Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla lemezlejátszó
 
Témaindító: pinter18, idő: Jún 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) mikoszabolcs hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Érdekességként szeretném jelezni, hogy a lemezjátszókhoz MINDIG szükség van úgynevezett RIAA korrektorra! E nélkül a lemezjátszó használhatatlan. (RIAA = Egy olyan eljárás, amit azért dolgoztak ki, hogy javítsák a hangminőséget. Ennek eredményeképp MINDEN bakelit hanglemezen a mély hangok el vannak nyomva a magasak pedig aránytalanul felerősítve kerültek a hanglemez gyárban felvételre.) Ennek fizikai okai vannak, hogy miért akit érdekel nézzen utána. A lényeg, hogy ezért nem lehet a lemezjátszó tű (hangszedő, pickup) jelét egy az egyben erősíteni, mert az arányt vissza kell állítani, a mélyeket felerősíteni a magasakat meg tompítani. DE !!! Minden, még a legrégebbi TESLA lemezjátszókon is van egy DIN (5-ös tuchel) csatlakozó, (sokszor bedugva egy kör alakú dugasszal) amit ha kihúzunk, és oda egy 5-ös tuchel - kis jack kábelt kötünk, akkor azzal a lemezjátszó hangszedője (tű, fej) jele közvetlenül vezethető a számítógépbe. Csak tájékozatásul közlöm, hogy aki még nem ismerné, a legendás Virtual DJ program (nem home) változatának a Start menüből, Vitrual DJ ... van egy VINYL RIP nevű kis kiegészítése. Ha ezt elindítjátok, akkor azzal MP3-at lehet csinálni a lemezjátszó anyagából IGEN JÓ minőségben. A SETTINGS -ben (beállítások) pedig be lehet pipálni, hogy SOFWARE RIAA SIMULATION vagyis szoftveresen előállított RIAA korrekció. Így a régi lemezjátszókról is viszonyalg jó minőségben MP3-má konvertálható a hanglemez. Tehát nem kell bonyolult elektronika, mindössze a számítógép VONAL (LINE IN , általában kék színű) bemenetére kell rákötni a lemezjátszót. Hátha, ezzel segítettem valakinek és örül majd az infónak. A szakiktól pedig elnézést a nem szakmai megfogalmazásért !
(#) CHZ válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Idézet:
„Érdekességként szeretném jelezni, hogy a lemezjátszókhoz MINDIG szükség van úgynevezett RIAA korrektorra! E nélkül a lemezjátszó használhatatlan.”

Ez igaz, de itt nem. Ezek a kristály hangszedőkkel szerelt lemezjátszók nem tartalmaznak RIAA korrektort. Itt a hangszedő megfelelő illesztésével alakítják vissza a frekvencia menetet, igaz nem korrekt módon, de ebben a kategóriában nem is szükséges több. Aki szeretne ezen javítani, terhelje a hangszedőt 1-10k ellenállással, kristály hangszedők alacsony impedanciával terhelve már közel lineáris frekimenetet biztosítanak, így mehet a RIAA előerősítőre.
(#) zorro24 hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Sziasztok

Kaptam egy barátomtol egy Tesla NCZ 041 lemezlejatsztot.ha a radioval osszekapcsolom akkor szepen szol. de ha a szamitogepbe kotom akkor is van hang de nem tiszta. Mi lehet a baj? Lehet hasznalni erositonkent?

Koszonom
(#) McDeath válasza zorro24 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /
 
Szia!
Igen, használható erősítőként, de azért nem tiszta a hang, mert az előfokozat "levágja" a szinusz tetejét, mert túlvezérli a PC az előfokot, ezáltal a végerősítő is csak torz jelet erősít.... Namármost, ha PC-ről szeretnéd hajtani, vedd visszább addig a hangerőt a tálcán, ameddig szép tiszta hangot nem kapsz. Ha tiszta, akkor a lejátszón tekerd feljebb a hangerőt.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv McDeath
(#) rzperx hozzászólása Szept 14, 2013 /
 
Sziasztok ! Segítséget kérnék. Totál amatőr vagyok. Ma vettem egy használt Tesla NC 440 Litovel lemezjátszót. Az erősítőcsatlakozója valami régi típus, soktüskés valami, amit nem tudok csatlakoztatni a CD-s erősítőmhöz aminek piros -sárga bemenete van. Piros -sárga csatlakozóm van. Hogyan tovább ? Köszi. RZperX
(#) Massawa válasza rzperx hozzászólására (») Szept 14, 2013 /
 
Elöször is kell neked egy RIAA elöerösitö, ha az erösitödön nincs ilyen. A CD bemenet nem jo.
A gramofonon egy 5 polusu DIN csatlakozo van.
Ha meglesz az elöerösitöd, akkor majd dönthetsz, hogy milyen kábelekkel kell össekötni.
(#) rzperx válasza Massawa hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
szia Massawa ! Köszi a választ. Nekem egy Samsung MMZB9 mini hifim van, amiben van AUX és fehér-piros AUX bemenet. Kérdezném : ekkor is kell az a RIAA előerősítő ? Ha igen - hol tudok ilyet kapni ? Ha nem kell - akkor hogyan kössem össze a Teslával ? KÖSZI A SEGÍTSÉGET ! RZperX
(#) Massawa válasza rzperx hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
Ha van az erösitön lemezjátszo funkcio, akkor nem kell, de manapság már nem okvetlenül van ilyen funkcio az erösitökön. Nem ismerem a Samsungot, igy a kézikönyvben kéne megnézned.
Általában Phono felirat van rajta vagy a menüben van ilyen funkcio ( extra funkcio az AUX bemenetre).
(#) CHZ válasza rzperx hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
Szia!
Az AUX használható ha ezt ( vagy más RIAA korrektort) bekötöd a lemezjátszó és a végfok közé.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
(#) rzperx válasza Massawa hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
szia Massawa ! köszi a segítséget. RZperX
(#) rzperx válasza CHZ hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
szia CHZ ! Köszi a segítséget. RZperX
(#) xil67 válasza rzperx hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Vegyél egy ehez hasonló korektort:
Bővebben: Link

és ilyen módon építsd be a lemezjátszódba:
Bővebben: Link

Majd a kimenetét bekötöd a készüléked AUX IN bemenetére.

Kérlek használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) shoginc hozzászólása Ápr 2, 2014 /
 
Sziasztok! Tudom, hogy nem Tesla, de lemezlejátszó...

Szóval valaki ismeri a Sony PS-LX70 típusú lemezlejátszót? Mennyire érdemes megvenni? Elég jó áron juthatnék hozzá egyhez... Teljesen automata lejátszó, optikai lemezméret érzékelés, stb..
(#) eddemzki hozzászólása Máj 20, 2014 /
 
Sziasztok! Kaptam nemrég egy tesla nzc 041 de luxe lemezjátszót és az lenne a problémám hogy amikor megkaptam még szólt szépen működött aztán ma bekapcsoltam és eleinte még forgott a lemez aztán lelassult és most meg nem akar forogni vagy akadozva indulna de aztán leáll
(#) Pityu9 válasza eddemzki hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Hello!
Először is próbáld meg leemelni a lemeztányért, elméletileg simán le kellene jönnie, ha nem jönne le próbáld forgatni miközben finoman húzod le a tengelyről. A tengely nem szorul? Miután leemelted a tányért próbáld meg úgy elindítani, hogy lásd mi okozhatja a hibát.
(#) eddemzki hozzászólása Máj 23, 2014 /
 
Sziasztok! Sikerült megoldanom a problémát már működik és köszönöm a hozzászólást Pityu9nek viszont nyávog működés közben ami szerintem a megnyúlt gumiszíj lehet ?! és az lenne a kérdésem hogy honnan lehetne ilyet beszerezni?
(#) CHZ válasza eddemzki hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Biztos jól raktad össze?
Lemeztányér levételekor a tányéron lévő furaton keresztül kell meglazítani egy csavart és felfelé elhúzni a rögzítő fület , ha ezt elmulasztottad, akkor visszarakást követően a tényért rögzítő.., meghajlított lemezen fog futni és ez fékezi. Ez is lehet a nyávogás oka.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) kysskry hozzászólása Ápr 19, 2015 /
 
Sziasztok!

Nagyon egyszerű problémában kérném a segítségeteket! Apósom őrizget kb;30 éve egy Tesla Nzc-420 lemezjátszót ! Jópár évvel ezelőtt "kiherélte" a cuccot, azóta csak a csupasz kar maradt a négy lyukkal a végén ! A tű és a komplett fej hiányzik róla! Szeretnénk meglepni, hogy rendbehozzuk a barmolást, de sajnos nem tudom mivel lehetne helyettesíteni ezeket! Van esetleg valakinek ehhez még alkatrésze , vagy lehet -e helyettesíteni ezeket más típusú elemekkel?
Előre is köszönöm a segítséget! Elnézést a tudatlanságomért!
(#) zolika60 válasza kysskry hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Itt biztosan segítenek.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Vagy itt
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
A Tesla miatt link-eltem.
(#) uniman válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Idézet:
„A Tesla miatt link-eltem”
...ehhez a készülékhez nem ilyen hangszedő való!
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
De felment az ára
(#) Sanyi28 hozzászólása Júl 1, 2015 /
 
Sziasztok!

Abban kérnék segítséget tőletek, hogy édesapámnak szeretnék tűt venni egy régi Tesla NZC 041 de luxe lemezjátszójához, de nem nagyon találtam a neten sehol ehhez a típushoz.

Előre is köszönöm az infót!
(#) MikulaSan hozzászólása Júl 11, 2015 /
 
Sziasztok látom itt foglalkoztok többek közt lemezjátszókkal épp ezért tenném fel következő kérdésem. Van egy NZC 160-am és ebből csak az erősítő részt szeretném hasznosítani hogyan és mi módon kössem be/ mely komponens az a 3 nyáklap közül?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
(#) uniman válasza MikulaSan hozzászólására (») Júl 12, 2015 /
 
Idézet:
„"Erősítő rész"”
...:
1.) előerősítő...
2.)hangszínszabályozó erősítő...
3.)végfok erősítő
4.)tápegység trafóval
A két utolsó az mindenképpen szükséges, de a 2.)-es tétel sem árthat, ha be van kötve...
(#) Gafly válasza MikulaSan hozzászólására (») Júl 12, 2015 /
 
Innen letöltheted a rajzát.
Személy szerint, én nem barmolnám szét (nem mintha akkora durranás lenne, de akkor is).
Ha mégis szétcseszed, akkor a pickupot ajándékba elfogadom.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
(#) MikulaSan válasza uniman hozzászólására (») Júl 12, 2015 /
 
Köszike
(#) MikulaSan válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2015 /
 
Az előbb írtam meg a másik topikban hogy nem 1 db van belőle a jót állapotút nem bántom
(#) Nick_Z hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Sziasztok!
Előkaptam a család régi NZC 041 de luxe-át, mivel szeretném az erősítőjét és a hangfalait használni, mondjuk számítógépre kikötve. A rövidzárdugó kiszedése után ki is totóztam a lábkiosztást, nagyon halkan szólt, amit rákötöttem, viszont ennyi a teljes eredmény. Negyed hangerőnél, nagyon zajosan, alig hallhatóan megszólal a hangfalakból a jel. Visszadugva a dugót, úgy tűnik minden rendben, mivel ha megpöcögtetem a hangszedőt, normálisan erősíti (nincs most nálam épp lemez). A potik persze iszonyatosan kontaktosak, hangosan recsegnek.
Nincs véletlenül ötletetek, hogy mi lehet a baj, vagy mit szúrok el? Köszönöm előre is!
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem