Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 22
(#) botesz válasza BaSa23 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
2 klixon van hátul a fűtőbetéten plusz egy Ntc elöl a ventinél.plusz 3 relé a panelon .Ezeket ellenőrizd.
(#) botesz válasza elektroservis hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Nem látja csukottnak az ajtót.
(#) Horvath65 hozzászólása Dec 25, 2017 /
 
Üdv a csapatnak! Áldott karácsonyt minden fórumozónak! Van egy "gyöngyvirágos" szárítógépem, Panasonic NH-P80G2 tipusú. Februárban lesz egy éve, hogy megvettem(még garanciás), Olyant produkál, hogy szárítás közben leáll (a program bármely részén), és azt közli velem, hogy U15, A leeresztés nem lehetséges. = "Ürítse ki a vizet, ha megtelt a víztartály. () Állítsa be megfelelően a vízleürítő tömlőt. () A fenti eljárást követően kapcsolja be újra az áram ellátást és nyomja meg újra a start gombot. Ennyi a leírás. Nekünk a tartályba gyűjti a vizet, a leeresztő nincs bekötve a csatornába. Mi lehet a baj? Nagyon bosszantó, ha megáll program közben, nem beszélve az áram számláról. Kérem segítsetek. Szép karácsony estét!
(#) Gafly válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Megbontás nélkül kitisztítható minden lehetséges dugulási helyet átnéztél?
Jó program Karácsonykor (de nem értek hozzá)
(#) botesz válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 25, 2017 /
 
Ha nincs tele a tartály akkor a szivattyúja nem megy .
(#) Horvath65 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Igen ki tisztítottunk minden szűrőt, a tartályt is ki ürítettük.
(#) Horvath65 válasza botesz hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Nem értem. Amikor elvan indítva akkor a szűrők a víztartály kivan ürítve, takarítva. Mégis ki írja a 15-ös hiba kódot. Ilyenkor újból kiöntve a víz, kitakarítva a szűrő, kihúzva a villás dugó, majd újra indítva, és vagy lemegy a program vagy minden ellőről.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
(#) botesz válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
És amikor megáll tele is van a tartály vagy csak van benne valamennyi?
(#) Horvath65 válasza botesz hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Csak van benne valamennyi, gondolom arányosan a program elfogyasztott idejével (asszony pajtás nem tudja a választ ). Majd Holnap magam indítok el egy szárítást és meg figyelem. A gyerek most is újra indította és leállt menet közbe. De az újra indításnál ki takarította a szűrőket és ki öntötte a vizet a tartályból, azt mondj, hogy a tartályban elég sok víz volt, néztük a ruhákat már csak nedvesek, valószínű a program vége felé tartott amikor leállt.
(#) botesz válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Mekkora a mosógéped centrifugàja?
(#) Horvath65 válasza botesz hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Nem értem. Szárítógépről volt szó. Mi mekkora? Fordulat? A fordulata 1600RPM, most mondja az asszony, hogy másik programra állította és itt lement végig megszakítás nélkül. Szerintem megpróbáljuk többször több programon, talán kiforrja magát.
(#) Somesz75 hozzászólása Jan 4, 2018 /
 
Sziasztok! Ariston ASD70C szárítógépem gyengélkedik. Bekapcsoláskor a kijelző nem jelenik meg semmi, indításkor „össze-vissza” villog és tompán kattog. Kb.5mp-ig forgatja a dobot, majd leáll. Rendeltetésszerűen használtuk, rendszeresen tisztítottuk a kondenzációs egységet, szűrőket, stb. Ha van ötletetek, azt szívesen venném, köszi.
(#) Horvath65 válasza Horvath65 hozzászólására (») Jan 4, 2018 /
 
Hát, kiforrta magát, jött a szerelő és elvitte. De amikor a két ünnep között bejelentettük, utána egyszer sem állt le. Talán úgy volt mint az ember a fogászaton, belép a rendelőbe és elmúlik a fogfájás.
(#) mmaryann hozzászólása Jan 20, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek! Van egy Siemens WT 46W563BY típusú kondenzációs szárítógépem, amit nagyon-nagyon imádok, kb. 4 éve használom. Egy ideje, mikor elindítom valamennyi idő eltelte után (mikor hogy van kedve van hogy fél óra, van amikor már a legelején) kijelzi (Tartály jelzőlámpa villog), hogy a kondenzvíztartályban lévő szűrőt tisztítsam ki. Minden egyes alkalommal megtisztítom a szűrőt, vizet kiöntöm, a szálfoszlány-szűrőt is megtisztítom és újraindítom a gépet. Egy szárítás alatt van hogy 3x is kijelzi ezt mire végigmegy a program. Végigpróbáltam legalább 5 féle programot, mindegyiknél csinálja. Alaposan kitakarítottunk mindenféle kívülről elérhető "tartályt", most már nem tudjuk mi lehet a gond. Tudtok nekem segíteni, hogy mi lehet a probléma mielőtt szétkapná a párom? Köszönöm előre is!
(#) Mosomasa01 válasza mmaryann hozzászólására (») Jan 20, 2018 /
 
Szia!
Van a kondenzátor alatt egy ajtó ami alatt gyűjti a kondenzátorból kifolyt vizet. Ezt az ajtót felnyitod, és balra fogod találni a szivattyút és a szintjelző úszót. valószínű, hogy az úszó szorul és küldi a jelet az elektronikának, hogy nem tudja kiüríteni ezt a gyűjtőtartályt. Szokott oda kerülni sok szösz és vízzel vegyítve összeáll, és felakad az úszó!
Üdv!!
(#) Mosomasa01 válasza Somesz75 hozzászólására (») Jan 20, 2018 / 1
 
Vezérlőpanel tápegységére gyanakodnék, az 5V fesz.stab. ic. de más is lehet persze!
(#) mmaryann válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Szia! Köszönöm a tippet, megpróbálkozunk vele! Üdv.
(#) sankio hozzászólása Feb 9, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!

Lehet,hogy balfék vagyok és máshol kellene keresgélnem. Van egy gorenje d52220 tip. száritógépem elszállt belőle az egyik hőkorlátozó igy nem melegit. Annyit tudok róla hogy nem a piros gombos,az épen maradt hanem ami mellette van. Nem tudom milyen értékű volt hány c fok volt ráirva igy nem tudok hozzá szólni sem milyet vegyek. Fűtőszálat kompletta lehet hozzá venni de az együtt 19.e ft. Kérdésem az lenne miféle hőkorlátozót kell beszereznem hogy ki cseréljem és ne verjem magam költségbe. Még egyszer nem vagyok műszerész Köszönöm előre is!
(#) Ambavir válasza sankio hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Service Manual. Elektrotanyán fent van
(#) Mosomasa01 válasza sankio hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Lehet NTC lesz az! Nincsen rajta semmi felirat?
(#) sankio válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
Sajnos nem találtam mivel porig égett
(#) kisubul27 hozzászólása Feb 27, 2018 /
 
Üdv a csapatnak! Egy Bosch szárítógép miatt szeretnék hozzátok fordulni!
Típus: Bosch Maxx 7 Sensitive
Hibajelenség: F:08 hibakód hangjelzéssel rögtön bekapcsolás után

Korábban a gép teljesen működésképtelen volt, de egy hibás táp alkatrész kicserélése után sikerült legalább már bekapcsolni! Sajnos eddig jutottam vele, ezért volna szükségem a segítségetekre!
Kaptam már olyan infót, hogy ez a fűtés relé lesz, olyat is, hogy ajtózár probléma, de sajnos ezekkel nem vagyok beljebb! A segítségetek előre is köszönöm! Üdv
(#) Somesz75 válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Köszönöm, hogy lehet megállapítani, ill.kizárni, hogy biztosan ott van a hiba?
(#) botesz válasza kisubul27 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
A légjárati NTC-t nézd meg.
(#) kisubul27 válasza botesz hozzászólására (») Feb 28, 2018 /
 
Szia Botesz! Előszö is köszi a választ! Őszintén szólva nem tudom melyik NTC -re gondolsz, kicsit ki tudnád fejteni! Bocs, nekem a szárítógép új! Előre is köszönöm válaszod! Üdv
(#) botesz válasza kisubul27 hozzászólására (») Feb 28, 2018 /
 
Kinyitod a gép ajtaját kiveszed a szűrűt és máris kiböki a szemed.
(#) kisubul27 válasza botesz hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Szia Botesz! Megvan az NTC, hogyan tudom letesztelni, hogy megfelelően működik-e!? Első körben lehúztam a csatlakozót, de ugyanaz volt a hibajelenség! Bekapcsolás után rögtön3x3 rövid hangjelzés!
(#) Ambavir hozzászólása Márc 3, 2018 /
 
Jó estét!
Elektrolux hőszipkás szárítógép.
Panel fotón.
E 32 hiba a teszten. Volt egyszer E50, de tulaja nyomkodta, eltűnt.
Nem elég meleg. Gázról még nincs infó.
E32 alacsony frekvencia a nedvesség érzékelőn.
Pongyolán fogalmazva.
Kefék átnézve, rendben.
Találkozott már vele valaki? Hol merre tovább?
Köszönöm

Ui:hogyan, hol mivel érzékeli a maradék nedvességet?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2018
(#) kisubul27 hozzászólása Márc 6, 2018 /
 
Sziasztok! Korábbái hozzászólásomhoz kapcsolódóan kérdezném, hogy egy légjárati NTC-t hogyan tudnék letesztelni, hogy jó-e!? Válaszotok előre is köszönöm! (Bosch szárítógép, F:08 bibakód) üdv
(#) ferci válasza kisubul27 hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Szia!
Azt ugyan nem tudom, milyen az az NTC formára, kiképzésre, de ha ráakasztasz egy multimétert 200, majd 20 kohmos méréshatárban, biztos megtalálod a kb. 25 fokos alap-ellenállását... utána ha hozzáférsz bármivel, ami melegít ( pl. hőlégfúvó, hajszárító, páka ( pár mm-ről ), láthatod, ahogy rohamosan csökken az ellenállása pl. párszáz ohm nagyságrendre.

Ugyanígy tudod modellezni a mérésednek megfelelően a "helyét": bekötsz oda egy potmétert, változtatható ellenállásként kötve.
Következő: »»   3 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem