Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A tápok között keresd (supply). De a nyákon nem kell, ez csak elvi rajzjel. A nyákon az összes ilyen azonos szimbólum össze lesz kötve gumihuzallal.
És akkor ha jól értelmezem, ez a 4 ilyen jel lesz a negatív, a felső VCC meg a pozitív bevezetés?
Bár nem mutattad meg a rajzodat, de gondolom, hogy igen.
No ez lenne, annyi változtatással, hogy csak 1 led lenne benne, illetve valami olyasmit mondtak, hogy a VCC és VDD lábak közé be kellene rakni egy pár száz µF-es elektrolit kondenzátort...nemost erre még nem jöttem rá...
Esetleg megkérhetnélek, hogy eagle-ben megcsinálnád nekem így ezt a kapcsolást? mert kezdek beleőrülni...
Legjobb tanulás, ha elkezded használni a programot. Első lépés, hogy megrajzolod az elvi rajzot. Ha nem találod valamelyik alkatrészt, segítünk.
[OFF]Ha én csinálom meg helyetted, abból mégis mit tanulsz??!!
Az a baj, hogy akárhogy helyezem az alkatrészeket, a kötések mindíg keresztezik egymást...
az alkatrészek már megvannak...csak nem tudom őket szépen elhelyezni.
No én feladtam, sehogy se férnek el a huzalok...nem értek ehhez sajnos...esetleg ha megcsinálnátok nekem azt megköszönném! Legalább látnám hogy hogyan kéne kinéznie.
Tedd fel az elvi rajzot, amit elkezdtél!
Namost hogy aztán ebből nyákterv hogyan lesz, illetve ebben nincs benne a kondi a zavarszűréshez, mert fogalmam sincs, hogy az hova, illetve milyen kéne.
Te a másik képen (az eredetin) ezt látod? Mert semmi más dolgod nincs, csak le kéne másolni!
Melyik eagle verziót használod? Mert azt a file-t gondoltam, hogy felteszed, és akkor ki tudjuk javítani.
Nem ezt látom, viszont az IC se ilyen az eredetin...
Itt a fájl eagle-hez.
Tiédet nem tudom megnyitni (nekem 5.11 van), valami ilyet kéne csinálnod:
De emlékeim szerint a 4 -es lábat a 8-assal össze kéne kötni!
Na hát én ilyen 555 IC-t nem is találtam...
amúgy a 6.1.0 verzió van nekem. a C5ös kondenzátor lenne a zavarszűrő? milyen értékekkel rendelkezik? A rajzon a zöld pöttyöket mivel lehet csinálni?
A zöld pötty a wire gomb alatt a 4. (junction a neve)
A kondi pl. 100 uF, amit javasoltak a másik topikban neked.
ezen hova megy a bemeneti 12V? mert ha átváltok nyáktervre, ott nem mutatja.
Sehova. Ha kigondolod, hogy hogyan akarod bekötni, akkor aszerint kell az elvi rajzra letenni valamit: csokit, vagy csatlakozót, vagy forrfület, vagy amit épp akarsz.
Jó lesz, persze. A későbbiekben: az elvi rajzokon nem véletlenül használunk táp-szimbólumokat! Ezen a 3 vonalas rajzon nem számít, de egy komolyabb rajzon már rettentő kusza lesz, ha minden tápot és gnd-t összekötsz!
Na most kaptam egy másik rajzot...ez miben különbözik az előzőtől? jobb mint amivel szenvedünk egy órája?
Ha sima 5 mm-es ledet használsz, ahhoz felesleges áramgenerátor. Ez inkább egy power led-hez lett kitalálva.
Persze az nem 20mA-en megy . . .
nagy fényerejű ledet szeretnék rákötni. ILYET
Ez egy mezei típus, felesleges az áramgenerátor hozzá. De megépítheted ezt is, így biztosan nem léped túl a leded határadatait.
Tehát akkor ez valamivel biztonságosabb? Mert akkor megküzdök vele!
És még abban segíts, hogy hogyan tudtad azt az IC-t csinálni? vagy van külön ilyen az alkatrész listában?
Csak arra kérdeztem rá, hogy miben különbözik. Mivel nem tanultam az elektronikát, így elég nagy ügy és bonyolult számomra az ilyen dolog.
Benne van a listában. Beírod a kereső mezőbe amit keresel, és hoz egy listát. Kicsit buta a keresője, ezért mindig csillaggal írd be, így:
Azután, ha legközelebb más alkatrészt akarsz hozzáadni, ki kell törölni a keresés mezőt, mert a többit nem mutatja addig!
Sziasztok lenne egy kezdö kérdésem. Hogy tudom beállitani hogy az adott rajzot az A/4-es lapra ne csak egyszer hanem pl (mérete kicsi)20 szor helyezze el?
Elöre is köszönöm
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a fáradozást
Azthiszem sikerült megcsinálnom! Kérlek nézd meg, hogy jó e! Esetleg ilyen alkatrész listát (frissebbet) lehet valahonnan letölteni hozzá? Mert pl nekem erre a csillagos keresésre nem hozott ki semmit.
Ez itt a topicban számtalanszor meg lett válaszolva. Amíg várod a választ, többször is megtalálod.
Ok köszönöm csak gondoltam valaki fejböl hirtelen tudja
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Esetleg megkérhetnélek, hogy eagle-ben megcsinálnád nekem így ezt a kapcsolást? mert kezdek beleőrülni... 
az alkatrészek már megvannak...csak nem tudom őket szépen elhelyezni.