Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4073 / 4073
(#) wbt hozzászólása 14:39 /

Mit csinálhat?

Sziasztok!
A Nagyérdemű szerint az alábbi kapcsolás mit csinálhat? Megcsinálom, csak ugye tesztelni is kellene összerakás után... A tápja bemenő jel és a kimeneten... lesz valami/valamikor.
Előre is köszönöm!

hiba.jpg

(#) Suba53 válasza wbt hozzászólására (») 15:05 /

Miért kérded? Mihez tervezed használni? Ha te kreáltad, akkor tudnod kéne, hogy mit csinál. Ha leszedted valahonnan, ott valószínűleg leírták, hogy miféle. Vagy csak láttál egy áramkört, és megcsinálod ujjgyakorlat gyanánt?
(#) proli007 válasza wbt hozzászólására (») 15:06 /

Hello! Honnan vetted ezt az áramkört?
Mert ha a C1 nem a tápfeszre csatlakozna, hanem valami bemenetre, akkor azt mondanám, hogy egy 100-szoros erősítésű egyenirányítóról van szó. De a kimeneti egyenirányított feszültség, az R2 által létrehozott alapértékre van ültetve.
A tápfesz és annak forrása sem ismert.
(#) proli007 válasza proli007 hozzászólására (») 16:05 /

Az még elképzelhető, hogy a tápfeszre van szuperponálva a feldolgozandó hangfrekis jel. (Mint egy tűzjelzőnél vagy valami ilyesmi.)
(#) wbt válasza Suba53 hozzászólására (») 16:33 /

Gyártás, rajz alapján. Semi több, PLC analóg bemenetére megy, de hogy honnan jön, mi...
(#) wbt válasza proli007 hozzászólására (») 16:34 /

Nekem is ilyesmi ugrott be elsőre, főleg a soros kondit nézve.
(#) wbt válasza proli007 hozzászólására (») 16:36 /

24V-os jelet kap valahonnan. Hogy aztán az modulált (hát csak az...) vagy időbeli/amplitúdóváltozós, azt nem tudom. Azt már látom, szép lesz tesztelni. Összerakom, odaadom, aztán vagy megy, vagy nem.
(#) proli007 válasza wbt hozzászólására (») 16:43 /

A jel lassú nem lehet, mert 1k/100nF van. Az 1.6kHz törésőpontú.
(#) pipi válasza wbt hozzászólására (») 16:44 /

Hali. Nekem ez olyan házi barkács cuccnak tűnik. Ha valóban a tápon jön valami jel szuperponalva, akkor azért a műverősítő táplábát le kéne választani-szűrni, meg lehet az osztót is. Persze ha ez egy űr projekt akkor biztos azt csinálja amit kellene
A hozzászólás módosítva: 16:46
Következő: »»   4073 / 4073
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem