 18F14K22-nél az RA4 "rendes" kimenet mint a többi, lásd adatlap 10. oldal. Érdemes ezeket mindig megnézni az adatlapban. Én anno amikor elkezdtem ezzel foglalkozni, a 18F1320-nál szaladtam be ebbe, és nem értettem hirtelen mit rontottam el.
Ezt úgy érted, hogy ha le akarom húzni akkor kimenetre állítom, ha nem akkor bemenet?
Gondolom az nem működik hogy kimeneten magas szintet ad és a vonalon lévő külső tranzisztor meg lehúzza.
Igen,
PORTA,RA4 = 0 és TRISA.RA4-et váltod. TRISA.RA4 = 0 -> kimenet, tehát GND-re húz TRISA.RA4 = I -> bemenet, azaz nagy impedanciás Az nem megy, hogy normál kimenetnél te magasba a külső tranzisztor meg alacsonyba akarja húzni. A gyengébb (ami Murphy szerint a kontrolleren belüli) tönkre is megy.
Szuper, Köszi az infót. Így már jó lesz.
Progi fordítása HEX reÜdv mindenkinekSajnos nagyon kezdő vagyok a programok világában de szeretnék építeni egy áramkört pic16f887 ic vel. Az AI vel írattam egy programot amit szeretnék kipróbálni de sajnos nem HEX fájlt küldött így nem tudom beégetni az ic be.Esetleg valaki letudná nekem fordítani. Erről lenne szó:
Előre is köszönöm a segítségeteket A hozzászólás módosítva: Csü, 16:33
Moderátor által szerkesztve
Pancsolj, lásd melléklet. A konfigurációt kiegészítettem, mert hiányos volt, erre:
A programot nem ellenőriztem semmilyen formában, csak fordítottam (ingyenes verzójú XC8).
Hálás köszönet a pic et megrendeltem ha megérkezik már próbálom is ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |