Fórum témák
» Több friss téma |
A kis tekercs ellenállását. Az alapműszer ellenállását mérni nem, számolni lehet. Rákapcsolod egy áramforrásra, végkitérésbe hozod, megméred a műszeren (mérőmű tekercsén) átfolyó áramot, és a rajta eső feszültséget. Ebből számolhatod ohm törvényével a műszer belső ellenállását.
Alkalmazhatsz söntöt, és áramváltót is.
Árammérő sönt
Ha itt kiszámoltad, akkor már készen is megveheted. A másikhoz áramváltó kell, anélkül általában 5A-ig mér.
Találtam a doboz oldalán egy számokat jelent valamit?
na szétszedtem megint a kis tekercs ellenálása. úgyhogy a multimeter a 200 Ohm os állásban van 10,6 létezik?
Kicsit kevésnek tűnik. Bizosan sorban volt a műszerrel? így inkább söntnek nézem, ha 10,6 ohm az értéke.
Sönt értéke:11 Ohm
Sönt teljesítménye:26.5 KW létezik ilyen érték? hol lehet venni?
Pedig az valami kis tekercs szerü, sorban volt a multiméterrel a 200 Ohm os állásban, lefényképeztem bár elég rossz a kép minősége....
Akkor lehet, hogy az csak egy kiegészítő ellenállás, nem tudom, de akkor az csak kiegészíti a mérőmű érzékenységét egy kerek értékre, hogy használható legyen hozzá egy szabványos áttételű feszültség váltó. Mindenesetre mielőtt rákötöd a hálózati feszültségre, köss rá egy kisebb feszültséget egyen is lehet, hogy azt mennyinek méri.
Hello! Nekem is ugyanez van, csak nekem a mosógép, a hűtő, a mikró, a kenyérsütő, sőtt még a számítógép háza is plusz még az 5.1 is az RCA miatt és a modem is :S A földeléssel lenne gond szerintetek? Vagy ezek mind meghibásodtak volna?:O
Azt. A címben van, hogy (ha az eredeti skálázást jól akarod felhasználni, akkor) 100/5 áttételűt.
26,5 kW kifűt egy kisebb társasházat novemberben...
A fényképen a legalsó sorban látható a villamos paramétere. Ez azt jelenti, hogy ez egy közönséges 60mV-os feszültségmérő mű. A skála viszont A-ben van megrajzolva. Ugyanis egyenáram esetén nem áramváltót hanem shönt ellenállást használunk áramáttételként. Ezzel a módszerrel a shönt ellenálláson lévő feszültség esést indikáljuk a műszerrel. Olyan shönt ellenállást kel választani melyen 100ADC hatására 60mV feszültségesés keletkezik. Ohm törvénye szerint ezt egyszerűen kiszámítható. Bele kell még számolni a párhuzamosan lévő mérőmű belső ellenállását is. Részletes adatlapot itt találsz:96DA müszer
Sziasztok! Érdeklődnék hogy valaki szerelt-e illetve kötött-e be ELEKTRA BREGENZ 120 literes villanybolylert?? Mert kellene nekem egy kis segítség a bekötéshez. Találtam még a belselyében a fotón látszani fog vezetékdarabokat gondolom áthidalókábelek a segítséget előre is köszönöm. Itt vannak a képek
http://indafoto.hu/plepi
Sziasztok !
Hogyan lehet "szépen-egyszerűen" megoldani a következő problémát : Panelkégli (kb 40 éves) az előszobai beépített szekrény ( most készül)mögött van a padlóból kikandikáló alumínium vezeték.(a befalazható,lapos, szürke, alatta színes típus). Szeretném "felvinni" egy konnektornak és egy lámpának. (fagyasztószekrény+kb. 100W izzó) . Gondolom, úgy illene, hogy a rövid "drótra" tenni egy konnektort, majd hosszabítóval elmenni a hűtőig. A szekrény előre láthatóan 5-10 évig nem fog mozdulni ... szabad-e direktbe rákötnöm ? Milyen módon ? Alu+csoki+réz jó ?(Eredetileg itt úgy tudom volt egy "papírfal" annak a hátoldalán volt konnektor- onnan a derót a padlóból ![]()
Ha van rá lehetőséged az elosztószekrénybe kösd ki az alut és vezess egy újat rézzel. Ha ez nem lehetséges akkor az alut úgy vágd el hogy minél rövidebb legyen az alu rész vagyis minél hamarabb amit meg tudsz oldani. Ehhez Wago kötőelemmel kösd a rezet. Ezt direkt erre találták ki. Én személy szerint kikötném "tőből" az alut és rezet vinnék.
Szerintem azt a villanyórát nézesd meg ha lehet. Mert ha el van kötve, akkor szabálytalan vételezéssel megvádolhat az áramszolgáltató. Ha a villanyóra gyaníthatóan hibás, akkor jelezni kell a szolgáltató felé és megvizsgálják és valószínűen cserélni fogják. Gondolom, nem szeretnél egy 250ezres csekket az áramszolgáltatótól.
Szerintem ez csak egy almérő valahol, mert nem látok rajta blombákat sem.
Nem tudom, hogy almérő-e, de a videót végignézve plombát láttam rajta.
Valoszinu az lesz, hogy szolok az illetekeseknek. Ra van irva, hogy almero de elotte nincs masik ora csak a lepcsohazi, aztan onnan a betap. Amugy erdekes a lepcsohazi ora, digitalis es mintha kamera lenne rajta, az lehetseges?
![]()
blomba van rajta, de az egeszet ugy ahogy van a falrol le lehet csavarozni...
Digitális villanyórán kamera?
![]() ![]() Csak 1 kép a mágneses befolyásolást jelző digitális villanyóráról.
Azt hiszem ilyen volt, de holnap lefenykepezem
![]()
Szerintem azon a kis alumínium karikán belül levő érzékelőre vagyis jeladóra gondolt amin keresztül leolvassák. Lelehet szemmel is mert írja de az mindent megad. Szerintem meg az a mágneses befolyásolás kamu csak idegesíti az embereket. Vagy lehet az minden érzékelőt magába foglal mert ha kinyitod akkor jelez és lehet ezt a nevet adták ennek a lámpának a kérdések elkerülése miatt.
Igen arra gondoltam..
![]()
Valamit elírtál vagy kifelejtettél. 11 Ohm-on 400 V-on is legfeljebb "14545,45" W-ot tudsz áthajtani. Te pedig nem a söntellenálláson maximális feszültségen (nem tudom, mekkora értékkel számoltál) átfolyó áramot akarod mérni, hanem a fogyasztón átfolyót, ahol az ábrázolt megoldásokkal az áramkörben a feszültségesés nem lehet több 4-5 V-nál. Már ezzel is sokat írtam.
Nem létezik ilyen érték, mert ekkora teljesítményű legfeljebb edzőkemence lehetne, de azt nem ~600, hanem 400V-ra készítik. ![]()
Nem tudom, mit akarsz mérni, mert ~49,0824A 540 V-on elég fura érték.
![]()
Elvégeztem egy gyors számítást az általad korábban megadott adatok szerint.
Műszer árama max. kitérésen 50 mA Műszer ellenállása 10,5 Ohm (biztos van pontatlanság a mérésben, ilyen kis értékeket csak erre készült műszerrel lehet mérni) Legalábbis gondolom, hogy a két érték erről a műszerről származik. Eredmény a képen: Ez is ad 26,28 W-os söntöt, de ez már elviselhető érték. Nem éppen szabványos, mert ~500 mV a feszültségesése, de a 10 mOhm 25 W-os talán fellelhető valahol.
Nem jól számoltam ki
![]() Hol lehet ilyen söntöt kapni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |