Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   931 / 1384
(#) pluto válasza fobq hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Nálam volt. A friss ónozóba merített panelek, a mai napig fényesek. Aztán amikor megint használtam - úgy fél év múlva - már eleve nem volt olyan tökéletes fénye a bevonatnak, a forrasztó ón érezhetően rosszabbul folyt meg és a szabadon maradt részek, mint például teliföld csúnya foltos lett. Pedig nagyon oda figyeltem, hogy használat után leragasztottam a flakon száját és úgy vissza a kupakot. Hogy ezt a hosszú állás okozta, vagy egyszerűen "lemerült" az oldat, azt sajnos nem tudtam megítélni. Mivel átálltam lötstop-ra, ezért nem is nagyon igyekeztem kideríteni, hogy mi volt a kiváltó ok. Tudom, hogy ezzel nem sokat segítettem, csak leírtam én hogy jártam. Pedig néha nagyon jól tudna jönni.
(#) Orbán József hozzászólása Jún 21, 2013 /
 
Üdv!
Nekem rossz tapasztalataim voltak a vegyi ónozással. A folyadék hamar bedöglött, a jónak kinéző bevonatos nyák pedig egy idő után jobban ellenállt a forasztásnak, mint egy vaslemez. Igaz, előtte csak lakkozva volt, de a kész áramkört évek múltán készülve felhasználni, megszenvedtem a vezetékek ráforrasztásával. Nyilván én sem voltam körültekintő, de kiszerettem a "vegyiónból".
Ez az újfajta vasalásos technika viszont ígéretes, tanulmányozni fogom.
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Idézet:
„Ez az újfajta vasalásos technika viszont ígéretes, tanulmányozni fogom.
Következő: »»”



Melyik is ez az újfajta technika ?
(#) Orbán József válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Elnézést, rosszul fogalmaztam - nekem új!

Valamikor vettem (20éve?) - azt hiszem PCB fóliának (kék volt, mint az ég) hívták, ezzel, ahogy illik az elsővel összeragacsoltam vasalót, plafont, ablakot, kis túlzással, aztán ejtettem az ügyet.
Azonban mostanában igen tetszetős munkákat látok, most nem akarok neveket mondani, pl. CHZ fórumtárs professzionális kiviteleire célzok, konkrétan.
Gyártanak nekem gyönyörűeket, de ismert okokból jól jönne néha egy-két házi nyák. Próba, kis széria, etcetera.
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Jó kéz , és gyakorlás kérdése , és neked is lesz profi nyákod meglátod,.
(#) Orbán József válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Én is remélem, a P20-al is el kellett ugyan fecsérelni majdnem az összeset az első palackból, aztán rájöttem az ízére - olyan kesernyés...
Csak ez drága, nem vettem már azt se 8-10éve.
Az az igazság, amiből 10-nél több kell, vagy folymatosan újra gyártásba esik, azokat megcsináltatom és le a kalappal a minőség előtt.
De pár db-nál még... tudja mindenki...
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Pár db - ot is el lehet rontani meg több db - ot is lehet jól csinálni.Ha benne van lesz az ember kezében a tuti , utána már nem lehet rontani ,ha nem felejt addig.
(#) Orbán József válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Igazából munka, vagy hobbi kérdése, mire van idő, pénz vagy szükség. Mindegyikben reménykedem.
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Olyat válassz mármint technikát , amit úgy gondolsz , hogy megéri neked , és olyat , ami kevés időbe telik , és mihelyt sikered lesz bármelyikben is biztos , hogy onnantól kezdve szükség lesz rá.

Nem mindig a legdrágább a fényesebb , de bármelyiket válaszd is itt biztosan fognak segíteni , ha elakadsz magamat beleértve is.
(#) Orbán József válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Köszönöm!!!
(#) Mdavid hozzászólása Jún 21, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, közvetve nyákkészítéshez. Laminálót használok, olcsón jutottam hozzá. Nem volt szükség eddig semmilyen átalakításra, de most, hogy nagyobb nyákokat szeretnék készíteni, már problémáim vannak vele. Mivel nagy a nyák mérete, mondjuk A4-es, mire végig ér, és újra át tudom engedni a laminálón, teljesen kihűl, akármennyiszer csinálom, sosem lesz jó az eredmény. Azon gondolkozom, hogy kellene valami, ami melegen tartja a nyákot. Van valaki, aki épített már hasonló szerkezetet? Miből lenne a legcélszerűbb?
(#) eyess válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Milyen lamináló ? Mármint mit tud hőfokot kb ?
Első körben a hőfok kapcsolóját cserélném nagyobb hőfokúra.De ez attól is függ , hogy tényleg mit tud maga a gép , mert ha nem tud nagyobb hőfokot , akkor hiába a csere is.
Egyébként A4 es méretnél már a lamináló talán elveszti használhatóságát.Más módszer kell már ilyenkor.
(#) Mdavid válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Ez a típus van nekem. Ha jól emlékszem, 130 ˘C van írva a használati utasításba. Szerinted érdemes bővíteni a gépet, vagy felesleges?
(#) nagym6 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Én visszaálltam a P20 módszerre, ez mindig biztos. A laminálós nagy méretű nyákokon nem használható, mert kihűl mire újra meleget kap. Most olyan pauszpapírt sikerült vennem, ami összemegy melegítés hatására, elmosódik a nyomat. Előző beszerzésű nem ment össze. Kezdjem megint a különböző papírfajtákkal való kisérletezést, hogy a jelenlegi festéknek melyik a jó. A nyomtatóban ha tonercsere lesz, nem biztos, hogy az új festékkel jó. Megint lehet papírfajtákkal szórakozni, melyik jó. Tehát sok a bizonytalanság, mindig jöhet újabb szívatás. A P20 kicsit macerásabb, de mindig biztos.
(#) eyess válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Ismerem ezt a gépet túlságosan nem érdemes megemelni benne a hőfokot , mert elég vékony fűtőszállal rendelkezik , és elfog égni hamar..Meg lehetne próbálni , de szerintem felesleges , mert a nagy felület miatt elenyésző az a nyereség hőfokban , amit az A4 es rézfelület semmi perc alatt elvisz.
Mint írtam itt már más módszer kell a nagy felület miatt.De erre is van péda a forumba , ha visszább olvasol.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
(#) Mdavid válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Értem. Van egy 300 LED-es levilágítóm is, szép nagy darab, de nem használtam még, mert eddig tökéletesen bevált a lamináló is (egyszerre rendeltem mindkettőt). Ezzel végül is lehetne a dry fóliás megoldást, vagy a fotolakkosat csinálni. Melyikkel van kevesebb macera?
(#) eyess válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
A vasalással
Megjegyzem nem dry fóliás a másik módszer sem.És kivitelezhető otthoni körülmények között bármikor.
(#) Mdavid válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Eddig a sima vasalással nem értem el megfelelő eredményt, de úgy tűnik, nem a legjobb a technikám
(#) eyess válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Ez egy teszt volt anno , és sikeres .Az első képen amilyen lett , és a másikon ahogy lett csinálva .Tulajdonképpen lehetne még fejlesztgetni , de akkor éppen ennyi fért bele.
Két üveglap közzé van a nyák szorítva .Ezzel nincs határ lehet még A3 mas nyákokat is csinálni , ha van akkora melegítő .Ez is egy a sok technika közül , ami szintén eredményes.
(#) havranarpi válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Üdv!
Itt nagy leszorító erő kell ,hogy szépen átmenjen a tinta?
Mert akkor ezt sütőben grill módban is meglehetne csinálni.
(#) Mdavid válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Valami hasonló módszeren gondolkozom SMD forrasztására.
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Meglehet persze ez már mindenki saját kreativitásán múlik , hogy miként fejlesztgeti tovább ezen technikát.
Számos lehetőség van nem muszáj agyon nyomni , hisz ha már megtapad kissé a papír a nyákon , akkor néha kivehető a meleg alól , és gumi hengerrel áthengerelhető .A meleg miatt csakis fogóval , vagy erre alkalmas kesztyűvel legyen kivéve , mert itt tényleg meleg a meleg.
(#) pilotitalia válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Szia!
Gratulálok az egyszerű megoldáshoz nagyon pofás
Az lenne a kérdésem,hogy ha beilleszted a nyákot az üveglapra(vagy lapok közé a rajzolattal) és simán rögzíted a képen látható módon kb mennyi idő múlva lesz kész?Illetve a látott technikádnál kell közben görgőzni vagy elég simán ahogy van!
Köszi a választ!
(#) havranarpi válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Tudnám hasznosítani a levilágítóban lévő üveglapokat.
Ha sikerül 180 C-ra belőni a sütőt akkor nem pattan el a 3-as üveg?
Illetve nektek kb mennyi időt kell bent tartani?
(#) eyess válasza pilotitalia hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Ez egyszeri dolog volt , illetve tényleg ha nagyobb méretű nyákra van szükség ezzel lehet csak kivitelezni , hogy a megfelelő hő meglegyen mindig , és mindenhol.
Amíg előkészítettem a nyákot az üveglapokkal , addig melegedett a sütő .Amikor már láthatóan pirosodott a fűtőszál , akkor alá tettem.Idő nem volt mérve , de talán kb elsőre 2, vagy talán 3 perc lehetett utána kivettem , és igen áthengereltem , ha úgy láttam visszatettem , amíg jónak nem találtam.Az üveglap azért kellett , hogy némileg megvédje a papírt a közvetlen hőhatástól , és nehogy hamar megkapja , és megégjen.

Azért írtam , hogy aki akarja fejlesztheti tovább ez csak egy próba volt , de elértem vele azt , amire kíváncsi voltam.
Ha van egy keret csinálva , és a keretbe az üveg lapok , és azok közzé a nyák , ez így teljesen sík lesz mindenhol , és ha sikerül leszorítani annyira , hogy ne keljen hengerelni , akkor már csak azt az időt kell megtalálni ameddig bent kell hagyni , és kész.

Segítségem önzetlen , és ingyenes semmi korlátozás nincs rá , és nem is lesz .
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
(#) pilotitalia válasza eyess hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm a választ és további sikeres nyákgyártás kívánok.Lehet ha nagy nyákot kell csinljak akkor alkalmazom a látott technikát!Természetesen csak akkor ha nem kérsz jogdíjat utána
(#) dudassandor1 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 22, 2013 /
 
Szia! Ebben a laminálóban 105 C-s hőfokszabályzó van. Ha kicseréled nagyobbra (én megtettem 130 C-ra) megolvadnak benne a műanyag alkatrészek. Sajnos ez nem igen bírja a strapát!
(#) Mdavid válasza dudassandor1 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /
 
Hu, köszi, hogy mondod, nem lenne jó gallyra vágni a gépet :S
(#) dudassandor1 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 22, 2013 /
 
Inkább erősebb, nagyobb lamináló kár lenne érte. A kisebb nyákokat szépen elviszi.
(#) fobq válasza pluto hozzászólására (») Jún 22, 2013 /
 
Ugyanígy vagyok most én is az egyéves ónozóval. Egyébként én még annyit is megtettem, hogy a használtat külön edénybe gyűjtöm, tehát még most is van fél flakonnal, ami tiszta - de az is csak foltosra ónoz. Bár még forrasztani tudok rá.
Következő: »»   931 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem