Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia!
Csinálj olyan "pad"-et, mint az smd alkatrészeknél van. Az csak egy rétegen van.
Sziasztok!
Nekiálltam egy Nyák-tervnek, de nem nagyon akar sikerülni. Megköszönném ha valaki segítene befejezni. Itt az elkezdett munka és a kapcsolási rajz. Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Egy szőke kérdés...
Tényleg nem tudom itt letesztelni az áramkörömet csak megrajzolni? Nem tudtam rájönni hogy hol van az ampermérő és a voltmérő :/ -Amennyiben valóban valóban nem alkalmas tesztelésre, kérhetnék javaslatot hogy mivel tehetem meg. Lehetőleg egyszerű progi legyen. Az áramkör tervezésben még nem vagyok prof. Előre is köszönöm.
Ay eagleban nem fogod tudni szimulálni az áramkörödet. Használhatsz MULTISIM-et TINA-t vagy PROTEUS-t.
Szia!
Tényleg nem tudod letesztelni. Ez egy áramkör- és paneltervező program, annak viszont profi, tesztelésre nem ez való. A teszteléshez is vannak programok, de egyik sem helyettesíti a megépítést, mert ezek a tesztelő programok ún. "Ideális" alkatrészekkel dolgoznak, így pl. a tranzisztorok mindig tökéletesen egyformák. A tesztelésre alapvetően a "Multisim" nevű programot szokás használni.
Idézet: „A teszteléshez is vannak programok, de egyik sem helyettesíti a megépítést, mert ezek a tesztelő programok ún. "Ideális" alkatrészekkel dolgoznak, így pl. a tranzisztorok mindig tökéletesen egyformák.” Csupán az igazság kedvéért említsük meg, hogy vannak alkatrész típus specifikus szimulátorok is, a fent említteken kívül. ... és ezeken lefuttatva egy Monte Carlo analízist, a valóságosnál szélsőségesebb esetben is szimulálhatjuk az áramkört.
Szia!
A kapcsolási rajzot dobd össze a programban, utána lesznek gumivezetékeid, amikkel simán meg tudod csinálni a nyákot!
Köszi, egész jól sikerült, de nem tudom hány DPI-ben kell menteni hogy méretpontos legyen.
Ez igaz, de az már egy más kategória. Ezzel együtt igazad van.
Üdv.
Kapcsolási rajzot rajzolok, 2 laposat. Az első lapról a vezetékeket bus-szal vinném át a második lapra. Mindkét oldalon elkészült a bus, azonos nevekkel, (rákérdezett, hogy összekösse-e, igen) a 2. lapon megjelent a kiválaszthatók listája, de a boardon nincs meg az összekötés. Tud valaki tanácsot adni?
Sziasztok!
Terveztem egy kétoldalas panelt Eagle-ben (5.6) viszont, mikor megcsinálom a teliföldet, akármit állítok nem változik a vezetősávok és a teliföld közötti szünet távolsága. Remélem értitek, mit szeretnék állítani. És nem tudom, hogy melyikkel is kellene... Ebben kérném valaki segítségét. A másik kérdésem, hogy meg lehet-e adni, pl az Eagle logónak hogy az a top illetve a botom felületen legyen ne pedig azon a szürkén.. Olvasgattam a fórumot, sokan kérdeztek a teliföldről, de ezt nem találtam, hogy a távolságot hol kellene állítani, ha mégis lett volna rá válaszolva akkor elnézést. Előre is köszönöm a segítséget!
Ha rámész a már lerakott poligon (teliföld) tulajdonságára akkor van egy olyan, hogy Isolate. Ott megtudod adni a szükséges paramétereket.
Hali!
DRC -> Clrearence pontban minden távolságot betudsz állítani. Fontos, hogy minden beállítás után nyomj "Ratsnet"-et, ekkor frissül a board. A polygon-ra jobb egérgombbal kattintva nevezd azt át GND-re. Alap helyzetben csak "dísznek" jó, nem csatlakozik sehova. A logo-ra jobb egérgomb, tulajdonságok, és a layer-nél beállítod 1-re, (bot) vagy 2-re. (top)
Jah, és még egy kis apróság. A NYÁK feliratokhoz képest, az LCD kijelző fejjel lefele van! Lehet hogy direkt, de gondolom figyelmeztetlek!
![]() Amúgy jó lesz!
Thomas3:
Köszönöm, sikerült! Gydanee: Köszi, az megvolt eleve, hogy GND-be húzza azt amit kell. Csak a szélességet nem tudtam állítani, de így már megvolt. A logora jobb klikkel nincs olyan hogy layer ![]() Szerk.: Naná hogy direkt van fordítva... ![]()
Hmmm, akkor az alkatrészként van megcsinálva. Azt nem lehet így átírni, csak szerkesztőbe.
Én ilyen logokat ezzel a módszerrel szoktam készíteni. (ULP -> import-bmp.ulp) De ezt is a tervezés legvégén célszerű, mert nagyon zavaró tud lenni. Ebben az esetben rétegenként, sima vezetősávokkal állítja elő a mintát.
Értem, oké. Köszi szépen.
A másik kérdésem, hogy nincs véletlenül valakinek 4x16 -os LCD kijelzője Eagle-ben? Mert alapból nem találtam benne csak 2 sorosat.
Alkatrész könyvtárakat Cadsoft oldalán találsz. (http://www.cadsoftusa.com) Ha ott nincs fent, akkor valószínűleg tervezni kell.
Ez a program méretpontosan rajzol. A DPI, azaz Dot Per Inch érték azt mondja meg neked, hogy mennyi pontot rajzoljon ki hüvelykenként. A nyomtatóknál, szkennereknél is ezt a paramétert meg szokták adni. Én általában ha már képként kimentem, akkor a nyomtatnivalót 600DPI-re állítom, ha meg webre mentem (mondjuk bekötési rajznak), akkor elég a 150DPI is. A monitorod felbontását ha megnézed, ott is láthatsz ilyen varázsszámot
![]()
Helló.
A "label" használatára kérdeznék. Ha megjelölök label-lel egy vezetéket, ha a téglalap alakú kijelzést választom, akkor kiírja, hogy pl: Sin_1, ha a "csúcsos" kijelzést választom akkor azt, hogy Sin_1/1.??. Mit jelent ez az utóbbi?
Sziasztok!
Kérdezném, hogy használja-e valaki a progit két monitorral? Illetve, hogy ez lehetséges-e egyáltalán? Arra gondolok, hogy az egyiken a kapcsolási rajz látszik, a másikon a NYÁK.
Szia
Én 3 monitoron használom ![]() Bari
Igen, én is két monitoron szerkesztgetek. Ha az op.rendszered be van állítva 2 (vagy több) monitor kezelésére, akkor az egyes ablakokat (brd, sch, főmenü) oda húzod, ahová akarod!
![]()
Sajnos nekem nincs helyem (állandó) két monitorhoz, de a válaszom ennek ellenére, hogy igen, könnyedén lehetséges. Simán annyit kell tenned, hogy megfogod az ablakod és áthúzod a másik monitorra.
Kényelmes lehet így használni, jobb híjján én ki szoktam nyomtatni (papíron könnyű átrajzolni a dolgokat), na meg váltogatok az ablakok közt.
Köszönöm szépen mind hármotoknak a választ. Akkor jó úton járok...
![]()
Ha Eagle-t használsz, egy monitorral is jó úton jársz!
![]()
Szia,
Megkérdezhetem hogy te milyen kártyákat használsz? Én egy régi PCI-re gondoltam, mert a mostani AGP-t nem nagyon cserélném le. PCI-E helyem meg nincs... Három monitor azért nem kellene... ![]()
Egy monitorral elég kényelmetlen a dolog. Különösen a beültetést segítené, mert jó lenne a fóliát és a kapcs. rajzot is látni. 10-20 alkatrészig nincs probléma, de nagyobb darabszámnál már könnyű eltévedni. A kinyomtatással az a bajom, hogy nem tudok rajta keresni.
Köszi, az üdvözlést, de egy pár évet megkésett...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |