Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   92 / 398
(#) balu2 válasza Szilágyi Miklós hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Hali.Valahol én is láttam egy ilyen kapcsolást,ami viszont már a módositás miatt nem Quad.Megpróbálom előásni.
(#) Ge Lee válasza balu2 hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Természetes hogy elszáll. Néhány oldallal előbb azt is leírtam hogy miért.
(#) scooby_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Valóban,nem arra van hogy úgy használjuk,de éleszteni pont jó volt.
(#) cicoka hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Én kb. 1 éve készültem el a Quad-omal. Az angol nyákot csináltam meg 1 hónapja megmakkant az egyik DC2550-es Videoton hangfalam (kb 25 éves konstrukció eredeti állapot) összezuhant rajta a tekercs zárlatos lett, az hazavágta az erősítőt. kicseréltem az egyik biztit a nyákon és szólt tovább.
(#) Blackthorn válasza Orbán József hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Esetleg nincs meg annak a kéttekercses "telifóliás" nyáknak a rajza??? Nekem meg volt az eredeti huntingdoni nyákfilm is, de sajnos évekkel ezelőtt elkevertem valahol és sehol nem találom.
(#) Blackthorn hozzászólása Júl 28, 2010 /
 
Érdekelne a QUAD 405-2 eredeti PCB rajza, ha valaki hozzájutott esetleg...
(#) hapro válasza Blackthorn hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Mindkettő nyákrajzát megtalálod itt a topicban, csak indítsd be a keresőt. A 405-2-nek meg nincs "eredeti" nyákrajza, azt így ahogy van egy átépítő jelleggel rá lehet reszelni minden alkatrészt egy pl rádiótechnikás nyákra. Láttam a szerző termékét, ő sem új nyákra készítette el, hanem modifikálta a régiét. Alkotó rajzolt egy nyákrajzot az 405-2-höz, azt is megtalálod itt. De ő csak pdf-ben adja közkézre. Az eredetit sem fogod megtalálni pcb-ben, csak mondjuk fényképen, amiről átrajzolhatod amibe akarod.
(#) Blackthorn válasza hapro hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Köszönöm szépen a segítséget! Időközben megtaláltam az eredeti nyák filmet is. Régebben sok példányt építettem ebből az erősítőből erre a nyákra, ha esetleg van rá érdeklődő akkor szívesen megosztom veletek
(#) hapro válasza Blackthorn hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Azért megoszthatod.
(#) Szilágyi Miklós válasza balu2 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Köszönöm előre is. hali!
(#) elektrojános hozzászólása Aug 4, 2010 /
 
Helló mindenki,Szeretnék venni quad kitet,találtam is,a kérdésem az lenne,hogy a quad tranzisztorait rakhatom e egy közös hűtőbordára?És kell e előerősítés,vagy elég ha csak rárakom a számítógépre?
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Ha elszigeteled a tranzisztorokat a hűtőfelülettől, akkor minden további nélkül rakhatod egy hűtőfelületre az összeset. A számítógéped nagy valószínűséggel megfelelő szintű jelet fog tudni biztosítani.
Itt a 4. oldalon találsz infót róla, hogy 0,5V már ki tudja vezérelni teljesen http://quad405.com/4051inst.pdf Ha tud ennyit a hangkártyád, akkor elég ha nem tud ennyit akkor kell előerősítő.
(#) elektrojános válasza hapro hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
És csakúgy szigetelés nélkül nem rakhatom rá?
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Szigetelés nélkül nem! A Tranzisztorok hűtőfelülete, akollektor láb is egyben, így az olyan lenne, mintha a kollektorokat még pluszba összekötögetnéd mindegyiket mindegyikkel.
(#) Alkotó válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
A humor része: Ha mondjuk a QUAD 15kg, és te már most is elbírsz ekkora terhet, akkor nem kell előerősítened, azonnal rárakhatod a számítógépre. Az más kérdés, hogyan fog kinézni az a gép, a tetején egy erősítővel.
A komoly része:
- Jól kell egységcsomagot választani. A Quadnak van egy nagyon jól átgondolt modifikációja, szerintem CSAK azt érdemes építeni. Ez nem jelenti a régiek működésképtelenségét, de éppen azok hibái kerültek kijavításra a módosítás során.
- A tranzisztorokat nyugodtan teheted közös bordára, sőt ez kifejezetten célszerű is (mint pl. a gyári kialakításban láthatod). Természetesen csak termikusan lesznek közösek, elektromosan szigetelni kell őket a hűtőfelülettől. A kérdés azért fura, mert az egységcsomag eleve meg fogja határozni miként tudod a félvezetőket hűteni, kivéve ha az ehhez szükséges szerelvények kimaradnak a csomagból (de az már kínos mulasztás lenne).
- A Quadnak (is) van egy érzékenysége, amekkora bemenő feszültség képes kivezérelni. Ha a hangkártyád kimenete tud ennyit (szinte biztos), akkor nem kell. Ha nem tud, akkor még mindig két esélyes, mert ha csak a felét tudja, akkor még mindig elg komoly teljesítményed van, viszont ha nem elég, akkor kell a szinten kicsit emelni.
(#) elektrojános válasza hapro hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Köszönöm.Mégvalami, milyen tranzisztort használjak ami jól bírja?Bd-t,Mj-t vagy valami 2n-t(2n nagyon nemszeretnék mert nehéz rárakni a bordára)


És egy képet is,beépített keverővel és fejhallga erősítővel építem.
(#) elektrojános válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Hát én erre gondoltam.Kicsit lejjebb.
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Pedig a TO-3-as tokozás lenne a nyerőbb...de ha vastagabb a pénztárcád, akkor legalább ugyanannyira nyúzható konstrukciót nyersz az MJL típusokkal mintha egy TO-3-as mondjuk MJ15...típust tennél be, vagy egy 2N3772.
BD-ből már nem nagyon kapni valódit így az rizikós. Én TO-3-as MJ tranyákból építkeznék a helyedben, vagy MJL21194 Esetleg MJW... De ha kisebb költségvetésű, és ott az eszed amikor a hangerő potit tekered akkor nyugodtan bele teheted a BD249-et, nem kell döngetni, és házibulizni vele, legfőképpen 4ohmon. De ha csak hallgatod akkor majdnem mindegy mit teszel bele.
Másik dolog, hogy a tranzisztorokat csak 1X kell betenni, beszenvedni, ha így jobban tetszik, egyszer kell csak jól betenni, és akkor azt többé soha nem kell bolygatni.
A döntés a tied úgyis, én csak a tapasztalatomat írtam le.
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Ha jól látom azt írják, hogy vagy BD-vel vagy 2N-el kapod induktivitás nélkül.
(#) Alkotó válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Ebből nem tudom megállapítani milyen. De szinte biztosan nem az R.Ludwigos módosítás, mert abban dupla végtranyók vannak, ami nem hiszem, hogy kijönne ennyiből.
Mindenesetre nagyon furcsállom, hogy a szöveges leírásban kétféle tranzisztorfajta is választható. Talán kétféle panel van hozzá, és azt küldik amelyiket kéred?
Nagyon macerás a felső részben lévő szöveg:
Idézet:
„"A Kittek nem tartalmaznak : potmétert, hűtőelemeket, tekercseket."”
(#) elektrojános válasza hapro hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Ha már mindenki aztmondja h a TO-3-as tokozás a legjobb ide akkor aztis kéne használnom.Szerintem aztis fogom,mert azok jobbam bírják,ugye?
Meg nekem 8 OHmra kéne.Nos ehhez a kithez vagy bd249-et adnak vagy 2n3442-t.Gondolom ne variáljak semmit és kérjem a 2n-t.
(#) elektrojános válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Igen tudom de nemmerek otthon belevágni építeni egyet,félek h elcs*szem.
(#) elektrojános válasza hapro hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Igen,jaajj olyan macerás ez a quad.Mit gondolsz az IC-s erősítő is klassz lenne?
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Aha, jól gondolod, de akkor már most kezdj beszerezni 1mm átmérőjű zománcozott réz huzalt, az induktivitásokhoz, és próbálkozz a megtekecselésével. Elárulom, gyakorlatot kíván, hogy jól, pontosan, és szépen elkészítsd.
(#) Blackthorn hozzászólása Aug 4, 2010 / 1
 
Ez egyike az eredeti angol nyákterveknek, az általam kért "telifóliás" változatot nem töltöm fel, hiszen már megtették mások. De talán ez a kapcsolás is érdekes. Itt már a 6,9uH-is induktivitás helyett 22uH értékű kisáramú változat van a rajzon. A rajz sajnos nem makulátlan minőségű de kis munkával használhatóvá tehető.
(#) Alkotó válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 / 1
 
TDA7294. Pofonegyszerű és nagyszerű. Én irtózom az IC-ktől. de ez valóban jól szól.
(#) elektrojános válasza hapro hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Egyáltalán mit csinál ott a tekercs?
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Aajjjajajjajjj, hol tartunk??
Ha így állsz ehhez, akkor tessék egy TDAxxxx-et építeni először, aztán ismét egy TDA-val egy nagyobb teljesítményűt, majd jöhet egy egyszerűbb tranyós, majd szép sorjában....
(#) hapro válasza Blackthorn hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Köszönöm.
(#) elektrojános válasza hapro hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Csináltam már egy 2x40 wattos ic-set.
Következő: »»   92 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem