Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla Moderato 1037 A-1 rádiós erősítő javítása
Lapozás: OK   3 / 4
(#) Imi65 válasza Stampi hozzászólására (») Okt 7, 2008 /
 
Ezt kellett volna megtalálnod.

[i] Azóta jelentős mértékben javítottam a rajz minőségén és harmadára csökkentettem a méretét.Nekem sem nyílik meg a nagy méret miatt, de jobb klikkel menthető. Sebi
(#) Stampi válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 7, 2008 /
 
Ezt megtaláltam, de se megnyitni se letölteni nem lehet!
(#) Imi65 válasza Stampi hozzászólására (») Okt 7, 2008 /
 
Hát, nem tudom, nekem azonnal megnyílik új oldalon, ha rákattintok. Megpróbáltam kiollózni a táprészt.
(#) pipi hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Sziasztok!
a barátomnak tönkrement a hangszedője, tudja valaki hol kapható?
Köszi
(#) bobber hozzászólása Feb 7, 2009 /
 
nekem is recseg nem nem kimondottan recseg csak súg de ha a potmétert ami a balancet állítja akkor az egyik tisztán szól a másik viszont súg.Akkor koregálódik kicsit mikor hangosítok.Kizártnak tartom hogy a hangfallal legyen a baj ugyanis nem aktív hangfal a hangszórók pedig ha szólnak akkor jók tehát az nem lehet.
(#) kissto hozzászólása Nov 27, 2009 /
 
Sziasztok! nekem is van egy moderato 1037 A-1 -em, és olyan problémám van vele, hogy a bal oldal eléggé halkan szól. a hangszóróhiba kizárva, tökéletesen szólnak. tudtok valami megoldást?
(#) kissto válasza bobber hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
cseréld ki a potmétereket...
(#) BenSanyi válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 10, 2010 /
 
Sziasztok, elnézést kérek, de én is segítséget kérnék. az én Moderato 1037-em erősítőjéhez szeretnék külső jelet csatlakoztatni (cd lejásztó, stb...) ugy hallottam a mikrofonbemeneten keresztül lehetséges. Nem értek hozzá sajnos, van ezen egyáltalán mikrofon bemenet? Segítsetek kérlek.
(#) BenSanyi hozzászólása Aug 10, 2010 /
 
Segítséget kérnék. az én Tesla Moderato 1037 A-1-em erősítőjéhez szeretnék külső jelet csatlakoztatni (cd lejásztó, stb...) ugy hallottam a mikrofonbemeneten keresztül lehetséges. Nem értek hozzá sajnos, van ezen egyáltalán mikrofon bemenet? Segítsetek kérlek. Köszi
(#) kissto válasza BenSanyi hozzászólására (») Aug 11, 2010 /
 
Egy átalakítót kell hátulra bedigni, holnap lefényképezem neked!
(#) s3rious hozzászólása Aug 22, 2011 /
 
Üdv!

Van egy nagyon jó állapotban lévő tesla moderato 1037 a-1-es erősítős lemezjátszóm, ám van vele egy picike kis gond.
A lemezjátszó tányérja gyakran ellenkező irányba indul el, plusz ha ráhelyezem tűt a lemezre, el kezd a közepe fele bemozogni, fokozatosan, pedig a lemez nem annyira karcos, tehát nem azért ugrál, nagyon sok lemezzel ki lett próbálva.
Nem tudjátok mi okozhatja ezeket a hibákat? Várom a lehetséges válaszokat.

üdv.
(#) denonka hozzászólása Okt 5, 2011 /
 
Sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni!nekem is van egy ilyen erősítőm,működik mind2 csatornája,nem is az a baj!hanem,hogy a rádió semmit nem fog be,meg nagyon halk a FM zaj is!a HH KH RH meg ilyen szarokon bejönnek adók,de nem azt akarom hallgatni! olvastam máshol,hogy a táppal lehet valami,nincs megfelelő feszültség,vagy valami IC ment tönkre!de aki vágja mi lehet a baja írja meg! előre is köszönöm!
(#) Pixi hozzászólása Szept 29, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy ilyen lemezjátszóm, és olyan problémám van vele, hogy a fejnél a kábelek leszakadtak, és nem tudom mit hova kell forrasztani. Vagyis pontosabban a fejen a G és az R L is meg van, szól is, de valamiért búg ha pl közelítem a kezem a fej felé, meg ha ki van állítva oldalra. A másik két lábat ami a szárban van hova kell kötni? Piros fehér kék zöld fekete vezetékek voltak benne, a kék és zöld hova megy?
Előre is köszi a segítséget!
üdv
PIXI
(#) Pityu9 válasza Pixi hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Üdv!
A bekötése: Bal oldal (L) : Fehér meleg , kék hideg pont (LG)
Jobb oldal (R): Piros meleg, zöld hideg pont (RG)
Ezen kívül szokott a karban futni +1 szál, az a karnak a földelése (fekete), azt kell a sasszihoz vagy a közös földponthoz kötni és elmúlik a zúgás.
Üdv!
(#) Pixi válasza Pityu9 hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Ez így oké, de mit hova kössek, mert a vezetékek bent vannak leszakadva! Vagy úgy hogy a hideg az a G mindegyiknél, és a meleg meg a másik kettő, L R? Van még a fejben egy kiálló pöcök is amire rá volt dugva egy olyan csati mint a fejnél.
Igazából a leíráodból csak az nem jött le, hogy a fej 3 csatiját hogy kötöm a kar 4 csatijához. Most a 2 felsőn van az R és L, a G meg a kiálló pöckön.
(#) Pityu9 válasza Pixi hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Üdv!
A hideg pontok gyakorlatilag a földnek felelnek meg jelen esetben. A leírásodból ítélve ebben vk4302-es hangszedő van, mert annak volt 3 kivezetése, a mozgó mágneses vm2102-nek meg 4. Nagy valószínüséggel az lesz a megoldás, hogy összekötöd a kéket meg a zöldet a hangszedő GND érintkezőjével, a többi adja magát. Íme egy kép a headshell gyári kábelezéséről, hátha segítBővebben: Link
Üdv!
(#) Pixi válasza Pityu9 hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Köszi akkor így már képben vagyok! Köszi szépen. Most már azt is tudom hogy lejön a fej!
Jövő hétvégén bekötöm ahogy írtad és akkor már tuti lesz.
Igen ebben az a fej van amit írtál.
Köszi mégegyszer!
(#) Pixi válasza Pityu9 hozzászólására (») Okt 4, 2013 /
 
Hali!
Sikerült bekötni, és szól, de most az a gond hogy az egyik csatornán más a hangja, vagyis mintha le lenne tekerve a magas. A másikon nincs gond vele. Mi lehet a hiba?
A képen sajna nem nagyon látni a bekötést, nem nagyon leht nagyítani.
(#) Pityu9 válasza Pixi hozzászólására (») Okt 5, 2013 /
 
Üdv!
Lehet, hogy a VK4302 pick-upot kikezdte az idő, ha más műsorforrásról jól szól, akkor nagy valószínüséggel célravezető lehet, ha ideiglenesen felcseréled a két csatorna vezetékét a pick-upnál, így ha a magashiányos hang átkerül a másik oldalra, akkor a pick-up a hibás, ha nem akkor valahol máshol lesz a hiba. De ezenkívül még sok más oka is lehet (hangszóró, stb.)
Üdv!
(#) teknikus hozzászólása Máj 15, 2015 /
 
Sziasztok!

Én most jutottam el a saját Moderato-m felújításához, kész a doboz, lemezjátszó, erősítő része rendbe rakva, AM sávokon tökéletes a vétel, FM-nél kicsit gyengébb, még külső antennával is, de a legnagyobb gond, hogy még MONO üzemben szépen tisztán szól, sztereoban már "begrízesedik" egy kcisit a hang, némi torzítást és zajt is hallani, és a sztereo vételt jelző lámpa folyamatosan világít, csak a fényereje csökken, ha elhangolom az állomásról! Szeretném kérdezni, volt e valakinek hasonló jellegű problémája, akár más hasonló tipusú rádióval, és tudna e tanácsot adni, merre induljak el? A hsz-kat előre is köszönöm!

Üdv!
(#) gyuszo válasza teknikus hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
Milyen antennát használsz hozzá ?
(#) gyuszo válasza gyuszo hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
A zajhatárolt érzékenység : URH mono vételnél : 8 uV
sztereó vételnél : 80 uV
A zajmentes sztereó vételhez jó térerő, antenna szükséges.
(#) Massawa válasza teknikus hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
Abban még keresztmodulátoros sztereodekodér volt, az nem éppen volt csendes. Szerintem cseréld ki egy PLL-s dekodérre és minden rendben lesz.
(#) teknikus válasza gyuszo hozzászólására (») Máj 16, 2015 /
 
A saját dobozába beépítettel próbáltam azzal még mono-ban sem jön be sok minden, aztán próbáltam kb 1-2 m vezetékkel az egyik antennabemenetbe, ez volt eddig a legjobb, és próbáltam 300ohm-os kihúzhatóssal, itt nem sikerült megtalálni azt a pozíciót, ahol az összes adó egyforma érzékenységgel vehető!
(#) teknikus válasza Massawa hozzászólására (») Máj 16, 2015 /
 
Van azt hiszem valamilyen AN XXXX, az jó lehet bele, minden egyéb átalakítás nélkül?
(#) teknikus válasza teknikus hozzászólására (») Máj 16, 2015 /
 
AN 115- van, de most nézem, a gyári A290D is PLL-es
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
(#) Massawa válasza teknikus hozzászólására (») Máj 16, 2015 /
 
Az IC-sek mind PLL alapon mennek. Szerintem mind jo, csak hozzá kell igazitani
(#) piter89 hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni a témában. Mamáméknál előkerült a szekrénybál egy Tesla moderato 1037 A-1 lemezjátszó. Egy két hibával.
-Lemezjátszót elinditva csak az egyik kimenetem szól.(próbáltam felcserélni a hangfalaka akkor is) -Maxra feltekerve a hangot alig lehet valamit hallani.
-Rádiót próbáltam befogni de sehogy nem jön össze. Csak súg semmi adás.Mi lehet a baja?
Van hozzá valami leirás mit, hogy lehet rajta?
Lemezjátszóhoz hogy tudok plusz tűt szerezni? Hol lehet venni vagy rendelni? Mi a tipusa? Tudtok benne segiteni?
Előre is köszönöm a segitséget.
(#) Fantasy válasza piter89 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Helo.
A lemezjátszó hibajelenségéből arra következtetek, hogy a karban a VK 4302 vagy 4202 hangszedő van. Ezek gyakori hibája, hogy a benne levő két kerámia lap közül az egyik vagy mindkettő idővel tönkremegy, vagy a kerámia lapok szalagszerű kivezetései közül valamelyik nem érintkezik a hangszedő kivezetéséhez. Ha szereted a lemezeidet, akkor nem ajánlom ennek a hangszedőnek a használatát, egyrészt ehhez a tű is és egy új hangszedő horror áron van, másrészt ezek a szedők tönkreteszik a lemezeket. Ha jól emlékszem a kar kialakítása olyan,(két csavaros felfogatás) hogy bele lehet tenni a szabvány 1/2" dinamikus hangszedőt is, ami minden tekintetben a legjobb választás lenne.
A rádió részről: elvileg ha jó és hátul az antenna aljzatba be van dugva a saját vagy külső antenna, akkor szólnia kellene, ráadásul ezen is már gyárilag nyugati CCIR sávos(87,5 - 104MHZ) az URH, tehát a mai adásokat veszi.
(#) Massawa válasza piter89 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Szereld ki a hangszedöt és érintsd kis hangerönél a vezetékeket. Ha ekkor sem szol mindkét csatorna akkor erösitö bemenet rossz a vagy a kapcsolot kell megpucolni.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem