Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok
 
Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   789 / 789
(#) kleinie válasza vargham hozzászólására (») Csü, 20:15 /
 
Azt nem vitatom, hogy jó. Csak elég meredek, hogy 1,2-2,5 GB.
(#) benjami válasza vargham hozzászólására (») Csü, 22:31 /
 
Milyen gépen használod a 7-est? Én egyszer telepítettem fel, de nálam használhatatlanul lassú volt (2,2GHz-es kétmagos intel procis laptop 4GB ram, win7-64bit). Az hogy a telepítés vagy egy óráig tartott, az még elment, mert azt egyszer kellett végigvárni. A nagyobb bajom, hogy maga a studio is használhatatlanul lassú volt. Egy menüpont megnyitás pl. 10-20 másodperc volt, a kód ablakban a megjelenítés nem tudta követni a gépelésem (pedig nem vagyok gyors és gépíró). Le is szedtem a 7-est, a 6-os verzió is tökéletesen elegendő, az ráadásul teljesen használható sebességgel működik (bár azóta teljesen átváltottam az eclipse-re, így azt is alig használom).
(#) Massawa válasza benjami hozzászólására (») Csü, 22:48 /
 
Én meg a 4-snél maradtam. Az egyik baráti high tech vállalat ( akik programozásbol élnek) szintén a négyest használják, és eddig mindent meg lehetett vele oldani és gyorsabb mint az ujabbak.
(#) benjami válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 13:36 /
 
Én is használtam a 4-est az akkor még külön telepítendő C fordítóval együtt. Különösebb bajom nem volt vele, talán csak a kódkiegészítés hiányzott belőle. Esetleg annyi, hogy az arduino bootloaderes programfeltöltést külön bat fájlal indítottam, mert az nem tudta kezelni (vagy csak én nem találtam meg hogyan lehet az együttműködést beállítani vele). Most már mindegy, mert az eclipse-t használom (már amennyit még AVR-t használok), az tudja a kódkiegészítést, és a feltöltést is. Így legalább egységes az AVR és ARM fejlesztőkörnyezetem.
(#) vargham válasza benjami hozzászólására (») Pé, 14:59 /
 
8 GB RAM méret alatt nem használok gépet. Nem vagyok híve az önsanyargatásnak. Amúgy amin most dolgozom, az kilenc éves technológia (i7 870 és 16 GB RAM), de egyik gépem sem újabb 5 évesnél (használt beszerzések). Leginkább a RAM méret, ami számít.
Nemrég univerzális rádió drivert kellett írnom ARM-ra és AVR-re. A main kivételével minden fájl ugyanaz, megnyitva Atmel Studio 7-ben és EmBitz-ben egyszerre. Mellé egy halom nyitott PDF és weboldal, Altium viewer a rajz miatt, git kiens, 6 terminál, logikai analizátor, stb. Ha van elég memória, akkor nem lehet lassulást észrevenni.
(#) Massawa válasza benjami hozzászólására (») Pé, 17:20 /
 
Én sem C-t, sem Arduinot nem használok...
(#) kleinie hozzászólása Vas, 7:12 /
 
Nagyon ötletesek a Microchip-nél! Nem is rosszak ezek a Xplained deszkák. Mondjuk a TI-nál is vannak elég jó Launchpad-ek gombokért.
(#) kapu48 válasza kleinie hozzászólására (») Vas, 7:14 /
 
Rossz a link!?
(#) kleinie válasza kapu48 hozzászólására (») Vas, 7:15 /
 
Nekem működik az "Error 404" ne tévesszen meg.
A hozzászólás módosítva: Vas, 7:15
(#) kapu48 válasza kleinie hozzászólására (») Vas, 7:15 /
 
Akkor fizetős?
(#) kleinie válasza kapu48 hozzászólására (») Vas, 7:23 /
 
Keresetem egy adatlapot, de a link nem létezett. A Microchip-es fiúk úgy gondolták, hogy a "404 Error - Page not found" oldal testreszabásával promózzák a kis evaluation kit-et. Az ára 4.04€, szerintem ötletes.
(#) Massawa válasza kleinie hozzászólására (») Vas, 7:46 /
 
Ha beütöd a googliba pillanatok alatt ott van a sok oldalas Leirás
(#) kleinie válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 7:52 /
 
Igen, tudom. Nekem barátom a Google. Én már akkor tudtam használni mikor Larry és Sergey még takonnyal ették a zsíros kenyeret
A lényege nem ez volt, hanem az ötletes Microchip hibaoldal. Így lehet eladni valamit.
(#) kapu48 válasza kleinie hozzászólására (») Vas, 7:55 /
 
Inkább bosszantó! És a Microchip-nél még az is pénzbe kerül.
Én zsigerből kerülöm őket!
(#) kleinie válasza kapu48 hozzászólására (») Vas, 7:56 /
 
Mi kerül pénzbe?
(#) vargham válasza kapu48 hozzászólására (») Vas, 8:55 /
 
Érdekes, hogy ezt egy Microchip eszközökkel foglakozó topikban írod...
(#) kapu48 válasza vargham hozzászólására (») Vas, 9:01 /
 
Szerintem a topik címe még: AVR - Miértek hogyanok!

És a gazda váltás csak 1 plusz indok volt, hogy áttérjek STM32-esekre!
(#) rolandgw válasza kleinie hozzászólására (») Vas, 9:17 /
 
Az is ötletes, mikor duplájára emelik az ICE árát, aztán néha - mint most is- 50% off akciót tartanak. Had dühöngjön aki drágán megvette.
(#) kleinie válasza rolandgw hozzászólására (») Vas, 15:37 /
 
Maradt egy Atmega8L-em az előző projektből. Atmel ICE... álom... jelenleg ezen "fejlesztek". Egy nyomtatóport programozó összedrótozva a bal oldalon (74HC244), jobbra meg a kezdő "villogó". Na jó csak ismerkedek vele, egy bootloader-t kellene rá varázsolni, de még nem mertem nekimenni. Meg a TI Launchpad-et nézegettem, azok jobban tetszenek, de ha már itt ez az árva mega8...
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:40
(#) rolandgw válasza kleinie hozzászólására (») Vas, 16:56 /
 
Nézz rá erre, elfogadható áron van:
Bővebben: Link
(#) vargham válasza rolandgw hozzászólására (») Vas, 17:21 /
 
Ezzel sajnos csak saját magát tudod programozni.
A debug mód pedig KEGYETLENÜL lassú.
Következő: »»   789 / 789
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu