Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED TV
 
Témaindító: Jman, idő: Nov 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
(#) Zsiroskenyer válasza menyus hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Szia!

Hát igen, sajnos gyárilag nagyon ki van számolva a ledek mérete, távolsága a lencsétől, sugárzási szöge, stb. pont azért, hogy ne lehessen akármire cserélni.
A 30 USD még egész jó ár. Itthon biztos kerülne vagy 25-30 ropiba egy komplett backlight szett...

A COF hibát hogy sikerült megoldani? Hol volt egyáltalán a hiba?
(#) menyus válasza Zsiroskenyer hozzászólására (») Okt 5, 2018 /
 
A kijelző üvegnél kontaktos középtájon, a szalag közepén. Nem a PCB oldalon természetesen, ami relatíve könnyebben orvosolható... 3 - 4 csik volt a képen egyelőre, "nem vészes". Lehet kapni ragasztót hozzá, de ehhez ugye a kábelt teljesen le kéne szedni az üvegről, felpucolni és újra felrakni. Kell egy spéci macro kamera, meg egy tömbpáka.. stb. home made macerás javítani és a kábel a leszedéskor ha sérül akkor vége a dalnak. Egyszer csináltam ilyet, nem a kedvencem fogytam egy kilót mire végeztem. Egyelőre két oldalas 2mm vastag szivacsos ragasztószalagot tettem rá amit a keret oda szorít mikor bepattan a helyére. Így folyamatosan nyomja a kábelt az üveghez. Egyelőre így most jó, remélem a backlight cserét is kibírja majd.

Közben találtam ehhez a LED hez való lencsét is külön, az 50 db (eleve 6x9 kéne..) majdnem annyi mint a komplett backlight szett.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu