Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasz!
Többféle módon és üzemállapotban be lehet juttatni a hűtőközeget, még úgy is, hogy "szabályosan" beüzemelem, indítom és a már járó gépbe töltöm be a hiányzót.. Gép jár, rácsatlakozok a szívóoldalra mintha a műszert tenném fel (ez egyébként is ajánlott), és rajta keresztül "engedem be" (hisz itt a szívóoldalon vagyok palackhoz képest kicsi a nyomás) a kiegészítő mennyiséget. Tömlőt, műszert "szellőztetni" levegőt belőle kiszorítani csak folyadékot tölteni... Üdv: Stmiklos
Köszönöm szépen a korrekt, gyors választ. !!!! Privátban is írtam!!!
Sziasztok!
Nem vagyok képzett klímaszerelő, de 1,5 évet dolgoztam klímás szakival és szereztem a klímatelepítésben némi tapasztalatot. Ezen felbuzdulva vásároltam egy split klímát és úgy döntöttem felszerelem magamnak, de mivel szeretnék mindent tökéletesen csinálni, gondoltam még utánaolvasok a dolognak egy kicsit... Végigolvastam a fórumot és néhány dologban egy kicsit elbizonytalanodtam, ezért szeretném kérni a tanácsotokat. 1. Több hozzászólásban szerepelt, hogy nem túl jó, ha a kültéri és a beltéri között csak falvastagságnyi a távolság mert hangos lehet a cucc... Pedig én pont ezt terveztem. Beltéri fel a falra, mögötte a csövek át a falon (kb40 cm-es falvastagság ) és a másik oldalon rá a kültérire cirka 80-100cm csőhossz. Szerintetek inkább szereljem őket távolabb egymástól, vagy ez típusfüggő? (jelenleg egy Gree ultra-thin on/off-os klímáról beszélünk) Van egyáltalán valami meghatározott minimum távolság? A készülékhez kapott telepítési útmutatóban nem szerepel ilyen adat. 2. Terveim szerint a beltérit egy szekrény fölé szerelném a következőképpen: A mennyezet és a szekrény teteje között 70 cm a távolság. A beltérit a mennyezettől 15 cm-re szerelném fel, így a szekrény teteje és a beltéri alja között 25 cm távolság maradna. Ez okozhat e valami problémát azon kívül hogy a szekrény tetejéről sűrűbben kell takarítanom a port, ha azt akarom, hogy ne fújja a képembe? 3. Olyat is olvastam, hogy hálószobában az ágy fölé ajánlott rakni a beltérit. Erről mi a tapasztalatotok/véleményetek? Én tartok tőle, hogy így nagyon intenzíven dőlne ránk a hideg levegő. (egyébként is kicsit túl van méretezve a szobához a klíma 16m2/2,5kw) 4. Ilyen csőhossznál mennyi ideig érdemes vákuumpróbát és nitrogénes nyomáspróbát tartani? Várom a véleményeket és az építő jellegű kritikákat. Előre is köszönöm. Üdv: Atty
Sziasztok !
A Klímajavítás topikban volt egy kérdésem - nem azt szeretném megismételni, csak a hozzáértők tanácsát szeretném kérni. Egy Kalvert tip. klíma beltérijének elektronikája elromlott és az a kérdés, hogy univerzális beltéri egységgel érdemes-e próbálkozni ? ( a kültéri még a régi típus, nem inverteres) Előre is Köszönöm ! Üdv.: sector99
Én már építettem be univerzális vezérlőt, tavaly óta nincs vele baj ..
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek egy 3,5kW-os, inverteres klíma kb. mennyi fokos levegőt fúj? 2 hete van fenn a klíma és kíváncsi vagyok jól működik-e. Nincs vele gond és nem is azt vártam, hogy ha odateszem a kezem, lefagy.... Azt olvastam, hogy nem annyira hűvöset fúl, mint egy on/off.
Szevasz!
Persze hogy nem fúj annyira hűvöset, hiszen inverteres.. Az inverteres képes 1/2-1/3-ad teljesítménnyel IS dolgozni, az pedig nem lesz olyan hideg, mint az on/off, amely csak egyfélét képes fújni. Üdv: StMiklos
Sziasztok. Ha tudna valaki tippet hogy hűtökompresszor olajat hol tudnék vásárolni+R600a 420gr-palackot nagyon megköszönném.
Szia! StMiklóst keresd meg, ahogy én ismerem, fog segíteni !
![]()
Szia! Tanácsom:
1. mindenképpen érdemes legalább 2-3 m csövet rátenni, akár a kültéri mögé feltekerve is, persze ha van min. 15 cm távolság még a faltól. 2.ha lehet minél magasabbra szereld a beltérit, én általában egy vízmérték szelességet szoktam hagyni. 3. ha az ágy fölé teszed a gépet nem fog rátok dőlni a hideg, hiszen inkább előre-lefelé fúj a beltéri 4. szerintem minden csőhossznál érdemes a szokásos vákuumozást megcsinálni Ha tudtam segíteni, akkor sok sikert a telepítéshez.
Sziasztok!
Egy szakmai kérdés: R22-es rendszerre rá lehet tölteni egy kevés R290-et? Finoman fagy az elpár, bár max. ventilátorral is 12fokot fúj, minimumon meg 8 körül, közben ömlik a kondenzvíz, szóval teljesít, de egy kevés HK hiányozhat, nem? Vagy nem érdemes foglalkozni vele?
Sziasztok!
Segítséget kérnék - akár privát üzenetben is - légcsatornázható klíma beszereléséhez. Van aki már csinált ilyet? A legtöbben csak hümmögnek, és még csak nem is szigetelnék a csöveket, ráadásul olyan inverter, kültéri árat adtak meg, hogy a székről leestem. Szóval keresek olyat, aki látott már olyat, aki szerelt már... Ha valaki máris ajánlaton töri a fejét, hát íme néhány adat: Helyiségek: 11m2, 6,5m2, 6m2, 15m2, C alakban elhelyezkedve egymás mellett, felette padlástér-vasbetonfödém, ajtók folyosóra nyílnak, ahol álmennyezet lehet, csövek hossza max 4m. Előre is kösz!
Sziasztok!
Így, hogy pár napja megjött a nagy meleg, be is üzemeltük a tavasszal felszerelt(egyedileg ![]() Mindenkinek hasonló a tapasztalata?
Szervusztok!
R407c gáz kellene utántöltésre. Egy literes palackos is lehetne vagy saját palackomba betöltve 1 kg. körüli mennyiség. Nem kártyás megoldásra gondoltam! Üdv: Stef.
Sziasztok!
Mivel megint itt a nagy meleg, így megint előkerült nálunk a klíma kérdés. Abban kérném szépen a tanácsotokat, hogy rá lehet-e kötni két klímát egy egyfázisú lakótelepi hálózatra. 25A van bent az óránál, és kialakítottam az elosztó dobozunkban két helyet a két klímának külön kismegszakítóval, amelyek a bejövő fővezetékre kapcsolódnak. A két klíma York gyártmány, 3,2kW-os, és 6,12A-t vesz fel a hálózatból, tehát ha egyszerre megy a két klíma akkor 12A körül lenne az összfogyasztás. Jó lenne ez így? Vagy kérjünk mindenképpen bővítést az ELMŰ-től? 32A-ig szerintem még beleférne. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
[off] Már a kérdésed is törvénysértő és szakmai szemmel etikátlan, ha valaki ad.
A legkisebb kapható mennyiség 10 kg és "kék kártya" kell a vásárlásoz. Nem véletlenül! Amúgy R407c zeotrop közeg kb. 6K hőmérséklet csúszással ergo nem töltögetünk utána. Van ennek szakszerű módja. ![]()
Ha Inverter vezérelt a géped nem lesz gond. Ha ON-OFF gép akkor számolni kell az indítási áramfelvétellel.
Igen ez két régebbi gép, kb 2002-2003-as modellek és on-off rendszerűek. Azt tudom, hogy az indítási áramfelvétel az nagyobb, de szerinted telepíthető lenne erre a bejövő áramerősségre?
Ismerni kellene a pontos indítási áramot. Ha közel 10 éves a gép akkor biztosan több mint a gyári adat.
Annak mondjuk kicsi a valószínűsége, hogy egyszerre használsz 25A-t (kb. 5.5Kw) Nem árt, ha a klíma kismegszakítója pl. C20. Én ezért alapból nem kérnék hálózat bővítést.
Azt hogyan tudnám megmérni? Én egyébként C16-ost tettem mindkét klímának, és még egyszer sem csapta le. Valószínű, hogy akkor elbírná?
Mérni lakatfogóval tudod amin van MAX állás az igazi a peak hold, de ha eddig nem volt gond ne foglalkozz vele.
Persze nem volt semmi probléma, nyugodtan működik most is. Szóval akkor azt mondod, hogy nyugodtan felszereltethetem a másik gépet is? Rögtön oda a bejövő vezetékre tettem egy c16-os kismegszakítót akkor abba bekötöm és készen van? Mondjuk elmehet odáig kb 20 méter 1,5mm2-es vezeték, az talán csillapít valamit az indítási áramon.
Nagyon gondolkodom egy klíma vásárlásán, viszont nagyon öntevékeny vagyok és megpróbálnám a felszerelést. Azért is próbálnám meg, mert relatíve rövid idő múlva költöznöm kell, és vinném magammal. Innentől kezdve a le-fel megint csak pénzecske.
Végigolvastam a topicot, pro és kontra érveket. Kérdéseim röviden: - egy hűtőgép kompresszor segítségével érdemes valamilyen vákuumozást végrehajtani, vagy pedig az semmit nem ér, inkább ne is kínlódjak vele, az átöblítés elegendő a működéshez. - a gépben lévő gáztöltet csőhossza (5m) oda-vissza értendő, vagy pedig a két csőszakasz max 5m lehet? - peremezés csak spec szerszámmal kivitelezhető, vagy van valami okosság, amivel kis szerencsével kiváltható? Most hirtelen ennyi, a többit majd később. Köszi a segítséget!
Ha nem számít a klímád élettartama akkor bohóckodj csak. De:
A "szellőztetés" nem elég. Rövid időn belül lesavasodik az olaj megmarja a betétmotor tekercsét. A többit sejtheted. Peremezés csak peremezővel. Csőhossz típusfüggő.
Ok, amit leírtál, azt eddig kb. kismiliószor leírták előtted.
Az kérdés az volt, hogy hűtőgép kompresszorával lehet "bohóckodni"? Peremezés ok. Csőhossz, általában az volt a trend, hogy 5m, de van aki azt írta, hogy akár 7m-ig is elmehet. Csak eddig nem tudtam kibogozni, hogy ez a TELJES csőhossz, vagy pedig a beltéri és a kültéri egység közti távolság? Köszi!
Kültéri és beltéri közötti távolság. Az általam használt gépek legalább 10m-ig gyárilag töltve vannak.
Nem tudsz hűtőgép kompresszorral 270 Pa előállítani. [off] Idézet: „Ok, amit leírtál, azt eddig kb. kismiliószor leírták előtted.” Ha tudod akkor miért kérdezed? A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
Hét éve használtan vettem egy klímát, a gáz vissza volt fejtve, magam szereltem fel és hűtőgép kompresszorral vákuumoltam le, még pont most is megy.
Köszönöm az információkat! Hálás vagyok!
Ha arra válaszolsz amit kérdezek, és nem mesélsz, akkor ezt a mondatot nem ejtettem volna el! |
Bejelentkezés
Hirdetés |