Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók

Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 115
(#) pucuka válasza kristikoma hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

A 610 bár korszerűbb, nem olyan jó, mint a 310. (dolgoztam mindkettővel évekig)
(#) (Felhasználó 46585) válasza rewox hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szia!

Azt hittem,a Vateráról vettél magnót, de megvan még mind a két STM 310-es. Egyszerre kettőt adnak 150-ért.

Tegnap én sem tudtam ellenállni egy nagy Grundignak. Most ismerkedünk...

http://www.youtube.com/watch?v=YkerEdvIS4Q
(#) rewox hozzászólása Dec 8, 2013 /

Van hozzá din, nab,adapter aeg tányér kicsi nagy és egy garnitúra új fejegység. Amúgy jó állapotban van külsőleg és belsőleg is.Szépen is szól otari magnón készült felvételekkel.
(#) rewox válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Hajlamos az ember elgyengülni bizonyos esetekben.
(#) szamóca hozzászólása Dec 16, 2013 /

(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Kedvencem, csakhát az ára.
(#) mp3maker hozzászólása Jan 7, 2014 /

Sziasztok!
Ma elkészültem egy újabb Tesla orsós magnó felújításával. (a képen a fékek és a gumi görgő még hiányzik)

Tesla.jpg

(#) elektrorudi válasza mp3maker hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Tisztelgek az olyan mérnöki munka előtt, ami nem bonyolít, hanem egyszerüsít. Ha összehasonlítjuk pl. egy B400-as sorozattal...
Pedig csak 300 a különbség.
(#) kristikoma válasza mp3maker hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Ja, ez egy B700-as, ha jól látom. Háromfejes sztereót akarsz 9.5/19-re? Akkor a Rádiótechnika "kötelező", bár jobb elektronika is létezik. Amúgy tényleg szép munka!
(#) mp3maker válasza kristikoma hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Ez egy B73-as. Az elektronikát nem kell felújítani,(az nem is került hozzám)Ez a típus gyárilag háromfejes és kétsebességes (9,5/19)
És így néz ki.(a kép nem erről a készülékről készült)
(#) kristikoma válasza mp3maker hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Jó, ezek annyira egyformák, hogy na! B70, B700, B73, B730, ezeknek szinte egyező a mechanikájuk. Már a B70-ben is ott van a felvevő fej helye, csak nem építették be. Azért gondoltam, hogy teszel be egyet.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Jan 8, 2014 /

Kedves kollegák , szeretném ha segitenétek egy problémában.Van nálam egy Qualiton M20 magnó , ha elinditom a lejátszást , egy-két Mp-ig szól aztán elhalgat . Piszkáltam a Tranyó bemenetet , ugy érzékelem hogy az erősités megy mert hangosan recseg és a Kosuth rádió is hangosan szól .A tápok a rajz szerint vannak, nem tudok mire gondolni .Nagy köszönettel vennék egy két jó ötletet , amit előre is köszönök. Itt küldöm a kapcs. rajzát , könnyitésül. Tisztelettel Feri
(#) zolika60 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

A felvétel lejátszás átkapcsolóra gyanakodnék. Valószínűleg kontakthibás.
(#) ozpecs válasza rewox hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Azért létezik hozzá kivezérlésjelző, nekem is van egy néhány félkész panelom csak nem fejeztem be őket, a végefelé csináltak hozzá beépíthetőre többfélét is
(#) ozpecs hozzászólása Jan 8, 2014 /

Nekem két stm610-esem van meg egy 310-es van amiben jobb a 310, és van amiben a 610. Ebből a 310 meg az egyik 610 be van állítva nagyon rendesen, ZONAL szalaggal még jelentősen túl is teljesítik a gyári adatokat.
(#) Balaa16 hozzászólása Jan 8, 2014 /

Üdv!
Tegnap végeztem az AKAI GX4000D magnóm elektronikus felújításával. Tranzisztorokat és fóliakondikat cseréltem benne, mert nagyon zajos volt. A probléma megoldódott, megérte a munkát.
(#) omegaspec hozzászólása Jan 20, 2014 /

Sziasztok!
Keresek akai GX 635D-hez megbízható javító mestert!
Köszi a segítséget !
(#) (Felhasználó 46585) válasza omegaspec hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Itt próbálkozz:

http://restaurator007.webnode.hu/
(#) Tonybacsi hozzászólása Jan 27, 2014 /

Sziasztok!

A napokban kaptam egy Tesla B-43-as orsós magnót.

Ha minden igaz, hiányzik egy szalagvezető a kifutó oldalon, jobbra nem, vagy csak nagyon nehezen teker, balra jó, Lejátszáskor a "hangtengely"-nek feszülő gumikerék áll (megszorult) minden kezelőszerve működik, úgy néz ki jó az elektronikája is, a fejeken durva kopást nem látni, a motorja kissé zajos.
Még nem néztem a belsejébe, nem tudom milyen állapotban lehet.

Érdemes-e egy ilyennel foglalkozni, van-e, lehet-e mechanikus alkatrészeket kapni, esetleg valamilyen dokumentáció közkézen forog-e?

Tesla B43.jpg

(#) zolika60 válasza Tonybacsi hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Azt csak te tudhatod, szeretnéd-e megjavítani. Alkatrész szerintem csak másik magnó képében létezik hozzá. Doksi gondolom van hozzá. Tán nekem is valamelyik régi könyvben. Ha szeretnéd megkeresem. A magam részéről új korában sem becsültem sokra.
(#) Tonybacsi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Köszi, de nem szeretnék túl sokat foglalkozni vele. Ha benne van a doksija a Magnósok Évkönyvében, akkor nekem is megvan ....valahol...

Inkább odaadom valakinek, csak jöjjön el érte Fótra.
(#) Tonybacsi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

De én kíváncsi természet vagyok.
(#) kristikoma válasza Tonybacsi hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Ez egy iszonyat egy valami. Küldök üzenetet.
(#) tocs hozzászólása Feb 3, 2014 /

Sziasztok!
P-180-M típusú ronda orosz magnóhoz keresek leírást. A szíjak elfolytak benne, ezeket tudom pótolni (ha ki tudom mosni valahogy), de az elektronikában szinte képtelenség mérni a katonai kivitele miatt. Minden be van fáslizva, és még jó vastagon le is lakkozva. Amúgy is vannak benne meglepetések: stabil öntvény mechanika, három fej..
Ő az:Link
(#) coyote55 válasza tocs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Hű, ebben van anyag rendesen!
(#) ozpecs válasza tocs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Jé első körben hasonlít a meghajtás megoldása a jó öreg terta 811-re
(#) elektrorudi válasza tocs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Szia,
Érdemes ehhez hozzányúlni?
Magnóként az értéke 0. Technikai érdekességként, műemlékként, van értéke. De csak akkor, ha nem cseréled ki az alkatrészeit "jobbra". Pl. ránézésre az összes elko-t cserélni kellene, hogy egyáltalán megszólaljon. De akkor már ez a magnó nem "az" a magnó. Én csak ledobnám róla a régi gumikat, hogy több kárt ne okozzon, és maximum valami szilikongumi szagból (vagy csőből) összeragasztott gyűrűkkel imitálnám, az eredeti kinézetét.
(#) ozpecs válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Meglepő módon sokszor ezek az elkók teljesen jók ESR mérővel mértem egy csomó ilyen régit, és amin csodálkoztam márkásabb darabok sokszor rosszabbul teljesítettek mint pl régi oroszok, meg MM-elkók.
(#) elektrorudi válasza ozpecs hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

OK, elhiszem, hogy a kondik nem száradtak ki, csak a szétmálló szigeteléséből gondoltam..., és csak példaként hoztam fel. Másrészt, ilyen készülékekben, ilyen felhasználási területen, szerintem teljesen felesleges ESR-t mérni. Én csak kapacitást mérnék... Persze, nyilván azt is megmérted, és jónak találtad.
(#) ozpecs válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Én azért szoktam ESR-t mérni mert már párszor megszenvedtem a kapacmérést, és azt nem is mindig lehet incircuit módon megtenni. Volt olyan amikor kapacmérővel jó volt és mégse ment a cucc vele. Ja és minden darabot ki kellett venni hozzá.
Következő: »»   56 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem