Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rajzgép - Plotter
 
Témaindító: NZsolti, idő: Jún 27, 2006
Lapozás: OK   3 / 3
(#) wbt válasza Flatron11 hozzászólására (») Feb 15, 2017 /
 
Huhhh, de érdekes marsi szöveg... A HPGL teljesen ASCII, tehát bármilyen terminállal tudod küldeni az adatokat, kivéve az "LB", azzal kicsit vigyázni kell. LB=> átkapcsol szöveg módba, az utána jövő ASCII karaktereket már mint kiírandó szöveg értelmezi (és rajzolja a beállítások alapján, karakterkészlet, tájolás, karakterméret stb.). Ebből az üzemmódból való kilépés azt hiszem 5 (escape) kóddal történik, de már nem emlékszem pontosan. (bocs, csak fejből pötyögöm, kb 15. éve írtam plotter programját, lehet tévedek)
(#) otvenkilenc válasza Flatron11 hozzászólására (») Feb 15, 2017 /
 
Igen de azt hiszem előtte kell egy esc karakert küldeni. De nem biztos.
(#) otvenkilenc hozzászólása Feb 15, 2017 /
 
Lehet, hogy a plotered a HPGL/1 -t érti.
(#) Flatron11 hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Hosszú szenvedés után a Houston Instruments működik. Soros port és Autocad kellett hozzá ,hogy rajzot is tudjak vele rajzonlni. A Roland sajnos még mindig csak értelmetlen számokat ír ki, azon még dolgozni kell ,hogy jó legyen. Ha HPGL/1-et érti akkor is mennie kellene Autocad-el nem? Autocad 2004 van fent.
(#) otvenkilenc válasza Flatron11 hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Ha megfelelő meghajtó szoftver van hozzá. Nekem néhány plotter csak a HP7475 -tel működött
(#) Flatron11 hozzászólása Márc 21, 2017 /
 
A Roland plotterről lemondtam, azóta se lehet vele semmit rajzoltatni, írja a maga kis szövegét. A Houston Instruments-et kezdtem használni, tudok vele rajzoltatni bármit, viszont van egy kis gond. A vonalakat rendesen megrajzolja, viszont ha kört vagy valami féle alakzatot akarok rajzoltatni, akkor mindenáron pontokkal rajzolja ki, csak pontoz. Ez beállítás miatt van így?
(#) otvenkilenc válasza Flatron11 hozzászólására (») Márc 22, 2017 /
 
Nem valószínű, a pontok között mekkora távolság van? Egymás mellett közvetlenől vagy van távolság?
(#) Flatron11 hozzászólása Márc 22, 2017 /
 
Hát azért van távolság. Filctollat befogatva nem ér össze a két pont. HP 7585 drivert ír a gyári könyve ,hogy azzal kell hajtani. Én is ezzel nyomtatok, viszont youtube-on néztem videót a 7585-ről és az nem pontokkal rajzolja a kört, hanem rendesen végig leengedett tollal. Fóliát akarok vele vágni, ott viszont folytonos vonal kellene és nem pontozások.
(#) Flatron11 válasza Flatron11 hozzászólására (») Márc 22, 2017 /
 
Elfelejtettem még hozzátenni, hogy ami a plotterben van demo, (ABC-t leírja végig) azt rendesen írja le, nem pontozva, viszont ha Autocadben írok szöveget és nyomtatok azt már pontozza.
(#) Flatron11 hozzászólása Dec 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Végül csak maradtam a Houston Instruments plotternél. Flexisign programmal tökéletesen tudok vele rajzoltatni, viszont ha vágókést rakok bele nem vág egyenletesen. Van hogy az egyenes vonalakat vágja szépen és a köríveket nem, és van hogy fordítva. Ez a kés hibája, hogy nem fordul mindig rendesen, vagy ne is várjak ettől a géptől többet? Próbáltam plussz sújt rárakni a késre, és volt hogy teljesen átvágta a fóliát de valahol csak megkarcolta.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem