Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   249 / 444
(#) IMi válasza l_atti hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Szia!
Csinálj olyan "pad"-et, mint az smd alkatrészeknél van. Az csak egy rétegen van.
(#) Zsolt32 hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Sziasztok!

Nekiálltam egy Nyák-tervnek, de nem nagyon akar sikerülni. Megköszönném ha valaki segítene befejezni. Itt az elkezdett munka és a kapcsolási rajz.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) l_atti válasza icserny hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Köszi, ez lesz akkor a megoldás.
(#) Dj Decybell hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Sziasztok! Egy szőke kérdés...
Tényleg nem tudom itt letesztelni az áramkörömet csak megrajzolni? Nem tudtam rájönni hogy hol van az ampermérő és a voltmérő :/
-Amennyiben valóban valóban nem alkalmas tesztelésre, kérhetnék javaslatot hogy mivel tehetem meg. Lehetőleg egyszerű progi legyen. Az áramkör tervezésben még nem vagyok prof.

Előre is köszönöm.
(#) edison14 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Ápr 4, 2012 / 1

Ay eagleban nem fogod tudni szimulálni az áramkörödet. Használhatsz MULTISIM-et TINA-t vagy PROTEUS-t.
(#) Frankye válasza Dj Decybell hozzászólására (») Ápr 4, 2012 / 1

Szia!
Tényleg nem tudod letesztelni. Ez egy áramkör- és paneltervező program, annak viszont profi, tesztelésre nem ez való. A teszteléshez is vannak programok, de egyik sem helyettesíti a megépítést, mert ezek a tesztelő programok ún. "Ideális" alkatrészekkel dolgoznak, így pl. a tranzisztorok mindig tökéletesen egyformák.
A tesztelésre alapvetően a "Multisim" nevű programot szokás használni.
(#) elektrorudi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Idézet:
„A teszteléshez is vannak programok, de egyik sem helyettesíti a megépítést, mert ezek a tesztelő programok ún. "Ideális" alkatrészekkel dolgoznak, így pl. a tranzisztorok mindig tökéletesen egyformák.”

Csupán az igazság kedvéért említsük meg, hogy vannak alkatrész típus specifikus szimulátorok is, a fent említteken kívül. ... és ezeken lefuttatva egy Monte Carlo analízist, a valóságosnál szélsőségesebb esetben is szimulálhatjuk az áramkört.
(#) bbb válasza Zsolt32 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Szia!

A kapcsolási rajzot dobd össze a programban, utána lesznek gumivezetékeid, amikkel simán meg tudod csinálni a nyákot!
(#) Zsolt32 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Köszi, egész jól sikerült, de nem tudom hány DPI-ben kell menteni hogy méretpontos legyen.
(#) Frankye válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Ez igaz, de az már egy más kategória. Ezzel együtt igazad van.
(#) Sendi hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Üdv.
Kapcsolási rajzot rajzolok, 2 laposat. Az első lapról a vezetékeket bus-szal vinném át a második lapra. Mindkét oldalon elkészült a bus, azonos nevekkel, (rákérdezett, hogy összekösse-e, igen) a 2. lapon megjelent a kiválaszthatók listája, de a boardon nincs meg az összekötés. Tud valaki tanácsot adni?
(#) pepe091 hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Sziasztok!

Terveztem egy kétoldalas panelt Eagle-ben (5.6) viszont, mikor megcsinálom a teliföldet, akármit állítok nem változik a vezetősávok és a teliföld közötti szünet távolsága. Remélem értitek, mit szeretnék állítani. És nem tudom, hogy melyikkel is kellene... Ebben kérném valaki segítségét.
A másik kérdésem, hogy meg lehet-e adni, pl az Eagle logónak hogy az a top illetve a botom felületen legyen ne pedig azon a szürkén..

Olvasgattam a fórumot, sokan kérdeztek a teliföldről, de ezt nem találtam, hogy a távolságot hol kellene állítani, ha mégis lett volna rá válaszolva akkor elnézést.

Előre is köszönöm a segítséget!

Eagle.jpg

(#) thomas3 válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Ha rámész a már lerakott poligon (teliföld) tulajdonságára akkor van egy olyan, hogy Isolate. Ott megtudod adni a szükséges paramétereket.
(#) gydanee válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Hali!
DRC -> Clrearence pontban minden távolságot betudsz állítani. Fontos, hogy minden beállítás után nyomj "Ratsnet"-et, ekkor frissül a board.
A polygon-ra jobb egérgombbal kattintva nevezd azt át GND-re. Alap helyzetben csak "dísznek" jó, nem csatlakozik sehova.
A logo-ra jobb egérgomb, tulajdonságok, és a layer-nél beállítod 1-re, (bot) vagy 2-re. (top)

Jah, és még egy kis apróság. A NYÁK feliratokhoz képest, az LCD kijelző fejjel lefele van! Lehet hogy direkt, de gondolom figyelmeztetlek!
Amúgy jó lesz!
(#) pepe091 válasza gydanee hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Thomas3:

Köszönöm, sikerült!

Gydanee:

Köszi, az megvolt eleve, hogy GND-be húzza azt amit kell. Csak a szélességet nem tudtam állítani, de így már megvolt.

A logora jobb klikkel nincs olyan hogy layer

Szerk.: Naná hogy direkt van fordítva... Köszi, hogy szóltál!

Hmmm, akkor az alkatrészként van megcsinálva. Azt nem lehet így átírni, csak szerkesztőbe.
Én ilyen logokat ezzel a módszerrel szoktam készíteni. (ULP -> import-bmp.ulp) De ezt is a tervezés legvégén célszerű, mert nagyon zavaró tud lenni. Ebben az esetben rétegenként, sima vezetősávokkal állítja elő a mintát.
(#) pepe091 válasza gydanee hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Értem, oké. Köszi szépen.

A másik kérdésem, hogy nincs véletlenül valakinek 4x16 -os LCD kijelzője Eagle-ben? Mert alapból nem találtam benne csak 2 sorosat.
(#) gydanee válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Alkatrész könyvtárakat Cadsoft oldalán találsz. (http://www.cadsoftusa.com) Ha ott nincs fent, akkor valószínűleg tervezni kell.
(#) bbb válasza Zsolt32 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Ez a program méretpontosan rajzol. A DPI, azaz Dot Per Inch érték azt mondja meg neked, hogy mennyi pontot rajzoljon ki hüvelykenként. A nyomtatóknál, szkennereknél is ezt a paramétert meg szokták adni. Én általában ha már képként kimentem, akkor a nyomtatnivalót 600DPI-re állítom, ha meg webre mentem (mondjuk bekötési rajznak), akkor elég a 150DPI is. A monitorod felbontását ha megnézed, ott is láthatsz ilyen varázsszámot
(#) Sendi hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Helló.
A "label" használatára kérdeznék. Ha megjelölök label-lel egy vezetéket, ha a téglalap alakú kijelzést választom, akkor kiírja, hogy pl: Sin_1, ha a "csúcsos" kijelzést választom akkor azt, hogy Sin_1/1.??. Mit jelent ez az utóbbi?
(#) elektrorudi hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Sziasztok!
Kérdezném, hogy használja-e valaki a progit két monitorral? Illetve, hogy ez lehetséges-e egyáltalán? Arra gondolok, hogy az egyiken a kapcsolási rajz látszik, a másikon a NYÁK.
(#) Bari- válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Szia

Én 3 monitoron használom , a harmadikon legtöbbször más megy, de ha az alkatrész könyvtárat szerkeszteni kell akkor a harmadikon szerkesztem.

Bari
(#) solti_imre válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Igen, én is két monitoron szerkesztgetek. Ha az op.rendszered be van állítva 2 (vagy több) monitor kezelésére, akkor az egyes ablakokat (brd, sch, főmenü) oda húzod, ahová akarod!
(#) bbb válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Sajnos nekem nincs helyem (állandó) két monitorhoz, de a válaszom ennek ellenére, hogy igen, könnyedén lehetséges. Simán annyit kell tenned, hogy megfogod az ablakod és áthúzod a másik monitorra.

Kényelmes lehet így használni, jobb híjján én ki szoktam nyomtatni (papíron könnyű átrajzolni a dolgokat), na meg váltogatok az ablakok közt.
(#) elektrorudi válasza bbb hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Köszönöm szépen mind hármotoknak a választ. Akkor jó úton járok...
(#) solti_imre válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Ha Eagle-t használsz, egy monitorral is jó úton jársz! ) Üdv a klubban!
(#) elektrorudi válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Szia,
Megkérdezhetem hogy te milyen kártyákat használsz? Én egy régi PCI-re gondoltam, mert a mostani AGP-t nem nagyon cserélném le. PCI-E helyem meg nincs...
Három monitor azért nem kellene...
(#) elektrorudi válasza solti_imre hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Egy monitorral elég kényelmetlen a dolog. Különösen a beültetést segítené, mert jó lenne a fóliát és a kapcs. rajzot is látni. 10-20 alkatrészig nincs probléma, de nagyobb darabszámnál már könnyű eltévedni. A kinyomtatással az a bajom, hogy nem tudok rajta keresni.
(#) elektrorudi válasza solti_imre hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Köszi, az üdvözlést, de egy pár évet megkésett... Mindíg is nagyra tartottam a progit. A Protelről álltam át erre, sok-sok éve.
Következő: »»   249 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem