Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4050 / 4050
(#) Rosszmáj válasza proli007 hozzászólására (») Kedd, 23:54 / 2

Mehetsz vissza, megint esett
(#) Trianta válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 9:57 /

Köszönöm!
(#) b11gyula hozzászólása Csü, 12:52 /

Akku rendhagyó lemerülése, XTAR AKKU

Szép napot! azt szeretném kérdezni, hogy újratölthető akkunál, fényképezőgépben, hogyan lehet az, hogy két akku közzül az egyik normál használat közben nullára lemerült miga másik 100 töltöttéget muta, hosszú normál használat közben, edigi világ képemet megingatva . Van rá magyaráza, mert a töltést felevette a lemerül akku. szóló feltöltésnél. Köszönöm segítséget.
(#) Lacika válasza b11gyula hozzászólására (») Csü, 13:36 /

Ebből a majdnem nulla információból amit leírtál, a következőt tudom tanácsolni:
Cseréld fel a 2 akkumulátort. Ilyenkor is ugyanaz merül le, vagy a másik?
Ha ugyanaz, akkor az aksi elvesztette a kapacitása egy részét.
Ha a másik, akkor a fényképezőgépben az aksik nem sorba, hanem külön-külön vesznek részt a gép áramellátásában, a hiba a fényképezőgépben van.
(#) b11gyula válasza Lacika hozzászólására (») Csü, 17:25 /

Szia Lacika! Ha a gépben sorba van az akku, akkor nem merülhet csak az egyik akku, mivel az egyik a másik nélkül ad áramot, ez a bökkenö és érthetetlen a független lemerülés és a gép képet készít, meg vakuzik, valamint az akku fel is töltődött.
(#) Lacika válasza b11gyula hozzászólására (») Csü, 18:02 /

Kipróbáltad amit írtam?
(#) pittyu2 hozzászólása Csü, 21:54 /

Mini erősítő

Hali mesterek. Egy mini PAM8403-M tipusú 2*3 Wattos erősítőt akarok meghajtani egy ISD 20másodperces hang modullal.(YSJ-03) A modul kimenetén közvetlenül megterhelhető 8 ohm 0.5 Wattos hangszóróval.Összekötöttem ,de siralmas a hangja.Azt tudom hogy nem lesz egy Hi-Fi berendezés ,de az unokának készített Gokartba szeretném egy kis hang effektusnak.
Tehát hogy kell kicsatolni a hangjelet ?
Tiszteletem :pittyu
Mindenkinek BUÉK
(#) pipi válasza pittyu2 hozzászólására (») Csü, 22:44 /

A "siralmas" nem igazán műszaki definíció, az milyen is? Nem lehet hogy túlvezérled a bemeneten? Az isd-nek más, pl pc aktívhangszóróval, hifitoronnyal normális a hangja? PC-ről meghajtva a PAMnak milyen hangja van? Az említett isd modulra gugli nemigazán ad találatot...
A hozzászólás módosítva: Csü, 22:45
(#) kendre256 válasza pittyu2 hozzászólására (») Csü, 22:53 /

Az ISD integrált áramkörök jellemzően közvetlenül egy híd kimenettel hajtják meg a hangyszórót.
Ha az egyik kimenetet a földre kötöd, akkor azt a kimenetet rövidre zárod.
Csak az egyik kimenetről kellene a hangjelet az erősítő modul összekötött bemeneteire (Lin és Rin) kötni, a hangmodul és az erősítő modul ugyanarról az 5V-os tápról mehet (5V-nál többet nem bírnak el a modulok!)
(#) pittyu2 válasza kendre256 hozzászólására (») Csü, 23:21 /

OK köszi, Az ISD kimenetén valami " PWM "szerű jel van, Persze a földre nem vittem le.
Most még két külön tápról próbálom, de mára már feladom. ( egy arduinós fórumon trafós leválasztást ajánlanak , de nekem nincs ilyenem )
Köszi : pittyu
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:24
Következő: »»   4050 / 4050
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem