Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, Olyan kérdésem lenni hogy mi a különbség a 16F876/16F886 között illetve 16F877/16F887 között? A 16F886 nagyjából ugyan azt tudja mint a 16F887, csak lábszámban különböznek?
Köszönöm, én is ezt szűrtem le, de kellett a megerősítés. Köszönöm az infót!
Sziasztok,
Hogyan lehet c18-ban egy függvényen belül változót definiálni?
Deklarálni kell, nem definiálni.
Például így:
Különbslgek: A 16F88x rugalmasabb az analóg bemenetek kezelésében (a 16F87x(A) csa a RA0 tól kezdve tudja analógra állítani). Enhanced USART és egy Anhanced CCP modul van benne. Timer1 kapuzási lehetőséggel bír. stb.
Hát igen, így kéne mennie de nem. A következő primitív függvényeket írtam és a fordító az mondja, hogy a 15. sorban szintaktikai hiba van de ha kiszedem az i deklarálását és kiteszem a függvényen kívülre akkor jó.
Ebben a C nyelvjárásban a függvénben a deklarációknak meg kell előzniük az utasításokat.
köszi így működik
Volna még egy kérdésem, eredetileg azt szerettem volna, hogy az UART_transmission bemeneti paramétere csupán csak egy char tömb legyen, viszont az UART_transmission függvényben a sizeof(input) mindig 2-t ad. Ez mért van?
javított változat:
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Szia!
Szerintem tömböt nem lehet átadni függvénynek, csak tömbre mutató pointert, vagy egy tömbnek egy adott elemére mutató mutatót.Hiszen az átadott "char input[] " ról magad sem tudod,hogy melyik elemével kellene foglalkozni... A függvény dekralációja: void UART_transmission(char *pointer,long long a); a függvényben:
meghíváskor: UART_transmission(&input[0] ,3256789);//ekkor adódik át a mutató A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Idézet: „UART_transmission(&input[0] ,3256789);//ekkor adódik át a mutató” Alternatív módon elhagyható a & és [0], ebből is látszik, hogy a C-ben a pointer és a tömb lényegében ugyanaz:
Ezután persze a függvényen belül továbbra is lehet tömbként kezelni. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Sziasztok, abban kérném a segítségeteket, hogy írtam egy programot egy PIC-es szúnyogriasztóhoz, ami a visszajelzések szerint ~4 perc után elkezd sípolni. (személyesen nem tudtam tesztelni) A program a whalaky által készített kapcsoláshoz készült.
A sípolást a frekvencia ~ 20 kHz alá csúszása okozhatja? Előre is köszönök minden választ!
sziasztok van egy pic18lf2620 le van zárva de nekem fontos ami benne van van valaki aki ki tudja olvasni vagy ismer valakit
köszi
Sanya!
1. Nem lehet normális keretek közt kiolvasni. Pont ez a kódvédelem lényege. Fogadd el. 2. Tiszteld meg a többi fórumozót azzal, hogy a mondataidat nagy kezdőbetűkkel kezded és használsz írásjeleket.
A 49. és 50. soroknál látok valami bizonytalanságot, de az nem okozhatja a frekvencia elmászását.
Az addwf FREKI,1 helyett használd inkább az addwf FREKI,f a movf IG,0 helyett használd inkább a movf IG,w formákat - olvashatóbbak. A goto $-1 megoldás helyett célszerűbb címkéket használni. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Köszönöm, ennek megfelelően átírtam, saját tesztelés alapján nem sípolt. Van ölteled lehetett a gond?
Sziasztok!
Írtam egy programot, ami a 8 bites C portot inkrementálja vagy dekrementálja, az értéket egy ledsor mutatja, attól függően, hogy melyikhez tartozó gombot nyomjuk meg. Működik is rendesen, csak az a baj, hogy ha egyszer megnyomom valamelyik gombot, akkor csak nagy ritkán változik a kívánt eggyel való csökkentés/növeléssel az értéke, általában 2-vel vagy 3-mal változik. Gondolom hogy ezt elektromos zavarok okozhatják, de nem vagyok benne teljesen biztos. Szóval ezt hogyan lehetne megoldani? A/D konverter?
Sajnos prellez (prelleg) a nyomógombod. Kell írni egy kis rutint ami lekezeli az érintkezők pattogását.
köszi
Brutális de járható módszer, hogy a gomb lenyomása után beiktatsz 100-200ms-nyi szünetet, amíg lecseng a pattogás.
Én inkább csak a lenyomás v. felengedés után bizonyos ideig figyelmen kívül hagynám ugyanennek a gombnak az újbóli megváltozását. Tehát más feladatot ill. gombnyomást nem várakoztatnék így meg.
Ja, és ha már magyarok vagyunk; a gomb nem prellez hanem pereg (mint a dob). A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
A szép megoldás a többszöri figyelés, adott időn belül. Írtam is, hogy brutális módszer a hosszú várakoztatás, de sokszor pont jó ez is, ha nincs más lekezelni való.
De bizony, ez a szakkifejezés. Az öreg szakik még véletlenül sem mondanának pergést, csakis prellezést. A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
Szia! Elvileg, ha párhuzamosan kötsz a nyomógombbal egy 100n es kondit, nem fog prelllegni.
Én néhány milliszekundumonként ismétlődő, - nyomógombtól függően - 6-20 egymást követő azonos értéket fogadok el stabil állapotnak.
Ez is olyan mint a karika. Sok megoldás van, de vége ugyanaz. Van olyan szitu, hogy elég átbillenteni egy flag-et és a lekezelés végén visszabillenteni. Mindig az adott szituáció határozza meg a legegyszerűbb megoldást.
Így van. Az adott szitu az volt, hogy ugyanaz a programrész értékelje ki a nyomógomb mindkét állapotát.
Sziasztok!
nagyon kezdő vagyok tehát remélem jó helyen járok... arról lenne szó , hogy az alap futófényes programban mivel tudom szabályozni a gyorsaságot? nem potméterre gondolok hanem a programon belül hogy pl kigyullad az első led vár tegyük fel 10-15 másodpercet aztán kigyullad a második led ismét vár 10-15 másodpercet aztán a harmadik és így tovább vagy hogy tudnék ilyen sorrendes témát csinálni??? vagy a közlekedési lámpához hasonlóan... ilyen sorrend szerű beállítást szeretnék idő beállítással nagyjából ahogy leírtam 10-15 másodperc vagy esetleg több kihagyással világítanak a ledek
Hol lehet utána nézni annak a programnak, amit említettél? Milyen típusú PIC-et akarsz programozni, milyen programozód van hozzá?
PICkit 2 starter kit-em van 16F690-es PIC-el
a Program egy sima futófényes mondhatni alap program és azt szeretném, hogy futófényhez hasonlóan csak lassan a panelon 4 led található és balról jobbra mondjuk kivillan az első led vár valamennyi időt ezután kialszik az első led aztán másidok led villanna fel vár ez is valamennyi időt ezután alszik csak ki jön a harmadik led vár valamennyit kialszik negyedik led és így folyamatosan folytatódna a ciklus.... Ez a program...
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |