Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4061 / 4061
(#) Bakman válasza Laja1 hozzászólására (») 12:01 /

Csak tippelek: a vezérlő nagyobb feszültséggel feltölt egy kondenzátort és azt kapcsolja rá a behúzótekercsre nyitáskor vagy záráskor.

Egy-két másodpercig röhögve ki kell bírnia a túlterhelést. Építettem már "univerzális" feszültségű vezérlőt (5 - 24 V), amiben egy FET kapcsolta a tápfeszültséget a relére, azóta is mennek vígan. A relé maximális igénybevételnél kb. öt percenként húz be 0.5 másodpercre.
(#) reloop válasza Laja1 hozzászólására (») 13:09 /

Szia! Videó a szelep működéséről.
A szolenoid valószínűleg hibás. 9 V-os elemről garantáltan jól működik, kollégámnak szoktam javítani az öntöztetőjét. Kézi működtetéshez praktikus a vezetékes kisautók távirányítója.
Következő: »»   4061 / 4061
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem