Fórum témák
» Több friss téma |
Egy pit rá szoktam melegíteni a tengelyre, és könnyebben elenged a ragasztó. Akkor centírozgass, más megoldás nincs.
A sled motorok tengelye általában rövidebb a spindle motorokénál. Nem az a baj, hogy kevés része megy csak a tengelynek a tárcsába, mert rövid?
Van egy panasonic dvd lejátszónk, sajnos egy olyan programmal írtam ki a dvd-t (CdburnerXP) ami rosszul hozta létre, ezért a lejátszóba beragadt, nem adja ki. Ha jól láttam a burkolat viszonylag könnyen lejönne, a lejátszó mechanikája mennyire bonyolult? Érdemes szétkapni és ki bírjuk szabadítani a dvd-t, vagy szervíz?
Van valami mechanikai eject gomb esetleg amivel kikapcsolt állapotban természetesen, ki lehet piszkálni a dvd-t? Ha igen hol keressük? Ugyanazt az anyagot kiírtam egy másik dvd-re és próbáltam egy másik lejátszóban, az csak simán nem játssza le, de legalább engedni kiadni. Aztán kiírtam discjugglerrel és szépen játssza az asztali. Egyébként a Cdburnerxp által írt dvd-k játszhatók szgépen csak az asztalik bolondulnak meg tőlük. Kerüljétek nagy ívben ezt a programot, ha dvd video írásáról van szó!!!
Sziasztok.Lenne egy MATSUI DVDX227E lejátszom,amin nincs hang ill. a kép mind lejátszás közben mind maga a dvd alap képnél a szinek lila piros csikokba jelenek meg.tudnátok segiteni mi lehet a gond.elöre is köszi.
Üdv.
Szerintem elmelegedett a vezérlője... De várj meg másokat is.
Üdv mindenkinek.
Van egy Panda DVD lejátszó amit ha rákötök a tv re akkor a képből 2 jön be egymás mellett. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. (én arra tippelek, hogy elmelegedett a fő vezérlő)
áve!
házimozi rendszer mechanikájára gyanakszom. felpörög, aztán szabályos időközönként "ciripel" , keres a fej lejátszáskor, ilyenkor a kép persze akad. tálca ékszíja pucolva, berántja rendesen a helyére, fejpucolás is megvolt, csúszótengely is. elég értékes/márkás cumó, nem szívesen dobnám szét emiatt, ha nem muszáj. hogyan tovább? köszi előre is.
Sziasztok!
Van egy panasonic rv32 dvd lejátszó. Bekapcsoláskor az üdvözlő szöveg után kiírja F498 Semmit nem lehet vele csinálni. A lemezajtó sem nyílik, csak kikapcsolni lehet. Felhívtam a panasonic szervízt ott persze csak azt mondták vigyem be. Semmi más segítséget nem voltak hajlandóak adni. Azért tettem fel ezt a kérdést mert még a vizsgálati díjat sem akarnám kifizetni, hisz annak az árából kapok egy noname dvd lejátszót. Főleg ha utána derül ki hogy nem javítható, vagy csak nagyon drágán. Válaszotokat előre is köszönöm.
Azt jelenti, hogy a syscon proci nem komunikál a perifériákkal. Lehet csak egyel, de az lehet bármi a mi a panelon van .Az enyémnek megfutott a tápja, amit megcsináltam de kár volt,mert ezzel a kóddal kiáll. Lehet maga a proci is , de nem igazán tudtam eldönteni ,mert nem birom megmozditani.
Vagy: To reset the RV32 region2 hold PAUSE, EJECT, and FF on the dvd (not on the remote)then for a while the word "INITILAZE" come up on the tv screen, restart the dvd and the dvd has reset. I had the same problem as you and I solved it like this Vagy: A flash memória lábait forraszd át rendesen.
Sziasztok!
Van egy Samsung HT-P10-es házimozi lejátszóm, már egy ideje kedve szerint olvassa be, vagy éppen nem olvassa be a lemezeket és mikor be is olvassa, egy 20 perces sorozat esetén 2-3 rész után nagyban elkezdi olvasni a DVD-t de nem történik semmi. Amikor nem olvassa be: tálca behúzása után 3* megpróbálja felpörgetni a lemezt ( a lézer be sem kapcsol) és kiírja, hogy "no disc" Valaki találkozott már hasonló problémával? (még valami: mikor napokig nem kapcsolom be a DVD lejátszó részét, mert az erősítőjét szoktam használni, akkor nagyobb az esély, hogy beolvassa a lemezeket, és esetleg egy hét pihenés után egy egész estés filmet is meg tudok nézni..)
Üdv! Többesélyes a dolog. Motorok is okozhatják a problémát, de ha a leírásod helyes, jól nézted, és valóban egyáltalán nem világít a lézer a fejben (mert a CD lézer alapból alig látható) akkor nagy eséllyel fej-szalagkábel törés, rosszabb esetben lézerfejhiba s lehet.
Üdv! Okozhatja esetleg a hibát a loader oldalán található kis szervo panel is.
Sziasztok!
Valaki nem tudja a Sanyo 24R12TR számú spindle motornál a lemezforgató fej illetve a motor háza közötti távolságot vagy milyen típusúval lehet cserélni sajnos el deformálódott már a kis tárcsa a sok próbálgatástól googleban se találtam semmit. Igazából ez egy orion dvd 4200hc-ban volt, egy DVM-34-es olvasó mechanikában. Komplett motort szeretnék rendelni aminél nem kell állítani a magasságot. A választ előre is köszönöm.
Üdv! 99% hogy ez 1:1-ben jó helyette, csak bekell tenni: https://www.hqelektronik.hu/info/hu/mot_416_a.html
Kivéve, ha Sony KHM.. lézerfej van benne, akkor macerásabb, a motor akkor is jó, de az eredeti lemeztányért átkell rá rakni. Ha Sanyo SF-HD... lézerfej, akkor tuti jó minden változtatás nélkül.
SF-HD850 van a lézer aljába írva. Akkor rendelem is a jövőhéten. Köszönöm a segítségedet.
Meg érkezett a motor beraktam a dvd-t nem akarja fel ismerni viszont az audió cd-t olvassa igaz néha hiányosan de a legtöbb számot lejátssza rá mértem a motorra valahol csak 9 ohm az ellenállás.
Üdv! 9 ohm az még jó ezeknél. Pláne ha új a motor. Valószínűleg most állt elő az eredeti hiba, ami a készüléknek volt. Most még lehet a szánmozgató motor, a lézerfej, a szalagkábel is a hunyó. De szoktak a digitlapo az elkók is szórakozni, főleg, amik a motordriver körül vannak.
Az audió cd-t amit próbálgatok 15 szám van első 3-at át ugorja és az utolsó 2-t, a többit hibátlanul lejátssza. 4 db ic van benne a Zoran chip nagyon melegszik az ujjam sokáig nem tudom ott tartani. A tápon a +12V helyett csak 10V-ot mérek. A motor vezérlő az a CD5888CB jelű ic lenne?
A zoran chip alapból forró mindegyikben, igen az a CD... lesz a motordriver. A 10V nem biztos, hogy gond, de a tápban az elkókat sem ártana ez esetben átnézni.
A táp elkókat cseréltem kivéve a nagy 400V/22uf-ot 10.39V maradt a 12V helyett. Mellette van egy -12V-os hely amit nem használ a dvd abba esetleg fordított polaritással be lehet kötni? A motorvezérlő ic mellett 3db 16V/100uf-os kondi volt ezeket cseréltem sajnos csak bontott volt, de már annyit változott a helyzet hogy csak az első számot nem játssza le(dvd-t nem ismeri be).
Érdekesség ként az előlapba kivan marva az USB és memóriakártya helye csak be fedték. Illetve az alaplapon ott vannak a csatlakozók sajnos simán rákötés az usbvel nem jött be.
Tisztelt fórumtársak!
Segítségeteket szeretnék kérni, van két db. DVD lejátszó, házimozi, aminek tönkrement a tápegysége. Kapcsolási rajzot keresek de nem találok sehol sem. Kérem, aki tud az segítsen. 1: Mustek HT-713-as típus. A tápegység panelon a következő azonosító van: VA3524-D. 2: Mercury DVD 3783 -as típus. Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is. Elnézést, hogy ide is írok, de a másik fórumba már nem túl nagy az élet ![]()
Sziasztok! Van egy Samsung p-181-es dvd lejátszóm. Tegnap lefagyott. Áramtalanítottam majd visszadugtam és azóta nincs színem az ITT márkájú tv-n, de egy samsung lcd tv-n van. Most akkor mi van?
Üdv! Lehet átállítódott a video kimenet NTSC-re, a menüben PAL-ra kéne állítani. Az LCD valószínűleg kezeli az RGB jeleket, ezért szines, az ITT meg nem.
Igen erre gondoltam, de nem hat rá. Annyi fejlemény van, hogy rádugtam egy az enyémnél egy jóval régebbi TV-re és még azon is jó volt. Itthon kipróbáltam egy másik kimenetről levenni a képet és ott pedig egyik videó kimeneti típusnál színes lett a kép bár a fehér helyett zöld van (és élvezhetetlen is) a másik típusnál pedig tükröződött a kép. Firmware frissítést akartam eszközőlni. Le is szedtem ki is írtam CD-re de nem látja a dvd. :S Valakinek van valami jó ötlete?
Üdv!
Valaki tudna segíteni Millenium (euronics-es) tip dvd lejátszónál csak akkor van hang ha a tv-t max-ra hangosítom...beállításokkal nincs gond, az tuti. nincs rajta házimozi, csak a scarton keresztül kommunikál a TV-vel. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Lenne egy LG LH-T250SC dvd lejátszóm! A probléma az vele, hogy nem tudja beolvasni a dvd-et. Csak pörgeti hol kisebb hol nagyobb sebességgel de semmi. Érdemes vele foglalkozni még? Mi lehet a problémája? Előre is köszi
Sziasztok . Lenne egy dvd lejátszóm ami sajnos valamiért tönkrement . Hibajelenség nincs kép az rca videó , és a euró csatin. Hang rca kimeneten van de a euro scat-on nincs se kép se hang. Tudom így nehéz a segítség de általánosítva ha tudnátok segíteni az is megteszi. Ilyen esetben még is merre keressem a hibát?
köszönöm
Az is lehet, hogy csak progressive scan módba került, ezért nincs kép.
Lehetséges .Scart 21 pin-es kábelel összekötöm a tv-t és a dvd-t akkor kellene képnek lenni-e ? Samsung led tv-m van gondolom ez megfelelő jelfogadásra. mindenesetre kipróbálom.
Component RCA kimenetek Y , PB vagy a PR aljzat valamelyikébe csatlakoztasd a videó RCA kábeled, ha ott látsz valami képet (lehet, hogy lebegő tört képet kapsz), akkor a távvezérlővel videó beállítások menüjében visszaállíthatod normál üzemre. Mind 3 RCA alzjatot érdemes megnézni.
A dvd-n euro scart és compositive video Rca kimenet van.
Amit említettél 3 db rca (y,PB,PR) nincs a dvd készüléken. DVD-n belül a scart csati nyákjára (RGB, CVBS ) felirat. Euró scart kábellel összekötöttem ,a TV-n szintén lehet állítani RGB,CVBS,S/Y jelet, de így sincs kép . Esetleg ha beállítási gond van nem lehet alapértelmezetre visszaállítani a készüléket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |