Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
 
Témaindító: sonajkniz, idő: Okt 23, 2016
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   44 / 44
(#) jucsaba válasza _BiG_ hozzászólására (») Pé, 14:10 /
 
Valaszoltam de eltunt
amit irtam.
A hozzászólás módosítva: Pé, 14:13
(#) Moderátor hozzászólása jucsaba hozzászólására (») Pé, 18:55
 
Nincs törölt hozzászólásod.
(#) _BiG_ válasza jucsaba hozzászólására (») Pé, 20:34 /
 
Elküldés előtt én elmentem a szöveget vágólapra, ha gond van, könnyen elővehetem
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Pé, 20:58 /
 
Idézet:
„Villanyautó hogyan tud visszatölteni hálózatba. Ilyen biztosan nem lesz, saját akkujába tölthet vissza, ami célszerűen ott marad az autó saját használatára.”


Ne vegyél mérget rá, csak ennyit mondok.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:00
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Pé, 21:27 /
 
Nem is rossz ötlet. Érdekes, hogy veszteség jelentős -akkuba be-ki, átalakítás-, mégis jónak mondják.
(#) jucsaba válasza _BiG_ hozzászólására (») Pé, 21:31 /
 
Idézet:
„Elküldés előtt én elmentem a szöveget vágólapra, ha gond van, könnyen elővehetem”


Amikor valakivel vitáztam én is képernyőt mentettem , fényképeztem , de most tabletről küldtem kutyasétáltatás közben , meg laptopról , nem mentettem , de a lényeg hogy kifejtettem 1 mondatnál bővebben, a lejjebbi cikk szerzője egyszerűbben fogalmazva (tőmondatokban elmondva egyszerűbben) kifejtette a véleményemet , csak én nem tudtam hogy már dolgoznak ezen a triviálisan egyszerű , ám az energiaszolgáltatást és a hálózatot is segítő megoldáson .
Ha ez ezután sem egyértelmű a mondanivalóm , elnézést az illetőtől ...
(#) jucsaba válasza nagym6 hozzászólására (») Pé, 21:39 /
 
Idézet:
„Érdekes, hogy veszteség jelentős -akkuba be-ki, átalakítás-, mégis jónak mondják.”

Az az igazi veszteség , amikor a fogyasztás csúcsidőszaka miatt kell készenlétben járatni - vagyis a termelt energiát tó fűtésére kell használni (lásd paks vagy a hőerőművek , ahol a fel nem használt energiát erre használják ) mert nem lehet pillanatok alatt elindítani / megállítani a blokkokat .
(#) jucsaba válasza Norberto hozzászólására (») Pé, 21:46 /
 
Idézet:
„Ne vegyél mérget rá, csak ennyit mondok.

Bővebben: Link


köszi , én nem kerestem ezzel kapcsolatban , de jólesik látni hogy mások is gondolkoznak ...
(#) nagym6 válasza jucsaba hozzászólására (») Pé, 22:05 / 1
 
Idézet:
„jólesik látni hogy mások is gondolkoznak ...”
Egy ilyen infó hiánya ennek ellenkezője?
(#) jucsaba válasza nagym6 hozzászólására (») Pé, 22:09 /
 
Nem , de az ötletem/elgondolásomat mikor másoknak mondtam (itt is) értetlenséget tapasztaltam , belefáradtam abba hogy a legtriviálisabb dolgokat magyarázzam , néha még lemegyek kutyába is csak hogy megértse az illető , de a kitartásom nem mindig korlátlan...
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:12
(#) Bakman válasza Norberto hozzászólására (») Pé, 22:14 /
 
Idézet:
„szolgálhat pufferként a nap legnagyobb fogyasztású óráiban az áramszolgáltató számára, úgy, hogy akár a nap vége felé, a hazaindulás előtti órákban az autókba visszatöltik az így elvett energiát, azaz az autó tulajdonosa nem is vesz észre az egészből semmit.”
Azért tegyük hozzá, hogy általában. Olyan ez, mint az intelligens szobatermosztát. Általában jó, de ünnepnapon már nem annyira. Pl. hirtelen dolga támad az autósnak de az éppen a hálózatot eteti...
(#) nagym6 válasza jucsaba hozzászólására (») Pé, 22:19 /
 
Idézet:
„belefáradtam abba hogy a legtriviálisabb dolgokat magyarázzam”
Nem kell magyarázni, bonyolítani, Norberto ezt egyszerűen megoldotta: itt
(#) jucsaba válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 22:24 /
 
Egyet értek , de itt a munkaidőről volt szó , és arról hogy te az autód akku kapacitásának bizonyos százalékát felajánlod a szolgáltatónak hálózat centírozásra .
Előre eldöntöd parkoláskor , beállítod a fedélzeti számítógépen vagy elküldöd smsben a szolgáltatónak ...
(#) jucsaba válasza nagym6 hozzászólására (») Pé, 22:27 /
 
Így van , ezért írtam 1 mondatot (bővítettet) először.
(#) kameleon2 válasza lazsi hozzászólására (») Szo, 17:51 /
 
Remélem csak vicces próbáltál lenni. Amikor már júliusban feléli a világ az éves energiakontingensét és 20 év alatt több mint 15 fokot emelkedett a hőmérséklet - én nem tartanám - és nem is tartom ezt vicces beszólásnak. A fiskális szemlélet azt jelenti, hogy mindent a pénznek rendelünk alá. Emberéletet, egészséget, élhetőséget. Én nem tudom ilyen ironikusan felfogni az emberi hülyeség ilyetén megnyilvánulásait. Mert ha a pénz tényleg mindenek fölötti, akkor el kell kezdeni árulni a kiégett fűtőelemek fölötti földterületeket lakóparknak. Végülis, ha innen nézem, vannak már olyan erők, amik ebbe az irányba mozdultak, de ez már off.
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Szo, 21:15 /
 
Nem vicces, hanem szarkasztikus... Amikor a világon szinte minden a pénz szerint változik, számomra nem kérdéses, hogy mi fog történni a világban hosszú távon.
De sajnos, nagyon könnyen lehet, hogy igazam lesz az Antarktisszal kapcsolatban. Az a 100-1000-10000 ember, akinek a kezében van az igazi hatalom a világon, bizonyára már eltervezte (na jó, nem ő személyesen, hanem a neki dolgozó kutatócsoport), hogy mit fog csinálni, ha a hőmérséklet tovább emelkedik. Nem 15 fokot, hanem 4-5 fokot, de már az is a tengerszint jelentős emelkedését okozza globálisan. Mit fognak csinálni? Időben felvásárolják (talán már megtették) a megfelelő magasságban lévő beépíthető területeket, majd amikor a tengerparti városokban élő pár száz millió ember menekülni kényszerül, jó pénzért árulják nekik. Mit gondolsz, miért van a legtöbb nagyhatalomnak állandó kutatóállomása már most is az Antarktiszon? Persze kutatnak is... De ha elolvad a jég és élhető klíma lesz ott... Pontosítok: OTT lesz élhető klíma a Földön, akkor mondhatják: mi már itt vagyunk, ez a terület a mienk. Előre odamenni, elfoglalni és (akár harcok árán) megtartani mindig könnyebb, mint a már elfoglalt területet erővel elvenni. Van hivatkozási alap, helyismeret.
A kiégett fűtőelemek feletti terület eladása - megint csak pénz kérdés. Ha jó marketinggel elhitetik az emberekkel (vagy legalább egy részükkel), hogy ez a sugárzás nemhogy árt, hanem még használ is, még drágábban is eladhatják, mint más helyeket. Nem kell messzire menni, gondolj arra, hogy itt, Magyarországon, már most is hányan építkeznek árterületre! Pedig az a veszély sokkal kézzelfoghatóbb, az egyszerűbb emberek által is érthető.
Nem tudom, hallottál-e már az ALARA elvről? Én sugárveszélyes anyagok kezeléséhez szükséges oktatáson hallottam róla először. Az fejezi ki, hogy kockázatot olyan alacsonyan kell tartani, ami gazdaságilag még megéri. Magyarán, ha 2 méter vastag betonfal a kockázatot 1% alá csökkenti, a 3 méteres pedig 0.9% alá, akkor az a +1 méter vastagság már nem éri meg 0.1%-nyi előnyt. De azt is jelentheti, hogy amikor már minden felhasználható területet foglalt, és már csak a kiégett fűtőelemek feletti területek vannak, gazdaságilag meg fogja érni odaköltözni...
Nem az a kérdés, hogy eljön-e ez az idő, csupán az, hogy mikor...
Én remélem, hogy a nekem még hátralévő 40-50 év alatt nem lesz akkor globális változás...
(#) erbe válasza kameleon2 hozzászólására (») Szo, 22:05 /
 
Minek emelkedett a hőmérséklete 15 fokot?
(#) Skori válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 22:35 /
 
Vajon az akku élettartamát hogyan befolyásolja a sokszoros kisütés-töltés ciklus?
(#) proli007 válasza jucsaba hozzászólására (») 0:11 / 1
 
Hello! "vagyis a termelt energiát tó fűtésére kell használni (lásd paks vagy a hőerőművek , ahol a fel nem használt energiát erre használják )"
Hú ha! Magas fokú itt még az ismeret hiány..
Következő: »»   44 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Aug, 20. Vas
17:30:32
Jelenleg 346 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu