Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ehhez hasonló mérőknél elég nagy linearitás hibákkal is találkoztam, a teljes skálán nézve eltérő a hiba mértéke. Egy értéknél beállítható pontosra, másik értéknél már eltér.
Van egy-két ilyen olcsóbb panelmérőm. Mindegyikben azonos mikrokontroller van, Nuvoton N76E003AT20. Kb 150 forintért már meg lehet venni. 12 bites ADC-vel dolgozik.
Hello! Kösz, megnéztem..
Mint írtam, nekem nincs ilyen műszerem. Mindazonáltal, a 12 bites AD nem rossz. De szinte biztos, hogy nincs a műszer egyedileg kalibrálva és méréshatárváltás sincs. Pontosításnak, gondolom a program megméri a belső Band-Gap diódát is a tápfeszváltozás kiküszöbölése miatt. De a műszerben egyszerű olcsó bemeneti osztó/sönt van. Elvileg lehetne pontosabb, de.. Hogy ne legyen helye a reklamációnak, paraméternek, megadják az 1% pontosságot és csá! Idézet: „De a műszerben egyszerű olcsó bemeneti osztó/sönt van.” Igen. Ezen felül a söntön létrejövő feszültséget egy LM358-as erősítővel erősítik. Az olcsóság miatt. Annak meg elég rendesen mászkál az ofszete. Ez miatt eléggé mást mér ugyanarra a terhelésre hidegen, mint melegen. De ez a verzió még a jobbik, a drágábbik fajta (+100ft). Az olcsóbbakban már valami típusjelzés nélküli SO14-es kontroller van, plusz az LM358. Majd jön a legegyszerűbb, amiben már LM358 sincsen. Itt valószínűleg az ismeretlen kontroller belső erősítőjét használják. Ezek már eléggé gyenge eredményt tudnak mutatni, ami nem is a feszültség mérésekor, hanem az áram mérésekor mutatkoznak meg. Elég sok félét be lehet szerezni és mindegyik más. Némelyikre azt adják meg, hogy 30 milliampertől kezd mérni. SMD alkatrész beazonosításaÜdv Mindenki!Kérlek segítsetek a képen megjelölt smd alkatrész beazonosításában! A válaszokat előre is köszönöm!
Hello! Szerintem itt választ kap rá. Vishay
|
Bejelentkezés
Hirdetés |