Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Még nem sajnos. Munka után a gyerekek mellett csak 1 projekt lehetséges per nap
A tápra rámértem, és egészen furcsa, mert 91VDC-t mértem. Itt valami huncutságra gondolok.Ha ez így van, akkor gondolom minden megsült. Mivel utána 6db egyforma led van sorba kötve, még megnézhetem őket egy 9V elemmel is gondolom, ha nagyon szeretném. Nem tudom érdemes-e így.
Az teljesen rendben van. Azért mértél 91V-ot, mert terheletlenül mérted. Ezek mind ilyenek, univerzális. A kiadott áramerősségen van a lényeg, most teljesen mindegy, hogy 5, 6, vagy 7 led van sorba kötve. A feszültség beáll arra az értékre ami a lednek kell. A ledet áramgenerátoros módban kell mindig meghajtani, nem feszültséggel, mert tönkremegy. Tehát, terheld le a táp kimenetét valamilyen ohmos terheléssel, és mérj áramerősséget, hogy nem-e több, vagy kevesebb a megadottnál, kevesebb lehet valamivel, de több nem, mert a ledek nem fogják bírni.
De még mindig nem tudunk semmit a benne lévő ledekről, csak annyit, hogy 6 db van sorba kötve. Jó lenne beazonosítani a típusát és megnézni katalógusban, hogy mennyi a max áramerősség amit hosszútávon kibír.
A lámpatest adatlapja alapján ezek a ledek 9V-os 5,5W-os COB ledek.
Így kijön az 54V-os üzemi feszültség is.
Igen, megnézheted egyenként a ledeket. Mivel szinte biztos, hogy 9V-os COB ledek, egy 9V-os elem pont jó a próbálkozáshoz. Vigyázz a polaritásra.
Esetleg egy 1 - 2 ohmos soros ellenállás nem árthat. A hozzászólás módosítva: 8:30
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

A tápra rámértem, és egészen furcsa, mert 91VDC-t mértem. Itt valami huncutságra gondolok.