Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Síva pp1200
 
Témaindító: dpu390, idő: Dec 16, 2007
Lapozás: OK   4 / 4
(#) TAttila77 hozzászólása Júl 13, 2020 / 2
 
Hölgyek-urak!
Ha valakit érdekel itt a PPA1600-os Siva kapcsolási rajza. Az 1200-es majd hogy nem ugyan ez, csak a végén a végtranzisztorok nem négyszeres tápon járnak, mint itt. Az eleje viszont szinte ugyan ez az elv mindegyiknél. (Fiatalabb vègfokok)
Csak ilyen formában van meg és ez a rajz. Többőtöknek hasznos lehet.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2020
(#) Csabi626 válasza TAttila77 hozzászólására (») Júl 28, 2020 /
 
Na, még most jutottam odáig, hogy a gyakorlatban is sikerült kipróbálnom a fent körülírt dolgokat. Megmértem mind a 16 végrtanzisztort, hidegen egyiken sem tudtam rövidzárat mérni, illetve megmértem a nagy egyenirányítót, az sem zárlatos, a kiégett sönt helyére sikerült szereznem egy jó kis izmos, hűtőbordás 47ohm 10W-os ellenállást, bekötöttem, az egyik külső bizti helyére meg egy hagyományos 220V-100W villanykörtét tettem, és bekapcsoltam a rendszert.
Az izzó közel teljes fényerővel világít egy pillanatig, de egyenletesen halványodik, miközben a ventilátor elindul, és szép sorban leketyegnek a relék, elalszik mindkét sárga LED is az elején, tehát úgy tűnik, mintha minden rendben lenne.
Pár másodperc múlva az izzó beáll kb. negyed fényerőre, és úgy is marad, ez gondolom olyan 2-300mA üresjárati áramnak felehet meg a 230V-os részen, nem tudom ez természetes e így, vagy utal valami zárlatra, és teljesen el kellene aludnia?
(#) TAttila77 válasza Csabi626 hozzászólására (») Júl 29, 2020 /
 
Jónak tűnik. Biztit tedd vissza és mérj egy nyugalmi áramot mindkét oldalon. Elvileg nincs különösebb gond a végfokoddal.
(#) Csabi626 válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1
 
Tökéletesen működik, köszönöm szépen a segítséget!
(#) TAttila77 válasza Csabi626 hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Akkor hajrá! Egészséggel gyilkolásszad.
Na meséld el nekem mit csináltál és mi volt a gond.
(#) Csabi626 válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 16, 2020 /
 
Egyedül a sönt volt megszakadva, és mivel több mint 25 éves gépről van szó, feltételeztem, hogy sima elhasználódás is okozhatta a dolgot. Ami először megzavart, amikor azt hittem, hogy így is indulnia kellene, max. nagyobbat ránt a hálózaton...
Most egy aluhűtéses 10W-os van benne (ez is egy bontott defibrillátorból való), amit lecsavaroztam a doboz aljára, és odavezetékeltem a panelhez, mert a régi helyére nem fért be. Teljesen nem forrasztgattam szét, csak kipakoltam óvatosan amennyire a kábelezés engedte, és úgy pucoltam meg ecsettel, porszívóval, de a lerakódások 80-90%-a kijött így is. Teljesen síknak láttam valamennyi elkó tetejét, így egyelőre azokhoz sem nyúltam, viszont a hangerőpotikat kicseréltem, mert azok már elég gatyák voltak.
(#) at22 hozzászólása Ápr 5, 2021 /
 
Sziasztok! Először is mindenkinek kellemes ünepeket!

Hozzám került egy siva ppa-800-as végfok.
Tegnap szétszedttem portalanítás képpen. Észre vettem hogy az egyik oldalt hiányzik egy tip 127-es tranzisztor. A másik oldalt ott van. Nincs vele baj mind két oldal üzemel úgy ahogy kell.
Van valami jelentősége szerintettek? Kellene pótolni? Nem lesz vele gond?
Kösznöm előre is a segítséget.
(#) TAttila77 válasza at22 hozzászólására (») Ápr 5, 2021 / 2
 
Fogadjunk, hogy ott van a másik oldalon is. Ha megfigyelnéd elég jól, akkor nem is írtál volna. Ugyanis a bordáikkal összeforgatott modukok NEM azonos tápfesz. oldali felét látod! Ott lesz az szerintem a másik oldalt is, csak alúl, mivel oda kell, hogy essen. Emlékeim szerint az a TIP csak a hőfokot lesi, az erősítő működésébe nem szól bele. Van amelyikben kettő, van amelyikben egy darab volt. Jut eszembe! Igen -igen a ventilátor hőérzékelő tranyója.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
(#) TAttila77 válasza at22 hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
A képeid alapján látom, hogy neked Fetes PPA sivád van, ha a tiéd. Ott figyel a fet a bordán, ami a végtranyók meghajtója kicsavart és levágott, fekete vezetékkel toldott Drain lábbal. Avégfokod +-95V-on kell hogy járjon jó esetben!!!! Jól vigyázz hogy nyúlsz hozzá, egy kósza pici ón darab se legyen a végfokon belűl, mert oda az egész egy hatalmas pukkanás után. Éppen ezért mivel ezek a sivák, még a fetesek is igencsak koros, 15 évesek legalább így a négy darab Jamikon 10000u/100v-os ki kell onnan hajítani gondolkodás nélkűl, mert így is eléggé kritikusan alá van méretezve a feszültsége! Ha olyan hálózaton jár huzamosabb ideig ahol gyakran van a konektorba 245V is akár, akkor el lehet gondolkodni ,hogy szegény Jamikonok mit szólnak hozzá, ha 230V-nál kell +-95V-o essen rajtuk. Tehát ki kell mindenképp cserélni, ezt már többször is írtam itt is korábban, mert egyik tipus hibája az ezen típusú, kialakítású Siváknak, hogy kipúposodhat és ki is száradnak ezek az elkók az alúlméretezés miatt. A tiéd nem limiteres, mert a Hangerőpoti és szimm.-asszim. átalakító, illesztő panel hátúlján nics oda kötve az optós limiter. Még valami, amiről korábban is már több fórumtársnak is írtam, hogy ez az a végfok, amivel vigyázni kell főleg 4 ohos terheléskor max. hangerő felé, ugyanis a tápfóliák sávjai eléggé keskenyre tervezettek , nem átgondoltak. Ezek a panel két szélén futnak. A ventilátorhoz közelebb eső tranyóknál kapja a két végfok a tápot, az első tranyók lábainál a tápfóliát meg kell erősíteni egy vastagabb ellenállás lábbal, amit a fóliára forrasztasz, miután gyönyörűen ovatosan lekaparod a zöld védőt róla. Itt kell leginkább egy 2-3cm-is hosszan az első tranyóknál megerősíteni, mert az összes tranyó árama itt fut egy 2,5mm széles kis fóliadarabon, ami el szokott pukkanni nagyobb terhelésnél és eviszi az összes végtranyót is meghajtó fetestől.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
(#) at22 válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Köszönöm a segítséget. Egyébként nincs ott a tip127 csak egy oldalon.
Ha nem probléma nem bántom.
(#) at22 válasza at22 hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Ahogy látom (gabesz2011) felhaszbnáló iletőnél is volt ez a végfok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
(#) TAttila77 válasza at22 hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Végig is tudod szépen követni lábától a venti. vezérlő kis kiciny panelig a bekötését. Van még egy rosz hírem, ami sajnos tény. A Sivákban a védelem csak DÍSZNEK VAN!!! ugyanis, ha megmihálylik és kimegy a féltáp a hangszórók felé, akkor sajnos KI IS FOG JUTNI. Ugyanis az ilyen kis és egyébként is bármilyen relé 95V-okat 15-20A es táppal zárlati árammal egyáltalán nem tud tapcsolni, mert ívet húz a kapcsoláskor abban a minutumban és egy összeovadt feismerhetetlen valami lesz a nyákjából is. E miatt is fokozottan kell bánni a Sivákkal sajnos, nem kell gyilkolászni, kínozni. Meg ell becsülni és akkor kiszolgál hosszú évekig. Eredetileg NMB PAPST golyóscsapágyas nagy légáramú jókora 5 lapátos ventilátor van bennük, ha nem ez van benne, akkor már fabrikálta valaki félkegyelmű szakbarbár. venni kell bele olyan tipust, mert viszonylag jókora nyugalmi áramon jár a végfok és eléggé fújja is a langy levegőt. Légáram ellentétes irányából nagy nyomású kompresszorral ki kell az utolsó porcicákat- por oroszlánokat is fújni, mert tele van kis BC-kkel belől és ezek is melegek, nem szeretik, ha nem járja a ventilátor levegője, még ha nem is teljes fordulaton, akor sem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
(#) at22 válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /
 
Köszönöm a részletes leírást. Vigyázok rá nem szokásom gyilkolni.
Egyébként 8 ohm al van hajtva.( Reflex r300) Rámertem 2x 75DC t kap a panel.
(#) TAttila77 válasza at22 hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /
 
Most néztem vissza, igaz valóban annyit kap, mert 800-as, én 1200-esnek néztem, nem tünt fel a kevesebb végtranyó a sok írás hevében.
(#) norbbie válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Ez mitől Fetes siva?
(#) Zola46 hozzászólása Okt 6, 2022 /
 
Üdv.Segítséget szeretnék kérni egy síva ppa 1200 négy ledes készülékem van,tíz perc használat után a bal oldal kisebb hangerőre véve projektel,de ha vissza vissza veszem nagyobb hangerőre egyből ki is alszik.Evel a problémával már háromszor is jártam Városi Zoltánnál,nagyon segítőkész volt és tesztelte a készüléket ki is cserélt benne mindig valami apró eszt ászt,de a probléma minden alkalom után meg maradt.Tudna valaki esetleg ebben segíteni hogy mi lehet a probléma.Köszönöm szépen előre is.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem