Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Grundig erősítő javítása

Témaindító: picigábor, idő: Jún 27, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 10
(#) forma3 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Párját nem találom, nem olyan helyen van ahol párosával vannak az alkatrészek. Kiforrasztottam, lefényképeztem a panelt, hátha valami észreveszel. Az a fekete hosszú izé is egy tranzisztor? Mert van egy lába (vagyis az egész hosszú burkolatának lába) ami be van forrasztva, de nem megy sehova.
(#) CHZ válasza forma3 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Pozíció számozás logikája alapján is megtalálhatod a párját. Képek nekem semmit nem segítenek, lényeg nem látszik.

Honnan csináljak képet róla hogy látszódjon a lényeg?
(#) zolika60 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Azt gondolnám, hogy a hosszú fekete izé, valóban tranzisztor. A rajta lévő cső pedig a teher mentesítés miatt rendelkezik lábbal és a tranzisztor hűtését szolgálja.
(#) CHZ válasza forma3 hozzászólására (») Jan 22, 2012 / 2

Pozíció számokat nézegesd, keress két azonos alkatrészt a két oldalon és az alapján kiderül milyen logika szerint számoztak. Így megtalálod az ellenállás párját.
Két végfokról kéne felvétel egy képen, amin jól kivehetőek a számozások.

De jó lenne egy kapcsolási rajz... Nem ismersz valakit aki be van regisztrálva radiomuseum.org-ra?

Sajnos nem. Mi a pontos típusa ennek a készüléknek?

Szerintem ez ugyanaz mint ami az én dobozomban van:
Bővebben: Link
A 4 loudspeaker nem igaz, ez csak kétcsatornás, de szerintem ez is az lehet csak 2-2 van egyre kötve.
(#) CHZ hozzászólása Jan 22, 2012 /

Nincs pontos típusszáma a tiédnek??
Ezt nem hiszem..

Pedig komolyan. Énse akartam elhinni, de nincs.

Sem neve, sem száma?
Hátlapon, alul, gyári szám mellett?
Akkor keresd a pozíció számok szerint, nem nehéz!
Csak kis kitartás.

Ilyen kis matricák vannak rajt mint az egyik képen, a másik meg egy kis logo a külselyén. Ezeken kívül értelmes tipjelzés nincs. Mi az a pozíciószám? Az a matrica?

A pozíció szám az alkatrész mellett látható a panelon. Meg természetesen a kapcsolási rajzon is az alkatrész mellet.

A doboz hátlapján nincsen matrica?
(#) forma3 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

nincs

Az szomorú. Akkor csak az segíthet, ha a két oldalt lefotózod úgy, hogy látszanak rajtuk a pozíciószámok.
(#) CHZ válasza forma3 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Ha a pozíció számok között sem tudsz eligazodni, akkor nem látom értelmét, hogy folytasd.
(#) forma3 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Nem tudom azok alapkán hogy lehet a típust megállapítani, azt se értem mit értesz eligazodós alatt. Azt tudom hogy a Cxxx az kondenzátor, az Rxxx ellenállás stb.
Szerintem úgy lehetetlen lefényképezni hogy mind látszon. Millió képet csináltam már.

Megnézed az égett ellenállás pozíció számát, másik oldalon megkeresed a párját. Pozíció számok lehetnek egyformák, vagy egy számjeggyel több, pl R12 párja R112, vagy más logika szerint vannak párosítva. Erre rá lehet jönni, csak két azonos pozíciójú alkatrész számozását kell megkeresni.Ha ez sikerül akkor leméred a párját és fogod tudni milyen értékű volt az elégett..

Értem, megnéezm eszerint. Közben sikerült megtudnom annyit, hogy vkinek van egy ugyanilyen és arra ez van ráirva: Consomation radio max 34 W platten weshler PU: 10 W.
(teheát ezekszerint ugyan az amit linkeltem)

Azt a logikát vettem észre hogy az egyforma alkatrészek egymát közető számozást kaptak. Tehát ez R117, akkor az R118 nagy valószínüséggel ugyanakkora, ugye? Már csak ennek kell akkor a színkód alapján megállapítani, de az már menni fog. Kép az R118-ról:

Kép0367.jpg

Biztos vagy ebben??
Az R118 680 ohm.

Gí lenne logikus, nem? És ahogy nézem a fényképen hasonlít is a régire, az egyik végén ezüst csík kivehető. Köszi a segítséget. Ma megrendelem a végtranyókat, meg akkor ezt az ellenállást is. Azokon a hosszú tranyókon nincs típusjelzés, így honnan tudjam meg a lábkiosztását? Vagy ennek a tokozásnak van egy szabványa lábkiosztásilag?

Kép alapján nem tudom megítélni.

OK, szerintem 95% hogy az, kipróbálom. A brummot biztos hogy félvezetőhiba is okozhatja? Csak azt akarom kiforrasztani amit tényleg muszály, mert nagy a nyákfólia halálozási aránya az én forrasztásaimnál
(#) zolika60 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Keress jobb pákát és ónt.
(#) forma3 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Kezdek megőrülni hogy egy 680ohmos ellenállás nincs itthon, a legközelebb álló az 1,5k. Namost ebbben a szemét városban nincs egy elektro bolt se, így 1000Ft postáért kéne rendelnem egy 20Ft-os ellenállást
Így nem lehet javítani semmit, az meg gondolom lehetetlen annyifélét felhalmozni hogy mindig legyen itthon megfelelő...
(#) CHZ válasza forma3 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

2db 1,5k párhuzamosan még elmegy, 750 ohm lesz, 10% eltérés..
(#) forma3 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Köszi, akkor az még benne van a régi tűrésében, mert az újak 1%-osak
(#) forma3 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Csoda törtééééént Gondoltam hogy még mielőtt berakok bármit, megpróbálom hogy mit csinál így anélkül az ellenállás nélkül, és hibátlanul működik, hihetetlen, semmi brumm, torzítás, nagy hangerő. El se hiszem, ez hogy lehet?? Ha nincs benn ellenállás hibátlan... Azért tegyek bele hogy akkor mit csinál? Érthetetlen nekem az egész, hihetetlen
Következő: »»   6 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem