Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Igen a 24V relék nagy áramúak.Látom,nem jó helyre kötöttem a 2 motor reléjének tápját,módosítom.Természetesen a relékhez odakerülnek a védő diódák is valamint a motorok snubbert is kapnak.Azért a 12V relék mert adott a táp ami ellátja a reléket és az időzítőket amik kapcsolják a 24V reléket, így nem kell az erős áramokat a panelra vezetnem.A motoroknál még biztosítékok is lesznek. Köszönöm a segítséget és a rajzot! Deszka modellen megépítem és ki is próbálom.
Itt lehet hogy van.
Bár gyanús, hogy árat nem írnak a termékhez. Valószínűleg kínai kapcsolat, de egy próbát megér érdeklődni. Link törölve, scam oldal miatt. A hozzászólás módosítva: Hé, 12:23
Moderátor által szerkesztve
Ez egy közismerten lehúzós, átverős oldal, ne reklámozd.
Kösz, hogy szóltál. Nem ismerem ezt az oldalt, csak az adott típusra keresve ezt dobta ki.
Amúgy honnan tudtad, hogy átverős? Van erről infó valahol? Vagy megérzés?
A harmadik linkről egy random aláírás:
Idézet: „A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.”
Köszi. Sajnos nem vagyok naprakész ezen a területen.
Hiba. Magad is meggyőződhetsz, elég megnézni a "kapcsolat" menüpontokat az ilyen oldalakon.
DC ventillátor vezérléseSziasztokEgy fali rack szekrényt szellőztetek jelenleg 2 db 120 mm-es sima DC ventillátorral, amit régi számítógéptápból bontottam. Jelenleg 9V-ról mennek, ez elég hűtést ad, de 1 hete még 12V-on mentek. Egy állítható gagyitáppal szabályzom, attól függően, hogy hány fok van a szobában. Szeretnék csinálni neki egy vezérlőt, ami valami olyasmi módon működne, hogy egy ntc ellenállással vezérlem egy bipolár tranzisztor bázisáramát, az EC ágban lévő ventillátoroknak meg így változna a tápfeszültsége, és ezzel a fordulatszáma ![]() Kb 20-25 fokig elég lenne egy 50% táp (6V-on már gond nélkül pörögnek a ventik), és mondjuk 35 foknál kapcsolunk 100%-ra. Létezik ilyen, megoldható otthon, vagy csukjam be a meséskönyvet? ![]() Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |