Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.! nNekem 1 multifunkciós időzítővel indul az egész. 8éve működik
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
Moderált hozzászólás
Szevasz!
Ezek a kompresszorok (mélyhűtős, háztartási) nem kondenzátoros indításúak, másképp van a segédfázis megoldva. Fényképeden sincs kondenzátor, nincs minek kisülni. 1.1kW-os kompresszorokhoz ritkán használják a fénykép szerinti indítóegységet. (ilyen teljesítményű kompresszor klímában tud 3,5kW hűtőteljesítményt.) Típust tudnál mondani, mert lehet így elbeszélünk egymás mellett? Ha tévedek, tessék kiigazítani. És ismétlésnek:1. nyomás ellen nem tud indulni. 2. leáll(ít)ás után 5 percen belül nem tud/fog újraindulni. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
üÜdv!
eEmbraco emtEMT 32 clpCLP eEmbraco emtEMT 26 clpCLP aA teljesítményt fogyasztásmérő dobta ki, gondolom mindkét motor egyszerre indult el a hüűtőben. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
Moderált hozzászólás
tTípust tudnál írni?
Moderált hozzászólás
Szevasz! (Használd a válasz gombot, akkor tudom, hogy nekem válaszolsz/kérdezel)
Run winding resistance 26.20 ohm (főfázis) Start winding resistance 45.7 ohm (segédfázis) 2.1 Starting device PTC (az a korong ott belül) kondenzátor nincs. Totál felvett áram 25C tekercsellenállásnál: 2,8A (Áll a motor, beragadt a forgórész, meg se mozdul) Üzemi áram: 0,45A teljesítmény: 88W Ellenőrizd a tekercsellenállásokat, a többi adatokat odaírtam. Ez a kisebbik (EMT26CLP), a nagyobbik teljesítménye ca. 25%-al nagyobb, ennek arányában változnak az értékek. Üdv: StMiklos
Szevasz!
Csak elrontottam előző válaszom zmesternek szól.. A copy funkció kegyetlen rosszul másolt, ezen buktam. A bekötés felhasználva VIM rajzát: Fázis a klixonra: oda felülre, ahova a piros kötés megy, Nulla az N-re, jobboldalra. Azért nem árt "megnézni" a PTC ellenállását (átvezetnek hozzá az érintkezők?, azokkat is belemérve) 10-30 ohmnak kéne lennie. Szabályozás nincs, örökjáró a kompresszor. Üdv: StMiklos
üÜdv!. mMa délután szereltem 1 egy másikat ezzel:
Moderált hozzászólás
Szia! Akkor semmiféle inditórelè nem kell hozzá csak simán bekötöm ès kèsz? Azt hittem a segédfaázisnak csak egy pofon kell hogy forogjon nem folyamatos áram. Bocs hogy ilyen amatöőr vagyok a hőkapcsoló meg a hülye kérdèsek miatt
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
Moderált hozzászólás
Szia! Próbáltam lefigyelni a képeidről a beköthetőséget de lehet, hogy elnéztem a hőfokszabályzó kapcsolatát a klixonnál. Az a "pogácsa " az PTC volna. Az induláskor a segédfázisnak ad áramot kis ellenállás mellett, majd az áramfelvétel miatti hőtől megnő az ellenállása. A klixon az a szélsőséges túláram hőhatására old ki. Az 1. pont lenne a bemenet de az tűzősarus, ezért adtam meg a csavaros kötési pontokat és ahhoz a termosztát kapcsolatát a "relén".
![]()
Szevasz!
Hívjuk indítóegységnek, ami kalsszikusan relét (is) tartalmaz(hat). A segédfázisnak nagy áram kell induláshoz, amit a relé kikapcsolt. Itt a PTC pogácsa ( ő a "relé") melegedés miatt (ennek kell újrainduláshoz kihűlni!), átmegy nagy ellenállású állapotba (mit mondtam? hidegen 10-30ohm), ami több 1000 ohmot jelent. Gyakorlatlag "kikapcsolja" a segédfázist. Ha akarsz, kötözködhetsz, mert folyik 0,01-0,02 A áram, mert ezt a melegellenállás határozza meg, és ez tartja melegen. Üdv: StMiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |