Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   115 / 115
(#) pundika1 hozzászólása Okt 31, 2017 /
 
Üdvözlet! Denon DRM 800-as lejátszás-felvétel esetén rapszodikusan leáll. Nem mechanika hiba, mert azt cseréltem és változatlan. Valahol a panelon kell leni a hibának /kontakt/ de hol? Tök hülye vagyok az elektronikához fogalmam nincs hol keressem. Ha segítene valaki, hogy melyik részen, pontosan körülírva keresem és cinezem újra a lábakat nagy segítség lenne! Ez már tuti, hogy érintkezési hiba és semmi köze a mechanikához. Több esetben segített már az újra forrasztás, ezért is gondolom ennél a készüléknél sem lehet alkatrész hiba. Van, hogy pár másodperc vagy 10-20 perc de olyan is volt, hogy végig ment a kazi. Előre is köszi ha valaki tud segíteni!
(#) doktor válasza pundika1 hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Te javítottad, és megállapítottad a hibát.
Mit vársz egy nyilvános fórumon látatlanban?
(#) pundika1 válasza doktor hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Gondoltam esetleg másnak is volt ilyen és tudja a hiba okát. Egyébként jó volt a sejtésem, valóban átcineztem a mechanika mögötti panelt függetlenül, hogy nem láttam nyomát sem érintkezési hibának. Azóta hibátlanul működik! Ez a gyógymód már több esetben más készülékeknél is segített.
(#) devergo74 hozzászólása Dec 10, 2017 /
 
Sziasztok.
Adott egy Technics RS-B305 deck, a problémám a készülékkel kapcsolatban a következő: ha bekapcsolom a decket, egyből elindul a lejátszás, ha van benne kazetta ha nincs, nem tudom ezt miért produkálja?
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm.
(#) CHZ válasza devergo74 hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Szia!
Autoplay nincs bekapcsolva?
(#) devergo74 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 10, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget, bevolt kapcsolva az autoplay, azért indult egyből a lejátszás.
Most került hozzám a deck, és azt hittem hogy valami gond van vele. Mindig tanul az ember.
Még egyszer köszönöm.
(#) APXfan hozzászólása Dec 26, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Orion SM 250-es magnóm amiben tropa a görgő.Én ezt kiszeretném cserélni,odáig jutottam,hogy a görgő a tartólemezével kint van. Az lenne a kérdésem,hogy a tartójából hogyan lehetne kiszedni? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) pundika1 válasza APXfan hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Egy vékonyabb szöggel mint a tengely kiütöd. Visszatenni pedig megnézed, hogy melyik oldalról megy be könnyeben a tengely és onnan indítasz. Ugyanis az egyik lyuk egy árnyalattal szűkebb, hogy megtartsa a tengelyt.
(#) APXfan válasza pundika1 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget! Sikerült kicserélni! Sajnos a gyári görgő már kemény volt mint a beton,és a felületes is tükrös volt. Viszont most,hogy kicseréltem már stabilak a magas hangok. Még egyszer is köszönöm!
(#) Moderátor hozzászólása Jan 13, 2018
 
@papacica
Kérjük, az apróhirdetési részleget használni apróhirdetésre. Ez egy fórum.
(#) ferzolo hozzászólása Jan 26, 2018 /
 
Sziasztok !
Van egy Aiwa R 450 deckem ami a következő hibajelenségeket produkálja .
1 Nyitott kazettaajtónál ill. kazetta nélkül minden funkciót be lehet kapcsolni rajta amit ugye alapból nem lehetne .
2 . Ha behelyezek egy olyan kazettát aminek a felvételi "pöckei" nincsenek kitörve akkor behelyezés után egyből felvételre kapcsol a magnó ( a piros led világít ) úgy, hogy meg se nyomom a REC gombot.
Ezek a hibák egyszerre jöttek elő a gépen .Semmiféle beavatkozást nem csináltam előtte , maximum statikus kisülést amikor beraktam egy kazettát . .A kazetta érzékelők jól működnek mert van egy tartalék mechanikám és azzal is ugyan ezt csinálja , meg természetesen szakadásvizsgálóval ki is mértem őket .
Szerintetek hol keressem a hibát,hibákat ?
(#) kistee válasza ferzolo hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Ellenőrizd a Timer Rec kapcsolót! Off állásban kell lennie.
(#) ferzolo válasza kistee hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Megnéztem.. OFF-ban van.
(#) pucuka válasza ferzolo hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Tegyél be egy írásvédett (kitört fülű) kazettát, akkor is vesz fel? Lehet hogy a felvétel kapcsoló (elég hosszú) van megszorulva?
(#) ferzolo válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2018 / 1
 
Bocs de ezt nem értem . Ebbe nincs az a hosszú kapcsoló. Ez az oda-vissza játszós R450 és ezen teljesen ez elektronika kapcsol vagyis egy 42 lábú IC .
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
(#) pucuka válasza ferzolo hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Bocs, erre nem figyeltem. Attól még a kitört fület megpróbálhatod, és közben méregethetsz, hogy ki nem kapcsol.
(#) ferzolo válasza pucuka hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
A kapcsolók jól kapcsolnak , nem kontaktosak ill. irtam hogy egy tartalék mechanikával is ugyanaz a hiba. A vezérló IC -re gyanakszom . olyat meg szinte lehetettlen beszerezni
(#) OldTape hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Sziasztok!
Van két régi Technics RS-TR 575 -ös kétkazettás deck-em. Mindkettőnél ugyanaz a hibajelenség: üresen rendesen nyitja-csukja a motor a kazettaajtókat. Kazettával becsukja rendesen (csukás után van egy kis reccsenő hang! - ez emlékeim szerint nem volt régen), de nyitáskor elakad az ajtó, és nem nyílik ki. Valami típushiba lehet, mert mind a négy mechanika ugyanúgy viselkedik. Tud az orvoslásáról valaki valamit? Előre is köszönöm!
(#) bopa43 hozzászólása Feb 3, 2018 /
 
Érdeklődöm, hogy van-e olyan valaki aki a DCC magnó decket javítja. Van Philips DCC magnóm ( asztali) és hordozható Panasonic készülékem, de hibásak. Az asztali, aki ismeri a készüléket az lejátszani és felvenni is tud digitális kazettára, és a hagyományos analóg magnó kazettán lévő felvételt is kezeli ( lejátssza ). A hibája a készülékemnek, hogy a digitális felvétel, lejátszás nem megy, az analóg kazettát gyönyörűen lejátssza. A hordozható a bekapcsoláskor semmit nem csinál sem akkumulátorról, sem adapterről. Mind kettő készülék ezt megelőzően tökéletesen működött.
Következő: »»   115 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu