Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop tápegység
 
Témaindító: Dzót, idő: Feb 10, 2006
Lapozás: OK   11 / 11
(#) zolika60 válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 21, 2016 /
 
Gondolom a töltőben lehet hiba, azt kéne javítani.
(#) Directors hozzászólása Szept 15, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy laptop aminek 19V 3,9A táp kellene. Lenne egy tápom ami 20V és 6A-es. Ezt a tápot használhatom szerintetek hozzá ? Vagy nagy ez az 1V eltérés ?
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Szept 15, 2016 /
 
Szerintem nyugodtan. Az az egy volt feszültség különbség nem fog gondot okozni.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) kopalko hozzászólása Szept 29, 2016 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,- tök hülye vagyok elektronikából- hogy a a HP laptop akkuja tönkre ment, lehetne-e valahogy egy fabrikálni mondjuk AA méretű NI-Mh akkukból valahogy egy pót akkumulátort összerakni és csatlakoztatni? Azért gondoltam erre, mert ilyen 2000 -es aksiból össze lehetne tenni kb 14 V-ot,
(#) lelkes amatőr válasza kopalko hozzászólására (») Szept 29, 2016 /
 
Nem feltétlen jó ötlet, az akkupakkban lithium akksik vannak meg elektronika. Az meg nem lesz jó a NI-MH akkuhoz.
(#) kopalko hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
És elektronika nélkül nem megy? ill ha a táp csatlakozóra tennék azt hiszem 18 v-ot?
(#) zolika60 válasza kopalko hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Elektronika nélkül nem megy! Sőt a legtöbb laposon még akkor sem, ha a rossz akkupakkban kicseréled a cellákat. A tápcsatlakozóra kötve jó lehet (az sem minden gépen), de akkor a gép nem tölti.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
(#) kopalko hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Az nem baj hogy nem tölti, csak menjen kb 10 percet, akkor lehet hogy megpróbálnám a táp csatinál!
(#) Ge Lee válasza kopalko hozzászólására (») Szept 30, 2016 /
 
Először is azt kell eldönteni hogy akarsz-e majd valaha is új akkut venni hozzá, illetve szándékozol-e később eladni a gépet. Mert ha igen, akkor nyilván nem lehet szétkókányolni az akkucsatlakozót, marad az a verzió hogy összerakod az akkupakkot, rádugod a tápcsatlakozóra, aztán amikor lemerült akkor lehúzod és egy külső töltővel feltöltöd.
Ha viszont nem, akkor játszhat az a verzió is hogy valahol a neten megkeresed a gép akkucsatlakozójának bekötését, és oda ráforrasztasz 2 kábelt, amire ráteszed az akkut. A gép tölteni nem fogja, tehát ha lemerült ugyanúgy egy külső töltővel kell majd feltölteni.
A hiányzó akku elektronika miatt előfordulhat olyan is, hogy be kell csapni a gépet, ez a legtöbb esetben az akkucsatlakozó két másik lába közé kötött ellenállással megoldható ha jól emlékszem. Hasonló cipőben járok mert nekem is van egy jó kis gépem akku nélkül, ahol szintén az utóbbi verzió lesz alkalmazva, azaz forrasztok egy csatlakozót az akkucsatlakozóra, és külső akkuval fogom használni hogy mobil is legyen ha éppen szükség van rá.
(#) kopalko válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 1, 2016 /
 
Igen a második lehetőségre gondoltam, nem akarom eladni, mert most egy rokonom adta ezt a gépet szinte ingyen és nem akarok rákölteni, de AA akuim meg vannak és nem kell hogy hosszú ideig menjen a gép, már csak azt kéne megtalálni, hogy a bekötési csatik hogy vannak, köszi ha tudom megpróbálom, meg hát milyen ellenállás kéne.
(#) Szabi1 hozzászólása Feb 4, 2017 /
 
Sziasztok! Olyan problémám van, hogyha a laptophoz csatlakoztatom a töltőm, akkor a hangkártyájóból csúnya zajok jönnek ki. Mit lehetne tenni? A laptop típusa: ASUS R510D. A töltő 19V 4,74A 90W
(#) nemprofi hozzászólása Márc 9, 2017 /
 
Nem vagyok benne biztos, hogy jó írok, de talán szerencsém lesz. Tehát van egy ASUS A6000 Akm laptop, amire egy Win7 rendszer lett telepítve valamikor hajdanán. A probléma, hogy sem a BIOS, sem a telepítő nem látja a meghajtót. A telepítő kiírja hogy töltsem be a szükséges illesztőprogramot, amit tallózás útján az X jelű meghajtóról lehetne letölteni /ezek szerint mégiscsak látja a feltelepített rendszert/ csak nem tudom melyik illesztőprogramot jelöljem ki és egyáltalán onnan kell-e betallózni. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm, hátha belefutott már valaki ebbe a problémába.
(#) pyroxhu hozzászólása Hé, 18:27 /
 
Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy HP DV7 laptopom amit valahogy életre kéne leheljek töltő & működő akkumulátor nélkül. Nézegettem az aljzatot, de nem egy egyszerű DC aljzat. Min keresztül tudnék neki megfelelő ellátást adni? A megfelelő volt & amper egy másik töltőből rendelkezésemre áll.

A válaszokat előre is köszönöm.

VII. Nézzünk szét. Mielőtt kérdést teszünk fel a fórumban, használjuk annak keresőjét.
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:22
(#) zolika60 válasza pyroxhu hozzászólására (») Hé, 19:35 /
 
Kicsivel előbb volt szó róla.
(#) uniman válasza pyroxhu hozzászólására (») Hé, 20:01 /
 
Idézet:
„"töltő & működő akkumulátor nélkül"”
...napelemmel!?
...mert ugyebár a "második töltő" is töltő !
De megpróbálhatod akár egy "tápegységgel" is, amit az akku helyére megfelelően csatlakoztatsz, de nem biztos, hogy sikerül működésre bírni.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Márc, 26. Vas
9:11:39
Jelenleg 330 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu