Fórum témák
» Több friss téma |
Dekor célra szeretném. Egy régrbbi verziót találsz a képek között, az Y és Z tengelyről.
Az X az kifordított szíjhajtás lesz, mindkét oldalon, de egy motorral.
Ma összeállt a híd, az Y tengely és a Z tengely. Kuplungra várok és léptetőkre.
És, hogy miért fánk? Mert az is akkor sült amikor a cnc-t fotóztam.
Van még:
Szép!
Látom te is vettél a T-nútos asztalból, a másik oldalról ![]() Milyen motrokra vársz? Lehet ki tudlak segíteni.
CO2 lézerhez akarok "air assist"-ot csinálni. Már megvan a fej, csak valami pumpa kellene. Egyesek akvárium levegőpumpát javasolnak, de nem tudom, milyet célszerű venni. A kicsiken általában potméterrel állítható a légmennyiség, olcsók is, de gyanítom, hogy azok kevesek erre a célra.
Főként plexi vágáshoz kellene. Mit javasoltok? Mellékeltem egy képet a lézerfejről. 6mm-es külső átmérőjű szilikoncső megy a fejre. Csak még a cső másik végére kellene valami. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Esetleg egy kompresszoron nem gondolkodtál még el?
Az azért kitartóbb lenne, mint egy akvárium pumpa. Ha tartály is van rajta, akkor meg lehet hogy elegendő 3 óránként bekapcsolnia.
Hűtőkompresszor esetleg? olcsó és könnyen beszerezhető.
Az a baj, hogy nincs tapasztalatom, nem csináltam még hasonlót sem. Megmértem a cső belső átmérőjét, 4mm, de a legszűkebb keresztmetszet a fejen a kis csonk belső átmérője csak 2,5mm. 5-10ezer forint között mozog egy 400l/h azaz 6-7l/perc teljesítményű légpumpa. Akváriumosok szerint az Eheim jó márka, évekig bírja a folyamatos üzemet. Viszont egyes külföldi fórumokon számomra elképesztő légmennyiségekről írnak, 100l/perc feletti teljesítményű pumpákat használnak. Azok komolyabb fejek, de hát akkor is sokkalom. Mellékeltem egy képet róla. Hát nem tudom...
Maradjunk az alapoknál:
Ha akváriumot akarsz, akkor akvárium-pumpát veszel, ha műhelyed van, akkor tartályos kompresszort
Üdv
Tetszik az a szerkezet amit építesz. Az enyém azért nem olyan profi. Decemberbe vetettem fel, hogy én is építek egy ilyen masinát. Már az első lépéseket meg is tettem felé, a Z tengely 80%ba elkészült. Mach3 már meg is mozgatta szépen oda vissza, nagyon csendbe megy még 2000mm/perc-el is. 10x2 es trapézmenetes orsó van rajta (Sz.józsi féle) amit egy 1,9Nm léptető teker, a tengelyek pedig 16mm átmérőjűek. A mechanika soha nem volt az erősségem, meg igazából egy állványos fúrógép, meg kézi szerszámok állnak rendelkezésemre, maró gép meg ilyesmi nem, ezért nem is lesz sajna profi gép. Igazából CNC-hez, meg egyáltalán semmi ilyen anyagmegmunkáláshoz eddig nem volt semmi közöm. Vagyis lesz még mit tanulnom. Üdv: Zoltán
Teljesen jó lett, nekem tetszik.
Nekem is csak oszlopos fúrógépem van meg egy esztergám volt. Azért volt mert az egyik alu. lapot leakartam oldalazni, de kilazult a tokmány az ütésszerű esztergálástól és az anyag megszorult a késtartónál, hatalmas csattanással. Azt csak napokkal később vettem észre, hogy a csőtengely meghajlott és vagy 3 mm-et üt a tokmány.
Hát igen, az ilyesmi balesetek előfordulnak.
Maga a váz szerkezetén agyalok még, de nagyon úgy néz ki, hogy vastag falú zártszelvényből lesz. Teszek fel képet a főorsómról. Ez egy 1,5kw-osnak írt kínai vízhűtéses motor, ER11-es befogóval, nagyon jutányos áron jutottam hozzá. Viszont nagyon szépen, és csendbe fut a motor. Jövő héten elvileg megépítem hozzá a frekiváltót is.
Sziasztok!
Módosítottam a Z tengelyt:
Frankó lesz ez a cucc.
Te. Mit fog tudni ez a lézer? Milyen anyagban lehet ezzel munkálkodni? Hogy állítod be a megmunkálási mélységet és vonal szélességet? Szerintem én is bele ugranék egy ilyenbe. Tudsz mesélni a dologról? Beállítások, minden érdekelne. Kössz
Végeztem már próbákat vele, fára tudtam vele égetni, szivacsot (5mm-es) gond nélkül vágta.
A Z manuális, mivel egyenlőre csak síkban gondolkozom. Itt van még pár kép, folyamatosan töltöm, ahogy haladok. Bővebben: Link
Sziasztok!
Most építgetem a saját vezérlőmet, mivel a kínai igen instabil volt és pukkant egyet. Kész a programom is a PIC-re, viszont azt nem tudom elképzelni, hogy az áramkorlátozást hogyan oldják meg szoftveresen. Tud valaki nekem útbaigazítást adni? Előre is köszönet.
Ez nagyon szuper nem tudom hol, mennyiért kapható de elkezdtem a gyűjtést.
Mit szeretnél megvenni? A diódát, házat, generátort és a szemüveget egy embertől vettem, úgy, hogy minden be volt állítva, csak a fókusszal kellett játszani.
Üdv mindenki!
Nem ismertek esetleg olyan külföldi oldalt ahonnét jó áron lehetne beszerezni léptetőmotort? Ebay-en keresgéltem de nem találtam megfelelőt. Előre is köszönöm.
A vakerán árul a ramotai bika motorokat. Az ebay is tele van.
Milyen lenne ami megtenné? Mit építesz? Milyen orsók (emelkedések) lesznek? A TB6560 elég jól megbirkózik a nagyobb motorokkal is. 3Nm-ig A vezérlő csak 2.8A-t tud. Ezzel számolj. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Vaterán is néztem beszéltem is az úrral de 16e túlságosan drága nekem. Ebay meg egyszerűen nem találok jót.
Milyen lenne ami megtenné?
Mit építesz? Milyen orsók (emelkedések) lesznek?
Üdv!
Impulzus szélesség modulációval (PWM). De szerintem már megoldódott... |
Bejelentkezés
Hirdetés |