Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   279 / 444
(#) cross51 válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

igen csak akkor a kapcsrajz nem teljesen átlátható ezzel nem tudsz mit csinálni marad az hogy telepakolod a kapcsrajzot 0 Ohmos ellenállással ez van nincs másik módszer és szerintem ez így pont jó.
(#) elektrocad válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Olyat te is szerkeszthetsz az alkatrészkönyvtáradban. A kérdés csak az, hogy úgy átláthatóbb lesz-e. Lehet, hogy neked igen, de elsősorban a jól fizető ügyfelek kéréseit elégítik ki. Ezen nem kell megütközni, a világon mindenhol ez van.
(#) cross51 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Ha gondolod tcsonka megszerkesztem neked ha nem tudod hogy kell.
(#) tcsonka válasza cross51 hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Természetesen meg tudom csinálni. Csak nekem szimpatikusabb lett volna ha átkötést a kapcsolási rajztól függetlenül be tudok tenni.
(#) niedziela válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Átkötést a kapcsolási rajztól függetlenül tudsz tenni via formában.
Kapcsolási rajzon nem szereplő alkatrészt nem tudsz tenni, vagy olyan ojjektumot ami alkatrésznek van definiálva.
(#) tcsonka válasza niedziela hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

Furatszerelt alkatrészeknél úgy használom az átkötéseket, de SMD-nél ez nem jó.
Még egy kérdés. Mit kell állítanom a lenti képen lévő poligonon, hogy a teliföld kiérjen teljesen a panel széléig? Ne legyen körbe az a vékony sáv.

DCF.PNG

(#) sastas01 válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

A "Dimension" rétegen lévő vonalakat húz arrébb.
(#) elektrorudi válasza tcsonka hozzászólására (») Márc 31, 2013 / 1

Ezen a panelon semmit.
A DRC beállításoknál -> Distance -> Copper/Dimension értéket állítsd nullára.
(#) Mdavid hozzászólása Ápr 1, 2013 /

Sziasztok. Próbáltam pdf-be menteni egy nyák-rajzot, de a nyák-ra tett szövegem nem jó helyen jelenik meg. Mit rontottam el? A pdf-et mellékeltem!
(#) cross51 válasza Mdavid hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Ne pdf ve csináld hanem word be húzd a képet azthiszem a pdf nem méretarányos de itt van itt nem tolódik el az írás. És a dpi is számít legalább 800 dpi legyen a kép.

forum.docx

(#) Mdavid válasza cross51 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Az nem gond, hogy ez pixeles?
(#) niedziela válasza cross51 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Miket beszélsz ember ?

vezerlo.pdf

(#) Mdavid válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Hogy sikerült így lementeni? Nekem nem működött :/
(#) niedziela válasza Mdavid hozzászólására (») Ápr 1, 2013 / 1

Két lehetőség van vagy az alap eagle pdf nyomtató, vagy telepített pdf nyomtató.
Használd ezt a csatolt fájlt ez nem szemeteli tele a lapod.

vezér.pdf

(#) lionsec hozzászólása Ápr 1, 2013 /

Egy olyan kérdésem lenne hogy szeretnék egy áramkört tervezni de lenne benne pár alkatrész ami SMD tokozású azt hogyan tudom megtervezni mert ha beállítom a programban hogy mindkét oldalra tervezzen fóliát az nem jó mert egy oldalasra szeretném gyártani a nyákot csak pár kondim lenne felület szerelt.
(#) niedziela válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Nem értem a problémát, ha 1 oldalasat akarsz tervezni akkor az SMD-t a bottom oldalra kell tenned mivel a furat szerelteket ott szokás huzalozni 1 oldalas panel esetében.

A bottom oldalon terveztem de a azt írja ki a program h elérhetetlen Top réteg!

Akkor az SMD a top layeren van, csak a bottomra gondolod

Így igaz! Még kicsit gyakorlatlan vagyok a program használatában bocs a buta kérdésekért. Átlehet tenni a botom rétegre valahogy?
(#) mrobi válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Persze! Mirror/tükrözés gombbal. Kijelölöd majd csoport tükrözése. Vagy egyesével tükrözöd az alkatrészeket.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013

Egy kérdés sem buta amiből tanulsz.

Köszi a segítséget így sikerült is összehoznom a dolgot.Még egy dolog van amire nem jöttem rá eddig az pedig az h szeretném rányomtatni a nyákra a pozíció rajzot de ha tökrözöm és rá laminálom akkor az alkatrészek pozíció helyesek lesznek de a szövegek fordítottak maradnak.Azokat is tükröznöm kell külön esetleg?

Igen

Akkor még egy buta kérdés! A tükrözésnél ha csoportot szeretnék tükrözni azt hogyan tudom összehozni?
(#) cross51 válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Attól függ mert ha a vasaláshoz hasonló módon csinálod akkor igen de ha fotó eljárással nem gondolom úgy akarod hogy nyák és rá laminálod a műnyomó papírt akkor a szöbeget ugyanúgy meg kel fordítani mint ahogy a bottom rétegben látod. A tükrözéshez még nem muszáj rámenned a mirror-ra hanem a görgőt lenyomod és akkor is tükrözi.
(#) sastas01 válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Kijelölöd, kiválasztod a tükrözést és utána ctrl+jobklikk.

Cross51, részegen nem kéne forumozni....
(#) cross51 válasza sastas01 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Nálam nem kell Ctrl meg jobb gomb a görgőt ha lenyomod a görgő gömb nekem tükrözi.

Nekem is mű kszik a görgő gombbal épp most csinálom az tervet!!!
(#) mrobi válasza cross51 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Igen! Ezekkel a kis praktikákkal lehet gyorsítani a tervezést. Nyák tervező versenyen nagy haszna van.
(#) niedziela válasza mrobi hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Egyenlőre maradjatok a háziversenyeknél
Következő: »»   279 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem