Fórum témák
» Több friss téma |
Látom mindenkit foglalkoztat ez a lézershow-s dolog!
Megértem mert tényleg jól néz ki! Én is sokat keresgéltem egy télleg jó megoldás után itt a forumban, sajna sikertelenül. DE itt találtam egy szerintem tényleg jól müködö kapcsolást! Igaz hogy pic vezérelt, de legalább automatikusan csinálja az ábrákat! (Normális helyen maga a pic ic és hozzá egy programozó 2e ft, pl: bajielektronika) A kis többletköltség szerintem megéri, hogy pl. buliban folyamatosan menjen a változatos fényeffekt és még így is sokkal olcsóbb mintha boltban veszel egyet 14-17e-ért! U.I.: "Kukázni" tényleg jó dolog, mindenféleképpen érdemes egy helyi MÉH-telepre kilátogatni! Én itt találtam meg szinte minden alkatrészt a show-hoz! pl: tükröket egy olyan kazettés magnóból aminek szines villogó fények vannak a hanszórója körül! (a szines fények mögött 8 db kerek tükörlapka volt )(A linket szerzője utólagos engedelmével tettem be, köszi)
voltam boltban de nem minden esetben teljes sikerrel!
a FET ből nem kaptam a kapcsolásban szereplő típust... helyette viszont:IRF3205 ez a cuccos 55V és 110A ig bírja a kiképzést... R1:a 3.9 ohmos ellenállás helyett csak 4.7 es van de ez nem hinném h gondot okozhat...(remélem) C2: 560pF helyett 680pF van csak...(Lomex nem forgalmaz állítólag olyat...) a legjobban a FET aggaszt:S köszi: Skip
Ne törődj a fettel én például régebbi rossz számítógép alaplapból szedtem ki ami a procinak termeli a kakaót azok is jók nem kell az eredeti versionhoz igazodni.
Általában számítógép alaplapokban lévő már ameik az IRF az mind jó
Ja bocsánat !!!!!! az IRF helyett IRL L a lényeg.
mert az a logikai bemenetű és az jó. Az alaplapokból pedig ilyet keress L3102 vagy L3102S Ezek jók bele és nem kell megvenni. Feltéve ha van régi vagy akár kb olyan nem használt p2 p3 alaplapod.
nincs elfekvő alaplapom sajna...
no de akkor bármilyen IRL es jó? nem kell a legdrágább igaz? mer akkor bemegyek egy olyanért boltba még ma... köszi:Skip
igen nem kell a legdrágább csak irl legyen és teljesítmény tranyó legyen ne pedig csepp tranyó
de egyébként az 540 -et 500 forint -ért vettem de a boltban a helyettesítőt is meg szokták mondani
Egy kis bemutató amit csináltam DVD lézer ügyben.
Ha firefox-al töltöd le a videót valószínű hogy jobb gomb a katt ide-n és úgy mentés. Elérés a lézer menübenBővebben: DVD lézer
nagyon tanulságos a video bakker!
![]() azt nem értem benne egyedül, hogy az elején nem pontba sugároz... a végén pedig már pontba... ezt mivel érted el? a lencsékkel? amugy nem jutottam el ma a boltig szal nem vettel IRL-t...
Bocsi igen ami a videóból kimaradt az egy sima domború lencse amivel nagyítani szoktam ha nem látok eléggé
tarháltam egy alaplapot... sokat szenvedtem érte remélem jó lesz
ez egy P1 es lap... kicsit fosok mer felsorolásba nem szerepelt a hozzászólásba még... két hasonló tokozású egyedet találtam a lapon. valószínű az nem? mer ha tuti nem akkor nem állok neki kiforrasztani mer elvégre működik még ez a kóceráj... bár nem ér semmit se szinte...
p1 lap nem jó, ATX-es kell, proci-foglalat körül vannak, a fetek.
áhhh
mondom nem várok tuti jóóó kiszenvedem nagynehezen egyiket... D1062 felirata idejövök forumhoz... erre olvasom... hát hogy rohadjon meg mér ilyen komplikált minden? de akkor hajtok uj alaplapot holnap ha minden igaz...olyan kell választanom amiben 4 db fet van? mer ebbe csak kettő nem fet volt...
hát nem nyert a reggeli bolha piaci látogatás... két alaplappal találkoztam... egyiken még a procit se találtam meg(tartóját sem) és feteket sem
a másikon sem találtam szal nem nyert ez most...holnap bemegyek a boltba és megkérdem milyen IRL el kezdődő fet ek vannak... Megvehetem akármelyiket? vagy inkább csak kérdezzem meg és nézzem meg az adatlapokat és mennyek vissza? (ha van 540 es akkor azt megveszem az tuti...)
pl itt egy link ahol a tranyónak a kb ára megvan.
Nem sok 200 forint körül.Bővebben: Tranzisztor Aharmadik tranyó a sorban.
volt egy nagyon jó köröm ma boltba
azt hittem képen röhögöm a nőt mondom neki IRL540?! természetesen megkérdi nem IRF? mondom nem... L es... várjál megnézem a számítógépbe... mondom oké várok...megtudom nekedrendelni 6200Ft ért! kell? mondom a nőnek ez nekem bűzlik! aztmondta pedig ez van.... aztán mondtam akkor kérek egy JAck dugót! ![]() szal nem tom... alaplapot kell szereznem ugy néz ki
DjGeorge! kb 2hónapja irtad, hogy találtál neten vmi tuti lézervezérlő progit,de hardware-t nem,mi a progi neve?
no most meguntam a FET után futkozást visszatértem az alap verzióhoz. a 2n2222 es tranyóhoz... de gondom van azzal is
mér isne?! 3.9V os Zénerem van csak... és ha azzal rakom össze viszonylag halványan világít. ez lehet az oka ennek? az a 0,3 Volt számít ennyit? meg ha valakinek van egy kis felesleges ideje elmagyarázhatná ennek a kapcsolásnak a működését mer nem tok rájönni... a tényeket nagyjából tudom... zéner 3.9 Voltnál elkezd vezetni és azt az értéket " magára vállalja". azaz 5 Volt esetén 1,1 Volt megy jelen esetben tovább...és akkor a tranyó mit csinál vele? vagy hogyan?
Akkor valamit nagyon elnéztek szerintem menj vissza és mondd neki hogy hívjon egy hozzáértő egyént oda mert ez sok mint ahogy a link is bizonyítja amit küldtem.
Valamit naon elnézett.
mondtam én neki hogy az nem lehet de az csak erősködött... gyűlölöm azt a boltot. másikba járok de ott meg semmi IRL nincs... igaz itt sem volt..
de ugyis tökmind1 mer csak rendelni lehetett volna ezt a 6200 as csúcstechnologiájú teljes mértékben robotizált egyént is (gondolom ilyeneket tud ha ennyibe kerül )aztán amire az megjönn addira halászok vhonnan alaplapot is... aztán az olcsobb meg több is van rajta... addig szenvedek az egy tranyós megoldással.
próbaképpen megépítettem a szokásos összeállítást... 2222-es tranyó lm 317 el egy motor fordulatszám szabályzó...
hááát amik vannak neten lézershowk ezzel a bucsus lézerrel nem hiszem el, hogy azzal vannak.... nekem egy tükör pörgetésével teljes sötétségbe látszik egy nagyon halvány kör.... az lehet hogy a tökür nagyít valamennyit és ezáltal a pici pöttyből nagyobb homályosabb paca lesz amit pörgetve teljesen elhalványul?! vagy én nem értem...
Ha állnak a tükrök, akkor állítsd be a fókuszt a falon, hogy minél kisebb legyen a pötty! Ha még úgy is halvány, akkor gyenge a lézered. Mérd meg, hogy hány voltot kap a lézer akkor, ha teljes fordulatszámon forognak a motorok.
ha rááltál a lézerel a tükrökre kézzel persze beárnyékolás nélkül lassan forgasd körbe egyszerre és külön külön a két tükröt és ha nem esik bele sehol árnyék akkor jól áll minden egymáshoz képest.
Egyébként mreg ha elméletileg és gyakorlatilag is nézzük a mozgatott lézerfény mindíg sokkal gyengébbnek látszik mint az álló.
Sziasztok!
Én még nagyonnagyon régen megépítettem a fórum elején képbe felrakott(2x lm317+7805) kapcsolást, működik, elszórakoztam vele, majd eltettem.( Annyit nem ment még hogy a lézer tönkremenjen.) Most viszont megjött a kedvem ahhoz, hogy befejezzem, és az érdekelne, hogy Ti mivel rögzítettétek a tükröt a motor tengelyéhez? (azért ment el a kedvem amúgy a befejezésétől, mert nem sikerült jól rögzítenem a tükröt )
pl én cd ovasókból kiszedett motorokat használtam annó és meghagytam az ékszíjtárcsát rajta egy kicsit ferdére köszörültem és pillanatragasztóval odaerősítettem utána még két komponensűvel is bekentem és így bizton nem repül el.
Így már tudom, hogy mehetek holnap az ócskáspiacra valami ékszíjtárcsás dologért
. Eddig úgy volt megoldva, hogy a motor tengelyére ráhúztam egy fahengerből levágott (szándékosan nem 90fokban) fadarabot, de még bétánál is bétább verzió korában nem sikerült kiegyensúlyozni, így már rá sem ragasztottam a tükröket.Köszönöm a válaszokat!
Annakidején vettem egy LAS-6 névre keresztelt "disco" lézert,és lekoppintottam ,félig-meddig, a rajtát.Semmi xtra nem volt benne,1 4017-es számláló léptette a programokat, feszosztós megoldással.De a motorvezérlő része egész jópofa kis +oldású volt,uh most azt a részt +osztom veletek.Ami jó benne, az az,hogy nem kell válltókapcsoló a motor forgásirány válltásához.Egyszerű mono potikkal van megoldva.
Remélem tudjátok használni. Üdv:Travolta
régí cédé romokban volt két egyforma motorizáció.
De ha két teljesen roncsot veszel akkor már van két tök egyforma motorod ami igenjól szabályozható és van tárcsája is. Ha már ócskázni mész ![]()
én igy oldottam meg a tükör felfogatást... sima pillanat ragasztó... és bírja (még). bár ha gyorsan forog a motor berezonál szerintem a tükör rossz kiképzése miatt! de jelen esetben mindegy is mivel nincs használható pointerem.
amit Travolta mutatott rajzot az nagyon jónak tűnik Köszike ki fogom próbálni más dologhoz is ki lehet használni...számomra ez a projekt szünetel míg meg nem látogatom a Pesti verseny utcai piacot... addig is lézer legyen veletek ÜDv.Skip |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)

mondom nem várok tuti jóóó kiszenvedem nagynehezen egyiket... D1062 felirata idejövök forumhoz... erre olvasom... hát hogy rohadjon meg
)
. Eddig úgy volt megoldva, hogy a motor tengelyére ráhúztam egy fahengerből levágott (szándékosan nem 90fokban) fadarabot, de még bétánál is bétább verzió korában nem sikerült kiegyensúlyozni, így már rá sem ragasztottam a tükröket.