Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   221 / 580
(#) xTAKIx válasza botesz hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /
 
KI kell bontanom az üstöt az egész házbol? A csapágyháznál láttam egy fekete fedél szerű valamit azt hittem csak leveszem és alatta a csapágy és simmering.
(#) botesz válasza xTAKIx hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /
 
Ez felültöltős?Mert a google jobbára azt dob ki.Ha az akkor elég kivenni a csapágyházat és azt kompletten lehet kapni(ugy tudom) szerintem azt bontani nem lehet csak házzal együtt venni(én most Whirlpool hoz vettem az 4 ezer volt.
(#) Deta hozzászólása Ápr 28, 2013 /
 
Zanussi ZWG 685 hiba!
Ha befejezi a gép a mosást, akkor csak az ajtónyitás led világit, és ekkor nem tudjuk kinyitni az ajtaját. Ha újra cenrtifugáztatjuk, akkor a 800-as fordulatot jelző led is világít az ajtónyitást jelentő mellett. Ekkor ki lehet nyitni az ajtaját.
Valaki találkozott-e már ezzel a hibajelenséggel?
(#) tirb hozzászólása Ápr 28, 2013 /
 
Sziasztok!

10 éves AEG Lavamat 41020-hoz szeretnék segítséget valakitől. Nem centrifugáz a főprogramban, csak a fél centrifugázási funkció működik, amely fele annyi ideig tart. Üresen kézzel rátekerve a cent. funkcióra akkor megy. Öblítőszivatyú működik a kiemenet tiszta nincs megtörve, nyomáskapcsolót megfújtam az is jó. Gyanús a kiegyensúlyozottság figyelés, de azt nem tudom miként figyeli, illetve mit állapít meg a motoráramból a miktoccontroller. Csapágy, ékszíj motor jó.

Köszönöm előre is a segítséget.
Tibor
(#) botesz válasza tirb hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /
 
Szénkeféket nézted?Légsűrítő(nyomáskapcsoló tartozéka) tiszta?A motor végén lévő tachogenerátorral figyeli a fordulatot de ha az nem lenne jó szerintem nem is mosna.
(#) ja-miki hozzászólása Ápr 29, 2013 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy Hair hms1000tve tipusú mosógépem olyat produkál hogy üresen centriz, ruhával csak szivattyúzik de nem pörög fel. Ruhával centri programon 8 percnél megállt az idő és csak szivattyúzott meg forgott de nem pörgött fel. Ruha nélkül végig megy az idő is és centiz is.Motort cseréltem. Valaki tudna segíteni?
Segítséget előre is köszönöm. Miki
(#) botesz válasza ja-miki hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /
 
Légsűrítő tisztaságát illetve a szénkeféket ellenőrizném.
(#) ja-miki válasza botesz hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /
 
Mindkettőn túl vagyok már. megnéztem. Azok rendben vannak.
De köszi.
(#) botesz válasza ja-miki hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /
 
Szintkapcsoló lekapcsol?
(#) lukovicsek válasza ja-miki hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /
 
Szia
Ha külön rárakod centrire ruhával akkor mit csinál? ugyan az?
(#) lilla0727 hozzászólása Ápr 29, 2013 /
 
sziasztok. jó lenne egy kis segítség nekem is Indesit IWC 7115 típusó mosógépem van. 2napja jelentkezett a hiba, miszerint, 2es programon a gép öblítésre, 3,4es programon szivattyúzásra kapcsol, centrizés, szivattyúzás, öblítés funkciókhoz tekerem a gombot akkor meg elkezd mosni. tehát mintha megkavarodott volna az egész, a többi programon is elindítja mosást , végig is viszi teljesen. mi lehet a gond? :S sajna már garancia az nincs rajta
(#) wpetya hozzászólása Ápr 30, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Indesit LB 2006 C elektronikus vezérlésű mosógép, ami kétszer leküldte a megszakítót, a harmadik felkapcsolás után semmit nem csinál, kivéve, hogy lezárja az ajtót, és addig nem lehet kinyitni, amíg a gép fesz. alatt van. Lehet-e javítani az elektronikát, vagy csere? Ha csere, mennyibe kerül?
(#) jimbo425 hozzászólása Máj 2, 2013 /
 
Üdv! Whirlpool awo 53105 mosógépem nem centriz csak lassan tekeri ide-oda a szivattyút is járatja de nem pörög fel 1100-ra. Tesztprogrammal sem megy 1100-al csak lassan pörög. Vízszintkapcsolót cseréltem a gumicsőben is át lehet fújni simán. Mi lehet a probléma?
(#) botesz válasza jimbo425 hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Szénkefék?Tacho-t megnézném.Ha más nem segít akkor motor csere.
(#) jimbo425 hozzászólása Máj 2, 2013 /
 
Tacho az mit takar, fogalmam sincs miaz
(#) ja-miki válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Próbáltam már,de ugyanaz.
(#) zolika60 válasza jimbo425 hozzászólására (») Máj 2, 2013 /
 
Az a fordulatszám jeladó a motoron. Tulajdonképp egy tekercs, amiben egy a motortengely végén levő mágnes forog. Valami ilyesmi alkatrész.
(#) 1984white hozzászólása Máj 3, 2013 /
 
Sziasztok! Anyámék 5 éves mosógépje most kezd "haldokolni". Két kérdésem volna: hol lehet bontottan burkolatot szerezni rá?
Sajnos van még egy probléma. Mostanában gyakori hogy a mosás közepénél kiírja a gép, hogy F21 error. Ez mitől lehet általában?
A szűrőt takarítottuk már, sajnos nem változott. Először csak főzőprogramon jelentkezett a hiba, jelenleg már 50fok felé sem melegíti fel a vizet a gép.

A gép típusa: Whirlpool AWT9120 (felültöltős)
Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
(#) botesz válasza 1984white hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
Akkor ennek kéne utána nézni.Valószínűleg azért áll meg mert nem fűt fel,vagy rossz a betét.
(#) 1984white válasza botesz hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
Értem, köszi. Az ntk vagy a fűtőbetét lehet rossz ilyenkor? Esetleg azt is csak takarítani kéne?(szenzort)
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
(#) botesz válasza 1984white hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
NTC vagy a betét igen.Keress rá neten a hibakódra hátha kidob valamit.
(#) lukovicsek válasza 1984white hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
Szia
Pont erre a tipusra* nem találtam hibakódokat de amire volt ott a kezelőpanel hibáját irta* ki, meg kelene* nézni a két panelt összekötő vezetékeket vagyis a csatikat, egy kicsit megpucolgatni hátha hejre* jön.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) 1984white válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 4, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat, jelentkezem ha megnéztem.
(#) Haszuboy hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Sziasztok. Hátha valakinek jól jöhet. Whirlpool AWT 2250/1 mosógép az alábbi hibát produkálta: Az a kis forgó vízbevezető, aminek mindig az adott fakkba kellene spricolnia a vizet attól függően, hogy a dobba mit kell épp bemosnia, az állandóan a jobboldali fakkba spriccelte a vizet. Emiatt sem a mosószert, sem az öblítőt nem mosta be a dobba. A hiba az volt, hogy a programkapcsolónak kellene állítani az irányt, egy mechanikus áttétellel, de ahol a 2 műanyag találkozott, szétugrott a kapcsolat, és emiatt nem tudta mozgatni a pöcköt, emiatt állt mindig egy irányba. A javításhoz nem kell szétszedni a gépet teljesen, elég csak a 3 műanyag gombot leszedni (programkapcsoló, vízhőfok állító, és centrifuga kapcsoló), és a felső kis műanyag burkolatot leszedni, és máris javítható.
(#) blackdog hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Sziasztok!

Whirpool (mi más? ) AWO/D 45 135 mosógépem beadta a kulcsot.
Na és vajon mi a gond? Igeeen... LNK304PN Amúgy itt lehet kapni: Bővebben: Link
Ahogy a panelt nézegettem nem csak az IC dobta le a sapkáját, hanem legalább egy tekercs és egy ellenállás is elszállt. A diódákra szemre épek, de ez nem jelent semmit.
Aki javított már ilyet sikerrel kérem ossza meg velem, hogy mit érdemes kicserélni?
Elkókat, diódákat, ellenállást cserélem. IC-t rendelek viszont nem tudom, hogy tekercs mekkora kell bele.
Hogy mitől szállt el azt sem tudom. 5 éves a gép. Ma délelőtt mielőtt elmentünk itthonról beállítottam, hogy 2 óra múlva induljon el. Mire haza jöttünk (jó 4 óra múlva) már süket volt a gép. A ruhák érintetlenek a betöltött mosópor szintén. Szerintem el sem indult.
Szívesen fogadok minden tapasztalatot.
(#) lukovicsek válasza blackdog hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Szia.
Az induktivitást, a diódákat feltétlenül és az R020 ellenálást, az elko-k ilyenkor ritkán halnak meg, de mit értessz a tekercs szó alatt?
(#) blackdog válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
L003 számú áramköri elem. Aminek még a bele is kifolyt.
(#) lukovicsek válasza blackdog hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Hát az az induktivitás, ha jól emlékszem 1.2 mH de nem biztos.
(#) blackdog válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Mértem a diódákat azok jók. Az ellenállás az kuka.
Az induktivitással nem tudok mit kezdeni.
Azért az is nagyon érdekel, hogy miért történt ez! Nem szeretném, ha megint előfordulna és még nagyobb baj is lehetett volna.

R020 a színkód alapján 20 ohm. Viszont az IC adatlapján nézve 8,2 ohm kellene, hogy legyen.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) lukovicsek válasza blackdog hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Azért emeltem ki a diódák cseréjét mert fontos, ha mérésre jónak is tűnnek cserélni kell mert ha károsodtak akkor feszültség alatt néha étvezethetnek és megint elszáll minden amit kicseréltél, én konkrétan így jártam. Megnézheted a motornál vagy valahol a gépbe vizfolyást vagy egyébb zárlatra utaló nyomot, de én eddig soha sem találtam erre a hibára okot, ezeknek a paneloknak 80 százalékban ezek az alkatrészek füstölnek el. Az R020 ellenálás az 20 ohm, az induktivitásra pedig van táblázat a net-en csak megkell nézni a szineket rajta, de ha mész alkatrészért akkor beviszed azt is és ott adnak helyette másikat.
Következő: »»   221 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem