Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektorlámpa helyettesítése
Lapozás: OK   9 / 25
(#) rolie válasza bani hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Szia!
Először mérd ki, hogy a kapcsoló és a kötések jók-e. Ha jó, akkor az én tippem az, hogy meghalt a panel. Esetleg megnézheted a szervizkönyv által felsorolt többi hibát is, úgymint: ventilátorok felpörögnek-e (bekapcsolás után pár másodpercig menniük kell), színtárcsa elindul-e (ha bevillan a kép, jók-e a színek). Ha ezek jók, akkor szerintem érdemes egy új panel után nézni/elvinni szerelőhöz.
(#) bani hozzászólása Dec 4, 2011 /

KEDVES ROLAND!Ugy lehet ahogy írod.Mert pont ezt néztem amit javasoltál.minden jó,még áram is van:5.26vDC.csak nem értem ha át megy a szufla akkor miért nem müködik rendesen?
(#) rolie válasza bani hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Szia! Esetleg még nézd meg, hogy a lámpafedél érzékelő kapcsoló jó-e. Ez a CN107 csatlakozó. Esetleg utolsó javaslatként zárt rövidre ezt, és a hőérzékelő csatlakozóját és így próbáld meg ellenállásokkal lehúzni földre a korábban kibeszélt csatlakozó szálait. (Továbbra is a zöldre tippelek). Ha így sem megy, akkor sajnos nincs több ötletem.
(#) mateetam hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől!
A problémám az hogy van egy Canon LV7340 projektorom ami hálózatba dugva nem reagál semmit.. A gép elég újnak tűnik..(még porosnak sem mondanám, sem a szűrőt sem a gépet)
Szóval szétszedés után méregetés(amit megnéztem)
-Bedugva a táb enyhén búgó hangot ad
-A bemenő fesz (hálózati) 230 váltó
-a tápból kijövő barna-kék (szintén egy másik tápszerűbe menő fesz) 228 volt és szintén váltó
-A2. táp amiről nem tudom hogy mi(azon van egy nagy kondi meg egy tekercs/ezt le is fényképeztem/)
-Az abból kijövő piros-fekete vezetéken mért fesz 680 volt váltó (ez megy az izzó ballasztba)
És szintén ez a másodlagos táp csatlakozik az alsó alaplaphoz amin 1000 volt fölötti általam nem mérhető fesz van..
Ezeket mértem ki...

Mitől van az a jelenség hogy nem történik semmi?
Valaki tud valamit arról hogy mit kéne megnéznem?
Jah és még annyi hogy sehol nem találtam elégett/károsodott alkatrészt!

Üdv.
(#) Zsolex hozzászólása Dec 9, 2011 /

Sziasztok!

Ezt a Típust: Panasonic PT-AE300E szeretném át alakítani Xenonos-ra.
Már 4000 óra van az égőben már nem sokáig birja ezt megelőzve ezért szeretném, mivel elég húzós lenne az új égő árra.
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
(#) karaszbandi hozzászólása Dec 9, 2011 /

Üdv!

Esetleg véletlenül valaki nem próbálta még LED modullal helyettesíteni?

Pl: 50W-os modullal?
(#) Djatis hozzászólása Jan 10, 2012 /

Hol lehet olyanhoz hozzájutni ?
(#) rolie válasza Djatis hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Szia!

Ha az 50W-os ledre gondolsz, akkor pl. itt a legegyszerűbb. Mindenképp hidegfehéret javaslok, hogy legyen benne kék komponens bőven.
(#) vargaviktor válasza Zsolex hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Szia. Nos nekem egy PT-AE500E-m van. Én is át akarom alaktani, mivel nekem már kiégett az izzó. Igazából két dolgod van: átverni a projektort, és beszerelni a xenont.
Az elsőben biztosan tudok segíteni, mert azt már én is megcsináltam, és ahogy látom, ez szinte ugyanaz a projektor mint ami nekem van.

De mivel nem vagyok biztos benne, hogy ugyanazok-e a lapok is, ezért jó lenne ha küldenél a ballaszt, meg az alaplapról képet. Mindkettőnél, e kettő kapcsolódási pontja érdekel.
Amúgy az én ballasztom: TNPA3042 1 B

De amit most így biztosan tudok mondani, az az, hogy a ballaszton van 6db optocsatoló. Ezek közül öt egyfelé áll, és egy nem. Na ennek az egynek kell megnézni, a lábait, hogy a csatlakozón melyik lábra vannak rákötve. Az egyiken még van egy ellenállás is. Az biztos hogy az egyik a test, de a másik hova van. (nekem 1-3 -as láb a ballaszton)

Nekem ez az ellenállás 68 (ha jól emlékszem +/- 10) ohmos.

Amúgy még mielőtt majd keresgetnél ellenállást, ajánlom hogy teszteld le, hogy jó nyomon jársz-e. Egyszerűen annyit teszel, hogy a kérdéses optocsatoló ezen lábait, rövidrezárod. NEM élesben csipesszel, hanem mondjuk összefogod őket egy drótdarabbal, vagy összehúzod cinnel. Persze természetesen, erről a ballasztról húzd le a tápfeszt, mert anélkül nem lenne értelme a tesztelésnek. Ha így megy (és menni fog!) akkor tényleg jó nyomon jársz, és mérd meg hogy milyen ellenállás van a ballaszton.

Majd ezt az ellenállást kösd rá valamilyen módon a csatlakozó adott pontjaira, és kész. Ezzel ki is veheted a ballasztot.

A xenonban nem nagyon tudok segíteni, mivel én ledesre akarom, de mivel ez már csak optika, ezért ebben már annyira nem is tudok segíteni, mivel már a türelem játéka. De azért ha kérdésed van nyugodtan szólj, lehet tudok benne segíteni.

Nos, röviden ennyi, írj hogy hogyan alakult.
(#) vargaviktor válasza mateetam hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Szia.
Hát nem tudom, lehet csak optikai csalódás, de mintha a második tápba nem lenne bedugva a csatlakozó. Elég rosszak a képek, mind minőségileg, mind helyzetileg, mivel egy képet sem csináltál a másik oldalról, de nekem úgy tűnik, mintha a második táp alatti lapból kiállna egy tüskesor (baloldalt). Na ezt a tüskesort be kell dugni a második tápba, ahogy visszahelyezed. Szerintem mintha el lenne hajolva ez a tüskesor, ezért ez nem megy sehova se be. Ha nem érted amit írok, mondjad nyugodtan (tudom hogy szeretek mások számára bonyolultan fogalmazni (persze nem direkt)).
(#) Djatis hozzászólása Jan 12, 2012 /

Tulajdonképpen egy 50 w-os ledpanel elég lenne egy projektorba ?
(#) rolie válasza Djatis hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia!
Személyes tapasztalatom nincs (még), az eredeti fényerőt szinte biztosan nem tudja produkálni majd a projektor, de ha jól tudod fókuszálni a led fényét, akkor véleményem szerint egy besötétített szobában abszolút élvezhető képet kapnánk. Persze az egészhez kell egy olyan projektor, amiben elég nagy hely van az izzó helyén, mert a ledre kell egy tisztességes hűtőborda is.
(#) vargaviktor válasza Djatis hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia.
Jelenleg még nekem sincs tapasztalatom, de egy 30Wos leddel próbálkozom majd, egy LCD-s projektorba. Szerintem ha az optikai részt rendesen megcsinálom, akkor ez is elégnek kell hogy legyen. Ahogy látom rengeteg olyan optikai lencse van benne, ami csak felfogja a fényt, de ledhez nem szükséges, pl UV szűrő, meg egyebek. Legalábbis ahogy néztem az enyémet, az egyetlen elem ami felfogja a fényt, az LCD panel, és ahogy néztem videókat ilyen ledekről, ezek alapján gondolom, hogy elég a 30as. De ha valamit megtudsz, hogy van-e már valakinek tapasztalata egy működővel kapcsolatban, azt szívesen fogadom.
(#) Móré Lajos hozzászólása Jan 19, 2012 /

Üdv.: Segítséget szertnék kérni!!
Most vettem egy sanyo márkájú projektort izzó nélkül... nem sikerül kiütnöm az elektronikát hogy ne figyeljen a lámpára... GND-hez képest a lábakon minden 5,35-5,00 V jön ki és akármelyiket húzom talajra mindig ugyanaz az eredmény... megtaláltam a kapcsolást és elég jól átnéztem már... Ilyek feliratok vannak a kapcsoláson a kábeleknél...1-LAMP ERR, 2-GND, 3-ellenáláson keresztül +5 V, 4- LAMP SW, 5-GND
Köszönöm szépen a segítséget előre is!!
(Töltöttem fel egy képet a kapcsolásról ha az jobban segítene valakink)
(#) vargaviktor válasza Móré Lajos hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

A kép az bizonyára segítene, de én nem láttam sehol se.
Hát szerintem az 1-5 öt kellene, bizonyos ellenálláson át kötni, de lehet hogy a sanyo máshogy megy. Lehet 1-4, vagy valami. Szerintem ne próbálkozz, hanem inkább küldj egy tipusszámot, meg ha esetleg tudsz, képeket, és ránézek.
Ja meg, ha a kapcsolásról elküldőd a linket, akkor az nagyon sokat segít (amit találtál).
(#) Móré Lajos hozzászólása Jan 20, 2012 /

Üdv.:
Elnézést de nem töltötte fel a hobbi...
A cím ahol le lehet tölteni::
http://elektrotanya.com/sanyo_plc-xw10.pdf/download.html

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) rolie válasza Móré Lajos hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Szia!
A doksi szerint az 1-es (LAMP ERR) lábat kell földre kötni.
Ezt egy kis ellenállással tedd (100-150 Ohm körül), de ezt a kábelt le kell húznod a ballaszt egységről (lámpa táp), szóval csak az alaplaphoz kapcsolódjon. Másik hibalehetőség, hogy a lámpa- és szűrőfedél nincs a helyén (elsőkézből tudom, hogy megviccelik az embert), tehát vagy összerakod a projektort a teszt előtt, vagy valamivel kitámasztod a kis kapcsolókat.
Ha ezeket megpróbáltad és még mindig nem jó, akkor nézd meg a TSW611-et (doksi 33. oldal lap alja), nyitva (szaladás) kell lennie.
(#) rolie válasza rolie hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Természetesen "szakadás"-t akartam írni, csak későn vettem észre

Üdv.:
Nem jön össze a dolog ... a fedél a helyéén vqan az alap mert akkor be sem kapcsolna, 1k-10 Ohm próbálgattma az összest egyik sem jött össze ... próbáltam a földell iletve a GND-vel lehuzni ugyanaz tdom de hátha... mégsem jó...
mit tudok még tenni az ügy érdekében??
Köszönöm akitartást!!!

A doksi 34. oldalán le vannak írva a hibalehetőségek, azokat nézd/mérd végig.

Köszönöm szépen!! Sikerült
Az lenne a kérdésem hogy kinéztem egy xenon izzót és mennyi felene az meg ?

Ballasztom az van hozzá, csak sajnos a régi foncsor hiányzik... és nem tudom hogy mivel tudnám pótolni...
Am. az izzó 3200 LM-es...
Elég ez az erősség???

Szia!
Elég sok a veszteség az optikán, de otthoni célra besötétítve szerintem elég lesz, persze ehhez találni kell egy megfelelő foncsort. Erre sajnos nincs ötletem, esetleg olyan projektorból, ahol az izzóval együtt az egész izzóházat (foncsort cserélték).
(#) Baxi hozzászólása Jan 29, 2012 /

Hi Mesterek!
Van nekem egy ilyen kütyűm: Optoma EP780 DLP Projector.
Az elektronika "átejtését" már kapisgálom, hogy fog e működni azt nem tudom.

Sajnos az eredeti lámpa nem volt benne, így vettem.
A foncsor miatt gondba vagyok vagy leszek ha majd nekiállok.
Néztem bele való lámpát foglalattal és ott valamilyen kis ablak van rajta, amit nem tudok hova tenni, 1kép.

A 2 képen a projektor belseje van ahova a izzó világított, na most ezen van egy kis lyuk aminek az oldalai belülről tükrösek azaz annak látszanak. Balra tőle pedig szintén van egy "lyuk" de abba pedig valami féle szélkerék van. Ez valami plusz venti lenne, vagy abba is fénynek kellene mennie? Próbáltam egy darab leddel megvilágítani de csak a jobboldali kis lyukon jártam sikerrel, azaz csak akkor látszott a fény a lencse végén ha belenéztem (fény az alagút végén )

Szóval a hova kell bevilágítani hogy képet vetítsen majd?

Más a lámpa panelján, azaz kimenetén nem látok egyenirányítást, így gondolom nagyfeszültségű váltó feszes izzó kell bele? Ha tévedek szóljatok.
Válaszokat előre is köszönöm majd.

Nincs valakinek ilyen rossz projektor lámpa modulja,izzóval. Vagy valami ismerős szervizbe aki ilyen "rossz" cuccokhoz hozzá tudna jutni?
Eredeti lámpa típusa: BL-FP300A
Bocs ha nem ide való a kérdésem.
(#) ProZsolt hozzászólása Feb 13, 2012 /

Valaki jutott valamire LED-es megoldással?
50W-os LED-et szándékozok rendelni, és azzal meghajtani, de szívesen fogadnám a véleményeket az esetleges próbálkozásokról, vagy a működő rendszerről.
Jelnleg működik a készülék, de jó lenne ha a kezemben lenne a B-terv, ha kiég
(#) weberpeter hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok!

Kb. egy éve próbálkoztam én is projektor átalakítással, de végül feladtam...
De most újra kedvet kaptam hozzá, hogy megpróbáljam.
Szerintetek DLP-s, vagy LCD-s projektorral érdemes kísérletezni? (milyet próbáljak beszerezni?)
Én DLPre gondoltam, mert LCDsnél macerás beállítgatni az LCD paneleket, ill ott több a fényveszteség.
Ha valaki tud valamilyen határozott véleményt mondani, hogy melyiket érdemesebb, azt megköszönném

Illetve végigolvastam megint az egész topicot, de túl sok sikerélményről nem hallottam.. Vagy csak csöndben vannak azok, akiknek sikerült valamivel átalakítani?

Üdv
(#) weberpeter válasza weberpeter hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Na közben megnézegettem az allinbox-os linekt, és az alapján a beépítés "egyszerűnek" tűnik.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy világításnál milyen "izzót" tudok használni? Kinéztem egyet, ami egész jónak tűnik, már csak az a kérdés, hogy tudom-e vezérelni a mostani tápommal, ami egy ilyen "izzót" táplál. (ez alatt azt értem, hogy kis/nagy feszültségű-e (100V minek számít) ill gondolom AC, mert csak egy sima trafója van).
So ha ez az égő jó a trafómhoz, akkor gond nélkül meg tudom hajtani.
(gyújtó)
És itt felmerült még egy kérdés:
Lehet ezeknél fényerőt szabályozni? ha igen, akkor hogy? mert ugye ha sötét van, akkor nem kell szegénykét túlhajtani, és lejjebb lehet venni a fényerőt...

Előre is köszi a segítséget!
Üdv
(#) weberpeter válasza weberpeter hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Eléggé kihalt a topik..
Azóta, hogy utoljára írtam, sikerült beszereznem egy
Hitachi cp-x960 projektort. Mivel eléggé hasonlított gecsek projektorára, ezért azzal a módszerrel (ballasztba menő 3 vezeték közül 2-t egy párszáz ohmos ellenállással összekötve) sikerült átvernem.
Kis Decathlonos "kurblis" lámpával belevilágítva teljesen sötét szobában egy A3-mas méretű (halvány, de látható) képet sikerült vetítenem.
Már csak egy rendes világítás maradt hátra, és jöhet a mozizás
(#) mhatalyak hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok!

Nekem egy Astrobeam X110-es projektorom van, a gyári UHP lámpa kiégett benne. 3szál vezeték jött a tápból a vezérlő panelbe, abból 2-t össze kellett zárni és bekapcsol. Én autóba való xenon lámpát tettem bele, egész élvezhető a kép, de filmnézésre még nem alkalmas, mert ha sötétebb részek vannak a filmben, akkor nem nagyon lehet ki venni az emberek arckifejezését 3méteres képátló mellett(De internetezni lehet róla ), de 110-150cm es képátlónál tökéletesen látni mindent. Na most azért írtam, hogy valakinek nincs ötlete, hogy milyen foncsorba tegyem bele a xenon lámpát? Most egy SPOT lámpa foncsorban van benne, de sajnos el van repedve, mert nem tudtam rendesen kioperálni belőle a gyári izzót és le is pattog a hőtől a foncsor, meg ugyebár eléggé nagy a fényveszteség, mert arra is világít, amerre nem kéne.

mhatalyak
(#) vargaviktor hozzászólása Máj 18, 2012 /

Sziasztok.

Én rendeltem egy 30W-os ledet, és azt próbálom beletenni a projektoromba (PT-AE500).
Igazából ahogy eddig tesztelgettem, szerintem elég lesz ez a teljesítményű, a gond csak az, hogy kellene hozzá csináltatni lencsét.
Kérdés:
- Tud valaki egy olyan embert aki tud lehetőség szerint tervezni is, és elkészíteni nekem egy lencsét?
Ha kell megtervezem (habár elég nehéz, ha nem igazán ismered a programot).
(#) Szebence válasza vargaviktor hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Kíváncsiak vagyunk a fejleményre. Ha lesz írd meg.

Egyébként 8000Ft-ért találtam projector izzót. 500W 10000 lumen.
Következő: »»   9 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem