Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Síva pp1200
 
Témaindító: dpu390, idő: Dec 16, 2007
Lapozás: OK   3 / 3
(#) jerry26 hozzászólása Jan 7, 2015 /
 
Legyen kedves valaki segíteni!Egy 6ledes ppa 1200 sívám van teljesen gyári és szobában használom 8ohmos hangfalakkal!Pár napja levettem a tetejét és azt tapasztaltam,hogy azon a panelom melyeken a táp kondik vannak ahol a hűtő ventilátor kábel a panelra csatlakozik van egy kb 4x4cm-es kis panel állítva rányomva a táp kondik paneljára azon van 2db tranzisztor kicsi hűtőbordán na azok nagyon melegek sőt a l7818cv számmal jelzett tranzisztor annyira meleg,hogy a vízcsepp serceg ha hozzá ér!Mire szolgál ez a panel?Talán a ventilátor fordulatát szabályozza?A rajta lévő kondi 2db is nagyon meleg,bár nem púposodtak fel eddig!Normális dolog ez?Vagy mi baja lehet?A ventilátor működik bár 1x volt úgy,hogy nem indult el,de utánna újra indítottam a gépet és akkor már ment majd egy idő után mikor letakartam a szívó nyílást megemelkedett a fordulatszáma!Mi baja lehet?
(#) gabesz2011 válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Hali!
Nincs véletlenül rajzod a képen látható csodához? Ha jól látom ugyan azzal a végpanelal van szerelve mint a paa800-asom.
(#) ferci válasza jerry26 hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Az L7818 egy low-drop stab ic. Biztos nagy áramterhelést kap, és/vagy nagyon sok a rajta eső feszültség is. Aztán ezért izzad nagyon.
(#) TAttila77 válasza jerry26 hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Szia. A Sivád fetes, limiteres? Ha fetes akkor a végtranzisztorok meghajtói fetek TO-247-es tokkal szerelték Városi Zoltánék annó Ceglédbercelen. A lábaikat kitekerve egyet levágva kis vezetékkel kötötte be. Ezt a kis ventilátorvezérlő panelecskét a fiatalabb PPA-sokba tette be. Fetes-Limiteres kevés készűlt (azok voltak a full extrásak). Még a készítés dátumát is beleírták, legalábbis annó az én full extrásomba igen. Az előlapon belűl volt felírva filccel. ha limiteres, azt meglátod, mert a kiegészítő fotoellenállásos ledes egy tranzisztoros kis áramkört utólag kötötte be az előlapi panelen az illesztőfokozat IC-jéhez. Valahol van még nekem ilyen kis ventilátor vezérlő panelem készen. Ha jó a kis panel akkor alapon alíg jár a ventilátor, de ha meleg a végfok bordája, akkor iszonyatos erővel fúj (máramelyikben profi ventilátor kerűlt) A tiédben azért forró a tranyó mert lehet hogy baj van a ventilátorral. Azok a Sivák amelyikben golyóscsapágyas PAPST ventilátor volt azok sosem romlottak el, de amelyikben silány SUNON volt azok hamar elszálltak, ha sokot üzemeltek. A PAPST ventilátorok elég nagy áramot vettek fel, meleg is volt a meghajtó tranzisztora és a stab. IC (azt hiszem 18V-os). Elég sokat javítottam már mindenféle hibákkal. A ventilátor 18-19v-on jár, emelt tápfeszen, és egy félig kinyitott tranzisztor figyeli a hőt amit a kis trimmerekkel állítottak be.Tranyóik a két oldalon a bordán vannak. Kövesd vissza a tápját a trafóig, nincs e leszakadva a válakozó áramú vezeték,a kis panelen a graetz diódái nem zárlatosak e, kis elkók jók e. Nézegesd meg a nagy puffer kondikat is mindet mert tipus betegsége hogy kipúposodnak. Ugyanis +-95V-on járnak a végfokok és hálózati ingadozásnál pl.,ha több a feszültség mint 230V akkor a 100V-os kondik nem viselik el. Így is határon jár az egész. Nekünk volt annó három fetes-limiteres is. Nagyon jó hangjuk volt. Először ellenőrízd a ventilátort majd a tápokat. Az sem kizárt hogy a darlington szállt el. Csak azt a típust rakhatod be, mással nem fog jól működni! Már nem emlékszem mi a tipusa,valami BDX nevű volt. A képeden nem látom elolvasni. Ha fennakadtál írj (akár privátot is)megpróbálok segíteni. Nem sok időm van a fórumot lesni mostanában.Sok sikert. (Az enyémben PAPST volt és rendesen meleg volt az IC és a darlington is) Ventilátorod elindúl bekapcsoláskor??
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2018
(#) gabesz2011 válasza TAttila77 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Szia! Már beszéltünk privátban. A képeket csak ide tudom felrakni az említett PPA 800-as siváról.
A bekapcsolásnál a Clip villanás normális?
(#) TAttila77 válasza gabesz2011 hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
A potik ill. ledek előlapi paneléről is tegyél be képet. Majd írok ahogy tudok, de ma is dolgozok. Kolbász fesztiválon hangosítok épp. Limiterre vagyok kíváncsi benne van é vagy sem. Igen ez a fetes siva. A panelekről dolgod végeztével isopropil alkohollal kis erős ecsettel mosd le a forrasztási maradványokat. Vágyhatnak neked nincs, akkor száraz kontakt spray is megteszi (kontakt WL) Emeld ki a modulokat, nézd meg hogy a beköszörűlés széle nem csípte e be a szalagkábelt.
(#) bakmor hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Hello mindenkinek.
Szereztem egy siva pa500 as végfokot.
Kicsit bajos és ebbe kérném a segítségeteket.
Bekapcsolás után lámpával indítva, lámpa elalszik a clipp led és a pritect világít mindkét oldalon.
Nem old a relé. Viszont a relét manuálisan benyomva mindkét oldal szépen szól.

Hol keressem a problémát? Valakinek ötlet.
(#) latyakosa válasza bakmor hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
A relét mi vezérli ? Azon a panelon a kondenzátorok állapotáról mit lehet tudni ?
(#) bakmor válasza latyakosa hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Mindkét panelon külön van a védelem relé.
Elég kevés az esély arra hogy mindkét panelon egy időbe megy tönkre.
Valami közös hiba lehet.
(#) kaqkk válasza bakmor hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Nem lehet hogy a lámpa miatt csökkent tápfesz okozza a problémát ?
(#) bakmor válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Sajnos nem az a baj.
Próbáltam simán indítani. Ugyan az. Minden led ég.
(#) bakmor válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
A két panel így néz ki.
(#) kisninja válasza bakmor hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Q11 fele milyen a nyák lemez ?
(#) bakmor válasza kisninja hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Discóba volt. A füstolaj valószínüleg felmarta a lakkot
(#) norbbie hozzászólása Ápr 2, 2020 /
 
Üdv!

Valaki találkozott már ezzel a tipussal ? Esetleg rajza lenne hozzá valakinek?
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu