Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CCS PIC Compiler

Témaindító: (Felhasználó 1542), idő: Ápr 3, 2006
Lapozás: OK   68 / 118
(#) nurseboy válasza subi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

köszi
(#) kukac_24 hozzászólása Jan 19, 2012 /

Sziasztok,
K0108 alapú GLCD-re szeretnék int8 változók értékét kiiratni, tudna esetleg valaki segiteni, hogy tudnám kiiratni?
(#) whalaky hozzászólása Jan 30, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Napok óta küzdök egy SD kártyával, és nem találom a megoldást. A PIC a kártyáról nem azt olvassa be ami a kártyán van
Amit nem értek, hogy akár hányszor olvastatom be, mindíg ugyan azt az eredményt hozza, azaz a bit kiesést kizárnám.
Egyenlőre szoftveres SPI-vel gyötröm, mert hardveresen meg se makkan a kártya (gondolom az inicializálásnál túl gyors).
  1. #use spi(MASTER, DI=MMCSD_PIN_SDI, DO=MMCSD_PIN_SDO, CLK=MMCSD_PIN_SCL, BITS=8, MSB_FIRST, MODE=0, stream=mmcsd_spi )

Találkozott már valaki hasonlóval??
A CSS ex_fat-ját próbálom egyenlőre csak életrekelteni, majd később módosítani. A bugfix-ek már megvoltak, bár annak itt még nincs jelentősége.
A képen a kártya tartalma Winhex-el és a beolvasott első szektro első 50 bytja van.... nem egyforma...

SD.jpg

(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Feb 5, 2012 /

Sziasztok
segítséget szeretnék kérni a CCS C Compiler szeretném letölteni de csak Update tudom le tölteni de nekem még az alap progi sincs meg.
Tudom hogy én csinálok valamit rosszul de mit?
meg tudná mondani nekem valaki hogy hol tudom le tölteni az alap progit
(#) icserny válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

A Software Downloads oldalon a CCS Compiler Demo linkre kell kattintani. A többihez a Store/Prices menüponton keresztül lehet eljutni...
(#) (Felhasználó 56240) válasza icserny hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Szia
Köszönöm a segítséget De nem volt egyszerű negyedik próbálkozásra töltötte le De feltelepítés után hibát ír

registration file error Ez mitől van?
(#) icserny válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Nem tudom, én ezer éve nem foglalkozom CCS C-vel.
(#) sysy válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Valószínűleg még nem érkezett meg a pénz a CCS fiúkhoz és nem küldték még el a regsztrációt.
(#) subi válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Szia! Az error nem tudom mitől lehet, de innen letöltve a CCS Compiler Demo verziót és a MPLAB IDE Plug-in -t, menni kellene.Bővebben: Link
(#) MPi-c válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Sysy-nek igaza van, küldeni kellene a pénzt
Szét is lehet nézni, mondjuk ebben a topikban.
(#) messer hozzászólása Feb 14, 2012 /

Sziasztok szerintetek mit bénázhatok el?
Nem tudok megszakítást engedélyezni... Mplab ccsc pluginnal.

1. void main()
  2. {
  3. set_options(0b11001111);
  4. setup_comparator(NC_NC_NC_NC);
  5. set_tris_c(0b00000000);                // SET PORT C TO (xxii iooo) < o= out, i=in
  6. set_tris_b(0b00010111);                // SET PORT B TO (xxii iooo) < o= out, i=in
  7. setup_adc_ports(AN0_AN2);//Minden analóg bemenet aktivizálva
  8. enable_interrupts( GLOBAL );

hiba:

Idézet:
„Line 47(20,21): Undefined identifier -- enable_interrupts

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) MPi-c válasza messer hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Milyen megszakítást? Ezt sem a hozzászólásodban, sem a kódban nem mondtad meg. Milyen PIC-ről van szó?
(#) messer válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Egyenlőre csak ezt a global parancsot szerettem volna majd a PORTB változását azt szeretném idővel elérni, hogy a portb változására ébredjen a pic.

16f526
(#) MPi-c válasza messer hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Adatlapot megnézted? Mit ír a megszakításról, vagy sleep-ről és az ébresztésről?

Rávezettél ismét csak bizonyított, hogy nem elég felületessen nézni az adatlapot Nincs is megszakítás... no akkor most kivesézem majd hogyan lehet sleep-be rakni majd ébreszteni a portB változásával, köszönöm a türelmedet
(#) MPi-c válasza messer hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

OK! Érdemes belenézni az adott pic-hez tartozó header fájlba is, az rögtön árulkodik. Ébrezthető lesz a pic-ed a B portról, de nézd meg melyik lábra mit teszel, van ott olyan is ami csak bemenetnek jó...

A eszköz már készen van (100db) szerencsére tervezésnél figyeltem, hogy olyan láb legyen ébresztő ami ezt meg is teheti. Belebújtam az adat lapba és teljes a siker azt hiszem át fogok térni másik c-re mert amíg asm..-el dolgoztam nem voltam ilyen lusta. Tudom nem a ccsc hibája Még egyszer köszönöm a segítségedet.
(#) trudnai válasza messer hozzászólására (») Feb 14, 2012 1 /

Idézet:
„A eszköz már készen van (100db) szerencsére tervezésnél figyeltem, hogy olyan láb legyen ébresztő ami ezt meg is teheti.”

A mikrokontrollereknel a firmware szerves resze az aramkornek, igy addig nem szabad gyartani a termeket ameddig a proba panelon a firmware-el egyutt nem mukodik megfeleloen az aramkor...
(#) messer válasza trudnai hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Igen tanítják az iskolában sajnos esetemben egyéb körülmények is közre játszottak beültető és nyák gyártó cég terheltsége áfa emelés stb stb........
(#) potyo válasza messer hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Idézet:
„át fogok térni másik c-re”

Azt jól teszed
(#) nagy_david1 hozzászólása Feb 17, 2012 /

Szép estét kívánok!

Valaki elmagyarázná nekem kicsit bővebben ezt az egyszerű programot ha szépen megkérném? Ha lehet lépésről lépésre. Főleg a 28. és 29. sor nem világos. Előre is köszönöm.

1. /***** LOOKUP TABLES *****/
  2. // Lookup pattern for 7 segment display on ports B and C
  3. const char pat7seg[10] = {
  4. // RC5:0,RB2 = ABCDEFG
  5. 0b1111110, // 0
  6. 0b0110000, // 1
  7. 0b1101101, // 2
  8. 0b1111001, // 3
  9. 0b0110011, // 4
  10. 0b1011011, // 5
  11. 0b1011111, // 6
  12. 0b1110000, // 7
  13. 0b1111111, // 8
  14. 0b1111011 // 9
  15. };
  16. /***** MAIN PROGRAM *****/
  17. void main()
  18. {
  19. char digit; // digit to be displayed
  20. // Initialisation
  21. output_b(0); // make all PORTB pins low
  22. setup_timer_0(RTCC_INTERNAL); // disable T0CKI input (enables RC5 output)
  23. // Main loop
  24. while (TRUE) {
  25. // display each digit from 0 to 9 for 1s
  26. for (digit = 0; digit < 10; digit++) {
  27. // display digit by extracting pattern bits for all pins
  28. output_bit(PIN_B2,pat7seg[digit] & 0b0000001); // RB2
  29. output_c(pat7seg[digit] >> 1); // PORTC
  30. // delay 1s
  31. delay_ms(1000);
  32. }
  33. }
  34. }

7seg.jpg

(#) icserny válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

A jelek szerint van egy tömböd (pat7seg[10]), minden bizonnyal a 7-szegmeneses kijelzőn az egyes számjegyek "mintái". A 26. sorban kezdődő for ciklus végig lépked a számokon 0-tól 9-ig, s ezzel a ciklusváltozóval megcímzett rekeszből előveszed a mintát.

A 28. sorban elkülöníted a minta legalsó bitjét, s ez megy ki az RB2 lábra. A maradék 7 bitet pedig jobbra igazítva (mindegyik bit egy helyiértékkel jobbra lép) kimegy a C portra.

Megjegyzés: a fent említett elkülönítés azért kell, mert a B2 vonal másik port, tehát külön utasítással kell beállítani.
(#) nagy_david1 válasza icserny hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Még a működésmenetét teljesen nem látom át de holnap áttanulmányozom az írtak alapján. Nagyon szépen köszönöm. További kellemes estét.
(#) tomat5 hozzászólása Feb 20, 2012 /

Sziasztok

Egy kérdésem lenne:
Egy port valamelyik pin-jét szeretném egy incude file-ban definiálni valahogy így: #define CLK PIN_A0 Szeretném ha univerzális lenne a file, és lenne egy olyan függvény, amivel PIN_A0 helyett bármelyik pint tudom CLK-nak definiálni. Hogyan tudom ezt megoldani?
Köszi a segítséget előre is.
(#) whalaky válasza tomat5 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Lehet hogy nem teljesen értem a problémád, de talán....

Az "univerzális" h-ba
  1. #ifndef CLK
  2. #define CLK  PIN_A0
  3. #endif

A program fileba pedig
  1. #define CLK  PIN_MASIK
  2. #include <uni.h>
(#) tomat5 válasza whalaky hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Szia
Köszi a választ de nekem olyan megoldás kellene, amivel egy függvény paramétereként tudom kezelni az adott pint. PL.:
  1. setup_clkpin(PIN_A0);

Bár ha jobban belegondolok, lehet hogy ez csak felesleges hókuszpókusz.
Köszi.
(#) icserny válasza tomat5 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

A fő kérdés az, hogy futási vagy fordítási időben dől el, hogy melyik láb legyen? Ha csak futáskor lehet tudni, akkor gondolkozz függvényben, egyébként ne.
(#) tomat5 válasza icserny hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Szia
Igazad van. Fordításkor már tudom, hogy melyik lesz a CLK pin, így tényleg felesleges a függvény. Csináltam egy kétvezetékes LCD kezelést, és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha az egyéb LCD paraméterek mellett az init()-ben ezt is be lehetne lőni. De tényleg felesleges.
Köszi.
(#) kurucz_peter hozzászólása Feb 21, 2012 /

Szevasztok!

lenne egy problémám és kellene egy kis segítség.
Írtam egy programot PIC16F876A-ra ami LCD-re ír ki adatokat. Az CCS-ben lévő LCD.c drivert használtam.
Tökéletesen működik a cucc.
4 MHz-es külső quartz-ról megy a PIC és a következő fuse-ok vannak beállítva:
#fuses XT,NOWDT,NOPROTECT,NOLVP,PUT

A probléma:
szeretnék egy PIC18F2455-öt használni az eredeti áramkörben. Tehát szintén 4MHz-es quartz.
Az időzítések mennek, de az LCD totál üres.
Megpróbáltam másik LCD driverrel is, a helyzet ugyanaz.
Arra gyanakszom h mégis inkább valami a fuse környékén nem stimmel.
Van valakinek tapasztalata PIC16-ról PIC18-ra történő update-eléssel kapcsolatban?

Köszi előre is!

Üdv:
P
(#) vicsys válasza kurucz_peter hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Szerintem inkább valami elkötés lehet, vagy a fuse nincs rendesen beállítva.
Következő: »»   68 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem