Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   209 / 291
(#) gapjunction válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Kívülről rá van írva, Liebherr Comfort Nofrost.
Holnap készítek képeket!
(#) gapjunction hozzászólása Máj 27, 2017 /
 
Ma reggel 7 fok hűtőben és -20 a fagyasztóban. Megörülök... Mindig megérzi amikor kiakarom dobni.. Most lehet , hogy megy 2 hétig megint jól .... Mi produkálhat ilyen hülye hibát?
(#) kaqkk válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Idézet:
„És ne keverd a hőmérő által mutatott értéket az áru hőmérsékletével.
Az áru lényegesen kevesebbet ingadozik, mert van tömege, a hőmérő érzékelője pedig gyorsabban reagál, mert kis tömegű.”
Lehet hogy mégis Miklósnak van igaza , ha olyankor nézed a hőmérőt amikor megy az olvasztás magasabb hőfokot mutathat (próbálj meg maghőmérőt venni és szúrd be mondjuk egy almába )
(#) bubuszoft hozzászólása Máj 30, 2017 /
 
Sziasztok

Mi a véleményeményetek a Leibherr márkáról. Most lenne egy kombi hűtő állítólag váltószelepes. A váltószelep miatt gyengélkedik a fagyó része. Érdemes megvenni szerintetek?
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Máj 30, 2017 /
 
Inkább hagyd ki , váltószelepet elektronikát nem igen találsz hozzá emberi áron ...
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 30, 2017 /
 
Köszönöm. Neten nem is találtam semmit.
(#) ezermester1 válasza bubuszoft hozzászólására (») Máj 30, 2017 /
 
A váltó szelep nem a fagyasztót vezérli hanem a normál teret. Ha a fagyó gyengélkedik lehet vezérlési hiba. A normál tér és a fagyó is tudja indítani a kompresszort külön-külön. Ne vedd meg ha magad nem tudod megjavítani.
(#) bubuszoft válasza ezermester1 hozzászólására (») Máj 31, 2017 /
 
Ennyi infóm van:
" Váltó szelepes és van mikor váltja az alját van mikor nem amúgy normál rendszerű"
Teszek fel képet, hátha tudjátok mejik típus.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2017
(#) ezermester1 válasza bubuszoft hozzászólására (») Máj 31, 2017 /
 
A váltó szelepről tegyél fel képet. Ez a lényeg. Ja és próbáld ki.
(#) bubuszoft válasza ezermester1 hozzászólására (») Jún 2, 2017 /
 
Fotót nem tudok készíteni, mert nincs a birtokomba a készülék. A szervízt ma felhívtam, az volt a válaszuk, hogy még ingyen se fogadjam el a gépet!
(#) nemprofi hozzászólása Jún 2, 2017 /
 
A hűtőgépünk este még rendesen üzemelt, reggelre leolvadt az egész kóceráj, a kompresszor ment, de tűzforró, úgyhogy kikapcsoltam. Két éve volt komresszorcsere, a szerelő szerint még 5-6 évig elmegy. Hát nem ment. Azt gyanítom, hogy elszökött a gáz, mert minden cső, ami a kompresszorba bemegy-kimegy, jéghideg. a márkája egyébként Samsung SL 39WJ1/XEH. kombi hűtő. Nem akarom szerelgetni, nemigen értek hozzá, csak kíváncsiságból kérdezem hogy a képen látható szelepsapka szerű csavarral ellátott cső szolgálna a gáztöltésre? És hol szökött meg a gáz, ha egyáltalán az a baja? Most egy hétig nemigen lesz megjavíttatva, mert pénzhiányban szenvedek. Érdekelne hogy járt-e már így valaki és mi volt a hiba, már csak a várható költségek miatt is.
(#) Ronin hozzászólása Jún 2, 2017 /
 
Sziasztok. Van nekem egy Zanussi Lehel ZFC 304 NK típusú kombi hűtőm. Úgy egy éve lett gázzal feltöltve a fagyasztó része, jó is volt idáig. Most azt csinálja egy kis ideje, hogy -10 fokig hűt csak le, akármennyire is állítom a szabályozót, ráadásul azt csinálja hogy 3 percig megy a kompresszor, aztán 5 perc szünet és ez megy folyamatosan. Már megint gázhiányos lenne?
(#) bubuszoft válasza nemprofi hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Ha lefagy a kompresszorból kimenő csőnél, akor túl sok benne a gáz. Ha sokáig így használod, akor egy jégdugó keletkezik emiatt nem áramlik a gáz, kvázi nem hűt a rendszer, a kompresszor meg tolna, de nincs hova, a gázból kellene leereszteni, és megszünne a probléma
(#) bubuszoft válasza Ronin hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Amikor cserélték a gázt, levákumolta a szerelő, vagy okos módjára rátöltött? Ha rátöltött csak, akor ne csodálkozz, ha nem megy.
(#) nemprofi válasza bubuszoft hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Na de cirka két évig folyamatosan ment, /persze a hőfokszabályozó miatt nyilván szakaszosan / és még csak most alakúlt volna ki a jégdugó? Három napja nem volt bekapcsolva, tehát ha jégdugó volt, akkor volt ideje kiolvadni, tehát most bekapcsolom és meglátjuk hogy mi történik. Kösz hogy válaszoltál. Ha beigazolódik a feltevésed, akkor azon a baloldalt látható csövön lévő menetes -szerelepsapka szerű- csavarral kell leengedni?
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2017
(#) nemprofi válasza bubuszoft hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Nem tudom hogy mit műszerészkedett a szerelő a kompresszorcserén kívűl, mert nem voltam mellette, de gondolom ha lecserélte a kompresszort, akkor a gázzal is kellett valamit mahinálni. A régi kompresszoron nem volt ez a csavarral ellátott csőtoldalék. Most továábra sem hűt, tehát jégdugó nem lehet. Egy hibalehetőség kizárva. a Kompresszor továábra is forró, kikapcsoltam, nehogy leégjen. A két évvel ezelőtti szerelés 30 000 forintomba fájt.
(#) Ronin válasza bubuszoft hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Szia. Ezt nem tudhatom, mivel felhívtam egy hűtőgép szerelőt, elvitte, másnap visszahozta, és működött azután eddig. Nem beszéltünk semmi ilyesmiről. Fizettem, elment, ennyi. Tehát akkor szerinted gázhiányos megint?
(#) bubuszoft válasza Ronin hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Látatlanba nem lehet megállapítani. Nekem egy Zanussi mélyhűtőnél csinálta a paraszt szerelő, hogy behozta az autóból a kb 5 méter hosszú feltöltőcsövet, a gázt. Ő is rakott rá olyan szelepet mint a fotón a föntiekben látható. A parasz szerelő semmi műszert nem rakott rá, nem nézte, hogy hány dekát tölt a rendszerbe. Kinyitotta csutkára a gázpalackot, beindította a hűtőt várt olyan 5 percig majd a palackot elzárta a kompresszor csatit elzárta, és kész. Most a hütő a két felső polc lefagy (5 fiókos) a többi ok. Havonta olvasztás. Ajtó tömités rentben. Késöbb kiderült más szerelötől, hogy a palack és a kompresszor közötti csőben lévő kis mennyiségű levegőt, tilos a rendszerbe beküldeni, mert oxidációt, és működési zavart okoz (ezért is kell levákumolni a rendszert). Veszem észte. Most eladás alatt van a hütő
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
(#) Ronin hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Kiderítettem hogy a termosztát nem jó, a kérdés hogy ehhez : Zanussi Lehel ZFC 304 NK a mélyhűtőhöz hol kaphatok termosztátot, vagy ami jó helyette?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
(#) Ronin válasza Ronin hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Valaki esetleg? Ez jó lehet? Bővebben: Link Vagy ez? Bővebben: Link Esetleg ez? Bővebben: Link Nekem mindegy hova teszem, nem fontos hogy a hűtő tetején legyen.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2017
(#) Ronin hozzászólása Jún 7, 2017 /
 
Már megtaláltam a hozzávalót.
(#) kaqkk válasza Ronin hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Nem tudom hogyan derítteted ki , de ez nem termosztát baj sokkal valószínűbb az indítórelé hibája. De még az is lehetséges hogy túl sok benne a hűtőközeg .
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Ezt úgy derítettem ki hogy először is : A mélyhűtő csak -14 fokig volt hajlandó hűteni (vagy amit gondolt, volt az -10 is néha), és azt csinálta a hőfokszabályozó hogy 3 percig járatta a kompresszort, 5 perc szünet, és így tovább. Lekötöttem a termosztátot, és én indítottam a komresszort, és csodák csodájára vígan hűt -20fok alá is. Ennyi a történet.
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Viszont abban segíthetnél hogy hogyan kell a hűtőrészbe berakni a kapilláris, vagy érzékelő csövét, mittudomén, ugyanis ha benézek a mélyhűtőbe kicsit el van dugva. Ilyet vettem, ez a belevaló. Bővebben: Link Csak bele kellesz lógatni a mélyhűtőrészbe a cső végét annyi?
(#) kaqkk válasza Ronin hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
A fagyasztó elpárologtató lapjának alján van egy rés erre van alulról rögzítve a kapillárcső egy lepattintható fémklipsszel ,
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 7, 2017 /
 
Ok, köszi. Holnap jön meg a cucc. Ha esetleg majd bambáskodok, jövök kérdezni.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2017
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Megjött, kicseréltem, gondolom tudod milyen öröm kicserélni mikor a hűtőrács alatt kell bedugni a csövet, mivel a kedves zanussi mérnökök úgy gondolták, miért ne tegyük a hűtőrács alá, úgysem fog elromlani soha. A lényeg, most már manuálisan kapcsolva sem tud -13 fok alá menni. Ne kérdezd mi köze a cseréhez, mivel semmi köze nem lehet. Meg vagyok átkozva, vagy nem tudom.
(#) kaqkk válasza Ronin hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Mondtam hogy nem a termosztát a bűnös. A hűtőlap gyorsan lederesedik és csak viszonylag kis felületen amikor elindul a kompresszor ?
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2017
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Szerencsére reggelre magához tért. A régi szabályozóval teljesen feltekerve sem tudtam -14-nél többet elérni, ezzel 2-es alatt már -16 fokon van. Szóval úgy néz ki jó lesz. Le van deresedve rendesen. Mind a két lap ilyen : Bővebben: Link. Megérte a szenvedést, pedig este még nagyon be voltam rá rágva.
(#) Ronin válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Lehet hogy igazad lesz, mivel bár ezzel tényleg lehűt -16-ig, de hiába tekerem feljebb, az már fabatkát sem ér. Szóval nyertem -2 fokot az új szabályozóval. Sajnos a többi részével én nem tudok mit kezdeni, úgyhogy marad így ahogy van.
Következő: »»   209 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem