Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Sziasztok!!!
Azt szeretném kérni valakitől hogy ha tud segítsen az alább feltett kérdéseimben,mert egyenlőre még nem akar válaszolni senki!!!! Előre is köszönöm!!! ![]()
Az Attila86 féle forrasztóállomás hőmérsékletjelzős változatát szeretném megépíteni. Az alkatrészeknek más a mérete, van-e mód arra, hogy az Eagle file-okat megkapjam?
üdv: Gaboca55
Helló!!
Nemtom miért de nekem nem akar válaszolni senki remélem nem tul bonyolultak a kérdéseim szóval én megépítettem egy forrasztó állomást,amit Isamisa honlapján találtam.Feltettem egy képet az általam megépített kapcsolásról és egy kapcsrajzot és azt szeretném tudni hogy az jol van-e osszerakva!!! De erre nem akart senki kielégítő választ adni nekem !!! ![]() remélem végre segít valaki nekem!!! ![]() JAVASOLTÁK már hogy csináljam meg optotriakosra de nemtom pontosan hogy hogy kell vagy minek a helyére kellene az és hogy pontosan milyen alkatrészek kellenek még a mostaniak mellé ha valaki tud kérem segítsen rajtam!!!! ![]()
Beültetési rajz nélkül nem fogsz segitséget kapni. Ha jól látom neked egy triac van beépitve,a rajzon meg (ugyan feleslegesen) kettő van. Hol a másik?
NA VÉGRE VALAKI!!!Kőszke!!!
Na az van hogy a képre nem fért rá de ott van a három vezeték és annak a végén van a 2. triak is!!! És miért is felesleges???? na de itt van egy beültetési rajz is hozzá!!!! Ha tudsz akkor létszi válaszolj aprólékosan hogy még én is megértsem!!!!! ![]() És ha valami nem jo azt is mond el hogy javítsam ki!!! Lécci!!!! ![]()
IV §. A fórumon nem követelőzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetőség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy "szívesség", amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre. VIII §. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet: - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom". XVI §. A fórumon a segítségkérés lényege hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől hogy tudnánk azt megoldani. Nem pedig az, hogy beírjuk "ki csinálja meg helyettem". XVIII §. Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer teszünk be. Nem kell azt többször, mindenféle – általunk megfelelőnek tartott topicba – helyre beírni mert nem hülyegyerek a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ. s, ezek után.. Idézet: „azt szeretném tudni hogy az jol van-e osszerakva!!! De erre nem akart senki kielégítő választ adni nekem !!!” Erre már válaszoltam itt Idézet: „JAVASOLTÁK már hogy csináljam meg optotriakosra de nemtom pontosan hogy hogy kell vagy minek a helyére kellene az és hogy pontosan milyen alkatrészek kellenek még a mostaniak mellé ha valaki tud kérem segítsen rajtam!!!!” A két rajzot nem nehéz összehasonlítani, de azért melléklem, hogy csináld meg! A piros X -el áthúzott nem kell, nem lesz használva, szedd ki . opto: moc3062 triac: bt137
Ok!!!Tudomásul vettem az itt leírtakat,és elnézést kérek ha nem volt megfelelő a magatartásom!!!
Sjnálom ha valakinek ezzel gondot okoztam,és kőszőnőm szépen a segítségedet!!! ![]()
Még annyit szertnék kérdezni hogy ha ezt megcsinálom akkor 2 helyre kell adni a 24 voltos tápot vagy csak az optotriakos részre???
a mellékelt képen
24V_AC-1 - ide megy a trafó egyik szekunder kivezetése 24V_AC-2 - ide megy a trafó másik szekunder kivezetése Ahogy berajzoltam úgy valósítsad meg!
Ok!!
De az alap kapcsoláson a legfelső két sorkapocsba kell a 24 volt,akkor ha a te javaslatod szerint megcsinálom akkor oda nem kell ugye????
oda egy kissebb trafót tettem én, így nem kell a stabkockát hűteni.
szerintem te is keres egy 10-12VAC pár VA-s trafót oda.
Ok!!!
Asszem olyanom már van otthon!!! Akkor teszek be egy kis 12 voltosat és azzal jo lesz. Köszönöm szépen a segítségedet még egyszer!!! ![]()
Helló!
Ezt a dolgot valahogy nem vágom! Nekem: (jelenleg csak így használom) 5-s lábon 31.4mV 1-s lábon 2.09V hőelem/3-s lábon 19.2mV Az 5-s lábon az elérni kívánt fok van ![]() ![]() ![]() ![]() Masterfoxx nyákját készítettem el, de módosítva van opto+triacra a vége..
Már rájöttem
![]() ![]() Bár jó lenne, hitelesíteni ![]() ![]()
Hali !
Megépítettem az Underspeed v3.3 nyákot, be van ültetve minden. A kérdés az lenne, hogy még nem vettem meg a pákát, de van AC 24V-os trafóm, ki tudom-e valahogy páka nélkül próbálni, hogy működik-e a panel ? Ha igen, miket kellene hol mérni ? ![]() Edga'r
Üdv.!
Tegyél rá egy 24V 60W-os izzót. Sokra nem jó, max ha a hőelem helyére egy potival leosztott dc szintet adsz.
jah, én is valami ilyen gányolásra gondoltam, és mi van ha a hőelem helyére szakadást illetve rövidzárat raknék ? mikor kéne fütsön mikor nem vagy ez így nem jó kipróbálni se ?
De. Elvileg ha a bemenetére nem teszel semmit (szakadás), akkor az izzónak nem szabad világítania. Ha a bemenetet rövidre zárod, akkor pedig világítania kell.
ok kössz srácok, így fogom akkor letesztelni. esetleg tudnátok adni 1-2 mérő pontot még az áramkörön amit érdemes megnézni ? ahol kb egyértelmü fesz kell legyen trimmer/poti beállításoktól függetlenül ?
Hali !
Na megépítettem és leteszteltem, tök jól működött a téma. Amikor szakadás volt a hőelem helyén akkor a led se világított, és a fűtőfesz se jött ki, amikor rövidzár világított és jött a delej. Ki is próbáltam egy 24V-os trafóval, de kevésnek bizonyult a teljesítménye, mivel a páka melegedett szépen de nem hagyta abba a fűtést, és amikor rámértem a fűtőfeszre menet közben, leesett valami tizen akárhány voltra. Majd beszerzek egy izmos trafót. Na de ekkor csináltam hülyeséget !! ![]() Volt egy nagyobb trafom, 27V AC szekunderrel, ráküldtem, erre azóta behülyült teljesen az áramkör: fűtö led nem világít, ha a hőelem helyett szakadás volt viszont a fűtőfesz jelen van a kimeneten. Ha rövidre zárom, akkor a led kigyullad és ugyanúgy jelen van a fűtőfesz. Ilyenkor gondolom a BT139 a ludas. Szóval mehetek hétfőn venni. Ez a hiba szerintetek ? (optó bemenetén rövidzár esetén valami pici fesz van, szakadás esetén semmi, ebböl gondolom hogy optóig jó a cucc és a bt a ludas..) Edga'r
Helo!!!
Én a masterfoxx által készített forrasztóállomást építettem meg és azt szeretném kérdezni ezt ki tudom-e valahogy próbálni páka nélkül???? A válaszokat előre is köszönöm! Egy kis átalakítást is elvégeztem annak is itt van a rajza! ![]()
nem értem, miért páka nélkül kell kipróbálni???
Csatományok törölve![/b]
Heló!
Szóval azt szeretném még kérdezni hogy ki lehet-e valahogy próbálni? És még az hogy a hőelem kivezetésnél kell-e lennie valamennyi feszültségnek ha nincs rajta páka??(nekem 15v van rajta)
Na itt vannak a képek Kerteszsasanak!!!
A 2 panelt összekötő sárga vezeték az alsó panelen hova van forrsztva? A C5 kondin hány V van?
Csá!!
A sárga vezeték az r12-re van forrasztva(470ohm) C5-ön levő feszt még nem mértem,de csak holnap tudom majd megmérni! Ha megírnád hogy mennyi fesznek kell lenni ott akkor egyedül is meg tudom nézni holnap!! Vagy esetleg tudsz e adni méréspontokat a hol tudod hogy milyen fesznek kell lennie??? Köszi az eddigi válaszokat!
Nah!
Megmértem amit mondtál és 8v jön ki belőle stabilan!! ![]() Már a led is világít az csak fordítva volt betéve!!! Köszi az eddigi segítséget! Most azt szeretném kérdezni hogy nem tud-e valaki valamit segíteni azzal kapcsolatban hogy mitcsináljakakkor ha a hőelemsorkapcsain páka nélkül 15v van?? Előre is köszönöm a segítségeteket!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |