Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   146 / 211
(#) mekkmesterke válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
Köszi megtaláltam, nem lett az igazi. Eléggé szürkések lettek a fehér részek. Mit nem csinálok jól, mert sztem valamit én nézek be.
(#) kaqkk válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
A pdf creatort is ráengedted ? Ha nem megy , küldd el emilben holnap megcsináltatom a fiammal és felteszem ide .. Eagle file nincs ? Abból sokkal egyszerűbben lehet invertálni..
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
(#) mekkmesterke válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 23, 2012 /
 
A pdf creator is megvolt, de semmi változás. Sajnos nincs meg csak pdf-ben ezért szívok most én is vele. Akkor ide felteszem mert nem jön össze ez nekem. Köszönöm előre is a segítséget!
(#) mps válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Itt egy negatív. Ahogy én csinálom: Pdf creatorral kinyomtatom png-be, Irfan wievvel a szinmélységet kettőre állítom (kép menü=> színmélység csőkketés), majd negatív készítés (kép menü => negatív-készítés).
(#) Hp41C válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Szia!

Ha már másodszor állsz neki megcsinálni:
- Miért nem lépsz egy szintet? A Szilva féle klón csak 5V -os kontrollerhez jó. Egy kicsivel bonyolultabb áramkörrel (Watt féle vagy a furatszerelt klón) nyithatnál nem 5V -os kontrollerek felé.
- Ha mégis a Szilva féle klón mellett döntesz, akkor miért nem olvasod el az évek alatt felhalmozódott tapasztalatokat. A klón tökéletesen működik, ha minden rendben van az első élesztésnél. Ha a program nem indul el a kontrollerben azonnal az első feszültség alá helyezéskor, a FET -ek könnyen tönkremehetnek benne. Számtalanszor leírtam, hogy érdemes a FET -ek G és S elektródái közé 100k ellenállást tenni, hogy a statikusan oda kerülő töltést elvezesse, a FET -et lezárja. Ez a lezárás főleg a Vpp -t előállító FET -re érvényes, hiszen a drain körében csak egy induktivitás van. Ha nincs G -S ellenállás, a program valamiért nem indul el (a G -t meghajtó láb nagyimpedanciás marad), a mérések során elegendő töltés kerülhet a FET gate-jére, hogy kinyisson, azonnal tönkre is menjen.
- Miért nem keresel a mellékletekben. A módosított terv lay állományát már jó régen feltöltöttem...
(#) mekkmesterke hozzászólása Szept 24, 2012 /
 
köbzoli: Ez csak tükrözve van de azért köszi.
mps: Köszi a negatívot meg a leírást. Ezt a módszert megjegyzem magamnak mert sztem még jól jöhet kész nyákterveknél
Hp41C: Azért csinálom meg újra a szilva féle klónt mert ahhoz adottak már az alkatrészeim. Eddig én a programozót csak arra használtam hogy az előre megírt programokat használva után építsem az általam kiválasztott kapcsolásokat. Már sokszor eldöntöttem hogy rendesen nekiállok foglalkozni a picekkel hogy ne csak addig tartson a tudásom hogy megtudok csinálni 1 futófényt vele vagy hogy villogtatok 1 ledet hanem komolyabb dolgokat is véghez tudjak vinni vele. Ehhez a célomhoz az elején meg sztem elég ez a klón és mivelhogy már másodszor építem meg tudom hogy tökéletesen működik és nagyon is megbízható. Az általad említett 100k-s ellenállást pedig már említette nekem valaki, lehet hogy pont te és meg is fogadtam és tökéletesen is működött a klón csak hát a tekercs melegedett 1 ideig de a későbbiekben sikerült orvosolni a problémát. Az újbóli utánépítésre pedig azért van szükség mert csípi a szememet az a gányolás amit az előző panelnél hoztam össze. Csúnya forrasztás, elfurt forrszemek, a panel oldala hullámos mint a Balaton, egyszóval nem 1 szép munka és ezért döntöttem amellett hogy újra nekifutok a dolognak. Egyébként köszi a tanácsokat. Lehet megépítem a watt félét is 1szer ha úgy lesz és "kinövöm" a szilvaféle klónt, de remélem akkor már lesz lehetőségem befektetni 1 gyári pickit2-be esetleg 3ba, bár lehet mire odajutok már lesz 4 is Ja és köszi a LAY fájlt
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) gyök2 válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Szia!
Látom előttem már megcsinálták. De azért itt van az enyém PDF-ben. A méret elvileg nem módosult, mert Corel-ban lett megcsinálva, és lemértem a lábtávolságot a PIC-nél.
(#) mekkmesterke válasza gyök2 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Köszönöm neked is
(#) kaqkk válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Megelőztek..
(#) mekkmesterke válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Azért kösz neked is
(#) Johnny0004 válasza mekkmesterke hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Szia, megépítheted Watt kapcsolását furat szereltben is, amit Sky készített el.
Érdekes erről nem igen esik szó, pedig nagyon jól működik.
Link
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) Johnny0004 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Ja egy javítás, aki megépítené, a beültetésin a FET2 fordítva szerepel, valamint R4-R6!
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) mekkmesterke válasza Johnny0004 hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Hát már neki kezdtem a Szilva féle klónnak, meg így tényleg csak átpakolom az alkatrészeket az egyik panelből a másikba, de azért köszi
(#) seat hozzászólása Szept 28, 2012 /
 
Sziasztok,
Meg akartam(akarom) epiteni a Szilva fele klont,de ma kaptam egy kapcsolast ami tud 3,3V-os picet is egetni a rajz szerint,Ti mit szoltok melyik a jobb?
Mellekelem a kapcsolast,
A velemenyeket elore is koszonom.
(#) vicsys válasza seat hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Azt, hogy nem néztél körül helyben...
Bővebben: Link
(#) Johnny0004 válasza seat hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Helló! Ezen jumperrel állítható a Vdd, és mindig a kimenetén van.
(#) Hp41C válasza seat hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Szia!
A jumper sok hibalehetőséget rejt. Egy elfelejtett átjumperelés a kontroller életébe kerül, el lehet követni naponta többször is. Ha holnapután 2.5V -os típust kapsz, akkor egy újabb példány készül? Szerintem nem érdemes egy műveleti erősítőt lespórolni...
Ha ragaszkodsz a furatszerelt kivitelhez, akkor a furatszerelt klónt ajánlom, ha lehet SMD -is, akkor a Watt féle SMD -t. Az EEPRom -ok csak a viszonylag ritkán használt Program and Go (számítógép nélküli sorozat programozás) funkciókhoz kellenek, kihagyhatók.
A rajzon a D4 feltehetőleg rossz helyen van.
(#) seat válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Udv mindenkinek,
Koszonom a gyors valaszokat!
Ez lesz az elso klonom es probaltam minnel egyszerubbet keresni,olvastam az altalad irt "Furatszerelt Pickit2 klon" cimu cikket is,de az elso ranezesre eleg bonyolultnak tunt,de szerintem azt fogom utanepiteni.
(#) Hp41C válasza seat hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Szia!
"Második ránézésre" csak két részlet különbözik:
- Rajta vannak az EEPROM -ok, ahogy írtam nem kell beültetni elsőre. A panelre ráfért.
- A VddTgt előállításánál egy MCP6002 és egy p-fet van a jumper és a Zener -es, tranzisztoros stabilizátor helyett.
Olvasd végig az alkatrészek helyettesítéséről és a bemérésről szóló részt.

Szia
(#) seat válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Szia!
Koszonom a segitseget! Mostmar bisztos h a Te klonodat fogom megepiteni es megegyszer koszonom a gyors segitseget! Holnap neki is latok.


(#) potyo hozzászólása Okt 3, 2012 /
 
Pickit3-nál vajon hogy lehetne rávenni az mplab-ot, hogy megjegyezze, hogy az eeprom területet ne törölje? Mert amíg meg van nyitva, addig rendben van, de ha bezárom a projektet és ismét megnyitom, akkor megint az van bejelölve hogy minden memóriaterületet töröl írás előtt és nem tartja meg az eeprom terület tartalmát, ami pedig nekem nem jönne most rosszul...
(#) PéBé hozzászólása Okt 13, 2012 /
 
helló!

Szerettem volna használni a pickit2-met de valamiért ezt írja ki indításkor, szeretnék valami megoldást kérni tőletek.
Előre is köszönöm!

PéBé

hiba.JPG
    
(#) watt válasza PéBé hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Milyen PK2-d van? Egyébként a Vdd, vagy a Vpp áramkörökben lesz a hiba.
(#) mrobi hozzászólása Okt 13, 2012 /
 
Sziasztok! A Szilva féle pickit2 klónnak szeretném letölteni az eagle-ös nyáktervét. Sajnos ahova Szilva felrakta (MCU Hobby) onnan nem tudom letölteni. A topikban meg nem találom sehol.
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Eddig nem volt ídőm (és energiám) foglalkozni a pk2 -vel . Ma kicseréltem benne az elkókat
mindkettő 16v os volt ,tehát elvileg nem mehetett volna tönkre , de a csere 50v- os kondikra meghozta a javulást !
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Szia! Nekem is volt régebben egy sor hibás SMD elkóm(fekete), fel is robbant az egyik, szép lángot kifújva magából! A többi zárlathoz közeli terhelést okozott. Nehéz az ilyesmit kiszűrni. Sajnos nem lehet megbízni semmiben...
(#) Hp41C válasza PéBé hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Szia!
- Ha a PICKit2 programját úgy indítjuk el, hogy nincs csatlakoztatva a PICKit2 vagy nem találja meg, akkor a Vdd -t automatikusan 2.50V -ra állítja. Ha a klón a Szilva féle klón, akkor csak (névlegesen) 5.00 V -ot tud kiadni. A mérés nem felel meg a beállított értéknek, tehát jön a Vdd hiba. Állítsd a Vdd -t 5.00V -ra...
- Ha más klón és / vagy a Vdd jól van beállítva, akkor túl nagy a terhelés a Vdd vonalon (rövidzár), vagy túl nagy a Vdd összes szűrőkapacitása. Ekkor áramkörön belüli programozáshoz külső tápfeszültséget lehet használni.
- Ha nincs is rá csatlakoztatva a programozandó kontroller, akkor a Vdd visszamérés, a Vdd kapcsoló FET környékét kell leellenőrizni. Szilva féle klónban már találtunk IRFZ34 -et az IRF9Z34 helyett.
(#) Hp41C válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Egy 16V -os kondenzátort nem illik 13 - 14V -ra igénybe venni... Ide legalább 25V -ost kell használni.
(#) kaqkk válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Nálam már új korától nem volt több a fesz 11,8-11.9 nél ,de most már az 50v os kondi biztosan jó lesz . Egyébként vagy két évig bírta !
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) Johnny0004 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Üdv! Nekem is van egy Szilva klónom (is). Kipróbáltam, mindegy mennyire van állítva a Vdd nem ír semmilyen hibát a program, tehát az első lehetőség kilőve.
Következő: »»   146 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem