Fórum témák
» Több friss téma |
Bal oldalon alul van az ikonja , behúzod megnyitod és a máshonnan kimásolt kódot az ablakba illeszted , (de én negatív vagyok... )
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
Sziasztok..!
Valakinek volt már tapasztalata I2C-vel hajtott LCD vezérléssel..? Beletört a bicskám...nem indul Kipróbáltam pár flowcodot sikertelenül.. Igazából azt sem tudtam eldönteni, hogy az lcd-konfig mi szerint legyen.. Belőttem a PCF8574 lábkiosztása szerint, amit kimértem ,mert nincs róla rajzom. Tudna valaki tippet adni..?
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Itt letöltöttem egy menüt ami a flowcode-hoz írtatok. Két dolgot nem tudok megcsinálni rajta. Az egyik, hogy három menügombos legyen (nem kell nekem az ok). A másik, hogy ha valamelyik értéket állítom, és megnyomom véletlenül a menü gombot automatikusan kilép a menüből (ez egy hibája a programnak, de nem jövök rá, hogy orvosolhatnám). Köszönöm a segítségeteket előre is. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Szia!
És ebben mi a nehéz?
Nagyon nagyon köszönöm, én ha átraktam az ok gombot a menu gombra egyszerűen megzavarodott. Mivel kezdő vagyok biztos, hogy én szúrtam el. Köszönöm még egyszer, megy a pont.
![]() ![]()
Szia
Ha a menüből a 10-es pontnál kilépek, miért nem fogadja el ismét az ok (menübelépés) parancsot? Megpróbáltam az elejére és a Menü végére tenni egy kapcsolódási pontot, hogy oda ugorjon vissza, de nem teszi meg. Tudnál még ebbe segíteni? Amúgy szuperül működik köszönöm szépen. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
Szia!
egy számítás lemaradt ![]()
Szia
Sajnos nem megy. Főmenüre kilép és vége, nem megy utána az elejére, az ok gombra nem reagál. A 10 néi i re errort ír ki. Meg tudnád nézni? Köszönöm
Persze hogy errort ír ki, mivel ez még a 4-es verzióval készült ott meg még nem volt alapérték beállítás.
Szia
Közbe én is rájöttem hogy érték problémálya van. Holnap kipróbálom. Remélem most kilépés utàn is reagál majd az ok gombra. Köszönöm szépen.
Szia
Egyébként mi volt a baj, miért nem reagált a kilépés után az ok gombra? Jó lenne tudni, hogy máskor tudjam, hol keressem a hibát. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
a ciklus változó nem lett kinullázva a legelején, Első körben alapértékként 0 volt azért ment de a kilépéskor már 5 ami nem lett visszaírva 0-ra
Szia
Akkor most működnie kell. Holnap megnézem. Nem jöttem rá , pedig lépésenként lefuttattam. Mindíg tanul az ember. Nagyon szépen köszönöm.
A Menü makróban, a második többirányú elágazásban az utolsó (=9 és =10) értéknél a temp = i. Ez így jó?
Flowcode 6.-ot szeretném megvásárolni.
Tudtok e megbízható és ha lehet magyar eladót,terjesztőt?
Igen ,és még mindig nem látom a termékeik között.
![]()
Sziasztok
Egy kis programot szeretnék készíteni de nem tudom lefordittani. Ha jól értelmezem a hibát, akkor az a probléma hogy nincs CCP2-es csatorna a pic-ben, pedig én nem is szeretném használni. Esetleg ötletí? Idézet: „én nem is szeretném használni” Te nem, a szervo meg igen ![]()
A pwm is használ CCP csatornát , ennél a picnél csak úgy tudod megcsinálni ha nem használod a szervó makrókat hanem írsz egy szoftveres pwm et és avval vezérled a szervódat
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Sziasztok!
Atmega 328P-ben szeretném használni az UART0RX megszakítást. Amikor küldök neki rs232-n 1db byte-ot nyom egy resetet. A megszakításban csak egy logikai változó kap 1-et, semmi más nincs benne. Megszakításkezelésben ez van: UCSR0B |= ((1 << RXCIE0) | (1 << RXEN0)) A beépített makrónak gondolom faragás nélkül működnie kellene. Hogyan kell ezt jól használni?
Ezt a drága programot(Flowcode5_AVR), engem mint kezdőt simán megszivatott.
Két napja keresem a megoldást, már megőszültem kicsit. A lényeg: ISR(USART0_RX_vect) ír a program a c kodba. Persze: ISR(USART_RX_vect) a helyes. Így egyedi megszakítást írva működik.
Azzal tisztában vagyok hogy a pwm is CCP csatornán megy csak nem tudtam hogy megoldható e.
Közben beillesztettem egy pwm-et és valoban megy a dolog csak kicsit gondolkozni kell.
Sziasztok
A segítségetekre lenne szükségem, fórumokból összekanalazgattam egy termosztátot, ami azt csinálja, hogy a beállított értéknél, és fölötte meghúzza a relét alatta elenged. Az elektronika működik, de nem tudom, hogy ha áramszünet után újraindul miért nem jegyezte meg a beállított értéket, hisz az epromba írom. A másik, hogy szeretnék egy hiszterézist is ez a változóknál a temki értéke adja meg. Az elektronikának úgy kéne mennie, hogy ha felmelegszik a bekapcsolási hőmérsékletre meghúz a relé. Elkezd hűlni a relé a tempki értéknél enged el csak. Ha megint melegszik akkor a relé a bekapcsolási értéknél húzhat csak meg. A menübe nem tudom, hogy beletenni, hogy állítható legyen a tempki értéke is. Tudna valaki segíteni nekem, hogy hogy kéne ezt megoldani? Köszönöm előre is a segítséget.
Szia! Kezdésnél nincs eprom olvasás így honnan kellene tudnia hogy mit állítottál be? Tempki értékét meg úgy tudnád a legegyszerűbben megcsinálni, hogy a tempbe után beteszed mégegyszer a tempbe-t csak átírod tempkire, és amikor beállítod tempbe-t és leokézod indulna a tempki. de ez csak egy példa lehet még vagy 100 megoldás erre a problémára
.
szia
Meg tudnád csinálni nekem, ha szépen megkérlek? Köszönöm szépen
Szia
És még valami. A szoba termosztát 23,7C mutat a készülék ugyan abban a helységben 25,37C 1.67C csal. hol lehet finomhangolni? Megpróbáltam a calculator alatt lévő Temp = fmul (ADC_Voltage,100) Temp2 = fsub (Temp,0) Temp_S = FloatToString$ (Temp2) De valamiért a pic égetése után tizedeseket írt ki. Köszönöm szépen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |