Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 84
(#) steelbird válasza F-Yoci hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Egy pit rá szoktam melegíteni a tengelyre, és könnyebben elenged a ragasztó. Akkor centírozgass, más megoldás nincs.

A sled motorok tengelye általában rövidebb a spindle motorokénál. Nem az a baj, hogy kevés része megy csak a tengelynek a tárcsába, mert rövid?
(#) attilav2 hozzászólása Jún 22, 2011 /

Van egy panasonic dvd lejátszónk, sajnos egy olyan programmal írtam ki a dvd-t (CdburnerXP) ami rosszul hozta létre, ezért a lejátszóba beragadt, nem adja ki. Ha jól láttam a burkolat viszonylag könnyen lejönne, a lejátszó mechanikája mennyire bonyolult? Érdemes szétkapni és ki bírjuk szabadítani a dvd-t, vagy szervíz?
Van valami mechanikai eject gomb esetleg amivel kikapcsolt állapotban természetesen, ki lehet piszkálni a dvd-t? Ha igen hol keressük?

Ugyanazt az anyagot kiírtam egy másik dvd-re és próbáltam egy másik lejátszóban, az csak simán nem játssza le, de legalább engedni kiadni. Aztán kiírtam discjugglerrel és szépen játssza az asztali. Egyébként a Cdburnerxp által írt dvd-k játszhatók szgépen csak az asztalik bolondulnak meg tőlük. Kerüljétek nagy ívben ezt a programot, ha dvd video írásáról van szó!!!
(#) Gyik2 hozzászólása Júl 8, 2011 /

Sziasztok.Lenne egy MATSUI DVDX227E lejátszom,amin nincs hang ill. a kép mind lejátszás közben mind maga a dvd alap képnél a szinek lila piros csikokba jelenek meg.tudnátok segiteni mi lehet a gond.elöre is köszi.
(#) matyusz válasza Gyik2 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Üdv.
Szerintem elmelegedett a vezérlője... De várj meg másokat is.
(#) matyusz hozzászólása Júl 15, 2011 /

Üdv mindenkinek.
Van egy Panda DVD lejátszó amit ha rákötök a tv re akkor a képből 2 jön be egymás mellett. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. (én arra tippelek, hogy elmelegedett a fő vezérlő)
(#) kamaras hozzászólása Júl 19, 2011 /

áve!
házimozi rendszer mechanikájára gyanakszom. felpörög, aztán szabályos időközönként "ciripel" , keres a fej lejátszáskor, ilyenkor a kép persze akad. tálca ékszíja pucolva, berántja rendesen a helyére, fejpucolás is megvolt, csúszótengely is. elég értékes/márkás cumó, nem szívesen dobnám szét emiatt, ha nem muszáj.

hogyan tovább?

köszi előre is.
(#) clive hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok!

Van egy panasonic rv32 dvd lejátszó.
Bekapcsoláskor az üdvözlő szöveg után kiírja F498

Semmit nem lehet vele csinálni. A lemezajtó sem nyílik, csak kikapcsolni lehet.
Felhívtam a panasonic szervízt ott persze csak azt mondták vigyem be.
Semmi más segítséget nem voltak hajlandóak adni.
Azért tettem fel ezt a kérdést mert még a vizsgálati díjat sem akarnám kifizetni, hisz annak az árából kapok egy noname dvd lejátszót.
Főleg ha utána derül ki hogy nem javítható, vagy csak nagyon drágán.

Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) liderces válasza clive hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Azt jelenti, hogy a syscon proci nem komunikál a perifériákkal. Lehet csak egyel, de az lehet bármi a mi a panelon van .Az enyémnek megfutott a tápja, amit megcsináltam de kár volt,mert ezzel a kóddal kiáll. Lehet maga a proci is , de nem igazán tudtam eldönteni ,mert nem birom megmozditani.
Vagy:
To reset the RV32 region2 hold PAUSE, EJECT, and FF on the dvd (not on the remote)then for a while the word "INITILAZE" come up on the tv screen, restart the dvd and the dvd has reset. I had the same problem as you and I solved it like this
Vagy:
A flash memória lábait forraszd át rendesen.
(#) Hiroshi hozzászólása Aug 16, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Samsung HT-P10-es házimozi lejátszóm, már egy ideje kedve szerint olvassa be, vagy éppen nem olvassa be a lemezeket és mikor be is olvassa, egy 20 perces sorozat esetén 2-3 rész után nagyban elkezdi olvasni a DVD-t de nem történik semmi. Amikor nem olvassa be: tálca behúzása után 3* megpróbálja felpörgetni a lemezt ( a lézer be sem kapcsol) és kiírja, hogy "no disc" Valaki találkozott már hasonló problémával?

(még valami: mikor napokig nem kapcsolom be a DVD lejátszó részét, mert az erősítőjét szoktam használni, akkor nagyobb az esély, hogy beolvassa a lemezeket, és esetleg egy hét pihenés után egy egész estés filmet is meg tudok nézni..)
(#) F-Yoci válasza Hiroshi hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Üdv! Többesélyes a dolog. Motorok is okozhatják a problémát, de ha a leírásod helyes, jól nézted, és valóban egyáltalán nem világít a lézer a fejben (mert a CD lézer alapból alig látható) akkor nagy eséllyel fej-szalagkábel törés, rosszabb esetben lézerfejhiba s lehet.
(#) F-Yoci válasza Hiroshi hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Üdv! Okozhatja esetleg a hibát a loader oldalán található kis szervo panel is.
(#) Vikesz92 hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok!
Valaki nem tudja a Sanyo 24R12TR számú spindle motornál a lemezforgató fej illetve a motor háza közötti távolságot vagy milyen típusúval lehet cserélni sajnos el deformálódott már a kis tárcsa a sok próbálgatástól googleban se találtam semmit. Igazából ez egy orion dvd 4200hc-ban volt, egy DVM-34-es olvasó mechanikában. Komplett motort szeretnék rendelni aminél nem kell állítani a magasságot.

A választ előre is köszönöm.
(#) F-Yoci válasza Vikesz92 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Üdv! 99% hogy ez 1:1-ben jó helyette, csak bekell tenni: https://www.hqelektronik.hu/info/hu/mot_416_a.html

Kivéve, ha Sony KHM.. lézerfej van benne, akkor macerásabb, a motor akkor is jó, de az eredeti lemeztányért átkell rá rakni. Ha Sanyo SF-HD... lézerfej, akkor tuti jó minden változtatás nélkül.
(#) Vikesz92 válasza F-Yoci hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

SF-HD850 van a lézer aljába írva. Akkor rendelem is a jövőhéten. Köszönöm a segítségedet.
(#) Vikesz92 válasza Vikesz92 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Meg érkezett a motor beraktam a dvd-t nem akarja fel ismerni viszont az audió cd-t olvassa igaz néha hiányosan de a legtöbb számot lejátssza rá mértem a motorra valahol csak 9 ohm az ellenállás.
(#) F-Yoci válasza Vikesz92 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Üdv! 9 ohm az még jó ezeknél. Pláne ha új a motor. Valószínűleg most állt elő az eredeti hiba, ami a készüléknek volt. Most még lehet a szánmozgató motor, a lézerfej, a szalagkábel is a hunyó. De szoktak a digitlapo az elkók is szórakozni, főleg, amik a motordriver körül vannak.
(#) Vikesz92 válasza F-Yoci hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Az audió cd-t amit próbálgatok 15 szám van első 3-at át ugorja és az utolsó 2-t, a többit hibátlanul lejátssza. 4 db ic van benne a Zoran chip nagyon melegszik az ujjam sokáig nem tudom ott tartani. A tápon a +12V helyett csak 10V-ot mérek. A motor vezérlő az a CD5888CB jelű ic lenne?
(#) F-Yoci válasza Vikesz92 hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

A zoran chip alapból forró mindegyikben, igen az a CD... lesz a motordriver. A 10V nem biztos, hogy gond, de a tápban az elkókat sem ártana ez esetben átnézni.
(#) Vikesz92 válasza F-Yoci hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

A táp elkókat cseréltem kivéve a nagy 400V/22uf-ot 10.39V maradt a 12V helyett. Mellette van egy -12V-os hely amit nem használ a dvd abba esetleg fordított polaritással be lehet kötni? A motorvezérlő ic mellett 3db 16V/100uf-os kondi volt ezeket cseréltem sajnos csak bontott volt, de már annyit változott a helyzet hogy csak az első számot nem játssza le(dvd-t nem ismeri be).

Érdekesség ként az előlapba kivan marva az USB és memóriakártya helye csak be fedték. Illetve az alaplapon ott vannak a csatlakozók sajnos simán rákötés az usbvel nem jött be.
(#) bitfarago hozzászólása Szept 1, 2011 /

Tisztelt fórumtársak!
Segítségeteket szeretnék kérni, van két db. DVD lejátszó, házimozi, aminek tönkrement a tápegysége. Kapcsolási rajzot keresek de nem találok sehol sem.
Kérem, aki tud az segítsen.
1: Mustek HT-713-as típus. A tápegység panelon a következő azonosító van: VA3524-D.
2: Mercury DVD 3783 -as típus.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.

Elnézést, hogy ide is írok, de a másik fórumba már nem túl nagy az élet
(#) embraced hozzászólása Szept 5, 2011 /

Sziasztok! Van egy Samsung p-181-es dvd lejátszóm. Tegnap lefagyott. Áramtalanítottam majd visszadugtam és azóta nincs színem az ITT márkájú tv-n, de egy samsung lcd tv-n van. Most akkor mi van?
(#) F-Yoci válasza embraced hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Üdv! Lehet átállítódott a video kimenet NTSC-re, a menüben PAL-ra kéne állítani. Az LCD valószínűleg kezeli az RGB jeleket, ezért szines, az ITT meg nem.
(#) embraced válasza F-Yoci hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

Igen erre gondoltam, de nem hat rá. Annyi fejlemény van, hogy rádugtam egy az enyémnél egy jóval régebbi TV-re és még azon is jó volt. Itthon kipróbáltam egy másik kimenetről levenni a képet és ott pedig egyik videó kimeneti típusnál színes lett a kép bár a fehér helyett zöld van (és élvezhetetlen is) a másik típusnál pedig tükröződött a kép. Firmware frissítést akartam eszközőlni. Le is szedtem ki is írtam CD-re de nem látja a dvd. :S Valakinek van valami jó ötlete?
(#) clyde hozzászólása Okt 8, 2011 /

Üdv!

Valaki tudna segíteni Millenium (euronics-es) tip dvd lejátszónál csak akkor van hang ha a tv-t max-ra hangosítom...beállításokkal nincs gond, az tuti. nincs rajta házimozi, csak a scarton keresztül kommunikál a TV-vel.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Eagle87 hozzászólása Okt 8, 2011 /

Sziasztok!
Lenne egy LG LH-T250SC dvd lejátszóm!
A probléma az vele, hogy nem tudja beolvasni a dvd-et. Csak pörgeti hol kisebb hol nagyobb sebességgel de semmi.
Érdemes vele foglalkozni még? Mi lehet a problémája?
Előre is köszi
(#) zsa hozzászólása Okt 13, 2011 /

Sziasztok . Lenne egy dvd lejátszóm ami sajnos valamiért tönkrement . Hibajelenség nincs kép az rca videó , és a euró csatin. Hang rca kimeneten van de a euro scat-on nincs se kép se hang. Tudom így nehéz a segítség de általánosítva ha tudnátok segíteni az is megteszi. Ilyen esetben még is merre keressem a hibát?

köszönöm
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 13, 2011 / 1

Az is lehet, hogy csak progressive scan módba került, ezért nincs kép.
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Lehetséges .Scart 21 pin-es kábelel összekötöm a tv-t és a dvd-t akkor kellene képnek lenni-e ? Samsung led tv-m van gondolom ez megfelelő jelfogadásra. mindenesetre kipróbálom.
(#) CHZ válasza zsa hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Component RCA kimenetek Y , PB vagy a PR aljzat valamelyikébe csatlakoztasd a videó RCA kábeled, ha ott látsz valami képet (lehet, hogy lebegő tört képet kapsz), akkor a távvezérlővel videó beállítások menüjében visszaállíthatod normál üzemre. Mind 3 RCA alzjatot érdemes megnézni.
(#) zsa válasza CHZ hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

A dvd-n euro scart és compositive video Rca kimenet van.
Amit említettél 3 db rca (y,PB,PR) nincs a dvd készüléken.

DVD-n belül a scart csati nyákjára (RGB, CVBS ) felirat. Euró scart kábellel összekötöttem ,a TV-n szintén lehet állítani RGB,CVBS,S/Y jelet, de így sincs kép .

Esetleg ha beállítási gond van nem lehet alapértelmezetre visszaállítani a készüléket?
Következő: »»   48 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem