Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Mire szeretnéd használni? Ha pl csöves táp , oda jó 1 db is, csak akkor egy LC szűrés, vagy hasonló.
Tápegységről kis leírás
Meglátjuk még mi szépet ad Laci barátom, aki igért nekem egy adag csövet meg miegymást...
Egyenlőre semmi célom vele, csak kiváncsiság hajt.
Tudni akartam hogy kell vele dolgozni. Majd a nem túl távoli jövőben akarok erőlködőt rittyenteni csöveset.
Ha érdekel, van egy pár könyv ebben a témában(magyarul is) azokat érdemes elolvasni.
Azokhoz Csak nyáron tudok hozzászagolni, mivel Nagyváradon a könyvtárakban kétlem hogy terebélyes magyar szakirodalom lenne.
Természetesen a címeket leirogatom magamnak.
Biztos van ott is szakirodalom, de az interneten , sőt itt a fórumon is találsz. De kérdezhetsz is.
Amiket én olvasgattam:
Elmélet: John Linsley Hood: Csöves és tranzisztoros hangerősítők Gyakorlati: Ágosot Lajos 2 audiofil könyve.
Egy valamire való könyvtár műszaki részlegében vannak ennél komolyabb szakirodalmak is. Mikor én iskolába jártam, kötelező volt a műszaki könyvtár látogatása, igaz akkor még internetet se találták ki.
Mondasz te valamit! Asszem szétnézek majd az egyetemi könyvtárban, ha német meg angol könyveket tartanak csak lesz valami anyanyelven is.
Vigyél magaddal szótárat, bár azt is kölcsönözhetsz spec műszaki szótárat, én is így kezdtem.
Legalább megtanulod a műszaki nyelvet két nyelvűen. Nem lesz károdra, hidd el.
Én ezt ajánlanám figyelmedbe a csövekről. Bővebben: Link. Ez egy általános viszont nagyon hasznos ismertető az elektroncsőről, az elején alapfogalmakról, érdemes végigolvasni. Ha ettől komolyabb szükségeltetik, akkor itt nézz szét.
Üdv.
Sziasztok!
Az lenne a kérésem ,kérdésem ,hogy valaki meg tudná e- admi ,hogy a Gu50 lábszámaihoz mik tartoznak? azaz mi az 1-es 2-es stb?
Jókor kérded.
1 katód 2 vezérlő rács 3 segédrács 5 fékező rács 6 anód 7 árnyékolás 4 - 8 fűtés. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
1.Katód (ok)
2.G1?? 3.G2?? 5.G3?? 6.Anód (ok) 7.Árnyékolás (ok) 4-8 fűtés (ok) A kérdőjelesek jók?
2. G1 vezérlő rács, első rács, grid1
3. G2 segéd rács, második rács, grid2 5. G3 fékező rács, harmadik rács, grid3. Oroszul ugyanaz mint az angol. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
Tehát melyik a vezérlő fékező és segéd?
Kijavítottam, még lehetett.
Ezt a kapcsolást azért jobb ha elfelejted. Ha amatőr vagy, és arra a sávra hangolod, akkor az amatőrők, ha méshová akkor az NMHH fog megtalálni. Ez már nem játék.
Ez nem rádióadó hanem tesla vezérlés.
itt kb mekkora fesz van a segédrácson?
Nevezheted aminek akarod, ha nem Faraday kalickában használod, adóberendezés, és nem is kisteljesítményű.
A segédrács feszültsége 250 V lehet, az 1,5 kV ból kivonandó ami a 3,3 kohmon esik. Az adatlapon találhatsz erre nézve karakterisztikákat, amiből meghatározhatod a segédrács áramot. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
Értem.eddig még senkit sem zargattak ilyennel tudtommal
Rosszul tudod, akit zavargattak, már csendben van
kb mekkora fesz van a segédrácson?
Ki kellene számolni. Leírtam, hogyan.
B1-0,1/30 elektroncső, közvetlen fűtésű, adatlapot nem találok hozzá (felépítése szerint dióda).
Esetleg ismeri valaki?
Lábkiosztással szolgálhatok: Bővebben: Link
Testvérei a 705A és a VT255 . Remélem tudtam segíteni. EDIT: Találtam infókat, fűtés stb. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Sziasztok,
szeretnék két U sorozatú csövet használni. Fűtésük 50V/100mA. Ha a két fűtést sorba kötöm, soros diódával (1N4007) és ellenállással (150 ohm/2W) ráköthetem közvetlenül a hálózati feszültségre? A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Az attól függ hogy mennyi a feszültség, és a cső pontos típusa
![]() Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |