Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Annyiban különbözik, hogy a Phonicnak normális(abb)an van megcsinálva a tápcsatija és van rajta kapcsoló. A Behringeren sajna nincs. Amikor vettem annó, két Phonicot is kinéztem de csak a Behringer volt időben beszerezhető. Ha tudok valamit segíteni, írj.
Képeket is találtam.
Nekem ilyen van, ennél gyengébb képességűt nem szabad venni! ( Ha komolyan gondoljátok a hangoskodást! )
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
Egyetértek. Én egy Behringer Xenix1222FX-et használtam eddig, de kinőttem. Nemsokára átállok egy Mackie cr1604 vlz-re
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy nemrég a tulajdonomba került két darab Beag HOX 22-es hangláda. Szépen szólnak, minden hangszóró épp bennük. Mennyit érhetnek ezek a ládák, van ezekre érdeklődés? Köszönöm a választ! A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
Sziasztok!Ebben a kérdésben valaki segítene? Elég kihaltnak tűnik az a téma.
Szép estét!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol tudnék vásárolni hangdobozvédő sarok elemeket? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Szia Zolibácsi!
Az Elimexet mondod? Úgye? Köszönöm szépen.
Szia! Hidd el használom. Meg is találtam elsőre.
De köszönöm. Csak nem tudtam, hogy írjam be a barátunkba. Köszi. Üdv.
Szia András! Ez is nagyon jó.
Köszönöm Neked is. Szuper. Árban is nagyon jó. Üdv: K.Gy A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Azt szeretném kérdezni, hogy a szokásos házibuli (később lehet hogy komolyabb feladatok) hangosítási cuccomat szeretném fejleszteni, méghozzá hangsugárzó vásárlásával. Nem szeretnék annyira gagyit venni, de a keret max. 70k (1 párra értendő). Amiket kinéztem:
- VoiceKraft/RHsound/MKaudio LK-618-12/LK613 (a három között van különbség?) - VoiceKraft LK688 - Monacor PAB-8XC - RHsound HD-10 - Wharfedale V-10 - Wharfedale SVP-10 - Wharfedale V-12 - Wharfedale SVP-12 Később szeretném őket bővíteni valami subbal. A Wharfedale olcsó subokat kínál az SVP/V szériához.
Hello!Mi a véleményetek erről? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Itt a fórumon van/volt valakinek ilyen. Mindjárt rákeresek.
Szerk.: Link A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Nekem van ilyen. A 15"-t ki kell cserélni egy Reflex/McCauleyre, és használható is. A kérdés az, hogy mire/hova kell.
Közép és magas tartományra
Nem engedte hogy modositsak, meg az lenne a kerdesem, melyik lada kepes nagyobb hangnyomasra?
Én a második típusra szavaznék. Az elsőtöl kb annyit várnék mint egy rutse-tol.Persze ez az én véleményem csak lehet más másképpen gondolja csak titokban tartja. Jó dobozt építs a SAL-t meg majd kidobod máskor.
A második egészen biztos, hogy nagyobb nyomást tudna. Rutse az egyik leggyengébb tölcsér.
Nagyonszépen köszönöm. Végre kaptam értelmezhető választ. Csak kiváncsiságból kérdezek: A cerwin veganak ugye a fél része a hangszoronak zárt részben van, igy az egyik oldala nincs kihasználva, és mégis nagyobb hangnyomásra képes? Természetesen akkor a cerwin vega kerül megépitésre, egy sima tölcsérestől mi várhato, sajnos meg nem hallottam rutse ládát sem. Igen azt már régebben megtudtam, hogy a hogscoop is olyasmi mint a rutse láda csak kisebb a mérete. Akkor nyugodt szivvel megépítem a cerwint
. Mégegyszer köszönöm, nagyon nehéz a választás számomra, hisz két elég jó ládárol van szó. Még egy kérdés beltéren is szépen fog tudni szólni(tudom most csak sal-ról van szó) de ugy mégis.Most csak az ár miatt veszek ilyen salt, meg a beszerezhetősége miatt, Romaniaban lakom, ezt a hangszorot tudom megvenni a legjobb ar/arányban, lenne még más melynyomo, de allitolag kiderult rola hogy csak 400w rmst bir, amit a t.amp ta2400assal tönkretennék, esetleg ha tudsz valami itt is beszerezhető hangszorot, privatban megbeszélhetjük, lényeges hogy 18" legyen. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Nem tenné tönkre a 2400-as t-amp. A helyedbe inkább proline 3000-rest tennék a sal-ra ha azt akarod, hogy szóljon is valamit. proline 3000-ből 1300W jön ki tisztán csatornánként 4ohmra. 18" 400w-al egyik ládába se fog szólni, főleg nem a sal. Bentre viszont a CV láda nem lesz az igazi, az inkább kintre való és nagytermekbe.
Az erősítőm már megvan, elég régóta, nem az erősítőt teszi tönkre, hanem a hangszorót égetné le a t.amp, a masik hangszoro 400w rms, én a sal-t a t.ampal clipig fogom hajtani, ami több mint 400w. Cv láda helyett mit ajálnál számomra? A garry basquez is zárt tölcséres, és azt mondjak nem is olyan rossz beltéren sem.
Nem égetné le a hangszórót ha nem világítana a clip, de ha nem tolsz bele wattot a sal nem nagyon fog szólni mert cipős dobozból ugye nem lehet hangszórót csinálni.
Ha tiszta a jel a hangszóró a névleges teljesítményének a többszörösét is képes elviselni hosszabb távon is, ezt tapasztalatból is mondom. Inkább legyen egy pl. 100W-os hangszórón 200W tiszta jel, mint 50W négyszöges. Jó lesz bent is, csak nem bentre való. Kint jobban érzik magukat az ilyen tölcsérek vagy jó nagy termekbe. Annak a CV ládának kell a hely, hogy szóljon, ezzel szemben a rutse láda az csak maga elé leteszi a dolgokat és annyi, ezért nincs hatótávja. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Aha szóval olyan egy rutse, életemben nem hallottam még. Persze hogy úgy gondoltam, hogy épp nem villan be a clip, addig hajtani. Akkor marad a CV láda, fontos hogy legyen ereje, még ha nem is olyan lágy de dübögjön, ez az elvárás. Tudom a salt tömni kell wattokkal hogy szoljon is. Ellentétben az aliennel, elég türhető érzékenysége van, de ha kap egy kicsivel több wattot, már lassan jön ki belőle a lakk szag. Attól még belinkelem a másik mélynyomot is.Ez lenne az, habár lehet jobban lehetne hajtani, mert hogy zárt részben lesz az kicsit visszafogna a membránt. De a tekercs nem tudom hogy bírkozna meg 600-700w-al.
Nem hiszem, hogy sok ereje lesz így. Inkább zúgni fog mit ütni ezekbe a ládákba.
Először tisztázzuk, hogy szerinted mélyik hangszoro jobb, és mélyk láda: Összegzem: Van az alien, sal pa50100, hogscoop vagy CV láda. A CV ládaba olyan hangszoro kell ami üt alapbol, gondolom, mert hogy zart, meg lassaban tud mozogni a membran.
Szerintem ha ez a két hangszóró van akkor add el őket vagy nem tudom, de ezek a hangszórók annyira rosszak, hogy nem fognak szólni.. Inkább akkor valami ilyesmi hangszóró és 15" rutse-t csinálj, az legalább megszólal valahogy. Hallottam hog-ot PA-s sal-al, 15"-os rutse nagyobbat szólt, nem megy olyan mélyre, de több kijött belőle az tuti, még alsó kategóriás hangszóróval is. Fürgébbek.
Értem. Ragaszkodnék a 18" mérethez, de azért átgondolom a dolgokat. Még nézelődök itt fórumon stb, még egy kis"tapasztalat gyűjtés". Még szeretnék beszélni ptesza fórumtársal neki is mi a vélemenye. Köszönöm a segítséget, lesz min agyalnom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Mégegyszer köszönöm, nagyon nehéz a választás számomra, hisz két elég jó ládárol van szó. Még egy kérdés beltéren is szépen fog tudni szólni(tudom most csak sal-ról van szó) de ugy mégis.Most csak az ár miatt veszek ilyen salt, meg a beszerezhetősége miatt, Romaniaban lakom, ezt a hangszorot tudom megvenni a legjobb ar/arányban, lenne még más melynyomo, de allitolag kiderult rola hogy csak 400w rmst bir, amit a t.amp ta2400assal tönkretennék, esetleg ha tudsz valami itt is beszerezhető hangszorot, privatban megbeszélhetjük, lényeges hogy 18" legyen.
Jó lesz bent is, csak nem bentre való. Kint jobban érzik magukat az ilyen tölcsérek vagy jó nagy termekbe. Annak a CV ládának kell a hely, hogy szóljon, ezzel szemben a rutse láda az csak maga elé leteszi a dolgokat és annyi, ezért nincs hatótávja.