Fórum témák
» Több friss téma |
Valahol valamelyik csatit rosszul illesztetted, vagy nyomtad össze. Főleg amelyik a nagy előlapi panel ott keresgélj.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Már F61-es hibát ír ki azóta. Végképp tanácstalan vagyok
Nézd át jól az összes csatlakozót. Meg a tuner is ha kártyás csatis akkor azt is nézd meg jól. Csatlakozási hibának kéne lennie.
Nézd meg a függőleges panel csatijainál a forrasztásokat nagyítóval, ahol a táp panelhez csatlakozik, csatlakozók mind két felénél.
Üdv!
Egyenlőre megoldottam rca átalakítóval azon tudok a jel erősségén állítani. De így is az a probléma,hogy az ic szerintem a max feszültséget kapja mert kettő darab 60 W-os hangfal van rajta és melegszik rendesen. Mintha hangosan hallgatnám a zenét. A hangszínszabályzó vezetékét lehúzom akkor sem történik semmi,nem rajta keresztűl megy a jel. Ez most feladta a leckét azthiszem.
A forrasztások rendben vannak, de a hiba továbbra is fenn áll. Tunerre illetve kazettára továbbra sem tudok váltani, a gombok is életképtelenek /kivéve távval/
Egy kábelt tudtam lehúzni a vékonyabb feketét ami az áramot tápolja a gépnek. Többin vannak törések, de szakadást nem látok rajtuk. Kézzel kihúztam a CD tálcát de be se záródik úgy kell visszanyomni óvatosan. 3. képen van egy csúnya törés, emiatt írta ki az F61-et délután. Csak az előlapi panelt vettem ki belőle ami a középső képen is látszik. Minden a helyén, nem értem mi lehet vele.
Ha a fekete szalagkábelre gondolsz az gyárilag olyan. Ha jól emlékszem F61 tuner vagy végfok hiba. Meg szerintem az előlappal párhuzamos függőleges panelnél valamit véletlen kirántottál, csak ahhoz, hogy rendesen lásd az egész előlapi panelt ki kell építeni.
megnéztem reggel is, abból az előlapi panelből nem is lehet kihúzni semmi sem, de minden a helyén volt, nem kap áramot valamiért szerintem. Itthon én ehhez már kevés vagyok. Szétszedtem, majd összeraktam nem vágom mi a ....... lehet vele. Azóta meg már vagy 10x szét volt szedve teljesen.
Akkor még annyit, hogy a fehér szalagkábelt húzd ki meg dugd vissza, de mindnél megcsinálhatod, nézd is meg, nincs-e visszahajolva az elején a fém szál. Azért érdekes, mert előtte jó volt, szóval valaminek most kellett történnie.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Van egy szalagkábel, ami a deck rész paneljét köti össze az első képen látható túloldali panellal. Legalul csatlakozik olyan szürkés (látszik is) na azt ha lehúzom akkor minden ugyan olyan, nem változik semmi. a többi kábelt én nem tudom lehúzni, mert oda vannak forrasztva a panelekhez és fehér műanyag védi őket. 1 kábelt lehet még lehúzni, de nélküle a piros led sem világít, ami jelzi, hogy áram alatt van a készülék. Gondolom ez felel az áramellátásról. Ez a középső képen látszik jól, a felső vékonyabb fekete az. Miután leszedtem az előlapi panelt ellenőriztem a szalagkábelek csatlakozását, de ott annyira nem is árthat semmi nekik, mert forrasztva vannak de azok sem törtek el. De nem tudom azt mi indokolja, hogy nem működnek a gombok sem (csak hifin), és ha rádió gombbal kapcsolom be a hifit nem léphetek a következő állomásra (távval). Érdekes a Power gomb működik és a hangerőszabályzó is.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
az baj, ha hozzáért a csavarhúzó az egyik forrasztáshoz és egy picit szikrázott? mindez áramtalanított állapotban volt, kihúztam előtte a konnektorból
Nem a szalagkábelek csatiját mondtam, a képeken nem látható, függőleges panel ami a táp és a végfok nyákjához csatlakozik (nem szalagkábellel). Ezeknél szokott megrepedni a csatlakozók forrasztása, F61 hibaüzenet ebben az esetben jelentkezik, vagy végfok és táp hiba is lehetne, de ha zárlatot nem csináltál, akkor ez kizárható.
Nincs már F61-es hiba. Azt már elhárítottam. Még mindig a nem működő és világító gombokkal vagyok bajban.
Ha húztál le szalagkábelt, akkor lehet fordítva dugtad vissza... Ezt az a baj, hogy csak te látod, mert amiről képet is csináltál azt vissza lehet dugni fordítva is és akkor nem megy. De még mindig a csatlakozási problémák és repedés sem kizártak amit "CHZ" írt.
kipróbáltam az egyiket fordítva visszarakni. Az első képen a szemközti panelon lévő legalsó szürkét. Kicsit füstölt bekapcsoláskor. Szóval az tuti jól volt eddig bedugva. Más szalagkábelhez én nem babráltam azokat nem is lehet kihúzni szerintem. Ha repedés lenne akkor folyton F61-et írna de most jó abból a szempontból. Nem tudom mi lehet vele passz
![]()
De ne találomra fordítgasd azt a szegény szalagkábelt
![]() ![]()
lehet az előlapi panel kapott zárlatot nem tudom..
Azt tapasztaltam, hogy van egy szalagkábel amelyet nem húztam le, viszont megfeszülhetett. Nos, áramtalan állapotban már kétszer ért hozzá a forrasztáshoz ahonnan ered az a bizonyos kábel a csavarhúzó és szikrázott egy kicsit. Egyszer az egyik végénél másik alkalommal a másik panelnál volt. Összeköthető ezzel a fennálló hibajelenség?
aha 1 kábelt húztam le szétszedéskor. azt nem is lehet fordítva visszadugni mert formája van a csatlakozójának mint a számítógép alaplapjain.
Hali!
Amit az utolsó, 080-as végű képen látni csatlakozót, szerintem nincs a helyén, mert szerintem kb. a rajta lévő vonalig kellene benne lennie a csatlakozóban... Illetve a 162-es végű képen elég érdekesen néz ki az a kábel a csatlakozónál... Hiányzik a szigetelésből egy kicsi? El volt ott vágva? Nem ért ott össze valami? A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Üdv! A 080-as képen a szalagkábel nem volt kihúzva, gyárilag olyan volt. A másik képen a kábel szintén gyárilag van "megtörve" de nekem is gyanús, mert eléggé sokat lett hajlítgatva.
csináltam is egy videót a jelenlegi működéséről:
http://www.youtube.com/watch?v=GWXeNs4CD2A
ma az összes szalagkábelt lehúztam, ellenőriztem és visszaraktam de mindhiába, továbbra sem működnek a gombok...
Hány bizti van benne? Nem ment ki valamelyik?
A fórumszabályzat megkíván néhány alapvető dolgot, de gondolom olvastad... A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |