Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GPS házilag

Témaindító: pakibec, idő: Júl 24, 2006
Lapozás: OK   7 / 15
(#) pici válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Szia

Van erre koplett GPS kifejlesztve.
4,3" kijelzős GPS és ha hátulra a rendszám fölé beszereled a kamerákát rákötve tolatólámpára, akkor rádiófrekin (kábelezés nélkül) küldi a videójelet, amit a GPS automatikussan mutat.
Szines kamera, nagylátószögű lencsével.

Nekem is van ilyen, de a gyerek megfigyelésre használom, mint bébiőr. Kamera a szobájában, anya meg a konyhában mosogatás közben is látja.

Az USB nem oda vissza kommunikáció! A legtöbb GPS nem AV bemenetes. A webkamera teljessen másképpen működik, nem videojeles. A lencséje se halszemoptikás. És azt nem tudod ügyesen feltenni, feltünő lesz és első este lelopják

Ha érdekel tudok neked szerezni ilyen cuccost.
(#) luxmanpower válasza pici hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

"Az USB nem oda vissza kommunikáció! "

Szerintem ez nem teljesen igaz

Universal Serial Bus

A kommunikáció különböző fajtái az USB-n:
A sokféle eszköz sokféle adatátviteli módot igényel. Végül a rendszer megalkotói négy különféle és tipikus adatátviteli módszert honositottak meg Control, Isochronous, Bulk és Interrupt elnevezéssel.A kommunikáció alapvetően csomagkapcsolt szisztémával működik, de az egyes módok között jelentős eltérés van.

Control adatátviteli mód:
Ez az alapmód, amit minden USB eszköznek ismernie kell. Ezzel a módszerrel kommunikál egymással az eszköz és a host a csatlakoztatást követően. Ha szükséges, akkor késöbb váltanak. Teljesen normál csomagkapcsolt üzemmód. Tartalmaz CRC ellenőrzést és garantált az adatátvitel hibamentessége. Minden esetben kétirányú.

Isochronous adatátviteli mód:
Ezt az adatátviteli módszert video és audio jelek átvitelére fejlesztették ki. Valós idejű átvitelt támogat. Nincs CRC ellenőrzés az adatok ömlesztve közlekednek. Mindkét irányban kialakítható.
Bulk adatátviteli mód:
Ezt is nagy mennyiségű adat átvitelére fejlesztették ki, azonban ez tartalmaz ellenőrzést és garanciát az adatok integritását illetően. Cserébe a valósidejűségről kell lemondanunk. Mindkét irányt tudja.

Interrup adatátviteli mód:
Nem a megszokott értelemben vett interrupt-ról van itt szó. Ezt kifejezetten kis adatmennyiség rendszeres átvitelére fejlesztették ki. A Host ciklikusan lekérdezi az eszközt, és ha van adat, akkor azt interrupt-szerűen átviszi. Legfontosabb jellemzője, hogy nem foglal jelentos sávszélességet és az adatátvitel egyirányú, mégpedig mindig az eszköztől a PC felé.

Forrás
(#) watt válasza luxmanpower hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Értsd: A GPS-en(PNA) nem oda vissza! Ennek oka, hogy a PNA nem tudja a Host-ot.
pici természetesen ismeri az USB kommunikációkat, és nem az internetről kiollózva!
(#) luxmanpower válasza watt hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

1 Szerintem a beidézett szövegben nem szerepelt sehol a PNA szó. Sajnos nem vagyok olyan ügyes mint te, úgyhogy nem mindig tudom kitalálni hogy ki mire gondol, és mivel én nem ismerem a fórumtársat, így még kevesebb esélyem van erre.

2 Szerintem elég félrevezető ha valaki véletlenül idetéved mint én, és ezt olvassa. Én csak jó szándékkal másoltam be a leírást, de úgy látom ez itt bűn.

Egyébként meg nekem volt kezemben olyan PNA, vagyis navigáció, amire ha rádugtál egy pendrive-ot akkor felismerte, és lehetett is használni.
(#) watt válasza luxmanpower hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

1. 2005 óta tag vagy és nem ismered pici-t?
2. Én még nem láttam host-os PNA-t, csak olyat, amit megbuheráltak, és annak is külső tápot kellett adni, miután 3.6V-os tápja van szinte mindnek. Esetleg egy PDA-ról el tudom képzelni a dolgot, vagy olyan PNA-ról, ami egyedi darab, de az már nem "egyszerű".
3. A srác egyértelműen egy egyszerű GPS-t írt, nem kellett kitalálni semmit.
(#) Tom-ee hozzászólása Szept 14, 2010 /

Látom, kisebb összetűzést generált a kérdés... Minden esetre köszi a kimerítő tájékoztatókat. Pici: az "ilyen cuccos" alatt a komplett rendszert értetted, vagy csak a GPS-t/kamot? Irányárat tudsz mondani? (akár pm-ben)
(#) pici válasza luxmanpower hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Igen, ha kiragadod ezt az egy mondatot, félreértelmezhető.
De itt ebben a topicban ebben a kontextusban meg van a maga értelme.
Az USB kommunikáció lényege az oda vissza információ csere.
De amíg ez felépül az már nem egyenrangú.
Azaz van Host és Slave oldala az USB-nek.
Tehát ha van egy előre felprogramozott (OS) PNA-d (GPS-t kezelő hordozható navigácó), akkor annak Slave USB-je van. Tehát rá tudod dugni a PC-re és le tudod kérni az adatait... azaz utasítani tudod.
Ilyen esetben a PC-d a HOST azaz a főnök, aki kiosztja az endpointokat. Mint a hálozatnál , ha van egy DHPC IP kiosztó modem.
Persze vannak OTG megoldások, amik mindkét funkcióra képesek.
De a lényegnél maradva, az általam felsorolt okok miatt értelmetlen webkamerát hagyományos PNA készülékre rádrótozni.

(Watt /PACSI )
(#) pici válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Nem teljessen értem mi a különbség a komplett rendszer és a PNA + tolatókamera között.
Mert az utobbi is komplett rendszer.
Fut rajta a navigáció, MP3 / AVI lejátszó, bluetooth, fm transmitter... meg egyéb progik. És természetessen tudja venni a 2,4GHz-s (4 csatornás) kamerák jelét és automatikusan átvált ha van jel.
Lakás megfigyelésre, kandikamerának is jó. Rá kell dugni egy 9V-s elemet a kamerára és 30méteren belül a hordozható PNA (GPS) készülékeddel látod a kamera képét.
Biztonsági kamerának nem teljessen jó, mert ha a betörőnél is van ilyen (persze elég kicsi az esélye, hogy tud róla és van nála) akkor megfigyelhet, ha elég közel van....

Ment pm tolatókamerás PNA-ról
(#) Tom-ee válasza pici hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Köszi az infókat. Komplett rendszer alatt a PNA + kamera kombót értettem, nem voltam benne biztos, hogy ez egy csomag, vagy külön kell a kamerát venni hozzá, de már jártam az oldalon, tisztázódott a kérdés.
Két újabb kérdés merült fel: a kamera mérete mekkora? (befoglaló méret, és súly) Illetve növelhető-e a hatótáv? (modell repcsire való felszerelés is felmerült )
(#) pici válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Ilyet én is csináltam már, csak helikopterre.
Ennek a kamerának van egy spéci alakja a megfelelő felfogatás miatt.
A kamera benne kicsi, ki lehet operálni. Kb 2x2x3 cm, könnyű.
De teheted azt is, hogy rendelsz ebayen ilyen 2,4Ghz-es spy kamerát pluszba és az eredeti megy a kocsi hátuljára, másik meg a repcsibe és a PNA-val tolatsz és ha megálltál kiveszed, a repcsi képét nézed a kezedben. Távirányítóra szerelsz konzolt.
(#) Tom-ee válasza pici hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Jól hangzik, elgondolkodom a beruházáson. (épp nincs rá keret ) Aztán jön a rendőrség h kémcuccokat veszek...
(#) pici válasza Tom-ee hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Sima tolató kamera.
Amúgy meg biztonsági kamera.
(#) Syl hozzászólása Feb 11, 2011 /

Sziasztok!

egy olyan Gps-t szeretnék csinálni ami elküldi nekem úgy a koordinátákat és nem kell hozzá Sim kártya és térerő sem, tehát itthonról nyomon tudja követni a tárgynak az út vonalát még akkor is ha térerő nélküli helyen tartózkodik! mind ezt úgy h a gépem elött ülve lássam h merre megy!

Ebben szeretnék segítséget kérni!

Minden ötletet elfogadok, és előre is köszönöm!
(#) Syl hozzászólása Feb 11, 2011 /

igazából egy Gps alapú nyomkövető lenne amihez nem kell használnom a Sim kártyát és valós időben mutatja a gépemen h merre megy az adott dolog
(#) pici válasza Syl hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Köss rá egy nagyon nagyon hosszú vezetéket, vagy asszonyra egy pórázt
(#) watt válasza Syl hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Nem tudunk segíteni, ilyet nem fogsz tudni építeni.
(#) KoBalázs hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Sziasztok!

Szükségem van egy olyan GPS vevőre, ami nagy pontosságú (5 méteren belüli), bírja a nagyobb magasságot(akár 30 km), és a hideget (cca. -10 C°). És az sem lenne az utolsó szempont, hogy kicsi legyen az áramfelvétele. És valahogy meg szeretném oldani, hogy egy földi számítógéppel kommunkáljon. Pmr rádiót használnék az átvételre, csak még nem tudom, hogy hogyan.

Kérlek segítsetek!

Köszönettel: én
(#) bertom69 válasza KoBalázs hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Ez egy meteorológiai léggömb lesz ?
Amennyiben GPS-modult akarsz venni a fejlesztéshez, úgy a legtöbb általad leírt paraméternek megfelelnek ezek, egyet kivéve: A legtöbb modul képes elviselni a -40 és +80 fok közötti hőingadozást, aránylag kicsi a fogyasztásuk, 50-80 mA, a pontosság tekintetében is megfelelőek, kiváltképp a magasban zavaró tényezők nélkül, viszont a bejárható magasság sajnos mindegyiknél 18000 méter. Ez egy szabványban van lefektetve, polgári célokra ennél feljebb nem mérhetsz ezekkel a kereskedelemben kapható modulokkal.
(#) bertom69 válasza KoBalázs hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

A PMR rádiók hatótávolsága elég jó tisztán légvonalban, nekem már volt 10 Km-es jó minőségű kapcsolatom a Kékestetői kilátóval, viszont passzív antennacsatolást használtam (drót ). A moduláció alacsony frekvenciás, ami akár elég is lehet, pl. 4800 baudos átvitelhez. A szabványt tekintve ebbe sem szabad belepiszkálni .
GSM modullal nem volt még dolgom, az biztos átvitel lenne.
(#) Endre3 hozzászólása Aug 14, 2011 /

Tudna segíteni nekem valaki mi a lehet ebben:
http://www.tomtomboltom.hu/tomtom-tmc-traffic-antenna/
(#) zenetom hozzászólása Aug 18, 2011 /

Két hasznos weboldal a műholdak helyzetéről:
WAAS Satellite Status
REAL TIME SATELLITE TRACKING .
(#) gyati hozzászólása Aug 24, 2011 1 /

Tisztelt fórumozók.segitséget szeretnék kérni gps űgyben.Van egy Privát Pilot gps em.Aprobléma az,hogy a mult héten a navigáciot beprogramoztam ,és másnap reggel nem tudtam használni .Sajnos a navigácio nem műkődik.Az sd kártyát megnéztem a laptopon ,és azt irja ki ,hogy javithatatlan hiba van a gps logban.A kezelési útmutatóban azt irja,hogy a Windows ce net 5.0 verziós programmal műkődik.Sajnos a netten nem találtam a progit.Segitséget szeretnék kérni ,evvel kapcsolatban,hogy mit lehetne tenni evvel kapcsolatban,hogy ujra mükődjőn a gps.Üdv:gyati
(#) watt válasza gyati hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Itt GPS modulból épülnek áramkörök. A kérdésed nem való ide. Próbálj keresni egy GPS-es topicon, ami gyári készülékekkel, mondjuk a tiéddel foglalkozik...
(#) gyati hozzászólása Aug 25, 2011 1 /

Űdv watt.Kőszőnőm a megnyugtató válaszodat de gondoltam,hogy itt a fórumon van olyan ember aki komolyabban is foglalkozik a gps -es témával.Nem kezdőktől vártam a választ .Kúlőnben ne akard azt megmagyarázni nekem ,hogyha te gps-es modulokkal foglalkozol ,hogy nem kell egy progi, amivel műkődésbe hozod a gpst.Gyati.
(#) Endre3 válasza gyati hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Próba verzió van microsoft honlapon:http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=3584.
Én egy mio p550-re raktam fel egy feltörtet ,de ahhoz saját szerviz progi. van. Torrent oldalon találtam
(#) pucuka válasza gyati hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

A GPS modul csak egy "egyszerű" vevő Semmilyen program nem kell, hogy "működésbe jöjjön". Az hogy az adatokkal mit kezdesz, ahhoz kell hardver, és szoftver többnyire mikrovezérlővel. Ennek a rejtelmeivel foglalkozunk itt. De neked egy komplett gyári GPS navigációs berendezésed van, ami problémás, ennek javítása, hibaelhárítása nem ezen topik témája, igaza van watt fórumtársunknak.
Nem a Te tiszted, hogy rendreutasítsd, sokkal többet tud a dologról, mint gondolnád, ellentétben veled
(#) gyati hozzászólása Aug 26, 2011 /

űDV *** Törölve !
(#) gyati válasza (») Aug 26, 2011 /

ŰDV KŐBZOLI. ***
(#) gyati hozzászólása Aug 26, 2011 /

Űdv kőbzoli.Bocs de a CapsLockot véletlenűl nyomtam meg,és nem kiabáltam,sem veled sem mással. *
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 9, 2012 /

Hello
Tudna-e valaki nekem segíteni, GPS blokkoló témában?
Üdv
Következő: »»   7 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem