Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A tápok között keresd (supply). De a nyákon nem kell, ez csak elvi rajzjel. A nyákon az összes ilyen azonos szimbólum össze lesz kötve gumihuzallal.
És akkor ha jól értelmezem, ez a 4 ilyen jel lesz a negatív, a felső VCC meg a pozitív bevezetés?
Bár nem mutattad meg a rajzodat, de gondolom, hogy igen.
No ez lenne, annyi változtatással, hogy csak 1 led lenne benne, illetve valami olyasmit mondtak, hogy a VCC és VDD lábak közé be kellene rakni egy pár száz µF-es elektrolit kondenzátort...nemost erre még nem jöttem rá...
![]()
Legjobb tanulás, ha elkezded használni a programot. Első lépés, hogy megrajzolod az elvi rajzot. Ha nem találod valamelyik alkatrészt, segítünk.
[OFF]Ha én csinálom meg helyetted, abból mégis mit tanulsz??!!
Az a baj, hogy akárhogy helyezem az alkatrészeket, a kötések mindíg keresztezik egymást...
![]()
No én feladtam, sehogy se férnek el a huzalok...nem értek ehhez sajnos...esetleg ha megcsinálnátok nekem azt megköszönném! Legalább látnám hogy hogyan kéne kinéznie.
![]()
Tedd fel az elvi rajzot, amit elkezdtél!
Namost hogy aztán ebből nyákterv hogyan lesz, illetve ebben nincs benne a kondi a zavarszűréshez, mert fogalmam sincs, hogy az hova, illetve milyen kéne.
Te a másik képen (az eredetin) ezt látod? Mert semmi más dolgod nincs, csak le kéne másolni!
Melyik eagle verziót használod? Mert azt a file-t gondoltam, hogy felteszed, és akkor ki tudjuk javítani.
Nem ezt látom, viszont az IC se ilyen az eredetin...
![]()
Tiédet nem tudom megnyitni (nekem 5.11 van), valami ilyet kéne csinálnod:
De emlékeim szerint a 4 -es lábat a 8-assal össze kéne kötni!
Na hát én ilyen 555 IC-t nem is találtam...
![]()
A zöld pötty a wire gomb alatt a 4. (junction a neve)
A kondi pl. 100 uF, amit javasoltak a másik topikban neked.
ezen hova megy a bemeneti 12V? mert ha átváltok nyáktervre, ott nem mutatja.
Sehova. Ha kigondolod, hogy hogyan akarod bekötni, akkor aszerint kell az elvi rajzra letenni valamit: csokit, vagy csatlakozót, vagy forrfület, vagy amit épp akarsz.
Jó lesz, persze. A későbbiekben: az elvi rajzokon nem véletlenül használunk táp-szimbólumokat! Ezen a 3 vonalas rajzon nem számít, de egy komolyabb rajzon már rettentő kusza lesz, ha minden tápot és gnd-t összekötsz!
Na most kaptam egy másik rajzot...ez miben különbözik az előzőtől? jobb mint amivel szenvedünk egy órája?
![]()
Ha sima 5 mm-es ledet használsz, ahhoz felesleges áramgenerátor. Ez inkább egy power led-hez lett kitalálva.
Persze az nem 20mA-en megy . . .
nagy fényerejű ledet szeretnék rákötni. ILYET
Ez egy mezei típus, felesleges az áramgenerátor hozzá. De megépítheted ezt is, így biztosan nem léped túl a leded határadatait.
Tehát akkor ez valamivel biztonságosabb? Mert akkor megküzdök vele!
![]()
És még abban segíts, hogy hogyan tudtad azt az IC-t csinálni? vagy van külön ilyen az alkatrész listában?
Csak arra kérdeztem rá, hogy miben különbözik. Mivel nem tanultam az elektronikát, így elég nagy ügy és bonyolult számomra az ilyen dolog.
![]()
Benne van a listában. Beírod a kereső mezőbe amit keresel, és hoz egy listát. Kicsit buta a keresője, ezért mindig csillaggal írd be, így:
Azután, ha legközelebb más alkatrészt akarsz hozzáadni, ki kell törölni a keresés mezőt, mert a többit nem mutatja addig!
Sziasztok lenne egy kezdö kérdésem. Hogy tudom beállitani hogy az adott rajzot az A/4-es lapra ne csak egyszer hanem pl (mérete kicsi)20 szor helyezze el?
Elöre is köszönöm
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a fáradozást
![]() ![]()
Ez itt a topicban számtalanszor meg lett válaszolva. Amíg várod a választ, többször is megtalálod.
Ok köszönöm csak gondoltam valaki fejböl hirtelen tudja
|
Bejelentkezés
Hirdetés |